Zaman: Çrş Nis 29, 2026 4:33

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

YUNAN ADALARI

YUNAN ADALARI

“Yunanlı, Yunanistan halkından veya bu halkın soyundan olan kimse.”

"Yunan, Yunanistan'da yaşayan veya Yunanistan halkından olan kimse, Yunanistanlı, palikarya."

Üstteki tanım TDK’nin altmışlı yıllardaki bir eski basımından, alttaki de TDK’nin bilgiağı sözlüğünden alıntı. Birincide Yunan diye bir tanımlama yok, Yunanlı denmiş. Eski basım tarih kitaplarımızda Kurtuluş Savaşı anlatılırken Yunan’dan, Batı Cephesinde, İngiltere’nin besleyerek üstümüze saldığı “Yunanlılar” diye söz edilir. Kitaplarımızda Türk ve Yunan adı şu şekilde geçer:

“Sakarya’da yenilen Yunanlılar...” Türk ordusu ...
Read more : YUNAN ADALARI | Görüntüleme : 1441 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

"EĞİTİM MİLLİ OLMAZSA" / Mithat AKAR

Eğitim Müfredatının Değiştirilme Amacı ve Türk Devrim Tarihinin Önemi
Resim

Milletler, bu günlerini daha iyi anlayabilmek ve geleceklerine doğru temellerde yön verebilmek için tarihlerini öğrenirler. Tarihini bilmeyen bir millet, adeta geçmişini unutmuş, kim olduğunu bilmeyen, hafıza kaybı yaşamış bir insan gibi, dayanaksız yaşar. Tarih bilincini, kendi toplumları ders çıkarsın diye, devletler eğitim kurumları ile toplumlarına taşırlar.

Çok bilinen bir cümledir. "Tarihini bilmeyen bir milletin, coğrafyasını başkaları çizer." Bu yüzden emperyalist merkezler, hedef aldığı bir milletin ...
Read more : "EĞİTİM MİLLİ OLMAZSA" / Mithat AKAR | Görüntüleme : 962 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Sabancı Üniversitesi'nin Sicili / Türker ERTÜRK

Sabancı Üniversitesi'nin Sicili

Geçen yazımızda; Sabancı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Almanya’da 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak ihaneti anlatmıştık. Burada kotarılacak ihanet iki türlüydü. Birincisi ülkemize ve milletimize karşı, ikincisi ve daha önemlisi, evrenseli ise akla ve bilime karşı olanıydı! Neredeyse binlerce diyebileceğim sayıda ve her çeşit iletişim aracıyla ve yüz yüze, yazımdaki değerlendirmem hakkında çok ama çok olumlu tepkiler aldım.

Tek bir istisna vardı! Sabancı Üniversitesi’nden gelen elektronik postaydı.

“Sayın Türker Ertürk,

‘Sabancı Üniversitesi Neye ...
Read more : Sabancı Üniversitesi'nin Sicili / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1211 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Myanmar meselesi / Ceyda KARAN

Myanmar meselesi

Güney Asya’da İslamcı cihatçılığın yine başrolü oynadığı bir savaş derinleşiyor. Yerel gibi görünen ve sosyal medyadaki sahte fotoğrafların da eşliğinde sivil kurbanların öne çıktığı bu savaşın arka planında ise büyük bir paylaşım mücadelesi var.

Çin’le 2000 km’den fazla sınırı, netameli ilişkileri ve ekonomik bağları olan Myanmar’dan söz ediyorum. Demokrasi İçin Ulusal Birlik Partisi'nin (NLD) seçim zaferi 1990’da sandığa gömülünce Batı’nın Nobel Barış ödülüyle “demokrasi şampiyonu” yaptığı kadın lider Aung San Suu Kyi’nin memleketi... ...
Read more : Myanmar meselesi / Ceyda KARAN | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

EGE'DE BİR BAŞKADIR EYLÜL...EGE’DEN SELAM OLSUN TÜM ÜLKEYE… Dr.Noyan UMRUK

EGE'DE BİR BAŞKADIR EYLÜL...EGE’DEN SELAM OLSUN TÜM ÜLKEYE…

Dr.Noyan UMRUK

Eylül’ün ilk günleri çoşku dolu günlerdir Ege’de... Birbiri ardına kurtuluş günleri kutlanır coşkuyla. Efeler, zeybekler harmandalı’na dururlar, her bir taraf albayraklarla donanır. Her türlü baskıya, saldırıya, zulme karşı efece, zeybekçe duruşun, direnişin simgesidir bu anlamlı kutlamalar...

26 Ağustos 1922’de başlayan büyük yürüyüşle 27 Ağustos’ta Afyon, 30 Ağustos’ta Dumlupınar, Kütahya , 1 Eylül’de Uşak, 2 Eylül’de Eskişehir, Karahallı, Ulubey, 3 Eylül’de Eşme, Ödemiş, 4 Eylül’de Buldan, ...

Hâkimlere emir veya görev verirseniz ne olur? / Arslan BULUT

Hâkimlere emir veya görev verirseniz ne olur?

Çanakkale'den bir okur, "Dört beş milyon Rus, uçak düşürme olayından sonra Türkiye'de tatil yapmaktan vazgeçerken, 18 Türk adası ve çok sayıda kayalığı işgal eden Yunanistan'a tatile giden binlerce Türk var! Siz bilirsiniz ama Yunanistan'a akın akın tatile giden vatandaşlarımızı biraz eleştirseniz çok isabetli olacaktır... Nerede kaldı milliyetçilik, vatanseverlik?" diye yazdı.

* * *

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise "Sivas Kongresi'nde hâkim olan millî birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu, günümüzde ...
Read more : Hâkimlere emir veya görev verirseniz ne olur? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1444 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Rezillik Diz Boyu / Rifat SERDAROĞLU

Rezillik Diz Boyu

Pandora’nın kutusu açılmış gibi tüm kötülükler, çirkinlikler, adilikler ortaya saçıldı! 2002 yılından bu yana ülkeyi yöneten çapsızlar, kapkara dünyalarındaki yalanlarını Türk Milletinin üzerine bilerek ve planlayarak püskürttüler.

Doğruluk-dürüstlük- söze sadakat- helal kazanç-akla bilime itibar etmek- tecrübeye deneyime ve devlet aklına saygı duymak “geçerli akçe” olmaktan çıkarıldı!

Dini ve dini değerleri çıkar için kullanıp saptırmak-yalan söylemek-iftira etmek-adalet terazisiyle oynayıp kendi insanına tuzak kurmak-çalmak-çalana yol vermek-rüşvet almak- yolsuzluk yapıp devleti soymak-fakiri ezmek-şımarıkça gösteriş içinde ...
Read more : Rezillik Diz Boyu / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1154 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Allah versin! / Murat MURATOĞLU

Allah versin!

Bu ülkede Avrupa Birliği Bakanlığı var. Aramızın iyi olduğu Avrupalı ülke yok. Bu bakanlığa bütçe ödeneği ayrılmış. Bırakın ödenek ayırmayı bütün bütçeyi versek de belli ki almayacaklar Avrupa Birliği'ne… O zaman bu israf niye?

Zira benzer durum Diyanet İşleri Başkanlığı için de geçerli… Bütçe ödeneklerinde bu yıl için kendilerine ayrılmış paranın tavanı 6 milyar 867 milyon 117 bin lira… Beyefendiler tavanı daha yedinci ayda delip geçtiler. Yılın bitmesine beş koca ay kala bütçeyi ...
Read more : Allah versin! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 871 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bütçenin ‘sağlığı’ bozulurken / Çiğdem TOKER

Bütçenin ‘sağlığı’ bozulurken

Bayram bitti.

Üç yıllık Orta Vadeli Program (OVP) ile 2018 bütçe tasarısı hazırlıkları gündemimize daha çok girecek. Maliye Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı’nın çalıştığı iki temel kılavuz belge, “idarelerin ihtiyaçlarının dikkate alınmasını” hedeflese de 2018 bütçe hazırlıkları Maliye’yi zorluyor.

Referandum dönemi kamu harcamalarındaki artış bütçe disiplinini bozdu. Bütçe, temmuzda 926 milyon TL fazla verilse de bu “fazla”, yedi aylık açığın 24.3 milyar TL’ye ulaşmasına engel olamadı.

Mali disiplindeki bozulma, Hazine nakit dengesini sarstı. ...
Read more : Bütçenin ‘sağlığı’ bozulurken / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 851 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ruslaşmak, ayakyolu ve Türklüğün yolu... / Cazim GÜRBÜZ

Ruslaşmak, ayakyolu ve Türklüğün yolu...

Ruslaşmak öyle mi?

Yıl 1992... Bakû'da, o günkü adı Karl Marks olan parkta, Azerbaycanlı şair dostum Vagıf Bayatlı ile birlikteyiz. Tuvaleti soruyorum, gösteriyor, varıyorum, kapıda kiril harfleriyle yazan yazıyı okuyorum (Azerbaycan Edebiyatını okumak ve izlemek için öğrenmiştim o alfabeyi). Ne yazıyordu biliyor musunuz? AYAKYOLU.

Vagıf Bey'in yanına döndüğümde bu duruma hem şaşırdığımı, hem de çok sevindiğimi söyledim. Dostum Bayatlı, yüzüme baktı anlamlı anlamlı, kızgın ve kırgın bir ses tonuyla şunları ...
Read more : Ruslaşmak, ayakyolu ve Türklüğün yolu... / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 994 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x