Zaman: Sal Nis 28, 2026 21:26

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Hitler, Fritz Neumark, FETÖ ve Gergedanlar / Erol MANİSALI

Hitler, Fritz Neumark, FETÖ ve Gergedanlar

Prof. Fritz Neumark ile vefatından iki yıl önce 1987’de Almanya’da buluştuğumuzda kendisine sormuştum: 1933’te Atatürk Türkiye’sine kaçışınızda esas neden Yahudiler üzerindeki baskı mıydı?

Bana hiç beklemediğim bir yanıt verdi: “Yahudilikle ünsiyetim yoktur: Esas korkum Almanya’da meslektaşlarımın birçoğunun Hitler rejimine yakınlaşmalarıydı. Onlara benzemekten korktuğum için Türkiye’ye sığındım.”

Ionesco’nun 1958’de yazdığı Gergedanlaşma olgusu ile Neumark 1930’ların başında karşılaşmıştı. Ve gergedanlaşmamak için Almanya’dan kaçıp Atatürk Türkiye’sine sığınmıştı.

Baskı sonucu rejimin bir parçası ...
Read more : Hitler, Fritz Neumark, FETÖ ve Gergedanlar / Erol MANİSALI | Görüntüleme : 1000 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Liderlerin Lideri / Türker ERTÜRK

Liderlerin Lideri

Geçen gün, bir arkadaşım tarafından elektronik posta aracılığı ile gönderilen bir videoyu izledim. Videoda; ilkokul seviyesinde bir sınıfı öğretmenleri “Selamünaleyküm” diye selamlıyor ve öğrenciler hep bir ağızdan “Aleykümselam” diye yanıt veriyorlar. Arkasından dinsel içerikli ritüeller, “Siyasal İslamcı” sözler ve tekbirler. Belli ki; andın yerine planlanmış, cihatçı kafa yapısına sahip dindar ve kindar nesiller yetiştirilmesine yönelik bir beyin yıkama operasyonu.

Bu uygulama henüz eğitim ve öğretim sistemimize egemen olmamakla birlikte; halen bizi yöneten iktidar ...
Read more : Liderlerin Lideri / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 884 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Barzani meydan okuyor / Muharrem BAYRAKTAR

Barzani meydan okuyor

Bu satırları yazarken Kuzey Irak’ta referandum oylaması devam ediyordu. Bir yandan Irak merkezi hükümeti diğer yandan İran, Barzani yönetimine karşı müeyyideler uygulamaya başladı. Bağdat, sınır kapılarının ve havaalanlarının teslim edilmesini istiyor, İran ise sınırlarını kapattı.

Türkiye’de ise henüz tık yok.

Türk Hava Yolları, Erbil uçuşlarına devam ediyor.

Habur sınır kapısı çalışmaya devam ediyor.

Kuzey Irak’tan Türkiye’ye petrol akmaya devam ediyor.

Erbil’deki Türk bankalara Türkiye’den para akışı devam ediyor.

Yani hayat normal akışında ...
Read more : Barzani meydan okuyor / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 787 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Saflık mı Hainlik mi? / Rifat SERDAROĞLU

Saflık mı Hainlik mi?

Saflık; Kolayca aldatılabilme durumu, aldanma!
Hainlik: Kutsal sayılanlara el uzatma, kötülük etme, görevi kötüye kullanma, aldatma!

Tarih 20 Şubat 2014, dönemin Başbakanı Erdoğan, Memur-Sen tarafından Ankara’da düzenlenen toplantıda konuşuyordu;
“Biz bu paralel örgütü 12 Eylül’de darbeci paşalara yaptığı yalakalıktan, 28 Şubat’ta sırtımıza sapladığı hançerden, “beceremediniz artık bırakın” manşetlerinden biliriz. Ama inanın bu kadar büyük bir düşkünlüğün, bu kadar büyük bir ihanetin içinde olmamışlardı. Aldanmışız, gerçekten çok safmışız!

Bu cümle dikkatlice okunursa, ...
Read more : Saflık mı Hainlik mi? / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1090 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kabahat bende! / Servet AVCI

Kabahat bende!

Ben ki "Bu Kuzey Irak'ta ne oluyor? Başımıza iş mi alıyoruz?" diye merak ettiğimde, "Müjdeler olsun, yeniden Osmanlı oluyoruz, Kuzey Irak yakında referandumla Türkiye'ye bağlanacak" diyen siyasetçi, danışman, tokatçı, gazeteci tiplere mal mal inandım!.. Kabahat bende!

* * *

Ben ki Kurtlar Vadisi'ni fazla kaçırdım, doz aşımına uğradım, arabama arma astım, "Eyalet sistemi zararlı değil ki, Osmanlı'da Kürdistan da vardı, Lazistan da" denilince "He yaaa" türünden kafamı salladım!.. Kabahat bende!..

* * * ...
Read more : Kabahat bende! / Servet AVCI | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP'nin Irak Politikasına 11 Soru ve Nakavt / Tevfik BİR

AKP'nin Irak Politikasına 11 Soru ve Nakavt

1) Bundan böyle muhatabımız Irak hükümetidir dediniz, bugüne kadar niye Irak'a ihanet edip IKYB ve Barzani'yi muhatap alıp Irak'ın üstünde tuttunuz, Barzani'nin defacto oluşumunu desteklediniz?

2) RTÜK, Barzani'nin kanalı Rudaw'ı TÜRKSAT'tan çıkarma kararı almış. Neden bugüne kadar Türksat'ta idi? Barzani bugün mü ihanet etti? Son Anayasa referandumunda Barzani "evet" için çalıştı mi?

3) Habur sınır kapısını niye kapatamıyoruz? İran'ın saatler içinde aldığı kararları Türkiye niye alamıyor?

4) ...
Read more : AKP'nin Irak Politikasına 11 Soru ve Nakavt / Tevfik BİR | Görüntüleme : 1563 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tevfik BİR

Kürdistan projesine karşı Lozan ve Ankara Antlaşmaları / Sinan MEYDAN

Kürdistan projesine karşı Lozan ve Ankara Antlaşmaları

“Bağıtlı taraflardan her biri 1. maddede belirlenen sınır çizgisinin kesinliğini ve bozulmazlığını kabul ederek, bunu değiştirmeyi amaçlayan herhangi bir girişime geçmekten sakınmayı yükümlenir” (1926 Ankara Antlaşması, Madde 5)

IKBY Başkanı Mesud Barzani, geçen yıl, 14 Mart 2016'da, ABD'de yaptığı açıklamada “Lozan'dan beri devlet kuramıyoruz” diyerek “Ortadoğu haritasının yeniden çizildiğini” belirtmişti. Aynı Barzani, 28 Haziran 2017'de Washington Post'ta yayımlanan makalesinde ise “Yüz yıl önce, I. Dünya Savaşı'ndan sonra Kürtlere ...
Read more : Kürdistan projesine karşı Lozan ve Ankara Antlaşmaları / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 2345 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Exxon Mobil'in K. Irak'taki Türk ortakları! / Arslan BULUT

Exxon Mobil'in K. Irak'taki Türk ortakları!

Birkaç okur mektubu ve Onur Oymen'in uyarısı, bugün Suriye ve Irak'ta neler olup bittiğini özetliyor.

Böyle önemli günlerde, 500 il ve ilçe seçim kurulu başkanının değiştirilmesi için düğmeye basılması ise kitlelerdeki uyanışa karşı siyasi iktidarın giriştiği hukuk dışı bir eylemdir.

İktidarın belirlediği seçim kurulu başkanları, partiler arasında tarafsız davranabilir mi?

* * *

Gelelim gündemdeki konuya... Muharrem Karadağ diyor ki, "Sayın Bulut, 'Çözüm süreci' denilen senaryo-tuzak, aslında PKK'nın Türkiye'den ...
Read more : Exxon Mobil'in K. Irak'taki Türk ortakları! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1808 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Bu nasıl oldu bitti? / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Bu nasıl oldu bitti?

MGK, Bakanlar Kurulu, TBMM Genel Kurulu, liderler toplandı; Barzani'nin yapacağını ilan ettiği referanduma dair -aslında- bütün söyledikleri:

"Bölücü girişim, gayrimeşru oldubitti..."

* * *

- Molla Mustafa Barzani, 1966'da, "Kürdistan' haritasını dünya milletlerine kabul ettireceğiz. Irak'tan sonra ikinci mücadele cephemiz Türkiye olacaktır" demiş ve Wilson haritasına bağlılığını ifade etmişti.

- Öcalan'ın sorgusunda vardı; "Amerika'nın bütün meselesi Barzani ve Talabani'yi devlet haline getirmektir. Asıl prensleri Barzani'dir, aynı İsrail'in prensi olduğu gibi..."

- ...
Read more : Bu nasıl oldu bitti? / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 951 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Güney sınırlarımızda 2. İsrail Devleti mi? / Kenan AKIN

Güney sınırlarımızda 2. İsrail Devleti mi?

Bugün Kuzey Irak'taki sözde "Referandum kavgası" yaşanırken Orta Doğu yine büyük tehditler, kargaşalar, çatışmalar dönemini yaşıyor.

Oysa, belki de dünyada; huzura, barışa en muhtaç bölgenin Orta Doğu olduğu herkes tarafından kabul ediliyor.

Orta Doğu aslında insanoğlu tarafından yapılan katliamlara "mekan" olmaktan yorulmuş bezmiş bulunuyor.

Üstelik hem din, hem soy-sop savaşları buranın insanına soluk aldırmıyor.

Her şeyden önce, Orta Doğu'da en büyük çıban başının "Siyonizm" olduğunu kabullenmek gerekiyor.

Gerçekten de ...
Read more : Güney sınırlarımızda 2. İsrail Devleti mi? / Kenan AKIN | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x