Zaman: Sal Nis 21, 2026 1:45

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

12 yıl önce TSK'yı tasfiye sürecini yöneten Amerikalı / Aytunç ERKİN

12 yıl önce TSK'yı tasfiye sürecini yöneten Amerikalı

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield'ı nereden tanıyoruz?

Satterfield, 2007'de Türkiye geldi… PKK'nın Dağlıca baskını yaşandı ve Ergenekon başladı…

Emekli Korg. İsmail Hakkı Pekin, yeni büyükelçi Satterfield'in özel bir isim olduğunu söyledi

12 yıl önce Türkiye'nin ‘Açılım sürecine' ikna edildiğini anlatan Pekin bugüne de işaret etti

Suriye'de ‘Kürt devleti' kurmak isteyen ABD'nin yeni büyükelçi üzerinden çalışacağını iddia etti

1– ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın şubat ayında Ankara ...

TESLİM OLUNMA

TESLİM OLUNMA

Yasalar zorlanarak, baskıyla, ben seçilmedim, o zaman bu seçimi saymam, yeniden seçim denilerek tüm yetkileri elinde tutan tek kişinin, partisinin adayını açıkça desteklemesiyle yenilenen bir seçime gidildi.

Seçime değil, iktidar adayının seçilme seçimine.

Sandıklarda, “Sisi mi diyeceğiz Binali Yıldırım mı?” diye bile soruldu. Bilmeyene açıklama; Sisi, Mısır’ın şu anki devlet başkanı, askeri darbeyle - halkının desteğiyle başa geçen, yaptığı ettiği bizi de hiç mi ilgilendirmeyen.

Hele son üç gündeki, iktidar partisinin, eli kanlı ...
Read more : TESLİM OLUNMA | Görüntüleme : 808 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

AMAN HAAA... ORUCUNA KANIP TİLKİDEN MEDET UMMAYIN… :?: :olmaz: Dr. Noyan UMRUK

AMAN HAAA... ORUCUNA KANIP TİLKİDEN MEDET UMMAYIN… :?: :olmaz:

Dr. Noyan UMRUK

Tilkilerin en tilkisi ormanda gezmektedir. Bir ağacın dalında asılı bir geyik budu görür.
Karnı çok açtır ama bu tilki de her tilki gibi çok şüphecidir; başlar kontrol etmeye… Görür ki bu bir bubi tuzağı…
But iple bir bombaya bağlanmıştır…
Tilki buttan uzaklaşır; başını kollarının üzerine koyarak çimenlerin ...

DÊMOS-KRATOS

DÊMOS-KRATOS
Demokrasi için, Jacques Rencière’in deyişiyle “demokrasi ancak yeni gelen kuşakların değişim isteklerini dile getirmeleriye” başlamaktadır demiştik.
Doğrusu, ‘yeni kuşaklar’ın, doğal gelişmesinden çok, yeni ‘özne’lerin (sujet) ortaya çıkması ve kurulu düzene (statu-quo) başkaldırmalarıyla ‘başlamakta’dır, demekti (*).
Herşeyden önce ‘felsefî’ ve ‘politik’ bir yorumun sözkonusu olduğunu söyleyelim.
Dolayısıyla, tarihte, kurulu düzene her başkaldırının ‘demokratik’ olduğunu ileri sürmek gibi bir sıradanlığa düşmemek gerekiyor.
Kaldı ki, ‘dêmos-kratos’ terimlerinden türetilen ‘demokrasi’ içinde de, ‘halk’ ve ‘otorite’ terimlerinin ayrı ayrı ...
Read more : DÊMOS-KRATOS | Görüntüleme : 740 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Bütün ordular dağıtılırken siz ne yapıyordunuz? / Arslan BULUT

Bütün ordular dağıtılırken siz ne yapıyordunuz?

Kamuoyunu, 1 Haziran'da "Ordusu bozulmuş millet ne yapar?" diye uyardım, "Yeni askerlik yasa tasarısı, Türkiye'nin ihtiyaçlarından kaynaklanmıyor. Cumhurbaşkanına istediği kişi veya grupları askerlikten muaf sayma yetkisi de veren bu tasarı, Türkiye'yi ordu devleti olmaktan polis devleti olmaya götürmez mi? Tabii bu arada işgal edilmezse… Zira bu coğrafyada zayıflatılmış bir ordu ile ayakta kalamazsınız. Ordusu bozulmuş bir millet, yeniden ordu kurabilir ama bu arada kendisi de bozulmamışsa!" dedim.

11 Haziran'da, ...
Read more : Bütün ordular dağıtılırken siz ne yapıyordunuz? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 12245 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Arslan BULUT

Türk ordusuna darbenin 4. aşaması / Mehmet Ali GÜLLER

Türk ordusuna darbenin 4. aşaması

“Güçlü ordu, güçlü Türkiye” demektir... Ordu yurt savunması içindir ve “güçlü ordu” düşmanı caydırır! Yani ordunuzun güçlü olması, savaşmaya gerek kalmamasının da sigortasıdır. Barış iklimleri ordunuzun, silahınızın olmadığı iklimler değildir; tersine, güçlü ordunuzun ve etkili silahlarınızın olduğu iklimdir.

Ve güçlü ordu, en gelişmiş organizasyon olarak deprem gibi ulusal afetlerle mücadeledeki belirleyici rolünden, dış politika hedefinizi gerçekleştirmenin aracı olmaya kadar pek çok öneme sahiptir.

Kısacası ordu, milletin gözü gibi koruması gereken ...
Read more : Türk ordusuna darbenin 4. aşaması / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 1599 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

'Çaldılar' yalanı nasıl üretildi / Barış TERKOĞLU

'Çaldılar' yalanı nasıl üretildi

İnsan bir aşkı neyle karşılaştırabilir? Ancak aşkla. Mesele sevgiyi tartmaksa terazinin öbür yanına sevgiden başka neyi koyabilir?

Enver Paşa’nın Naciye Sultan’a yazdığı mektuplara siz de şaşırıyor musunuz? Savaşın ortasında en yakın arkadaşı bir ceylan. “Bugün İtalyanların top atışlarından dönüşte ceylanı halının üstünde boynu ileri uzanmış, başı yana düşmüş, çok yavaş nefes alır buldum ve bir an öleceğini zannettim” diye anlatıyor karşılaştığı manzarayı. “Hemen yere oturdum, onu kollarıma aldım, adı olan ‘Mansure’ ...
Read more : 'Çaldılar' yalanı nasıl üretildi / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1090 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DEVLET Mİ DEDİNİZ ? (XIII)

DEVLET Mİ DEDİNİZ ? (XIII)
Bu yazı dizisini sonlandırırken, amacımızın ‘Devlet’ konusunda ‘eleştirel’ ve aynı anlama gelmek üzere ‘ussal’ bir yaklaşım geliştirmek olduğunu yineleyelim.
Yani, ‘ben bu Devlet için canımı dahi verebilirim’ türü ‘us-dışı’ yaklaşımların ‘usa davet’i amaçlanmıştır.
Somuta bakıldığında, Türkiye’de varolan ‘Devlet’ten hareketle bir ‘Devlet kavramı’, eski deyişle ‘mevhumu’ çıkarmanın olanağı kuşkusuz ki yok.
Orada, sadece ve yalnızca, bir ‘fetiş’, bir ‘yanılsama’ ve bir ‘yabancılaşma’nın olduğu apaçıktır.
Demokrasi’ye gelince, Jacques Rencière’in deyişiyle “demokrasi ancak ...
Read more : DEVLET Mİ DEDİNİZ ? (XIII) | Görüntüleme : 646 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

İSTANBULLULAR VİCDANINI DİNLEDİ / Levent BULUT

31 Mart seçimlerinin ardından çıkan sonucu asla kabullenmediler. Bu durumu "Kesin bir şeyler oldu." şeklinde ifade ettiler. Oysa halk kararını vermiş Ekrem İmamoğlu'nu seçmişti. Olan buydu. Fakat dillerinden düşürmedikleri millî iradeyi kabullenmek yerine sürekli içi boş iddialarda bulundular.
Meselâ; "Oylar çalındı" dediler ama nasıl?
İzah edemediler.
Onlara göre bir şeyler olmuş ama ne?
O bilinmiyor. Daha önce örnek vermiştim yine vereyim:
AK Parti'nin hiçbir kanıt göstermeden oylar çalındı sözü Cüneyt Arkın'ın filminden bir sahneyi getirmişti ...
Read more : İSTANBULLULAR VİCDANINI DİNLEDİ / Levent BULUT | Görüntüleme : 592 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

OYLAR GERÇEKTEN ÇALINMIŞ İMİŞ

OYLAR GERÇEKTEN ÇALINMIŞ İMİŞ
23 Haziran gecesi İstanbul seçim sonuçları gelmeye başlayınca, 31 Mart’ta oyların gerçekten ‘çalınmış’ olduğunu düşündüm.
Ekrem İmamoğlu’nun oylarını % 5,5 artırmasına karşın, Binali Yıldırım’ın oyları % 3,5 azalmıştı.
‘Millet İttifakı’nın oyları % 9 oranında arttı deniliyor.
Her şey bir yana, seçimleri kazanacağı neredeyse ‘kesin’ olan ‘Devlet İttifakı’nın, nasıl oluyordu da % 3,5 oranında ‘oy kaybı’ yaşanabiliyordu?
Gerçekte, ‘oy kaybı’ olmamış ama bu kez ‘çalınamamıştı’..
Nitekim ertesi gün, ‘Gün Başlıyor’ programında, Can ...
Read more : OYLAR GERÇEKTEN ÇALINMIŞ İMİŞ | Görüntüleme : 711 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148864 ileti • Toplam 46422 başlık • Toplam 25116 üye

x