Zaman: Çrş Nis 29, 2026 12:48

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Cevapsız çağrı / Murat MURATOĞLU

Cevapsız çağrı

Bizim gibi yurtiçi tasarrufları çok düşük, cari açığı yüksek, her daim dış finansman ihtiyacı olan gariban ekonomiler için yabancı yatırımlar ihtiyaçtan da öte… Zaruret!

Arap kazmayı sallasa yerden petrol fışkırıyor yine de yabancı yatırımcı aranıyor. Suudi Arabistan bile borsasını dışa açtı.

Peki, gel deyince yabancılardan bize yatırım geliyor mu? Şöyle ki; Türkiye'ye giren doğrudan yabancı yatırım 2016'da yüzde 31 gerilemişti. Yıllık 17.2 milyar dolardan 11.9 milyar dolara indi.

* * *

Bu yıl ...
Read more : Cevapsız çağrı / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 794 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Eğitimdeki yakın tehlike / Çiğdem TOKER

Eğitimdeki yakın tehlike

Eylülde okullar açılıyor. Yeni öğretim döneminde Ensar Vakfı okullarda daha etkin olacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yenilediği protokole göre Ensar, ülke genelinde ortaokul ve liselerde kültürel, sportif kurslar açabilecek.

Ensar, “kamuya yararlı” bir vakıf. Bundan beş yıl önce vergi muafiyeti kazanmış. Ona “kamuya yararlı” vakıf statüsü kazandıran Bakanlar Kurulu kararının altında, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, başbakanı Tayyip Erdoğan’ın imzaları var. Vakfın, ekonomik aktörlerle bağlarının güçlenmesi de zaten bu statüden sonra yoğunlaşıyor.

Kamuya ...
Read more : Eğitimdeki yakın tehlike / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1041 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Fikir kürü ve II. Abdülhamit / Cazim GÜRBÜZ

Fikir kürü ve II. Abdülhamit

Aziz Nesin der ki: "Tahsin Saraç'ın sadık bir okuruyum. Şiirlerini dergilerde yayımlandığında, kitaplaştırdıklarında okumuştum. Bu kez, bir hafta boyunca geceli gündüzlü Saraç şiir kürü yaptım."

"Saraç şiir kürü"… Evet, Tahsin Saraç, Cumhuriyet dönemimin en büyük şairlerinden biridir bana göre de ve Türkçe'yi en iyi kullanan şairidir. Saraç'ın şiirleri ile şiir kürü yapılır.

Peki ben neden böyle bir giriş yaptım? Şundan; bu yıl Prof.Dr.Çetin Yetkin Hocamızın imzalı olarak gönderme lütfunda bulunduğu ...
Read more : Fikir kürü ve II. Abdülhamit / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 908 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Genelkurmay’ı da oyuna getirmişler / Saygı ÖZTÜRK

Genelkurmay’ı da oyuna getirmişler

Fetullah Gülen grubuyla mücadele edilmesi için Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) 2004 tarihli tavsiyesine hiç uyulmaması, Yüksek Askeri Şûra kararıyla irticai faaliyetlerde bulunan askerlerin Başbakan ve Milli Savunma Bakanı'nın “şerh” koymaları nedeniyle atılmalarının önünün tıkanması, bu yapıları güçlendirdi. İşte, 15 Temmuz'a giden yol, bunlara dokunulmaması hatta desteklenmesiyle açılmış oldu.

Gazeteci-televizyon sahibi Tuncay Özkan'ın Silahlı Kuvvetler'de Fetullahçı yapılanmayla ilgili bilgileri ve fişlemeleri içeren flash belleği, soruşturma komisyonunda açıkçası “daha önce gelen DVD'deki bilgilerle ...
Read more : Genelkurmay’ı da oyuna getirmişler / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İDLİB'den iniyorlar denize!.. / Ahmet TAKAN

İDLİB'den iniyorlar denize!..

İdlib... Hatay-Reyhanlı ile sınır komşusu. Ve, alev alev yanan Amanos dağlarımız. Yangın daha da büyüyerek tüm Türkiye'yi sarar mı?..

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile komutanların Suriye sınırında sık sık yaptığı denetlemeler hayati önem taşıyor. İdlib üzerine odakladığımız objektifimizin çerçevesini biraz daha genişletelim:

Çapulcubaşı Barzani'nin ilan ettiği sözde Kürdistan referandumuna neredeyse 2 ay kaldı. Suriye'de çatışmalar devam ederken, PKK/YPG hakimiyet kurduğu bölgelerde Kuzey Irak'la eş zamanlı yerel belediye ve bölgesel meclis seçimlerine hazırlanıyor. ...
Read more : İDLİB'den iniyorlar denize!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1166 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Parti Müslümanlığı ve müftüler / Batuhan ÇOLAK

​​​​​​​Parti Müslümanlığı ve müftüler

16 Nisan'daki tartışmalı referandum öncesinde "rejimi değiştirecekler, referandum sonrasına hazırlanıyorlar" şeklindeki yorumlar, günden güne haklı çıkıyor.

Cumhuriyet'in kurucu değerlerine, tarihi şahsiyetlere, geçmişe yapılan saldırılar her geçen gün artarken, devletin temelini oluşturan "adalete güven sarsıcı bir şekilde eriyor.

Türkiye adım adım "din devleti"ne dönüştürülmek isteniyor. Buna karşı çıkanlar da "dinsiz" gibi gösteriliyor.

Aslında yıllardır rejimle kavgalı siyasilerle karşı karşıyayız. Her ne kadar bunu belli etmeseler de, "Cumhuriyet"in İslam'a aykırı olduğu noktasında birleşiyorlar. ...
Read more : Parti Müslümanlığı ve müftüler / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 949 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Evrimden cihada… 'Devrim ve karşıdevrim' / Sinan MEYDAN

Evrimden cihada… 'Devrim ve karşıdevrim'

“Dünyada her şey için; maddiyat için, maneviyat için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlmin ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, sapkınlıktır…”
(Atatürk, 27 Eylül 1924, Samsun öğretmenlerine söylemişti)

15 Temmuz darbe girişiminden bir yıl sonra müfredattan “Evrim” çıkarıldı, “Atatürkçülük” azaltıldı; buna karşın “15 Temmuz” ve “cihat” müfredata girdi. Normalde, bu cemaatçi darbeye karşı bilimsel eğitimin güçlendirilmesi gerekirken, tam tersine bilimsel eğitim zayıflatılıyor. Ulusal ...
Read more : Evrimden cihada… 'Devrim ve karşıdevrim' / Sinan MEYDAN | Görüntüleme : 1584 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sinan MEYDAN

Enerji mi, ülkenin bekası mı? / Zeynep GÜRCANLI

Enerji mi, ülkenin bekası mı?

Bu da enerji konusunda bir “zor yazı”.

Zor çünkü AKP iktidarının son birkaç yılında izlenen enerji politikaları, Türkiye'nin dış politikasındaki “kırmızı çizgileri” teker teker sildi.

“Türkiye'nin kalkınması”; “enerji açlığı”; “Büyük Türkiye” sloganları arasında Kıbrıs, Filistin, Ortadoğu gibi Türkiye'nin -ve aslında AKP tabanının da- tüm hassasiyetleri yok edildi. Daha da kötüsü, Türkiye'nin en stratejik konusu olan “enerji arzı çeşitliliğine” zarar verildi. Enerji konusunda Rusya'ya yönelik bağlılık, Ruslar Irak enerji piyasasına da ...
Read more : Enerji mi, ülkenin bekası mı? / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 1002 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ya Birleşeceğiz Ya Yok Olacağız! / Rifat SERDAROĞLU

Ya Birleşeceğiz Ya Yok Olacağız!

Temmuz 2017 sonu itibariyle saklı-gizli hiçbir şey kalmadı. Erdoğan ve AKP, Türkiye’yi bir “Din Devletine” dönüştürmek hedeflerini artık saklama zahmetine bile girmiyor! Her icraatlarıyla bunu bağırarak söylüyorlar. Kim ki; “Ben görmemiştim, hayret hiç de anlaşılmadı” diyorsa bilin ki o da “Karşı Devrimin” muhafızıdır. Bu sözlerim Türk Milleti önünde, Türk Tarihine not düşmek için yazılmaktadır ve hepimizi-sivil ve askeri bürokrasiyi-adli-yargı bürokrasisini- üniversiteleri-sivil toplum kuruluşlarını-aydınları- basın yayın organlarını son bir kez daha ...
Read more : Ya Birleşeceğiz Ya Yok Olacağız! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1319 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İktidara siyasal düzen kurma peşindeler / Ahmet GÜRSOY

İktidara siyasal düzen kurma peşindeler

Adamlar, referandum süreciyle yine bir ivme kazanan, AKP'nin yeniden kurmakta olduğu siyasal düzenin inşaatına taş taşımakla görevli gibiler. Bir çeşit yardımcı görev üstlenmişler.

İç tüzük değişecek..

Tamam, siz nasıl istiyorsanız öyle olsun.

Müftüler nikah kıysın..

Kıysın. Tam da bizim aradığımız gibi.

Eğitim sistemine darbe vuruyoruz. Cinsel şaibelerle dolu Ensar Vakıfını Bakanlığın paydaşı yapıyoruz.

Yapın.. Bu konuda sesimiz çıkmaz. Ayrıca bizim için mahzuru yok.

Almanya ile dövüşüyoruz.

Dövüşün tabi..

Türklere hesap ...
Read more : İktidara siyasal düzen kurma peşindeler / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 865 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148866 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25115 üye

x