Zaman: Pzr Nis 12, 2026 22:17

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Gözdağı ve Tutuklamalarla İktidarların Çöküşü Önlenemez… / Ali ERALP

“Gözdağı ve Tutuklamalarla İktidarların Çöküşü Önlenemez…“

Çöküşe, yıkıma doğru giden iktidarlar hep aynı yollardan geçerler…

Hep aynı yöntemleri kullanırlar.

İşkenceler, tutuklamalar, gözdağı vermeler artar.

Gazeteciler, yazarlar, çizerler, sanatçılar üzerindeki baskılar yoğunlaşır.

Egemen güçler kendilerine karşı çıkanları, kendilerini eleştirenleri korkutup, sindirebilmek için planlar, tertipler düzenlerler; sudan nedenlerle onları gözaltına alırlar, hapishanelere doldururlar…

Ülkemizde köşe yazarlarının başına gelenleri bilmeyen kalmadı. Hallaç pamuğu gibi atılıyorlar.

Konuşmak, eleştirmek, gerçekleri açıklamak, kirli çamaşırları ortaya dökmek, ihale yolsuzluklarını, hırsızlık belgelerini ...
Read more : Gözdağı ve Tutuklamalarla İktidarların Çöküşü Önlenemez… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1089 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Ali ERALP

Bilmiyor ve anlamaya çalışıyorum. Her işin uzmanları yine açıklıyor sürekli beyin yıkarcasına.

Literatürdeki ismi "Covid 19". Eğer bu hızla giderse veba salgınında 200 milyon insanın öldüğü orta çağ Avrupası kadar çaresiz kalacak insanoğlu.

Aşağıda 24 saat içinde ve 12 saat ara ile çektiği üç fotoğrafı paylaşıyorum. Bu site sürekli güncellenerek dünyadaki salgında aktif hasta ve ölen kişi sayısını veriyor.

24 saatte virüse yakalanan sayısında 8 bin 489 kişilik bir artış ve ölüm sayısında 356 kişilik bir artış var. Yayılma hızı bu istatistikle her gün bir önceki günkü ...

Üniversiteyi aile çiftliğine çevirmiş! 3 kızı ve 2 damadının KTÜ'de görev yaptığı ortaya çıktı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Süleyman Baykal'ın 3 kızı ve 2 damadının KTÜ'de görev yaptığı ortaya çıktı.
Resim
Kızlar ve damatlar, öğretim üyesi ve araştırma görevlisi oldu. Durum ‘Böyle bir tesadüf yok' dedirtti.

Rektör Baykal, Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, “Resmi kayıtlarımız açık. Sorumlu olduğumuz kurumlar var, onlar sorunca da bu bilgiler gönderiliyor” demekle yetindi.

Rektör'ün, kızı Hanife Baykal Şahin, KTÜ'de öğretim üyesi, diğer kızı Leyla Baykal, Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, üçüncü ...

İşte Ali Babacan'ın asıl manifestosu! / Arslan BULUT

İşte Ali Babacan'ın asıl manifestosu!

Bir siyasi parti kurulurken, hangi sosyal ve siyasi temele dayanır? Siyasi parti hangi varlığı esas alır? Etnik grupları esas alırsa, etnik bir parti olur, mezhepleri esas alırsa mezhep partisi olur değil mi? Türk siyasi tarihinde ve günümüzde bu tür örnekler vardır.

Siyasi partileri bağlayan belge, elbette Anayasa'dır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası da özne olarak Türk Milleti'ni kabul etmiştir. Türk Milleti'ni esas almayan bir siyasi parti, kuruluşundan itibaren, devletin temelleriyle mutabık olmadığını ...
Read more : İşte Ali Babacan'ın asıl manifestosu! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1356 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Arslan BULUT

Saray'ın koltuğundaki kara kediler / Barış TERKOĞLU

Saray'ın koltuğundaki kara kediler

Asır ile yüzyıl aynı şey mi? Biliyorum, eşanlamlı kullanılıyor. Ancak asır bir niteliği; yüzyıl, adı üzerinde bir niceliği anlatıyor gibi. Tarihçi Eric Hobsbawn, 20. asrı 1914 ile başlatıyor ve 1990 ile sonlandırıyordu. “Kısa 20. yüzyıl” diyordu. Demek saatimizle ölçtüğümüz ile içeriğini doldurduğumuz zaman, farklı şeyler ifade ediyor.

İdlib ateşkesini tutuklandıktan bir gün sonra öğrendim. Meşhur fotoğrafta bizim heyetin ayakta dizilmesinden önce Berat Albayrak’ın ve İbrahim Kalın’ın ellerini önde kavuşturmuş hali dikkatimi ...
Read more : Saray'ın koltuğundaki kara kediler / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 837 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ben size ne olduğunu söyleyeyim… / Murat AĞIREL

Ben size ne olduğunu söyleyeyim…

Bu cümleleri tutuklanmadan önceki son yazımda yazmıştım:

"Sonuç ne olursa olsun gazetecilik ilkeleri doğrultusunda bu ülke için, bu topraklar için, halkın haber alma hakkı için gerçekleri yazmaya devam edeceğiz."

Sanıyorlar ki gerçeğin peşinde koşan gazetecileri cezaevine atarak korkutacaklar. Sanıyorlar ki yazdıklarımızdan geri adım atacağız.

Gelin ilk ifade vermeye çağrıldığım güne gidelim.

Zaten, Libya şehidimize sahip çıkmak için yaptığım paylaşım nedeniyle başıma gelmeyen kalmamıştı. Sosyal medya hesabım ele geçirilmiş, mail hesabım ...
Read more : Ben size ne olduğunu söyleyeyim… / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 667 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türk-İslam sentezi / Mehmet Ali GÜLLER

Türk-İslam sentezi

Erdoğan’ın Brüksel’deki “mini mitinginde” dikkat çekici bir pankart vardı: “Türk-İslam Birliği’ni istiyoruz.”

Erdoğan’ın konuşmasına bakılırsa, o pankart özel olarak oradaydı; zira şu mesajı veriyordu Brüksel’den: “Cumhur İttifakı’nı diri ve sağlam tutacağız.”

Cumhur İttifakı, AKP’nin MHP ve BBP’yle kurduğu ittifakın adıydı. AKP kendisini “muhafazakâr demokrat” diye niteleyen İslamcı partiydi. MHP ülkücü-Türkçü partiydi. BBP ise 12 Eylül’den sonra MHP’den kopan ve İslamcılığı öne çıkaran Türkçülerin partisiydi.

Yani özetle AKP-MHP-BBP ittifakı, bir “Türk-İslam” ittifakıydı. İşte o ...
Read more : Türk-İslam sentezi / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yargıya güven dibin dibinde! /Levent BULUT

AKP'li il ve ilçe belediyelerinde çalışan avukatların çoğunun yargı kadrosuna sokulduğu iddialarıyla yargıya güven zedelenmişri. Bu yüzden dünyada adalet için yürüyüş yapılan tek ülke biz olmuştuk. Yargıya olan güven kaybını köşemde şöyle anlatmıştım:
AKP iktidara geldiğinde yetişmiş kadroları olmadığından yargıyla ilgili söylemleri güvensizlik üzerineydi. Meselâ; "Dokunulmazlıklar kaldırılsın" denildiğinde "Ben bu yargıya güvenmiyorum" diyorlardı. Aleyhlerine karar çıkarsa "Bu karara uymuyorum, saygı da duymuyorum'' şeklinde demeç veriyorlardı. Sonra "Menzilimiz aynı yolumuz farklı" dedikleri FETÖ'nün elemanları yargıyı hâkim ...
Read more : Yargıya güven dibin dibinde! /Levent BULUT | Görüntüleme : 535 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Abdulhamit siyasetiyle vatan kurtarmak / Sinan MEYDAN

Abdulhamit siyasetiyle vatan kurtarmak

Abdülhamit'in “denge politikası” Batılı ülkelerin Osmanlı'dan ne istedilerse almalarını sağladığından, Batılı ülkeler “hasta adamın” bu hasta haliyle 30 yıl daha yaşamasına izin verdiler…

AKP iktidarı, “Siyasal İslam”, “Yeni Osmanlıcılık” derken “Abdülhamit siyasetiyle” vatan kurtaracağını sanıyor. Ancak görülen o ki, iktidar mensupları II. Abdülhamit'i hiç tanımıyorlar. Eğer biraz tanımış olsalardı “Abdülhamit siyasetiyle vatan kurtarmanın mümkün olmadığını” pekâlâ görebilirlerdi.

HASTA ADAM VE DENGE POLİTİKASI

1876'da II. Abdülhamit padişah olduğunda Osmanlı, siyasal ve ekonomik ...
Read more : Abdulhamit siyasetiyle vatan kurtarmak / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 947 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Moskova'dan Türkiye'ye Mesaj, İktidara İtibarsızlaştırma! / Türker ERTÜRK

Moskova'dan Türkiye'ye Mesaj, İktidara İtibarsızlaştırma!

İktidarın akıldan, vicdandan, meşruiyetten uzak, ülkemizin güvenliği ve çıkarları ile çelişen Suriye politikası Ortadoğu bataklığına iyice saplanmıştır. Tabii ki buraya bir günde gelmedik. İktidar, 2011’den beri Suriye’de hep yanlış işlerin peşinde oldu. Bu yanlışların doğurduğu sorunları, yine başka yanlışlarla çözmeye kalktı. Suriye sorunu ve bu sorunun yarattığı diğer sorunlar yumağı her geçen gün daha çok büyüyor ve içinden çıkılmaz bir hale geliyor.

İktidarın Suriye bağlamında yaptığı yanlışların en önemli nedeni; ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148851 ileti • Toplam 46411 başlık • Toplam 25116 üye

x