Zaman: Pzt Nis 13, 2026 17:17

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Vefayı en çok hak edenler / Servet AVCI

Vefayı en çok hak edenler

Mustafa Önsel ağabeyin yazısında geçiyor… Arkadaşı olan dönemin Bismil İlçe Jandarma Komutanı anlatıyor o anı: "Masadaki ekmek ve yoğurtla, piknik tüpünün üstündeki kızartılmamış bibere takıldım. Öylece duruyorlardı. Akşam yemeklerini bile yiyememişlerdi. İçim acıdı birader. Ben bile gözyaşlarıma hâkim olamadım. Bunca olay gördüm, bundan etkilendiğim kadar hiç birinden etkilenmedim…"

Bir baba ve kızın ölmeden önce hazırladıkları son yemekti o… 21 yaşında henüz 25 günlük öğretmenken Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Çavuşlu köyünde katledilen ...
Read more : Vefayı en çok hak edenler / Servet AVCI | Görüntüleme : 834 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

TÜRKİYE CUMHURİYETİ: BİR XX. YÜZYIL MUCİZESİ’NİN BİLANÇOSU… Dr. Noyan UMRUK

TÜRKİYE CUMHURİYETİ: BİR XX. YÜZYIL MUCİZESİ’NİN BİLANÇOSU… Dr. Noyan UMRUK

Biraz uzun olacak ama sevgili okurlar, bu XX. Yy. mucizesinin ülkenin ayakları üzerine dikilmesini kararlı adımlarla nasıl sağladığını, canını dişine takan bir ulusun kısa sürede oluşturduğu milli varlık bilançosunu, yüzüncü yıla dört kala bir daha anımsamakta çok ciddi yarar ve gerek var…

Çok partili demokrasiye geçiş dönemi 1923 – 1950 yılları arasını, 96ncı yılını idrak edeceğimiz Cumhuriyetimizin kuruluş yılları olarak ele alırsak;

*Sanayii, eğitimi, altyapısı ...

Atatürk ve Cumhuriyet Düşmanları… / Ali ERALP

“Atatürk ve Cumhuriyet Düşmanları…

Yobazlar, din tüccarları Atatürk’e sağlığında da düşmandılar, ölümünden sonra da düşmanlıklarını sürdürdüler…

Yobazlar, din tüccarları Kurtuluş Savaşında, düşmanla birlik olup, Atamızı sırtından vurmak istediler.

Yurdumuzu işgal eden emperyalist devletlerin yanında yer aldılar.

O yıllarda, ABD yerine İngiliz mandacılığını seçen Ref'i Cevat Ulunay da şunları yazıyordu:

"İngilizleri istiyoruz. Türkler kendi güçleri ile adam olamıyorlar. İngilizler elimizden tutacak, bizi kurtaracak."

Bandırma'da yayımlanan "Adalet" gazetesi, "Büyük Taarruz" un başlamasına iki gün kala Mustafa Kemal ...
Read more : Atatürk ve Cumhuriyet Düşmanları… / Ali ERALP | Görüntüleme : 1176 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Ali ERALP

Camilerde Tuvalet Neden Paralı?

Dünyada ilahi dinlerle birlikte birde ilahi olmayan dinler bulunmaktadır. İlahi olan dinleri ve sayılarını bilmekle birlikte ilahi olmayan dinlerin sayısı öyle hemen aklımızda kalacak kadar az değildir.

Elbette bütün dinlerin bir mabedi bulunmaktadır. İlahi ve ilahi olmayan tüm dinlerim mabetleri inananları için kutsaldır. İnanışlarının gereği oralarda yapılan ritüelleri ve ibadetleri vardır. Bu ibadet ve ritüellerinden önce ona bir hazırlık aşaması muhakkak bulunabilir.

Şimdi burada diğer dinlerin ibadet ve ritüllerini bir kenara bırakıp yazımızın amacı olan ...
Read more : Camilerde Tuvalet Neden Paralı? | Görüntüleme : 1090 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

ATATÜRK DEVRİMLERİ’NİN NERESİNDEYİZ ?

ATATÜRK DEVRİMLERİ’NİN NERESİNDEYİZ ?
Paris’te Atatürk Dostları Derneği (ADD) var.
Fransızcası Les Amis d’Atatürk à Paris (LADAP).
23 Ekim 2019 tarihinde, « Que deviennent Les Réformes d’Atatürk en Turquie » konulu bir panel düzenlemiş bulunuyor.
Bu da, en doğru Türkçe ile, ‘Türkiye’de Atatürk Devrimlerinden (geriye) ne kaldı? » biçiminde çevrilebilir.
Her ne kadar, Atatürk için Batı’da reformcu (réformateur) deniyorsa da, O’nun kendisini ‘Devrimci’ olarak tanımladığını biliyoruz.
Kaldı ki, Türkiye’de O’nun döneminde hep ‘Türk Devrimi’, ‘Büyük ...
Read more : ATATÜRK DEVRİMLERİ’NİN NERESİNDEYİZ ? | Görüntüleme : 624 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

BM'nin ağındaki Türkiye! / Batuhan ÇOLAK

BM'nin ağındaki Türkiye!

Türkiye'ye ihale edilen Suriyeli göçünün demografik bir operasyon olduğunu artık bilmeyen kalmadı.

Bu operasyonun başında birçok ülkenin yanı sıra BM ve AB aktif rol oynuyor. Süreç, ABD'nin dış politikasıyla paralel bir şekilde ilerliyor.

ABD'nin Orta Doğu'daki planları çok basit ve yüzeysel; petrol sahaları ve yeraltı kaynakları ele geçirilmeli!

Bu basit denklemi oluşturmak için, çeşitli gruplarla, devletlerle, devlet başkanlarıyla görüşebiliyorlar. Ortalığı karıştırıp, kültürel mirasları yok ederek, Orta Doğu'nun altına dinamit yerleştirmekten çekinmiyorlar.

Bu ...
Read more : BM'nin ağındaki Türkiye! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1170 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

SİGARAMIN DUMANI

SİGARAMIN DUMANI
Türkiye’de Devlet’i işgal eden kuvvet sigara yasağı getirmiş diyorlar.
Bekri Mustafa’nın IVncü Murat’a dediği gibi « B. yeme Murat !» diyesi geliyor insanın.
Efendim, sigara sağlığa zararlıdır ve hem ben de içmiyorum, o nedenle III.Abdülhamit’in arkasındayım diyenlere, isterseniz önünde olun, ama adam olmadığınızı bir kez daha yinelemek durumundayım diyeceğim.
Eğer sağlıktan sözediyorsanız, önce ülkenin ciğerleri olan ormanların katline bakmalısız, bu bir.
Sonra nükler santrallara bakmalısınız, eder iki.
Çöpe-möpe, daha bir dizi ‘çevre sorunları’na ...
Read more : SİGARAMIN DUMANI | Görüntüleme : 755 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Bitmiş

Birkaç gün önce İzmir’den Küçükkuyu’ya kadar gitme şansım oldu. Yaklaşık 10 yılı aşkındır bu taraflara gitmemiştim. Gezi benim için tam anlamı ile şok oldu.
İzmir Edremit arası artık Karadeniz sahil yolunu andırır olmuş neredeyse hep yerleşim yerlerinin içinden gidiyorsunuz. Eski yola alternatif yeni, güzel çift taraflı otobanlar yapılmış ya da yolu genişletmişler. Nasıl yapılmış diye sormayın her gün zeytin yemiyorsanız sizin için çok önemli olmasa gerek.
Edremit ise Küçükkuyu ile birleşmiş dersem abartmış olmam.
Baktıkça ...
Read more : Bitmiş | Görüntüleme : 925 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

“Mustafa Kemal Paşa isminde Bir Türk Generali…” / Ali ERALP

“Mustafa Kemal Paşa isminde Bir Türk Generali…”

AKP 2002 yılında iktidarı aldı. O günden bu yana Türk, Türklük, Atatürk düşmanlığı artarak devam ediyor… Çünkü onlar için önemli olan millet, milliyetçilik bilinci değil, ümmetçiliktir. Şeriat, ümmet, milletten önce gelmektedir. Bunun için Türk, Türklük, Atatürk, Cumhuriyet adını unutturmak istemektedirler.

Son zamanlarda hutbelerde Atatürk adı bile söylenmez oldu.

Ama Türk, Türklük düşmanlığı yeni değildir.

Bu düşmanlık Fatih’ten bu yana vardır. Osmanlı sultanları kendilerine Türk denilmesini istememişler; Türk olmayı, ...
Read more : “Mustafa Kemal Paşa isminde Bir Türk Generali…” / Ali ERALP | Görüntüleme : 1660 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Ali ERALP

"Putin satranç, Trump poker oynuyor, Erdoğan ise tombala çekiyor!" / Arslan BULUT

"Putin satranç, Trump poker oynuyor, Erdoğan ise tombala çekiyor!"

Putin-Erdoğan görüşmesinden önce açıklama yapan Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, "Türkiye'nin Suriye'de kalmasının iznini biz veremeyiz, Şam verebilir" dedi.

Şam'ın böyle bir niyeti yok elbette, bunu biliyorlar.

Zaten, İdlib kırsalındaki Suriye güçlerini ziyaret eden Beşşar Esad, "Erdoğan petrolü, fabrikaları ve buğdayı çalan bir hırsız. Bugün de topraklarımızı çalıyor." dedi.

Esad, bugüne kadar Suriye petrolüne el koyan ve bunu da itiraf eden Trump'a söz söylemiyor ama Erdoğan'a yükleniyor! ...
Read more : "Putin satranç, Trump poker oynuyor, Erdoğan ise tombala çekiyor!" / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1355 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148851 ileti • Toplam 46411 başlık • Toplam 25116 üye

x