Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 0:19

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

23 Nisanımız Kutlu Olsun!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

http://www.guncelmeydan.com/forum/images/23nisan.jpg

Sevgili Çocuklar 23 Nisanımız Kutlu Olsun!

Dünya Sizinle Daha Aydınlık Ve Gelişmiş Yarınlara Ulaşsın.

TÜRK ÇOCUĞU DİYOR Kİ

Seneler kutlu bana,
Aylar umutlu bana.
Her an haykırıyorum :
Türk'üm ne mutlu bana.

Cesaretim candadır.
Şöhretim dört yandadır,
Benim bütün cevherim,
Nabzımdaki kandadır.

Tarihten eski yaşım,
Harpte eğilmez başım,
Toplar can yoldaşımdır,
Silahlar arkadaşım.

İzmir benim, Van benim
Şeref benim, şan benim,
Kars, Erzurum, Erzincan, ...
Read more : 23 Nisanımız Kutlu Olsun! | Görüntüleme : 3553 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Duyurular

İlber Ortaylı ile... (17.04.08)

İlber Ortaylı ile... 17.04.2008

Yönetmen: Engin Atatimur

Geçmişten geleceğe tarihi gelişmelere ışık tutarken bıraktığı izleri irdeleyen program “İlber Ortaylı İle...” meraklılarıyla buluşuyor.

Arkadaslar, bildiginiz üzere viddler sitesi hic bir uyarida bulunmadan hesabimizi ve böylelikle 250'nin üzerinde videomuzu silmisti. Ilber Ortayli ile programini veoh'a ya yükledim. Islemler bittinginde 3 e-posta birden geldi veoh'dan. Telif haklarindan dolayi eklediginiz video silinmistir diye. Bu soruna nihai bir cözüm bulmadan su an icin TRT'nin belgesellerini tek parca video ...
Read more : İlber Ortaylı ile... (17.04.08) | Görüntüleme : 2313 | Yanıtlar : 1 | Dizin : İlber Ortaylı ile...

Nükleer enerji 2015´te

Türkiye ilk nükleer santrali 2015 yılından önce devreye sokmaya kararlı. Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, ihale sürecinin Eylül ayında sona ereceğini ve 4 firmanın ihale dosyası aldığını açıkladı.

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi Genel Müdürü Gökkaya, Türkiye'nin ilk nükleer enerji santralinin 2015 yılından önce devreye girebileceğini söyledi.

Yasal alt yapının hazır olduğunu ve ihale sürecinin sürdüğünün anlatan Gökkaya, " Mart ayında başlayan ihale süreci Eylül ayında ...
Read more : Nükleer enerji 2015´te | Görüntüleme : 655 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Babacan'a AB'den istediği destek geldi!!!!

AB, Türkiye ile üyelik görüşmelerini hızlandırmak istiyor

Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Bakanı Olli Rehn, Türkiye ile AB’ye katılım konusundaki müzakereleri hızlandırmak istediğini açıkladı. Fransa ve Almanya’daki merkez sağ politikacıları ise bu adıma karşı çıktı.

Olli Rehn, Türkiye’nin AB’ye 10 -15 yıl içinde girebileceğini belirtti. Fakat Türkiye’nin AB’ye katılma isteği Avrupa’nın bazı politika çevreleri tarafından şiddetle karşı çıkılmakta. Dolayısıyla da Almanya ve Fransa’daki muhafazakâr politikacıların AB’nin Türkiye’nin bu Avrupa klubüne katılma konusundaki müzakereleri hızlandırmak istemesini şiddetle ...
Read more : Babacan'a AB'den istediği destek geldi!!!! | Görüntüleme : 714 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

İslami cemaatler hakkında bilmedikleriniz?

İslami cemaatler hakkında bilmedikleriniz?

İslami cemaatler herkes tarafından şeklen bilinir de gerçek yüzleri bir türlü deşifre edilemez.
Bugün size duyup okuduklarımdan hareketle değil, bire bir gözlemlerimden çıkardığım hükmümü paylaşmaya çalışacağım.
Türkiye’de mübalağasız onlarca İslami cemaat var.
Ben bunların varlığına ilk kez üniversite yıllarımda şahit oldum.
Bana komünistlerle boğuşmakla İslama ve Türklüğe hizmet olmaz diyen Nurcu bir sınıf arkadaşım beni cemaat mensuplarıyla beraber kaldığı evine götürüp Risale-i Nur seanslarına soktu... Ancak üç gün ...
Read more : İslami cemaatler hakkında bilmedikleriniz? | Görüntüleme : 929 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Nanoteknoloji Nedir?

Nanoteknoloji bizi daha akıllı değilse bile sağlıklı ve güçlü yapacak. Birkaç onyıl içinde, bu yeni üretim teknolojisi fiziksel yasaların izin verdiği birçok şekillerde atom ve molekülleri ucuz yollarla düzenlememizi sağlayacak. Bir toplu iğnenin başına yerleştirilebilecek süperbilgisayarlar, insan hücresinden küçük, kanser hücrelerini, enfeksiyonları, damar tıkanıklıklarını ve yaşlılığı bile giderebilecek tıbbi nanorobot orduları yapılabilecek. İnsanlar geriye dönüp baktıklarında, bizim, ortaçağ zamanlarının teknolojisinin ilkel ve hemen herkesin çaresizlik içinde ve genç yaşta öldüklerini gördüğümüzde hissettiklerimize benzer hisler içinde ...
Read more : Nanoteknoloji Nedir? | Görüntüleme : 1111 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Bilim ve Teknoloji

ATV resmen Çalık'ın oldu

Beklenen gelişme gerçekleşti ATV ve Sabah satıldı! Çalık Grubu Sabah ve ATV'nin parasını kasasından çıkarttı.

Sabah ve ATV'yi 5 Aralık 2007'deki ihalede 1.1 milyar dolara alan Çalık grubu, TMSF'nin verdiği 2 aylık sürenin bitimine 3 gün kala parayı yatırdı.

Grup, paranın kaynağını açıklamazken, 700-750 milyon dolarlık bölümün Halkbank ve Vakıfbank'tan alınan kredilerle sağlandığı iddia edilmişti.

Aralarında bir televizyon kanalı, bir radyo, beş gazete ve sekiz derginin bulunduğu ATV ve Sabah grubu'nu 5 Aralık 2007'de düzenlenen ...
Read more : ATV resmen Çalık'ın oldu | Görüntüleme : 889 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Egemenlik delik deşik

Egemenlik delik deşik

Bu İngilizin, DTP davasında ne işi var

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 97 kişinin, “askerlikten kurtulmak için hile yapmak” ve bu suça iştirak etmekten yargılanmalarına başlandı. DTP’li Aysel Tuğluk, Ayla Akat Ata ve Sebahat Tuncel, duruşmanın yapıldığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na geldi.

10 yıla kadar hapsi istendi

Duruşmayı takip etmek için gelenler arasında İngiliz Lordlar Kamarası’ndan olduğu ileri sürülen Lord Hilton adlı bir kişi de vardı. Lojistik Komutanlığı’nda oluşturulan mahkemenin ...
Read more : Egemenlik delik deşik | Görüntüleme : 694 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

İlginç bir durum!!!

İlginç bir durum!!!

Yetişmiş bir kızı olan bir dulla evlendim. Babam üvey kızıma aşık oldu, evlendi.

Bu şekilde babam benim damadım oldu, üvey kızım da babamın karısı olması dolayısıyla benim annem oldu.
Benim karim bir oğlan çocuk doğurdu.

Bu çocuk tabiatıyla babamın kayın biraderi ve benim üvey annemin biraderi olması nedeniyle de benim dayım oldu.

Babamın karisi da bir oğlan Çocuk doğurdu.

Tabii doğan bu çocuk benim kardeşim oldu fakat ayni zamanda kızımın oğlu olması ...
Read more : İlginç bir durum!!! | Görüntüleme : 1293 | Yanıtlar : 7 | Dizin : Gülmece

Kutlu Doğum Haftası üzerine...

Kutlu Doğum Haftası üzerine...

SORU: Hz. Muhammed’in doğumu tam olarak hangi güne rastlıyor? Kaynaklara göre 571 senesi 12 Rebiülevvel (20 Nisan) Pazartesi gecesi dünyaya gelmiş. Biz O’nun doğumunu Mevlit Kandili olarak kutluyoruz. Böylece hicri takvime göre her yıl 10 gün geriden takip ederek farklı zamanlara denk geldiğini de biliyoruz. Ancak 16-20 Nisan (miladi) günleri arasında Kutlu Doğum Haftası’nda da kutladığımıza göre bunların hangisi doğrudur? (Ahmet Yılmaz)

CEVAP: Hz. Peygamber herhangi bir doğum günü kutlaması yapmadığı ...
Read more : Kutlu Doğum Haftası üzerine... | Görüntüleme : 1335 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Dinimiz İslam

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148884 ileti • Toplam 46221 başlık • Toplam 25039 üye

x