Zaman: Prş Ağu 07, 2025 1:08

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

SENİ ÖYLESİNE ÖZLEDİK Kİ; SORMA GİTSİN, AMA GÜN MÜCADELE GÜNÜ…Dr. Noyan UMRUK

SENİ ÖYLESİNE ÖZLEDİK Kİ; SORMA GİTSİN, AMA GÜN MÜCADELE GÜNÜ…Dr. Noyan UMRUK

Bilirsiniz…1922'de Türk ordularının zaferi neticesi Anadolu'daki emelleri gerçekleşmeyen İngiliz Başbakanı Lıoyd George, Parlamento'da kendisine yöneltilen suçlama ve ağır eleştirileri şöyle cevaplandırıyordu:

“Arkadaşlar, yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki o büyük dahi çağımızda Türk Milleti'ne nasip oldu. Mustafa Kemal’in dehasına karşı elden ne gelirdi.”
(D. Lloyd George, İngiltere Başbakanı, 1922)

Devam edelim…

"Benim üzüntüm iki türlüdür; önce böyle büyük bir adamın ...

Atatürk Anlatıyor: Bir Milletin İlkokulu Annenin Kucağıdır / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk Anlatıyor: Bir Milletin İlkokulu Annenin Kucağıdır

Kadının görevleri arasında en önemlisi anneliktir. Vatana faydalı, çağdaş, nitelikli evlatlar yetiştirmektir. Cumhuriyetimizin ihtiyaç duyduğu yeni insanı yaratacak olan kadınlardır. Bu nedenledir ki, onlar erkeklerden de fazla aydın, bilgili ve ahlaklı olmalıdır.

1920’li yıllardı; İzmir’de, Konya’da yaptığım kimi konuşmalarda yer alan, kadınların annelik göreviyle ilgili görüşümün özü buydu. Şunları söylemiştim:

Bilinmektedir ki, bir toplumu oluşturan bireylerin bir genel ve ortak görevi vardır, bir de özel görev ve maksadı ...
Read more : Atatürk Anlatıyor: Bir Milletin İlkokulu Annenin Kucağıdır / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1319 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Cihan DURA

Tek Başınasınız (1-2) / Rifat SERDAROĞLU

Tek Başınasınız (1)

Demokratik bir ülkede “Siyasi Partiler”, “Bağımsız Yargı”, Özgür Basın”, “Anayasal Kurumlar” niçin vardır! Söyleyin lütfen, niçin bu kurumlar vardır ve bunlar niçin Türk Milletinden alınan vergilerden oluşan Milli Bütçeden ödenek-maaş alırlar?

Türkiye’yi vatan, yaşam tarzını demokrasi ve çağdaşlık, kendisini özgür birey olarak kabul eden herkes ama herkes lütfen kendinize sorar mısınız? Bunlar niçin varlar ve ne iş yaparlar?

Bunların en öncelikli görevi, demokratik rejimin tehlikeye düşmemesi, ülkenin orta çağ karanlığına ve bir ...
Read more : Tek Başınasınız (1-2) / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1967 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkiye'ye belâyı kim davet ediyor? / Arslan BULUT

Türkiye'ye belâyı kim davet ediyor?

Elimde Aralık 1994 tarihinde Erbil'de yazılmış, "Kuzey Irak, Batılılar ve Türkiye üzerine düşünceler, 1919-1994" adlı, Hasan Celayir imzalı bir kitapçık var. Celayir, o tarihte, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri için yazdığı bu kitapçığın önsözünde şöyle demiş:

"İşte Hindistan ve Pakistan!

İşte Türklerle Araplar! Her zaman iki kardeşi birbirine düşürüp kârlı çıkan İngilizler değil mi?

1. Dünya Savaşı'nda, Türklerle Araplar arasına giren onlardır. İki taraf da dost bilir onları. Bugün Orta Doğu'yu kaynatan ...
Read more : Türkiye'ye belâyı kim davet ediyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2575 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Kur'an susturuldu ortaklar konuştu!.. / Ayşe SUCU

Kur'an susturuldu ortaklar konuştu!..

Ana akımların hâkimiyetleri, alternatif sistemlerin yeşermesine izin vermeyecek ortam yaratmalarındandır. Bu siyasette, ekonomide ve hatta dini alanda böyledir. Örneğin, kapitalizm öyle güçlü araçlara sahiptir ki Das Kapital'i veya Che Guevara baskılı tişörtleri pazarlar ve ürünlerdeki artık değeri sermayedara kazandırır!

Kapitalizme neoliberal düşünürlerin hiçbiri olumlu bakmaz; fakat kapitalizmden daha iyi daha uygulanabilir bir sistem de üretilmez!

Siyasette de bunu çok iyi gözlemleriz; AKP'nin merkez sağda kendisine alternatif olacak isimleri partisine taşıması boşuna ...
Read more : Kur'an susturuldu ortaklar konuştu!.. / Ayşe SUCU | Görüntüleme : 1321 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türk Adalarında Türklerin Vahim Durumu! / Özcan PEHLİVANOĞLU

Türk Adalarında Türklerin Vahim Durumu!

Sizin için yine çok önemsiz konulardan birini yine sizlerle paylaşmak zorundayım! Şimdiden verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.

Biliyorsunuz “Bulgaristan'a Bakmak Zorunda Kaldık!” diye bir yazı yazdım. Bu yazı üzerine Rodos, İstanköy ve Oniki Ada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı'dan şu mektubu aldım. Kaymakçı bu mektubun bir yerinde, adalarda yaşayan Türkler için “...bu çığlığa dünya kamuoyu gibi Türk kamuoyu da yanıt vermek durumundadır.” ve “Adalarda varlıklarını ...
Read more : Türk Adalarında Türklerin Vahim Durumu! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 1780 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Darbe anayasası ile ancak bu kadar mı? / İsrafil K.KUMBASAR

Darbe anayasası ile ancak bu kadar mı?

Kendilerini 'numaralı cumhuriyet' sevdasına kaptıranlar, bu aralar yine pek bir mutlu, pek bir heyecanlı görünüyorlar.

Aman keriz uyanmasın kabilinden, kamuoyunu yavaş yavaş, alıştıra alıştıra, sindirte sindirte, hazmettire hazmettire 'Yeni Anayasa' için hazırlıyorlar.

Kendilerini 'muhalefet' diye takdim eden partilerin içerisine sızmış olan birkaç provokatörün 'suyu bulandırma' çabalarına rağmen, 'nihai hedefe' doğru doludizgin yol aldıkları söylenebilir.

Bir adım sonrası 'cennet' misali Türkiye.

En geç bir yıl içerisinde kuşe kağıda baskılı ...
Read more : Darbe anayasası ile ancak bu kadar mı? / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 1132 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Dövizin ateşi seni de yakar beni de! / Murat MURATOĞLU

Dövizin ateşi seni de yakar beni de!

Döviz fiyatlarındaki artışın yarattığı tehdidin farkında mısınız? Eğer; “Bana ne benim döviz borcum yok!” diyorsanız, yanılıyorsunuz.

Ya da “Özel sektörün döviz borcu yüksek olabilir ama kamunun nispeten az, Türkiye'yi etkilemez şirketleri bağlar” diye düşünüyorsanız hepten yanlışsınız! Dövizdeki artış Türkiye'de yaşayan herkesi ciğerine kadar etkiler. Anlatayım;

Özel sektörün döviz borcu yaklaşık 300 milyar dolar… Bu borcun 265 milyar doları yurtdışından sağlanan borçlardan oluşuyor. Herhalde bu kuruluşlar yurtdışından döviz ...
Read more : Dövizin ateşi seni de yakar beni de! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1702 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

BATI DENETİMİNDEKİ “ÜRETİLMİŞ MUHALEFET” İN BÖLÜCÜ ÖRGÜTLE DÜNÜ – BUGÜNÜ / MİTHAT AKAR

"Seçimle Gelen Seçimle Gider" de Tertiple Gelen Nasıl Gider?

Türkiye'de Batı denetimindeki muhalefetin bölücülüğe vermiş olduğu destek bugünle sınırlı değil. "Sosyal Demokrasi" adı altında, 1991'de iktidar ortağı olan yapı, o dönem DEP olarak örgütlenen, PKK'nın ilk legal uzantısı ile örtülü ittifak yapmış, bölücü teröristler ilk olarak meclise o zaman girmişti.

Leyla Zana'nın 6 Kasım 1991'de mecliste Kürtçe konuşma yapması, gösterilen tepkilerin ardından DEP'in meclisten tasfiye edilmesi, bölücü terör örgütünün “Sosyal Denokratlarla” ittifak kurarak gerçekleştirdiği ilk ...

Cumhuriyet'e kadro ihaneti / Ergun KAFTANCI

Cumhuriyet'e kadro ihaneti

KİM ne derse desin Cumhuriyet, eski Cumhuriyet Gazetesi değil. Şekli de değiştirildi, yayın çizgisi de...

Bu çifte kavrulmuş değişim, kadrolar yenilenince ortaya çıktı.

Gazetenin ve ona koşut tavır içerisindeki vakfın başına gelen musibetlerin tamamı, yeni kadroların yayın biçimi olarak klasik Cumhuriyet ekolünün dışına taşmalarından.

Yollarını şaşırdılar...

Cumhuriyetçi, Atatürkçü, ilerici ve demokrat olmayı bıraktılar, hak ve hukuku, yasaları ve adaleti dışladılar.

Zaman kaybetmeden de bu değerleri, terör belasını başımıza saran yeşil ve kırmızı ...
Read more : Cumhuriyet'e kadro ihaneti / Ergun KAFTANCI | Görüntüleme : 1196 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148878 ileti • Toplam 46216 başlık • Toplam 25035 üye

x