Zaman: Pzt Nis 13, 2026 15:50

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Güneş Dil Kuramı / Metin AYDOĞAN

Güneş Dil Kuramı

Dilin kaynağı konusunda değişik kuramlar vardır. Bunların içinde, dili işe ve ortak çalışmaya bağlayan yaklaşım başta olmak üzere, toplumsal baskı ve gereksinimlere, evrime, ses taklitlerine, topluluk denetimi ve işbirliğine bağlayan kuramlar bulunmaktadır. Konu iş yani üretim olduğunda, iş ve üretim yapan yani uygarlıklar kuran toplumların kıdemine bakmak gerekecektir. En eski uygarlıklar nerelerde kurulmuştur, bunları kimler kurmuştur, en eski kök dil hangisidir? Bu arayış, konuya emek verip araştırma yapanların çoğunluğunu, ister istemez Orta ...
Read more : Güneş Dil Kuramı / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1522 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Öcalan, Cilo ve Trump'ın mektuplarının ortak hedefi / Cahit Armağan DİLEK

Öcalan, Cilo ve Trump'ın mektuplarının ortak hedefi

Açılım veya müzakere sürecinde terörle mücadeleye verilen ara, terör örgütü PKK'nın Suriye kuzeyinde yeni güvenli sığınak oluşturmasının, örgütün ağırlık merkezinin orada ABD destekli olarak tahkim edilmesinin önünü açtı.

Türkiye'nin güney sınırlarının bir terör koridoruyla çevrelenmesi tehdidini bertaraf etmek maksadıyla sınırların ötesinde operasyonlara başlamasıyla birlikte bizim terör örgütü bizim haricimizdeki tüm aktörlerin Kürtler olarak gördüğü yapı (SDG-PYD-YPG) üzerinden Kürt sorunu sınırları aşan uluslararası bir sorun haline geldi.

Ama önceki ...

Ispanağı bozan orduyu da bozar! / Arslan BULUT

Ispanağı bozan orduyu da bozar!

İstanbul'da ıspanaktan zehirlenenler oldu! Esenyurt'ta birçok kişi bulanık görme ve kas güçsüzlüğü şikâyetiyle hastanelerin acil servislerine başvurdu. Çanakkale'de de görülen ıspanak zehirlenmesine böcek ilacı kalıntılarının sebep olduğu sanıldı. Tarım müdürlüğü ise ıspanak arasındaki yabancı otların zehirlenmeye sebep olduğunu açıkladı!

* * *

Bu tür olayların sebebi, başıboşluktur, denetimsizliktir. Esas olarak devlet otoritesi ortadan kalkınca, herkes bildiğini okumaktadır. Sadece tarımda ve sağlık alanında değil başta eğitim olmak üzere her alanda alarm ...
Read more : Ispanağı bozan orduyu da bozar! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1522 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

CIA destekli KURULUŞ FETO’cü polis şefiyle ABD’de panel düzenliyor / Aytunç ERKİN

CIA destekli KURULUŞ FETO’cü polis şefiyle ABD’de panel düzenliyor

✔ Darbe girişiminin ardından ABD Temsilciler Meclisi'nde konuşan polis yine sahnede.
✔ FETÖ'cü polis Ahmet Yayla, Washington'da, Türkiye karşıtı panelde konuşmacı oldu.
✔ 11 Kasım'daki paneli, CIA elemanı bir ‘gazeteci'nin danışmanı olduğu dergi düzenliyor.

1– Türk basınında ilk kez duyacağınız bir bilgiyle başlayalım: 11 Kasım 2019'da, Washington'daki Ulusal Basın Kulübü'nün toplantı salonunda “Erdoğan'ın Son Oyunu: Türkiye'nin Suriye ve Amerika'daki Uzun Kolu” başlıklı panel düzenlenecek. Panel, 2018'de ...

Sözde Ermeni Kırımını TANIYAN PADİŞAH / Sinan MEYDAN

Sözde Ermeni Kırımını TANIYAN PADİŞAH

“Sizlere yemin ederim ki ben masumum! Son sözüm bugün de budur, yarın da budur. Ecnebi devletlere yaranmak için beni asıyorlar. Eğer adalet buna diyorlarsa, kahrolsun böyle adalet!” (Kaymakam Kemal Bey, 10 Nisan 1919)

Barış Pınarı Harekâtı sırasında iyice gerilen Türk-Amerikan ilişkileri sonrasında, geçtiğimiz hafta ABD Temsilciler Meclisi, sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul etti.

Emperyalizm, “1915 Ermeni tehcirini”, 1919'dan beri Türkiye'ye karşı bir silah olarak kullanıyor. Şöyle ki, ilk olarak, bundan ...
Read more : Sözde Ermeni Kırımını TANIYAN PADİŞAH / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1517 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

İki kilo uyuşturucuyla polise yakalanan polisin sırrı / Barış TERKOĞLU

İki kilo uyuşturucuyla polise yakalanan polisin sırrı

“Yedi sene hapis cezası aldığımı öğrendim. Yedi sene, yedi... Escobar’la ilgili attığım tweet yüzünden. Escobar bu kadar ceza almadı. Yedi sene ne demek ya? Ben size ne yaptım? Ben ne yapacağım?”

Bir kadın ağlayarak yakarıyordu. Pucca diye bilinen Selen Pınar Işık, sosyal medya mesajları nedeniyle “uyuşturucu madde kullanılmasını özendirme” suçundan ceza almıştı. Gazeteler günlerce yazdı. Türkiye yine ikiye bölündü. İktidar muhafızları “az bile” diyerek sözde uyuşturucu ile mücadele ...

Faşist İktidarlar, Aynı Yollardan Geçerek Sonlarını Hazırlarlar… / Ali ERALP

“Faşist İktidarlar, Aynı Yollardan Geçerek Sonlarını Hazırlarlar… “

Bu yaşlı dünya çok zulüm gördü.

Çok işkence çekti.

Çok keder, sıkıntı yaşadı…

Aç kaldı. Sefil oldu. Ölüm sardı dört bir yanını…

Bütün bu olayların temelinde, oluşumunda aklını, mantığını yitirmiş bir avuç insan vardı.

Bir avuç insandı insanlığa bu acıyı çektiren...

Bir küçük grup, hırsı, para sevdası, topluma hâkim olma isteği doğrultusunda onları koyun sürüsü gibi güttü. Dilediği gibi yönlendirdi…

Ateşe attı.

Faşist iktidarları diktatörler yönetirler. ...
Read more : Faşist İktidarlar, Aynı Yollardan Geçerek Sonlarını Hazırlarlar… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1206 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ali ERALP

“YOK BAŞKA TÜRKİYE’M”

“YOK BAŞKA TÜRKİYE’M”

Önceki gün Cumhuriyet Bayramı’ydı.

Üç yıl önce, “Bayramları bayramsızlaştırdılar” diye söze başlamışım Cumhuriyet bayramıyla ilgili yazıma:

“2011’de başladı her şey… 23 Ekim’de Van’da deprem oluyor. 29 Ekim geçit törenleri iptal… Bu iki durum arasında nasıl bir ilgi kurulduysa… İptal, geçersiz saymak, silmek, kaldırmak demek. Bir de ertelemek vardır törenleri; hava durumuna göre gerekli görüldüğünde uygulanan. Kutlanacak gün, ileride başka bir günde kutlanır. Burada ise erteleme bile düşünülmemişti, doğrudan bayramın en önemli yanı, ...
Read more : “YOK BAŞKA TÜRKİYE’M” | Görüntüleme : 1552 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

VELA HAVNA ya da BREST-LITOVSK

VELA HAVNA ya da BREST-LITOVSK
Ağınlılar küçümsedikleri olaylar için, ‘La havle..’ çekmek yerine, Ağın köylerini sayarak ‘Vela Havna, Küzne, Yabanlı, Ekirek, Modanlı’ derler.
Yanılmıyorsam, Mehmet Ağar da Ekireklidir.
Şimdi, gece ve gündüz, sabah ve akşam, gazete ve televizyonlarda, Suriye’nin köy ve kasabaları sayılmakta ki, gıda getirdi.
İnanın tansiyon hapı almak durumuna geldim.
Bu kadar aymazlık okumakla değil, ancak ‘III. Abdülhamit rejimi’nde yaşamakla kazanılabilir diyorum.
Bilmem ne kadar uzunlukta, bilmem ne kadar genişlikte ‘güvenli koridor’ açabilmak ...
Read more : VELA HAVNA ya da BREST-LITOVSK | Görüntüleme : 742 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Çağdaş Türk Lehçeleri Sözlükleri

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları sitesinde Azerbaycan, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar, Türkmen gibi lehçelerin sözlüklerini bulabilirsiniz.
Bu sitede bulunan Osmanlıca sözlük, Arapça ve Farsça sözlükten de neticeler verebilmektedir. Farsça sözlükte Steingass'ın Farsça-İngilizce sözlüğündeki açıklamalara ulaşabiliyorsunuz.
Ayrıca okuyamadığınız karakterlerin yerine ? (soru işareti) koyarak arama yapabiliyorsunuz.
lexiqamus
Read more : Çağdaş Türk Lehçeleri Sözlükleri | Görüntüleme : 1140 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Dili

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148851 ileti • Toplam 46411 başlık • Toplam 25116 üye

x