Zaman: Prş Nis 30, 2026 17:39

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Kırmızı dipli mumla davetiye de yollasaydınız bari... / Selcan TAŞÇI

Kırmızı dipli mumla davetiye de yollasaydınız bari...

ABD, PKK terör örgütünün Suriye kolu YPG'yi "güvenilir müttefiki" ilan ediyor.

YPG, Türkiye için tehdit!

Türkiye, PKK yani YPG'nin yuvalandığı Sincar ve Karaçok dağlarını vuracak ama vurmadan önce, hem de defalarca, YPG yani PKK'yla müttefik olan ABD'ye haber veriyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, komutanları Türkiye'nin vurduğu terör kamplarını ziyaret edip "endişelerini" bildiren ABD'ye cevaben yaptığı açıklamanın "ama biz size haber vermiştik" tonunda olması bir tek bana mı garip ...

Hadi Zıplat Bakalım! / Rifat SERDAROĞLU

Hadi Zıplat Bakalım!

Referandum propagandasına Anayasa’ya aykırı olarak ve devlet parasıyla katılan Başbadem ne diyordu?
Eğer “Evet” oyu verirseniz;
-Ülkede artık patlamalar olmayacak, artık şehitler gelmeyecek çünkü yarından itibaren PKK bitecek!
-Çok hızlı kalkınacağız, milli gelir kişi başına 20 bin dolar olacak!
-Artık işsiz, aşsız kimse kalmayacak!
-Avrupa bizden korkup, tir-tir titreyecek!
-Bayrak inmeyecek, ezan dinmeyecek!
-Dolar 1 TL olacak!
-Artık keyfi zam olmayacak!
-Yerli oto bu Cuma’ya, Yerli F-16 da önümüzdeki Cuma’ya hazır, Yerli ...
Read more : Hadi Zıplat Bakalım! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1999 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk Öğretisi Işığında Referandum… / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Öğretisi Işığında Referandum…

16 Nisan tarihinde yapılan referandumla, tek bir şahıs şaibeli bir şekilde milletimizin egemenliğine ortak edildi.

Bu olaya Atatürk Öğretisi (Ataöğreti) açısından baktığımızda, yorum yapmaya temel olacak fikir ve görüşler neler olabilir? Bunları öncelikle hangi ilkelerde aramam gerekir?

Yanıtım şudur: On ilkeden hemen aklıma gelenler Millî Egemenlik ilkesi ile Sosyal Ahlak ilkesidir. Bu ilkelerin içeriğini belleğimden geçiriyor, ayrıca arşivimi de tarıyorum.

Sonuçta belli başlı olarak aşağıda sunduğum fikir ve görüşlere ulaşıyorum. Bunlar ...
Read more : Atatürk Öğretisi Işığında Referandum… / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1121 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Sincar,HDP,Barzani ve Amerika/Gürhan İsagiller

1.
Sincar üzerinden duman halen tütüyorken ABD yüksek rütbeli bir subayını hasar tespiti için bölgeye gönderdi. Kara gücüm dediği PYD/YPG teröristlerin uğradı zararı gözlemlemek amacıyla PKKlılarla bölgeyi inceledi. PKK'yı terör örgütü olarak isimlendiren amerikan dış işleri soru üzerine subayın yanındaki kırmızı bültenle aranan PKK teröristin orada ne aradığını açıklayamadı.Böyle ''maksatlı'' bir soruyu subaya saygısızlık olarak değerlendiren ABD dışişleri geçiçi sözcüsü ama Ferhat abidin Şahin'in nasıl oluyor da amerikan subayına brifing verdiğini açıklayamadı. Abidin subayları tarafından ...
Read more : Sincar,HDP,Barzani ve Amerika/Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 789 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Dış düşmanlar diye diye…(!) / Necati DOĞRU

Dış düşmanlar diye diye…(!)

Türkiye küme düştü. Avrupa'da özürlü sayılan Ukrayna, Moldova, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, Rusya'nın seviyesine indirildi.

Üst ligde ülke olmalıydık.

Türkiye'yi kim özürlü yaptı?

Bir cumhurbaşkanından hem kanun, hem mahkeme, hem polis, hem gardiyan, hem yasama, hem yürütme, hem yargı olmasını isteyenler, Türkiye'yi bozdu.

Hem Avrupacı! Hem Arap öykünmeci. İkisi bir arada yaşayamıyor.

Hem hukuktan yana. Hem mutlak liderci. İkisi birden olmuyor.

Hem Kopenhagcı. Hem Katar hayranı. İkisi birlikte yürümüyor.

Hem ümmetçi dünya ...
Read more : Dış düşmanlar diye diye…(!) / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 969 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ulu Han Ata Bitiği/Gürhan İsagiller

Türk dilleri uzmanı ve öğretim görevlisi olan Prof.Dr. Necati Demir son eseri Ulu Han Ata Bitiği ile ezber bozuyor. En eski Türk yazıtı olarak bizim bildiğimiz Orhun yazıtları yada abidelerinden (M.S 731) çok daha eski Oğuz nameleri değerlendirip kitap haline getirmiştir.Dünyanın farklı yerlerinde müzelerde saklanan ve yoğun araştırmalar sonuçu Profesör Demir tarafından gün yüzüne çıkartılan kitaplar Köktürk Türkçesi ile yazılmış metinlerdir. Haliyle Oğuz Han ne zaman yaşamıştır ,tarihi ve tarihçesi nedir acaba sorusu kemirmeye başlar ...
Read more : Ulu Han Ata Bitiği/Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 1146 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

ASIRLIK İRFAN YUVALARIMIZ GİTTİ GİDİYOOO…KULELİ TOPUN AĞZINDA… Dr. Noyan UMRUK

ASIRLIK İRFAN YUVALARIMIZ GİTTİ GİDİYOOO… :taz: KULELİ TOPUN AĞZINDA…
Dr. Noyan UMRUK

Yazmıştık… Hikâye eski ve uzun solukludur…

Maliye Bakanlığı Teşkilat yasasında Vergi Denetim Kurulu ile ilgili değişikliği öngören kararnamenin içine mutat üzere “torba yasa” manipülasyonu ile sessiz sedasız bir madde sokuşturulmuştu. Bu madde ile Hazine arazi ve emlaki üzerinde imar yetkisi neredeyse tamamen Maliye Bakanlığına verildi. Maliye, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazları farklı projeler ...

Devşirme Geleneği ve Yaygınlaşan Türk Karşıtlığı / Metin AYDOĞAN

Devşirme Geleneği ve Yaygınlaşan Türk Karşıtlığı

Günümüzde yaygınlaşmakta olan Türk karşıtlığı, Türklüğü ezen onu yoksayan Osmanlı tutumunun, özellikle de devşirme anlayışının, bugüne taşınan sonuçlarıdır. Devşirme geleneği içinde yer alan; rüşvet, yolsuzluk, dışa bağlanma ve siyasi ihanetin politik işleyiş durumuna gelmesi, nedenleri tarihte kayıtlı bir süreçler toplamı ve bu toplamın günümüzdeki sonuçlarıdır. Devşirmeciliğin yaygınlığına yanıt arayan her çaba, ister istemez, Osmanlı devşirmeciliğine ve onun yarattığı kapıkulu anlayışına gidecektir.

İnsan Gereksinimi

Osmanlı Devleti’nin ilk dönemlerinde, savaş tutsaklarının ...
Read more : Devşirme Geleneği ve Yaygınlaşan Türk Karşıtlığı / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 3484 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

"Cebren"ciler FETÖ ise hileciler neci? / Arslan BULUT

"Cebren"ciler FETÖ ise hileciler neci?

Hrant Dink cinayetiyle ilgili iddianamede, olayın "FETÖ'nün şiddet içeren bir başlangıç eylemi" olduğu belirtiliyor. Bu iddianın geçtiği cümle aynen şöyle:

"Dink'in öldürülmesi, yasama, yürütme, yargı ve diğer tüm devlet kurumlarını, silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilâtını denetimlerine almak için FETÖ/PDY'nin şiddet içeren bir başlangıç eylemidir."

İddianamede, "15 Temmuz başarısız darbe kalkışmasına giden süreçte, Hrant Dink cinayeti bu yolda ve bu amaç için attırılan ilk kurşun olması nedeniyle yürütülen soruşturmanın mahiyeti, niteliği ...
Read more : "Cebren"ciler FETÖ ise hileciler neci? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1648 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Peki!.. Sayın Bakan buna ne diyeceksiniz?.. / Ahmet TAKAN

Peki!.. Sayın Bakan buna ne diyeceksiniz?..

Bu fotoğrafı hatırladınız mı?..

Resim

Kardak Krizi sırasında 26 Ocak 1996'da, Kalimnos (Kelemez) Adası Belediye Başkanı, Ada'nın papazı ve bazı ailelerle birlikte Kardak Kayalıklarına gitmiş ve kayalıklara Yunan bayrağı dikmişti. Bu olay Türkiye'de büyük bir infial yaratmış ve dönemin hükümeti 31 Ocak 1996'da Kardak Kayalıklarına kahraman askerlerimizi çıkararak Yunanistan'a haddini bildirmişti.

Ne acıdır ki!.. 21 yıl sonra tarih yine tekerrür etti ve Kalolimnoz (Kelemez) Adası Belediye Başkanı, adanın papazları ...
Read more : Peki!.. Sayın Bakan buna ne diyeceksiniz?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2434 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x