Zaman: Pzt Nis 27, 2026 6:17

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

İnönü ve İkinci Dünya Savaşı / Metin AYDOĞAN

İnönü ve İkinci Dünya Savaşı

İsmet İnönü’nün Türkiye’yi İkinci Dünya savaşına sokmadığı, bu tutumuyla Anadolu insanını yeni bir kanlı kapışmadan uzak tuttuğu yaygın bir görüştür. “30’lar kuşağının çocukları babasız bırakmadı” söylemi, döneme yönelik İnönü politikasının doğruluğunu gösteren kanıt olarak kullanılmıştır. Türkiye, savaşa girmedi ve çocuklar “babasız kalmadı”, bu sonuç yaşanan bir gerçek. Bu sonucun, İnönü’nün yürüttüğü ‘ustalıklı politikayla’ elde edildiği yargısı, konuyu yeterince incelemeyenlerin ileri sürebileceği bir savdır. Konunun, gerçek boyutuyla anlaşılması için; Türkiye’nin 1938-1945 ...
Read more : İnönü ve İkinci Dünya Savaşı / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 2092 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

UĞUR BİZİ GÖZETLİYOR…Dr. Noyan UMRUK

UĞUR BİZİ GÖZETLİYOR…Dr. Noyan UMRUK

Seneler ne çabuk geçiyor…Çeyrek asır oldu Uğur vurulalı… Dün gibi anımsıyorum o karlı, karanlık Ankara sabahını ve karlar üstündeki Uğur’un kalemini…

“Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben antiemperyalistim. Ben özgürlükçüyüm. Ben insan hakları savunucusuyum.

Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.

Dün sabaha kadar araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız.

Öyleyse vurun, parçalayın!

Ama, şunu bilin ki; her parçamdan benim gibiler, hatta beni aşanlar çıkacaktır.”

Evet, bugün köşem böylesine bir künye ...
Read more : UĞUR BİZİ GÖZETLİYOR…Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1193 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Afrin kadar önemli rapor!.. / Ahmet TAKAN

Afrin kadar önemli rapor!..

İç siyasetin kayıkçı kavgasından, dikkate alınması, üzerinde uzun uzun tartışılması gereken bir çok şey ya gümbürtüye gidiyor ya da gündemde şöyle bir kıyısından yer bulabiliyor. Bunlardan biri de TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun hazırladığı ve Kasım 2017'de kabul ettiği, "İzmir ve Aydın illerinde bulunan geri gönderme merkezleri inceleme raporu." Türkiye'ye yasa dışı yollardan giriş yapmış mültecilerin geri gönderilmesi maksadıyla faaliyet gösteren barınma merkezleri hakkında iddiaları etraflıca incelemiş komisyon.

Raporda oldukça önemli tespitler ...
Read more : Afrin kadar önemli rapor!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Akkuyu'da yine olağanüstü toplantı / Çiğdem TOKER

Akkuyu'da yine olağanüstü toplantı

Rusya’yla ilgili haberleri, bugünlerde Afrin operasyonu dolayısıyla sık duyup okuyoruz. “Zeytin Dalı Harekâtı” gelişmeleri ve askeri gelişmelere bağlı söylemlerin, Türkiye içinde, farklı başlık altındaki önemli konuların, gündeme taşınıp görünür olmasını engellediğine dün değinmiştik.

Türkiye-Rusya ilişkisinde, uçak düşürme olayından bile etkilenmemiş, mevcut süreçte de dışarıdaki gelişmelerden bağımsız yürüyen ortak alanın hatırdan çıkarılmaması gerekiyor:Akkuyu Nükleer Güç Santralı. (NGS).

Akkuyu NGS ile ilgili dün kayda giren bir gelişmenin dikkatlerden kaçmaması gerekiyor.

Kısa sürede ikinci ...
Read more : Akkuyu'da yine olağanüstü toplantı / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 834 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

TRT kapansın, para boşa akmasın! / Murat MURATOĞLU

TRT kapansın, para boşa akmasın!

Bir şirket düşünün… Yedi bin kişiye yakın insan çalışıyor. Bunlara 700 milyon liraya yakın yıllık maaş ödeniyor. Yine de malı dışarıdan alıyor. Hep zararda devamlı cepten yiyor. Adeta kanımızı emiyor. Huzurlarınızda TRT!

İşe alımlarda torpilin kralı dönüyor. TRT'nin 380 kişilik kadro için 8 ayrı branş-ta açtığı yazılı sınavda birinci olanların hiçbirinin atanmadığı ortaya çıkıyor. Soru önergesine bir yıldır kimse cevap veremiyor!

* * *

Şu şansa bakın ki, Cumhurbaşkanı'nın oğlu ...
Read more : TRT kapansın, para boşa akmasın! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1180 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bu düşmanlık asla kabul edilemez!.. / Hüseyin Macit YUSUF

Bu düşmanlık asla kabul edilemez!..

Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin hain terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı YPG'yi Afrin'den temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu Büyük Türk Milleti'ni birkez daha ortak hedefte birleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eden bu terör örgütünün tamamen ortadan kaldırılması için mücadelede tüm Türk halkı birlik, beraberlik ve dayanışma içerisindedir. Kıbrıs Türkü'nü özgürlüğüne kavuşturan TSK'nın yerinde bir sınır ötesi harekatı ile terörist yatakları vuruldu. Herkesin, herkesimin kenetlendiği bu kritik dönemde Kuzey Kıbrıs'ta yayınlanan, aklı başında ...
Read more : Bu düşmanlık asla kabul edilemez!.. / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 837 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Afrin'in Arka Planı / Türker ERTÜRK

Afrin'in Arka Planı

Bugün; Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik olarak başlatılan harekâtın dördüncü günü. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne üstün başarılar diliyoruz. Tanrı askerimizi, vatanımızı ve milletimizi korusun.

Afrin’de egemen olan güç; terör örgütü PKK’nın uzantısı olan PYD’dir. Bu yapı, ülkemiz sınırları dışında bile olsa, Türkiye’nin bekâsı ve güvenliği için tehdittir. Sorun sadece Afrin de değil! PKK’nın uzantısı olan PYD, Fırat’ın doğusunda, tüm sınırımız boyunca Suriye’nin kuzey bölgesinin denetimini eline geçirmiştir.

PYD’nin Amacı

ABD’nin siyasi, ekonomik ...
Read more : Afrin'in Arka Planı / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1119 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

CHP milletvekili deprem yarattı / Saygı ÖZTÜRK

CHP milletvekili deprem yarattı

CHP'nin hukukçu milletvekili Haluk Pekşen, satır aralarında kalan konuları irdeleyip soru önergesiyle, TBMM'de yaptığı konuşmalarla, basın toplantılarıyla gündeme getiriyor. Pekşen'in son dönemde üzerinde en çok durduğu da Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu ile ilgili yolsuzluk iddialarıydı.

Eğer dikkatlice okunursa, Sayıştay'ın 2015 ve 2016 yıllarına ait raporlarında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dağıtılan kömürle ilgili önemli yolsuzluklar olduğu belirtiliyor. Trabzon Milletvekili Pekşen, “TKİ Yönetim Kurulu kararı olmadan, sanki yönetim kurulu kararı ...
Read more : CHP milletvekili deprem yarattı / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1040 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Zeytin Dalı Harekatının 4 Sorunu ve Rus Stratejisi / Mehmet Ali GÜLLER

Zeytin Dalı Harekatının 4 Sorunu ve Rus Stratejisi

Türkiye’nin Afrin operasyonu, resmi adıyla Zeytin Dalı Harekâtı dört soruna rağmen, sahada fiilen Amerikan Koridoru’nu engellediği için doğrudur ve desteklenmelidir.

Zira ciddi hiçbir ülke sınırında “terör koridoruna” izin vermez. Dahası PYD’ye verilen 5 bin TIR silahla o koridor artık Amerikan Koridoru’ysa!

Ancak harekâtın AKP kaynaklı dört sorunu vardır:

1. SURİYE’YLE İŞBİRLİĞİ SORUNU

Zeytin Dalı Harekâtı, tıpkı Fırat Kalkanı Harekâtı gibi Suriye'yle işbirliği yapılmadan, sorunlu başladı. Bir problemi ...

Operasyon soruları... Final nasıl olacak? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Operasyon soruları... Final nasıl olacak?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör kuşatmasına karşı başlattığı harekatın tozu dumanı içinde kalmasın...

Sorular sormalıyız...

Hükümetin operasyon sonrasındaki amacı nedir? Yani nasıl bir çıkış planı var?

Şimdilik bilmiyoruz...

Bölgenin güvenliği sağlandıktan sonra, yani PKK-YPG unsurları temizlendikten sonra bölgede hakimiyet kimde olacak?

Özgür Suriye Ordusu'nda (ÖSO) mı?

ÖSO ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan için Esad "yok hükmünde!"

Suriye merkezi hükümetini ve ordusunu "yok" sayarak bu operasyonun finali nasıl kurgulanacak?

Yani kahraman askerlerimiz görevlerini yapıp ...
Read more : Operasyon soruları... Final nasıl olacak? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x