Zaman: Pzr Ağu 03, 2025 12:26

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Atatürk Öğretim Birliğini Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Öğretim Birliğini Anlatıyor

Bu yazıda Mustafa Kemal Atatürk öğretim birliğini anlatıyor. Ölümsüz Mustafa Kemaller güncelliyor, tamamlıyor, düzenliyor.

Ey büyük millet! Dünya uygarlık ailesinde saygın yer sahibi olmaya layık Türk milleti; çocuklarına vereceği eğitimi, okul ve medrese adında birbirinden büsbütün başka iki tür kuruma taksim etmeye katlanabilir miydi? Eğitim ve öğretimini birleştirmedikçe aynı fikirde, aynı zihniyette bireylerden meydana gelen bir millet yapmaya imkân aramak abesle uğraşmak olmaz mıydı?

Böyle seslendim milletime, 27 Temmuz 1925’de İnebolu ...
Read more : Atatürk Öğretim Birliğini Anlatıyor / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1200 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Cihan DURA

Türkiye kaostan nasıl çıkarılır? / Arslan BULUT

Türkiye kaostan nasıl çıkarılır?

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, "Hakkında hiçbir şey bilmediğimiz yabancı rejimleri devirme yarışına son verip terörü, IŞİD'i yenmeye odaklanmamız gerek. Bu amaçları paylaşan her ülke ABD'nin ortağı sayılacak. Eski dostluklarımızı güçlendirip yeni dostluklar kurmak istiyoruz. Tarihten aldığımız dersle istikrar sağlamak istiyoruz. Artık bu yıkıcı dış müdahale politikalarına ve kaosa son verilmeli." dedi.

Trump, seçim kampanyası sırasında da Başkan Barack Obama'yı "IŞİD'in kurucusu", Demokrat Parti'nin adayı rakibi Hillary Clinton'ı da "IŞİD'in kurucu ...
Read more : Türkiye kaostan nasıl çıkarılır? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1978 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Kıbrıs, Girit olmasın / Agah Oktay GÜNER

Kıbrıs, Girit olmasın

Daima "Önce Vatan" diyen dört değerli insanımız; Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Balyoz tezgahının mazlum mağdurlarından E. Tümamiral Soner Polat, millî olmayı varlık sebebi bilen değerli gazeteciler Saygı Öztürk ve Sabahattin Önkibar geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'a gidiyorlar. Bu değerli kadro tespitlerini kamuoyuna duyurdu. Bir bölümünü bildiğimiz, tahmin ettiğimiz Kıbrıs'taki çok acı gerçeklerin daha ilerisini onların tespitlerinden öğrendik.

Dış politika iflas etti

Bu iktidar "her şeyi bilen hiç kimsenin bilgisine muhtaç olmayan, üstün zekalılar topluluğu" ...
Read more : Kıbrıs, Girit olmasın / Agah Oktay GÜNER | Görüntüleme : 1779 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Anında Gazete 7 Aralık 2016

Read more : Anında Gazete 7 Aralık 2016 | Görüntüleme : 737 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Türk Milliyetçiliği ve Milli Şuur!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU

Türk Milliyetçiliği ve Milli Şuur!..

“Uzun zamandır milliyetçilik ve de özellikle Türk Milliyetçiliği üzerine hararetli tartışmalar sürüyor. “Türk Milliyetçiliği” denilince ben ne anlıyorum, ilk önce onu söyleyeyim.

Türk Milliyetçiliği; sosyolojik manada aynı kültür içinde yaşayan insanları ve bu insanların bağlı olduğu toprağı sevmektir. Daha da ötesi “yaradılmışların en şereflisi” olan insanoğlunu sevmek, saymak ve dünyada huzur, güven, refah, adalet ve barış içinde yaşamayı arzulamaktır.

Ben bunun için bir Türk Milliyetçisiyim! Ancak bazıları Türk Milliyetçiliğini, istediği ...
Read more : Türk Milliyetçiliği ve Milli Şuur!.. / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1237 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

BAKIŞ/GÖRÜŞ/GÖRÜNÜŞ (X)

BAKIŞ/GÖRÜŞ/GÖRÜNÜŞ (X)
Matematik ve İstatistik
1940’larda Amerika’da ‘kuramsız ölçme’ tekniklerinin geliştirilmesiyle, ekonomi politikte, bir yanda makroekonomik ve ekonometrik (Tjalling Koopmans 1910-1985) ’genel denge’ kurma yöntemleri, öte yanda kuramsal istatistiksel yöntemler (Daniel Rutledge Vining 1908-1999) yaygınlık kazanacaktır.
Makroekonomik ve ekonometrik yöntem taraftarları arasında Leonid Kantorovitch, Jean Tinbergen, Gérard Debreu, Kenneth Arrow, Oskar Morgenstein gibi ekonomistler sayılabilir.
Bu gruba giren ekonomistler arasında yeralan Oskar Morgenstein, ekonomik etkinlikleri ölçmede şu ‘hata ve noksan’lara düşüldüğünü ileri sürmektedir:
- Ölçüm ...
Read more : BAKIŞ/GÖRÜŞ/GÖRÜNÜŞ (X) | Görüntüleme : 743 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

“YÜKSELEN ÜLKELERE EKONOMİK MUCİZE YAŞATMA” MODELİ… Dr. Noyan UMRUK

“YÜKSELEN ÜLKELERE EKONOMİK MUCİZE YAŞATMA” MODELİ… Dr. Noyan UMRUK

Mesela "Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar, devasa asma köprüler, tüneller, alt geçitler, üstten geçitler yaptırırız…
Sonra onlara arabalarımızı satarız.
Sonra bankalarını satın alırız.
O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız.
Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle.
O ülkeye kardeş kurumlardan kredi ayarlarız.
Ayarlanan kredi "ASLA" o ülkenin hazinesine gitmez.
O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin ...
Read more : “YÜKSELEN ÜLKELERE EKONOMİK MUCİZE YAŞATMA” MODELİ… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 2961 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Buyurun reçetenizi görelim / Ahmet GÜRSOY

Buyurun reçetenizi görelim

"Ölmüşün de ağlayanın yok" derler ya.. Bizimkisi aynen öyle. Memleket yanıyor, ortalık tutuşmuş. Bizimkilerin derdi ülkenin temel meselelerini çözmek yerine sistemi değiştirmek.

Her gün halka "dolar bozdurun" diyen adamlar, kendilerinde en ufak bir hata görmüyor. Amerika'yı suçluyor. Hâlbuki sen kendi ülkende millî paranı korumak için çaba sarf etmemişsin. Ülkenin bütün yatırımlarını dolar üzerinden hem de borçlanarak yapmışsın.

"Bunlar benim eserim" dediğin ve dolar üzerinden borçlanarak yaptığın köprülerin borcu doların artışıyla birlikte arttı. ...
Read more : Buyurun reçetenizi görelim / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 2345 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hiç yaşamamış gibi ölen çocuklarımız... / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Hiç yaşamamış gibi ölen çocuklarımız...

Bakın, bu ikinci yazım...

Gazetelerin manşetinden düştü bile...

Dünyanın hiç bir ülkesinde, bu kadar büyük bir acı, toplumun hafızasına bu kadar kayıtsız gömülemez...

Ve hiç bir ülkesinde siyaset,
bu kadar ilgisiz, sorumsuz görülemez...

* * *

Adana Aladağ'daki yurt yangınında kızını kaybeden anne, yoksulluğun vurduğu evinde gözyaşlarını içine akıtıyordu:

"Kızımın bir fotoğrafı bile yok" diyordu...

Sevim Köylü'ydü adı. Ortaokul öğrencisi...

15'ini göremedi Sevim...

Türkiye'nin yüreğini de yaktı giderken,

Türkiye onun ...
Read more : Hiç yaşamamış gibi ölen çocuklarımız... / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 1345 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Dolar bozdurup altın aldınız! Ya sonra? / Murat MURATOĞLU

Dolar bozdurup altın aldınız! Ya sonra?

Erdoğan; “Altın bizim için değişmez bir para ölçüsüdür. Benim de alanım ekonomi, biraz bilirim” dedi. Gerçekten biraz biliyor. Tam bilen danışmanı olmayınca da ekonomi bu hale geliyor. Belli ki soru Erdoğan'ın bildiği yerden gelmemiş. Bize tavsiyesi, elimizdeki dövizleri bozdurup altın almamız yönünde.

Cumhurbaşkanı'nı dinleyip eldeki dövizle altın aldık diyelim. Nasıl para kazanacağız? Elimizdeki altının değeri iki değişkene bağlı…

Dünyadaki altın fiyatı ve Türkiye'deki dolar fiyatı…

Dünyada altının ölçü birimi ...
Read more : Dolar bozdurup altın aldınız! Ya sonra? / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 2471 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148856 ileti • Toplam 46197 başlık • Toplam 25030 üye

x