Zaman: Cum Ağu 08, 2025 0:45

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Çocuk Oynatıyoruz, 18 Yaşında Mebus Olacak! / Mahiye MORGÜL

Çocuk Oynatıyoruz, 18 Yaşında Mebus Olacak!

Çivil çivil çimencik, ortasında havuzcuk

Havuza bir kuş kondu, bu tuttu, bu kesti, bu pişirdi, bu yedi

Bu da okuldan geldi, hani bana hani bana hani bana....

.....

Çocuk okutmuyoruz çocuk oynatıyoruz. İster Matematik, ister Din Eğitimi kitabı olsun, hepsi oyunla şişirilmiş. Ders kitabı diye ellerine verdiğimiz kitaplardan birileri havuz dolduruyor.

Bugün elimdeki kitabın adı “ Dinimizi Öğreniyoruz.” Yaz Kuran Kursu kitabı.

Üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları diye yazıyor, ...
Read more : Çocuk Oynatıyoruz, 18 Yaşında Mebus Olacak! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 55719 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ATATÜRK CUMHURİYETİNDEN “SANA NE LAN” CUMHURİYETİNE… Dr. Noyan UMRUK

ATATÜRK CUMHURİYETİNDEN “SANA NE LAN” CUMHURİYETİNE… Dr. Noyan UMRUK

Anayasa oylamalarında, Tanrı korusun değişikliğin gerçekleşmesi halinde girilecek dönemin jargonu belli oldu:”Sana ne lan”

"Sana ne lan, meclisi feshediyorum…"

" Sana ne lan, vergi oranlarını yüzde yüz artırdım…"

“Sana ne lan, Patagonya’ya savaş açtım…”

"Sana ne lan, sana mı soracağım…"

Kral Çıplak…

7 Haziran, can havliyle üzerilerindeki soru işaretleri hala yanıtlanmamış terör ve katliamlarla 1Kasıma dönüştürülürken perşembenin gelişi çarşambadan belli idi zaten…

Dervişin fikri ne ise ...

BAŞKANLIK SİSTEMİ, REFERANDUM VE MİLLİ GÜVENLİĞİMİZ / Mithat AKAR

Resim
Başkanlık sistemi üzerine fikir yürütmeden önce, başkanlık sistemine dair gerçekleşecek referandum sürecinin, milli güvenlik açısından değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun tek merkeze bağlı, birden fazla nedeni var.

İlk elde aklımıza gelen 15 Temmuz ve öncesinde Türkiye'nin içeride ve dışarıda yaşadığı mevcut durum. 15 Temmuz işgal ve iç savaş girişimini besleyen dinamikler ortadan kalkmadan, referandum sürecine gitmek, toplumda daha keskin saflaşmalar oluşmasına neden olacaktır.

Türk ulusu, yanlış yürütülen dış politikanın sonucu olarak 2011'den bu yana örtülü operasyonların bir ...
Read more : BAŞKANLIK SİSTEMİ, REFERANDUM VE MİLLİ GÜVENLİĞİMİZ / Mithat AKAR | Görüntüleme : 1175 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

DİL ÜZERİNE NOTLAR (VI)

DİL ÜZERİNE NOTLAR (VI)
Irkçı yaklaşımlar
Houston Stewart Chamberlain (1855-1927), müzik eleştirmeni ve Wagner (1813-1883) hayranı bir İngiliz olup, daha sonra Alman uyruğuna geçecektir.
Babası bir İngiliz Amiralidir. Ancak kendisi Fransa ve İsviçre’de yetişmiş ve sonunda Nuremberg yakınlarında bulunan Bayreuth’a yerleşerek orada ölmüştür.
Birinci Dünya Savaşı sırasında, İngiltere’nin tutumu aleyhine yazılar yazmış ve Alman uyruğuna geçmiştir (1916).
Ünü, 1899 yılında yayımladığı XIX.yy’ın Türümü (La genèse du XIXe siècle) başlıklı çalışmasından gelir.
Paul de Lagarde [Paul ...
Read more : DİL ÜZERİNE NOTLAR (VI) | Görüntüleme : 866 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Kıbrıs'ta 'çelik kasalı' görüşme

Kıbrıs'ta 'çelik kasalı' görüşme

KKTC Lideri Mustafa Akıncı ve Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis arasında İsviçre'de yapılan görüşmelerde kritik aşamaya gelindi. Türklerin ve Rumların sunacağı iki haritayı sadece 5 kişi görecek ve haritalar kasada güvence altında tutulacak.

Haber: Zeynep GÜRCANLI

Akıncı ve Anastasiadis, Kıbrıs’ta sorunun çözümü konusundaki “harita önerilerini” BM’ye bugün sunacak. Ancak iki tarafın haritası kamuoyuna açıklanmayacak. Haritaların ikisini sadece beş kişi görecek ve inceleyecek. Ardından her iki harita da BM’ye teslim edilip, çelik ...
Read more : Kıbrıs'ta 'çelik kasalı' görüşme | Görüntüleme : 7589 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Sayın vekiller!.. E-postanızda önemli bir mektup var... / Ahmet TAKAN

Sayın vekiller!.. E-postanızda önemli bir mektup var...

Milletin vekilleri!.. Anayasa değişikliğini demokratik yollardan protesto etmek,  elleriyle seçtikleri sizlere seslerini duyurabilmek için kapınıza gelen cumhur, atanmışlar tarafından bir temiz kötekleniyor. Birkaç CHP'li milletvekili istisna, kaçınızın umurunda ve Gazi Meclis'e bu görüntüler yakışıyor mu diye absürt (!) sorularla zamanınızı almak istemem. Ancak, fırsatınız olursa bir ara e-postalarınıza bakıverin lütfen. Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, sizlere bir mektup gönderdi. Başlığı da; "TÜRK ...
Read more : Sayın vekiller!.. E-postanızda önemli bir mektup var... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1656 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP'nin asıl hedefi nedir? / Arslan BULUT

AKP'nin asıl hedefi nedir?

BBC, Meclis'te başlayan Anayasa değişiklikleriyle ilgili görüşmeleri dalga geçer gibi "Türk tipi başkanlık" başlığıyla verdi! Yani tırnak içinde!

Peki aslında ne oluyor?

Bunu ben söylersem, her ne kadar objektif olmaya çalışsam da gerçekçi bir değerlendirme yapmadığım ileri sürülebilir. Çünkü yazılarım bazı İnternet sitelerinde yayınlanırken adımın önüne bir sıfat konuluyor ve okur, daha yazıyı okumadan şartlandırılmış oluyor!

* * *

Kime soralım öyleyse? Aslında kimseye sormaya gerek yok. Bizzat Tayyip Erdoğan, 15 ...
Read more : AKP'nin asıl hedefi nedir? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 3068 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Aldatıldık... / Ahmet GÜRSOY

Aldatıldık...

MHP'nin kurumsal kişiliğini elinde tutanlar tarafından seçmen olarak aldatıldık...

İşte apaçık ispatı...

Hem de kendi sözleri ile...

"Oturmuş, teamülleri yerleşmiş parlamenter sistemi yıkmak ve başkanlık kılıfıyla diktatörlüğe geçmek yenilikse, bırakın eskiden bakalım" dediğinde inandık... Doğru söylüyor sandık... Oy verdik... Başımızın tacı yaptık.

Yanılmışız.

Aldatılmışız.

Dün söylediklerinin bugün tam tersini yapıyor.

Dün yalan dediklerine bugün doğru diyor.

Dün ülkücülük, bugün Başkancılık oynuyorlar...

Devlet Bahçeli: "Erdoğan ve Öcalan başkanlık sisteminde söz kesmiş, bölücü çevrelerden gelen mesajlar ...
Read more : Aldatıldık... / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1607 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Foreign Policy’nin 2017’nin ’10 çatışma alanı’ arasında Türkiye ikinci sırada

2017'de takip edilecek 10 çatışma alanı

Dünya son yıllardaki en tehlikeli fasılasına giriyor. Son yıllarda savaşların artması, sonuçlarıyla başa çıkma becerilerimizi de sınıyor. Global mülteci krizinden terörizmin yayılmasına kadar, ihtilaf çözme hususundaki müşterek başarısızlığımız yeni tehditlere ve meselelere sebebiyet veriyor. Huzurlu toplumlarda bile korku politikası, tehlikeli kutuplaşmaları ve demagojiyi beraberinde getiriyor.

Donald Trump işte bu ahval içinde ABD'nin müstakbel başkanı seçildi ki gelecekte şümullü jeopolitik neticelerini göreceğimiz, geçen senenin tartışmasız şekilde en mühim hadisesiydi. ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46220 başlık • Toplam 25038 üye

x