Zaman: Prş Nis 30, 2026 20:21

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

KİMSE KONUŞMASIN!

KİMSE KONUŞMASIN!

Bu karşı devrimin, Atatürk Cumhuriyeti karşıtlarının, seçim yasalarını değiştirerek, bambaşka bir düzende, seçim adıyla yaptırdıkları, hilelerin, oyunların konuşulduğu her seçimde, sonuçlara bakamam, öğrenmeye dayanamam. Kaç gün kulaklarımı tıkar, dünyama küser bir yerlere kapanırım. Derim ki çevreme, bana bir şey belli etmeyin, eğer bir mucize gerçekleşmişse bayramdır, duyarım, değilse kimse benle bu konuyu konuşmasın!

Sonra yatışınca, kendimi hazırlayınca içten içe çekilecek acıya, ucundan bucağından gazetelere bakmaya çalışırım, şöyle sessizce, yavaştan...

Meğer bu özelliğim ...
Read more : KİMSE KONUŞMASIN! | Görüntüleme : 1749 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Ağır baskılar getirecek olan bir rejime geçiyoruz (MEB ve MİLGRAM Deneyleri) / Mahiye MORGÜL

Ağır baskılar getirecek olan bir rejime geçiyoruz (MEB ve MİLGRAM Deneyleri)

Dünkü referandumla 200 yıl geriye götürüleceğimizi kulaklarımızla duyduk. İnsanlara bunu kabul ettirmek kolay değildir, o yüzden daha ağır baskılar gelecektir.

Hukuk dışı yollarla adım adım buraya geldik. Bu referandumda %43 Evet, %57 Hayır çıkmıştır. Aklımızın matematiğini bozdular, referandum yasasıyla seçim yasasının tarifini birbiri içine soktular, o yüzden anlayamıyoruz. Bakın, matematiksiz yaşamaya öyle alıştırıldık ki, alışverişimizi bile biz değil makine hesaplıyor, beyinlerimiz işlevsizleşti, tembelleşti. İnsan ...

Ekonomi için kalem kırılıyor! / Murat MURATOĞLU

Ekonomi için kalem kırılıyor!

Demek ki özgürlükler alkışlarla ve kutlamalarla bitiyormuş. Ülke gelirinin yüzde 67'sini kazanan şehirler “hayır” demişken, kalabalığın onayı ile “atı alan Üsküdar'ı geçti” açıklaması durumun vahametini anlatmaktan öte bir anlam taşıyor. Daha da kötüsü yolda! Ne o? Cumhurbaşkanı toplanan kalabalığın haykırışlarına kayıtsız kalmadı ve referandum sonrası yapılacak ilk işin idam cezasını geri getirmek olduğunu söyledi.

Ya sonra? Onu da size ben anlatayım…

Avrupa çok açık konuştu; “İdam cezasının olduğu bir ülkenin Avrupa ...
Read more : Ekonomi için kalem kırılıyor! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1589 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bunları öğrenince sizin de kaygınız artacak / Saygı ÖZTÜRK

Bunları öğrenince sizin de kaygınız artacak

Hakaretlere uğradılar, “terörist” ilan edildiler, her gün ekranlarda aşağılandılar, silah çekildi, kürsüleri yıkıldı, ancak onlar anayasanın ince hesaplarını sabırla ortaya koydular. Halk hareketinin isimsiz binlerce kahramanı da bu mücadelede yerini aldı. Hile olmazsa seçimi de mutlaka kazanacaklarına inanıyorlardı. Şimdi, seçim hilelerinin sonucu belirlediği konuşuluyor.

Resim

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'li üyenin başvurusu üzerine, mühürsüz oy pusulalarını “geçerli” kabul etti. Oysa, aynı seçim kurulu yurtdışında kullanılan mühürsüz oy pusulalarını geçersiz ...
Read more : Bunları öğrenince sizin de kaygınız artacak / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 2792 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

YSK'ya İtiraz Dilekçesi / Mahiye MORGÜL

YSK'ya İtiraz Dilekçesi

Referandumda mühürsüz oy pusulalarına itiraz dilekçesi:

Resim

Eğitimci-Yazar Mahiye MORGÜL, 18 Nisan 2017
http://www.mahiye.net
mahiye@gmail.com
Read more : YSK'ya İtiraz Dilekçesi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

16 Nisan'ın ardından /Gürhan İsagiller

2 gündür batı medyanın linç kampanyasını izliyorum. Almanya ve İngiltere basını yerden yere vuruyor bizi. Dikkat buyurun..Erdoğanı değil ,Türk halkını.Almanya menşeli Springer ve Bertelsmann yayınları (Bild gazetesi Spiegel ve Spiegel online, RTL ve RTLII televizyon kanalları, Pro7
VOX vs.) bir yandan timsah gözyaşları dökerken diğer taraftan kendin ettin kendin buldun ,çekin bakalım başınıza gelecek olanları şeklinde nameler düzüyor. Batı Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızı zor günler bekliyor.
En başta kendi ardını toplamaktan aciz batı'nın aklına burada hiç ...
Read more : 16 Nisan'ın ardından /Gürhan İsagiller | Görüntüleme : 879 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Ortada bir YSK kararı yok / Çiğdem TOKER

Ortada bir YSK kararı yok

Pazar günü sahadaydım.

Ankara Barosu’nun “Her Okula Bir Avukat” projesine katılıp gönüllü müşahitlik üstlenen genç arkadaşlara eşlik ettim.

Onları izledim.

Sabahın 6’sından gece geç saatlere dek dere tepe dolaşıp, oy kullanma, sayım, döküm işlemlerini takip ederek ıslak imzalı tutanak almaya çabaladılar.

Ankara’nın özellikle “içeride” kalmış köylerinde, sahipsiz bırakılmış sandık kurullarını görmek düşündürücüydü. Bazı noktalarda, ana muhalefet partisinden bırakın müşadihi (gözlemci), sandık kurulunda yer alması gereken yasal üyesi bile yer almıyordu. ...
Read more : Ortada bir YSK kararı yok / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1166 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

DEVLET ULUS’A KARŞI (VI)

DEVLET ULUS’A KARŞI (VI)
Bir öneceki yazıda, Batı Tipi Modern Devlet’in ‘Yunan Felsefesi’, ‘Hristiyanlık’ ve ‘Roma Hukuku’na dayandığı söylemiştik.
Bu yazıda ise, ‘Modern Devlet’ kavramının, kavramsal oluşumu ve eleştirisini ele almayı sürdüreceğiz.
O arada, bir önceki yazıya genç bir araştırmacı tarafından “Yalnız idealizm ve realizm yerine, Hegel ve Von Mohl'ün "Rechtsaat" (hukuk devleti ya da hak devleti)'ne karşı Bismarck'ın "Machtstaat" (kuvvet devleti) de denilebilir.” uyarısı geldiğini belirtelim.
"Machtstaat" terimi, Almanya’da, kapitalizm öncesi dönemde, Fransa’daki düşünürlerden ...
Read more : DEVLET ULUS’A KARŞI (VI) | Görüntüleme : 1045 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

16 NİSAN ve KÜRESEL MERKEZLERİN YÜRÜTTÜĞÜ ALGI OPERASYONU / Mithat AKAR

Referandumdan Sonra Batı Merkezlerinin "Toplumsal Kutuplaşma" Yaratma Çabası

Konuyla ilgili geniş kapsamlı bir makale yayınlayacağım. Fakat öncelikle belirtmem gereken ve daha önemli bulduğum kimi başlıklar var.
Öncelikle, Batı merkezlerinin arzuladığı toplumsal kutuplaşma veya bu kutuplaşma / bloklaşma üzerinden bir çatışma ikliminin oluşturulmasına karşı milli kuvvetler olarak uyanık olmalıyız. "Dışarıdan" görünen sonuç, birbirine yakın oranlarda bir sonucun ortaya çıktığı şeklinde. Yani toplum iki eşit "kampa" ayrılmış, karşılıklı eşit kuvvetler üzerinden "bloklaşma" yaşanıyor gibi algı yaratmaya çalışan ...
Read more : 16 NİSAN ve KÜRESEL MERKEZLERİN YÜRÜTTÜĞÜ ALGI OPERASYONU / Mithat AKAR | Görüntüleme : 11563 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x