Zaman: Sal Ağu 05, 2025 15:12

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

MHP mebuslarına açık sorular!.. / Ahmet TAKAN

MHP mebuslarına açık sorular!..

Resim
Geriye dönüp 7 Haziran 2015 gecesinden itibaren olup bitenlere tekrar dikkatle bakmazsak, zorla dayatılan rejim değişikliğini yeterince analiz edemeyiz.. Erdoğan ve AKP’nin tek başına iktidardan düştüğü ve nefes borusunun tıkandığı anda 2 “DB”li hayat öpücüğünün nasıl imdada yetiştiği malumunuz. Meclis Başkanlığına AKP dışında bir ismin seçilmesine engel olan Doktor Devlet Bahçeli, başta “Başbakan sen ol” açık teklifi dahil tüm koalisyon önerilerine kapı duvar olmuştu. MHP tabanı ve tüm kamuoyuna tutumunu izah ...
Read more : MHP mebuslarına açık sorular!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 791 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Emre Taner’in es geçilen itirafı! / Arslan BULUT

Emre Taner’in es geçilen itirafı!

Resim
Önce süreci hatırlatayım; 2006 yılında, seçimler öncesinde ateşkes ilân eden Abdullah Öcalan aynen şöyle diyordu:

“Başbakan’ın bir sözü vardı, sözünü önemsemiştim: ‘Türkiye’yi bütün Ortadoğu’ya model olabilecek farklı bir ülke haline getireceğiz.’ Bizim de amacımız budur. Şu an devletin en üst düzeyine hitaben aynı içtenlikle sesleniyorum. Gelin bunun gereklerini hep birlikte yerine getirelim. Çünkü Ortadoğu’da barış, ancak Türklerin ve Kürtlerin demokratik birliği ile sağlanır. Demokratik çözüm, barış ve diyalog herkese kazandırır.” ...
Read more : Emre Taner’in es geçilen itirafı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1076 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Arslan BULUT

KÜRESEL BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI MİLLİ - ÜNİTER DEVLET / MİTHAT AKAR

Emperyalizm ve Ulus Devlet Arasındaki Savaş Ekseni ve Başkanlık Sistemi

1991'den sonra "Küreselleşme" adıyla "cilalanarak" dünyaya dayatılan sistemin adı, Amerikan Kapitalizmi veya emperyalizmdir. Yani Amerikan değerlerinin, Amerikan ekonomisinin, siyasetinin, kültürünün, hatta yemek alışkanlıkları ve modasının "çevre" ülkelere dayatılmasının adıdır küreselleşme. Hollywood adlı beyin yıkama mikseri ( çırpıcısı ) ile algılara hücum edilmesidir. İşgalci Amerikan askerlerinin, filmlerde “iyi adamlar” olduğu kültürün adıdır. Daha özlü bir tanımla Amerikan merkezli şirketlerin, holdinglerin, silah tüccarlarının dünyaya egemen olma biçimidir ...
Read more : KÜRESEL BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI MİLLİ - ÜNİTER DEVLET / MİTHAT AKAR | Görüntüleme : 2147 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

"Ver Kıbrıs'ı Al Zarrab'ı" Mesajı mı?!.. / Müyesser YILDIZ

"Ver Kıbrıs'ı Al Zarrab'ı" Mesajı mı?!..

Artık çoğu kimsenin umurunda olmasa bile sık sık Kıbrıs'a dikkat çekmeye, Ada'nın emperyalizmin “Büyük Kürdistan” diğer adıyla “Büyük İsrail” projesi için ne denli önemli bir kilit olduğunu ve Obama'nın görevden ayrılmadan IŞİD'den daha öncelikli olarak bu konuyu da “halletmek” istediğini anlatmaya çalışıyorum.

Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış bugün Kıbrıs'la ilgili manşetlik bir haber yapmış, ama ne yazık ki, gazetenin birinci sayfasında tek sütun bile yer bulamamış. O Hürriyet ki, ...
Read more : "Ver Kıbrıs'ı Al Zarrab'ı" Mesajı mı?!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 682 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Referandum Suriyelilerle mi kazanılacak?.. / Batuhan ÇOLAK

Referandum Suriyelilerle mi kazanılacak?..

Resim
ABD’nin I. Körfez Müdahalesi sonrasında, Saddam’a karşı Kürtler ayaklandırılmıştı… Sonrasında işler yolunda gitmeyince Kürtler’in bir kısmı Türkiye’ye doğru kaçışa başladı. 1988-1993 yılları arasında sınırlara dayanan Kürtler, Turgut Özal’ın talimatıyla içeriye alındılar.

Kamuoyuna “insanlık için yaptık, savaş bittiğinde geri dönecekler” açıklaması yapılırken, içeriye alınan Kürtler’in sayısı yüz binlerle ifade ediliyordu. Bu sırada ABD, uçuşa yasak bölge oluşturarak Irak’ın kuzeyini, “Kuzey Irak” olarak tanıtmaya başlarken, Irak topraklarını da Barzani ve Talabani arasında pay ...
Read more : Referandum Suriyelilerle mi kazanılacak?.. / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 847 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Vezir Tonyukuk başkan mıydı? / Arslan BULUT

Vezir Tonyukuk başkan mıydı?

Resim
MHP’de Meral Akşener’den sonra başkanlık sistemine karşı açıklamalar yapan Ümit Özdağ’ın partiden ihraç edilmesi, Türkiye’nin rejim değişikliğine sürüklenmesine direnç geliştirme kapasitesi bulunanların tasfiye edildiğinin göstergesidir.

Karar çoktan verilmiş! MHP’de delegeler Yargıtay onaylı bir kurultay da yapsa, tüzüğü de değiştirse, kimsenin umurunda değil. Bir ülkede hukuk, adaletin tesisi için değil, bir kişinin siyasi hevesi gibi görünen, gerçekte bir ABD dayatması olan başkanlık sistemini hayata geçirmek için alet olarak kullanılırsa, hür iradesi ile ...
Read more : Vezir Tonyukuk başkan mıydı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 3779 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Arslan BULUT

Denktaş’a selam olsun: KKTC 33 yaşında, müzakereler sonuçsuz! / Hüseyin Macit YUSUF

Denktaş’a selam olsun: KKTC 33 yaşında, müzakereler sonuçsuz!

Resim
EOKA’cı Anastasiadis kendisinden önceki Rum liderler gibi bahane yaratarak “Hem Çipras hem de Ulusal Konsey ile istişare etmem lazım” diyerek “çözümü” Lefkoşa’ya kaçmakta buldu ve benim gibi düşünenleri yanıltmadı. Bilindiği üzere, Mont Pelerin’deki görüşmeler BM’den yapılan açıklama ile 20 Kasım’da yeniden toplanmak üzere sonuç alamadan ertelendi. Elli yıldır süren ve sonuç alınamayan müzakerelerde “bir haftalık” ek süre istenmesi ve bunun Akıncı tarafından kabul edilmesi “son şans” dediğimiz ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46208 başlık • Toplam 25032 üye

x