Zaman: Pzr Ağu 03, 2025 12:26

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Henüz öfkelenmedim / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Henüz öfkelenmedim

Yeniçağ'ın okuyucuları hatırlar. Yıllar önce yazarımız İsrafil Kumbasar'ı "hareketin lideri" sloganı ile darp ettiklerinde çok öfkelenmiştim. "Şerefsiz!" başlıklı sert bir yazı kaleme almıştım. Arşivlerde duruyor. Halen o düşüncelerimin arkasındayım. Dün geceki Yeniçağ'a yapılan saldırıların kamera görüntülerini izlerken televizyonda sırtlanın belgeselini seyrediyorum sandım. Gelişleri-gidişleri, saldırıları-kaçışları ile mide bulandırıcı görüntüler... İnsani hiçbir yanı olmadığı gibi hayvanlara hakaret sayılacak hareketler. Yüzünü kar maskesi ile örten yaratık, yaptığı eylemin altına imza atamıyorsa müptezeldir... Müptezel!

İsrafil'i darp ...
Read more : Henüz öfkelenmedim / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1474 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Nasıl Yani 9 Aralık 2016

Read more : Nasıl Yani 9 Aralık 2016 | Görüntüleme : 829 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Fidel Castro ve Atatürk'ün Güncelliği / Metin AYDOĞAN

Fidel Castro ve Atatürk'ün Güncelliği

Bu ülkede; ulusal değerler tümüyle yok olmadıysa, ulus yaşam yeteneğini tümden yitirmediyse, insanlar kendi haklarına yabancılaşmadıysa ve gelecek kuşaklara acı çekecekleri bir gelecek bırakılmayacaksa; Atatürk bugün her zamankinden çok önem kazanmış demektir. Kurtuluş Savaşı ve devrimler, öncesi ve sonrasıyla dikkatlice incelenmeli, güncelliğini koruyan bu büyük eylem, günün koşullarına uyumlu kılınarak aynı anlayışla uygulanmalıdır. Bu ülkenin parçalanmasını önlemek isteyen herkes, Mustafa Kemal’e başvurmak, savaşımından ders almak zorundadır. Atatürk’ü incelemek, tarihle ilgili ...
Read more : Fidel Castro ve Atatürk'ün Güncelliği / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1722 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

NATO darbesi ve İncirlik Üssü! / Arslan BULUT

NATO darbesi ve İncirlik Üssü!

İncirlik Üssü'nde Amerikan Genelkurmay Başkanı'nın da katıldığı Noel kutlaması toplantısına Adanalı bir gencin güvenlik personelini atlatarak girmesi generallerin önünden geçerek CIA ajanlarının arasında ünlülerle fotoğraf çektirip İnternet ortamında yayınlaması günün konusu oldu. Amerikan ordusu, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Fakat bu olay yaşanırken Rus medyası için bir makale yazan Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin NATO'ya ait İncirlik Üssü'nden koordine edildiğini ifade etti.

* * *

NATO'nun Avrupa Müttefik ...
Read more : NATO darbesi ve İncirlik Üssü! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1935 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Bir vatandaş olarak soruyorum: "Bize ne yapacaksınız?" / Batuhan ÇOLAK

Bir vatandaş olarak soruyorum: "Bize ne yapacaksınız?"

Türkiye'nin sistem sorunu olduğunu, anayasanın rafa kaldırıldığını, siyasetin tıkandığını söyleyenler çözüm olarak "Başkanlık sistemini" ortaya atıyorlar.

Hemen hemen her gün aynı yorumlar, tartışmalar yapılıyor. Ancak ortada ne elle tutulan bir sistem ne de bir içerik var.

Tek bildiğimiz "Sistemin adı Başkanlık değil Cumhurbaşkanlığı olacak ama fiili olarak Başkanlık sistemi uygulanacak" ve "Cumhurbaşkanı aynı zamanda parti genel başkanı olabilecek."

Bu anlaşılmaz cevaplardan dolayı, gündemdeki gelişmeler ve siyasilerin verdikleri cevaplar ...

Çok iyi bildikleri içindir belki... / Selcan TAŞÇI

Çok iyi bildikleri içindir belki...

A&G'nin yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de başkanlık sistemine verilen destek yaş arttıkça artıyor, düştükçe de düşüyormuş. Referanduma gidilmesi halinde en cılız "evet" dolayısıyla da en güçlü "hayır"ın 18-30 yaş grubundaki genç seçmenden gelmesi bekleniyormuş.

Sonuçları, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye değerlendiren Adil Gür'e göre bu tablonun nedeni, "30 yaşın altındakiler koalisyonu ve siyasi istikrarsızlığın ne olduğunu pek bilmiyor" olmasıymış.

Kanımca yanılıyor.

30 yaşın altındakiler "koalisyon içi çekişmelere dayalı istikrarsızlığın" ne olduğunu pek ...
Read more : Çok iyi bildikleri içindir belki... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1167 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

OKULLARIMIZA, İRFAN YUVALARIMIZA KIYMAYIN "EFENDİLER!"...Dr. Noyan UMRUK

:taz: OKULLARIMIZA, İRFAN YUVALARIMIZA KIYMAYIN "EFENDİLER!"...Dr. Noyan UMRUK

Yazmıştık… Hikaye eski ve uzun solukludur…

Maliye Bakanlığı Teşkilat yasasında Vergi Denetim Kurulu ile ilgili değişikliği öngören kararnamenin içine mutat üzere “torba yasa” manipülasyonu ile sessiz sedasız bir madde sokuşturulmuştu. Bu madde ile Hazine arazi ve emlaki üzerinde imar yetkisi neredeyse tamamen Maliye Bakanlığına verildi. Maliye, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazları farklı projeler için değerlendirebilecek; plan değişiklikleri ...
Read more : OKULLARIMIZA, İRFAN YUVALARIMIZA KIYMAYIN "EFENDİLER!"...Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1361 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

BAKIŞ/GÖRÜŞ/GÖRÜNÜŞ (XI)

BAKIŞ/GÖRÜŞ/GÖRÜNÜŞ (XI)
Üretim ve yenidenüretim
‘Üretim ekonomistleri’nin dikkate almadıkları bir konu da ‘yeniden üretim’ olabilir.
Çünkü bu kavram, daha çok Marksist olup, tatlısu ekonomistlerini ürkütür.
Osya, kendileri marksist olmasalar da, ekonomi politiği bir ‘bilim’ olarak ele alan ekonomistlerin başta ‘sermaye’ olmak üzere sermayenin ‘yeniden üretimi’ni görmezden gelmeleri sözkonusu değildir.
Dahası Osmanlı bile ‘fenn-i servet’ diyerek ekonomi politiğin özünü yakalamış bulunmaktadır.
O arada, Wassily Leontief (1905-1999) 1928 yılında Ladislaus Bortkiewicz (1868-1931) yönetiminde doktorasını vererek Berlin’de Sombart’ın ...
Read more : BAKIŞ/GÖRÜŞ/GÖRÜNÜŞ (XI) | Görüntüleme : 782 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Başkent Kulisi 8 Aralık 2016

Read more : Başkent Kulisi 8 Aralık 2016 | Görüntüleme : 829 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

KİMLE KİM?

KİMLE KİM?

Canlı anketmiş. Yeni tünelin ismiymiş anketin konusu. Anketin canlısı nasıl oluyorsa, “canlı yayında anket” demek güç gelmiş olmalı dilsizlere...

Beş milyonun üstünde tıklanan duyuru şöyleydi:

“Boğaz'ın altında hizmete girecek tünel için bakanlık anket başlattı.

Abdülhamid "Han” ve Atatürk isimleri yarışıyor.”
Arkasından uyarıyorlar:

“Canlı anket için oy kullan: Yeni tünelin ismi..."

Kaç günden beri sürüp gidiyor bu yeni oyun. Önce şaka sandım, her yapılanı, aklımızı zorlayan her uygulamayı önce şaka sanıp inanamıyoruz ya, öyle... ...
Read more : KİMLE KİM? | Görüntüleme : 1439 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148856 ileti • Toplam 46197 başlık • Toplam 25030 üye

x