Zaman: Cum Ağu 08, 2025 3:01

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Aliyev'den "Bir millet iki devlet" hatırlatması / Kenan AKIN

Aliyev'den "Bir millet iki devlet" hatırlatması

"Bir millet, iki devlet" diye vasıflandırılan Türkiye-Azerbaycan arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulması 25. yılını yaşıyor.

Türkiye ve Azerbaycan arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yılı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Azerbaycan-Türkiye ortaklığı, halklarımızın refahına, ülkelerimizin kalkınmasına, bölgede huzur ve istikrarın tesisine hizmet ediyor" diyor.

Kardeş Türkiye'nin, bağımsız Azerbaycan'ın tarihinde diplomatik ilişki kurduğu ilk devlet olduğunu bildiren Aliyev, iki halk ve ülke arasındaki ilişkilerin derin tarihi köklere dayandığını, "Bir millet, ...
Read more : Aliyev'den "Bir millet iki devlet" hatırlatması / Kenan AKIN | Görüntüleme : 1138 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Onlarla da işiniz olmaz mı! / Selcan TAŞÇI

Onlarla da işiniz olmaz mı!

Ben siyasetçi değilim. Siyasetçilerin Anayasa ittifakı öncesi kendi aralarında, birbirlerinden hangi konularda "taahhüt aldıklarını" bilemem; Başbakan belki de, benim bilemediğim bu görüşmelerden yola çıkarak vurgulamıştır muhataplarının "Anayasa'nın ilk dört maddesinin sıkı sıkı korunacağını çok iyi bildiğini".

Ben bilmiyorum.

Ve bir gazeteci olarak bilmediğimi sormakla vazifeliyim; kamu adına ikna olana kadar!

Bunu yapmazsam önce mesleğime, sonra bu mesleği yararına yürüttüğüm topluma ihanet etmiş olurum.

* * *

O nedenle...

Hiç kimseyi ...
Read more : Onlarla da işiniz olmaz mı! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1346 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Meclis'te bira içtiler" de diyebilirlerdi? / Arslan BULUT

"Meclis'te bira içtiler" de diyebilirlerdi?

Millî Eğitim müfredatından Atatürk'ün Türkiye için ne anlam ifade ettiğine dair bütün tarihi değerlendirmeler çıkarılırken, yasama yürütme ve yargı erkinin bir kişiye teslim edilmesine dair "Anayasa'ya aykırı Anayasa değişiklikleri" tek tek oylanarak kabul ediliyor.

Oysa Anayasa'nın 6'ncı maddesine göre millî egemenlik kişiye, zümreye veya bir sınıfa bırakılamaz. Değişiklikler Meclis'ten ve halkın onayından geçerse, maddeleri birbiriyle çelişen ucube bir anayasa ortaya çıkacak.

* * *

AKP'nin Bursa Milletvekili İsmail Aydın da ...
Read more : "Meclis'te bira içtiler" de diyebilirlerdi? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2329 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Başkanlık Sistemi Emperyalizmin Tarihsel Bir Hesaplaşma Planıdır / Mithat AKAR

Başkanlık Sistemi Emperyalizmin Tarihsel Bir Hesaplaşma Planıdır

Başkanlık sistemi emperyalizmin Türk ulusuna bir dayatmasıdır. Başkanlık sistemi ile hedeflenen amaç, Türk ulusunun ulusal birliği ve toprak bütünlüğünü ortadan kaldırmakla beraber, mevcut siyasi birliği ( Üniter Devlet ) tamamen tasfiye etmektir.
Resim

Başkanlık sistemi, emperyalizmin Türk ulusu ile 100 yıl önce gerçekleştiremediği hesaplaşmanın yeniden gündeme gelmesidir. Bu yüzden Başkanlık sistemine karşı yürütülecek mücadele, içeride otokrasiye karşı milli egemenliği yeniden temin etmek, dışarıda emperyalizme karşı yeniden tam bağımsızlığı ...
Read more : Başkanlık Sistemi Emperyalizmin Tarihsel Bir Hesaplaşma Planıdır / Mithat AKAR | Görüntüleme : 102310 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Cumhurbaşkanına padişah yetkileri / Orhan UĞUROĞLU

Cumhurbaşkanına padişah yetkileri

AKP'nin hazırladığı ve MHP desteği ile Meclis'te görüşülen Anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanına verilen yetkilerin kaynağı ilk Osmanlı Anayasası Kanun-u Esasî'de yer alıyor.

II. Abdülhamit'in 10 Eylül 1876'da tahta çıkma töreninin (Cülus) ardından, Anayasa hazırlanması için Sadrazam Mithat Paşa'ya, o da özel sekreteri hukukçu Ermeni Krikor Odyan'a görev verdi.

Odyan, 1863 yılında yürürlüğe giren Ermeni Anayasasından kopyalayıp alarak 1876'daki ​​Osmanlı Anayasası Kanun-u Esasî'yi yazdı.

​​İşte bu ilk Osmanlı Anayasası ile Padişah'a tanınan yetkiler, günümüzde ...
Read more : Cumhurbaşkanına padişah yetkileri / Orhan UĞUROĞLU | Görüntüleme : 1498 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Atatürk Uyarıyor: Milletim, Sakın Egemenliğini Başkasına Terk Etme! / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Uyarıyor: Milletim, Sakın Egemenliğini Başkasına Terk Etme!

Sevgili Milletim,

Yüzyıllar boyunca kendi arzun hilafında, kendi emellerin ve çıkarların hilafında yönetildin, hiçbir tarihî dönemde yaratılışındaki yeteneği geliştirecek çalışma alanına sahip olamadın. Ve bu sahip olamamak yüzünden birçok felaketin altında ezildin.

Tarihten en yakın bir örneği hatırlayalım: Birinci Dünya Savaşı…

Bu savaşa girilmesi senin iradenle mi olmuştur? Birinci Dünya Savaşı’na girmek için yürekten bir arzun mu vardı? Ben sanıyorum ki, yoktu. Çünkü Birinci Dünya Savaşı’na girmeden ...

Meis'e bakın Kıbrıs'ı görün!.. / Ahmet TAKAN

Meis'e bakın Kıbrıs'ı görün!..

Gözler 18 Ocak'ta..

Yok!.. Başkanlık anayasasının 2. tur oylamasının yapılacağı tarihi kastetmiyorum!.. O tarihte, Cenevre'de başlayan Kıbrıs'ı yutma,  Akdeniz'i Türkiye'ye  kapatma görüşmelerinin teknik heyetler toplantısı ile devam etmesi bekleniyor.

Cenevre toplantılarında neler olup bittiğini  kamuoyu bilmiyor. Bildiğimiz en somut gelişme  tarafların hazırladığı haritaların kilitli kasada olması!.. Yılardır değişmeyen ve en net bildiğimiz gerçek ise, İngiltere'nin,Yunanistan'ın ve Rum'un adada Türk varlığını sona erdirme oyunları.

Akdeniz'deki Meis adasını çok duymuşsunuzdur. Şimdi, tarihi gerçekler ...
Read more : Meis'e bakın Kıbrıs'ı görün!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 3451 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sona Çok Yaklaştık / Rifat SERDAROĞLU

Sona Çok Yaklaştık

Bir ülkede “ADALET”, yönetenler tarafından işletilmiyor, yönetenlerin ve yasa dışı bazı grupların pisliklerini temizleyen deterjan yerine konuyorsa!

Bir ülkede, iktidarın çılgınlık derecesine varan demokrasi ve hukuk dışı uygulamalarını, muhalefet partileri engelleyemiyorsa!

Bir ülkede, o ülkenin rejimi bizzat iktidar tarafından tahrip ediliyorsa ve başta STK’lar, Akademisyenler ve tüm millet sesini çıkarmaktan korkuyorsa!

Bir ülkede, iktidarın desteklediği sapık bir tarikat lideri televizyonda, “Birinci Türkiye Cumhuriyeti son bulmuştur. Şimdi Birinci Osmanlı Cumhuriyeti kurulması zamanıdır. Erdoğan ...
Read more : Sona Çok Yaklaştık / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1838 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kıbrıs'a ağıt yakma vaktidir! / Orhan DEDE

Kıbrıs'a ağıt yakma vaktidir!

9 Ocak’tan bu yana İsviçre’nin Cenevre kentinde devam eden Kıbrıs müzakerelerinde dün (12 Ocak) 5’li Konferans düzenlendi.

Normal şartlar altında pürüzlü konuların tamamında mutabakat sağlandığı takdirde KKTC ve Rum tarafının sunması gereken toprak tavizini öngören haritalar, hiçbir konuda mutabakat sağlanmadığı halde 11 Ocak’ta BM’ye sunularak, kilitli bir kasaya konuldu.

Adanın yaklaşık yüzde 36’sını kontrol eden Türk tarafı, kontrol ettiği toprak miktarını yüzde 29.2’ye kadar düşürmeyi kabul ettiği halde Rumlar bunun yüzde ...
Read more : Kıbrıs'a ağıt yakma vaktidir! / Orhan DEDE | Görüntüleme : 1612 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kanla alınan vatan toprağı dolarla satılıyor! / Batuhan ÇOLAK

Kanla alınan vatan toprağı dolarla satılıyor!

'Milli' ve 'yerli' kelimeleri son yılların belki de en çok kullanılan sıfatları haline geldi. Milli sermaye, milli irade, yerli girişim... Özellikle 'Türk' demekten sakınanlar sıklıkla bu dili kullanıyor. Dikkat edilirse Türk milleti yerine sadece 'millet' deniliyor.

Bu kapsamda atılan her adım ve politika da bu millilik kapsamında değerlendirilebiliyor. Örneğin 5 milyona yakın Suriyeliye vatandaşlık verilerek Türkiye'nin demografik yapısının değiştirilmesi dahi "milli Suriyeliler" olarak yorumlanabiliyor.

"Türk, Türk milleti, vatan" gibi ...
Read more : Kanla alınan vatan toprağı dolarla satılıyor! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 3976 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46220 başlık • Toplam 25038 üye

x