Zaman: Cum Ağu 08, 2025 0:30

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Menzilleri Gibi Kaderleri de Aynı Olacak / Rifat SERDAROĞLU

Menzilleri Gibi Kaderleri de Aynı Olacak

Cumhurbaşkanı, aynen bir “Suç İtirafı” niteliğinde olan konuşmalarından birinde şunları söylemişti; “Biz de bunlara yardım ettik! (FETÖ’nü söylüyor) Niçin? Menzilimiz (varacağımız hedef) aynı olduğu için yardım ettik. Rabbim ve milletim beni af etsin!”

FETÖ’nün menzili nedir?
Cumhuriyet rejimini yıkıp, İslam Devleti kurmak!

FETÖ ile “Menzilimiz aynı” diyen Erdoğan’ın hedefi nedir?
“İslam’da birleşelim” mantığını savunduğu ve 14 senelik belgeli Cumhuriyet düşmanlığı sebebiyle, Başkan olup bir kısmı “Kürdistan Devleti” olmak üzere ...
Read more : Menzilleri Gibi Kaderleri de Aynı Olacak / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 2071 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Türkiye ne zaman  ve nasıl düzelir?" / Arslan BULUT

"Türkiye ne zaman  ve nasıl düzelir?"

Son günlerde bana sık sık "Türkiye düzelir mi?" sorusu soruluyor.

Düzelebilir, neden düzelmesin? Milletin bugün yaşayan fertleri olarak çoğunluğumuz düzgün insanlar olursak, Türkiye de anında düzelir! Aslında bu sorunun cevabı, 8 Ekim 2002'de yine "Türkiye ne zaman ve nasıl düzelir?" başlığıyla bu sütunda verilmiş!

* * *

Dünyaca ünlü Kazak şair Muhtar Şahanov, "Uygarlığın Yanılgısı"nda Büyük Türk Hanlığı'nın çöküş sebebini anlatıyor:

-Bir Arap hükümdar, Otrar'da doğan Farâbî'ye, "Benim ülkemi ...
Read more : "Türkiye ne zaman  ve nasıl düzelir?" / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1784 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

O bayrağın altında / Yavuz Selim DEMİRAĞ

O bayrağın altında

Şu "Sivil Toplum Kuruluşu" tanımını hiç sevmedim. Çok değerli büyüğümüz Mustafa Yıldırım "Sivil Örümceğin Ağında" adlı eseri ile toplumumuzun ne kadarını uyandırdı bilmem. Sevgili Arslan Bulut'un deyimi ile "Gönüllü Kuruluşlar"ı tercih ediyorum. Sesi çok çıkan bazı kuruluşların üye ya da takipçilerinin sayısı konusunda bir sürü tartışma var. Mezar taşlarından naylon üye yapanlardan tutun da meslek kuruluşlarından, milyonlarca emekliye kadar haberi olmayan, imzası bulunmayan kişilerin gıyabi üyeliklerini bir kenara bırakalım. Bir döneme damgasını ...
Read more : O bayrağın altında / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1266 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Cumhuriyet tarihinin en büyük kazığı / Murat MURATOĞLU

Cumhuriyet tarihinin en büyük kazığı

Hani hep “Cumhuriyet tarihinde yapılmayanları yaptık” dediler ya, nitekim yaptılar! Bu Türk Telekom işinde Cumhuriyet tarihinin en büyük kazığının ucu bize fiberleyecek!

Türk Telekom kamuoyunu aydınlatan şu açıklamayı yaptı: “Borç yükümlülüklerinin vaktinde ödenmemesi ile ilgili çıkan söz konusu haberlere dayanak oluşturulan gelişmeler, Türk Telekomünikasyon AŞ ile ilgili bir durum değil, Oger Telekomünikasyon AŞ ile ilgilidir.”

Doğru… Kazığı bize Türk Telekom'un 21 yıllığına sahibi Oger Telekom atıyor. 1993 yılı başlarında Telekom'a ...
Read more : Cumhuriyet tarihinin en büyük kazığı / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1889 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tekmeci ile Çifteci! / Necati DOĞRU

Tekmeci ile Çifteci!

Bilgili, görgülü, eğitimli olmuş. İnsan nedir, biz neyiz, kişi hak ve özgürlüğü nerede başlar nerede biter öğrenmiş. Kendisi, yakın akrabası, kız kardeşi, kız arkadaşı parkta, yolda, otobüste şort giymese de şort giyenleri de anlayışla karşılayan biri olmuş. Sanki yanında ayakta duran yolcunun omuzuna bir elini koyup, diğer eliyle de otobüsün üst borusuna tutunup uçarak kız kardeşi yaşındaki hemşire Ayşegül Terzi'nin suratına tekme atan Abdullah, o değil.

İlk duruşması yapıldı.

Serbest bırakıldı.

Normal ...
Read more : Tekmeci ile Çifteci! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1159 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Darbe Gerçekleşseydi Sn.Erdoğan'ı Kim Öldürdü Diye Bilecektik? / Mahiye MORGÜL

Darbe Gerçekleşseydi Sn.Erdoğan'ı Kim Öldürdü Diye Bilecektik?

İktidardan indirilmiş tarihte bildiğimiz kim varsa, ister kral ister padişah ister başbakan, bunu yapanlar kendilerini saklamayı başarmış, iktidardan indirilen kişinin taraftarları öfkeyle ona saldırsın diye suçu bir başkasına atmışlardır. Böylelikle toplumda sürekli çatışma hali yaratılmış, bu çatlaktan yeni mevziler kazanmışlardır. Hatta darbe kumpaslarında bile kurulan mahkemelerde delillere bakmadan suçlu diye gösterilenlerin gerçekte İngiliz hükümetinin ortadan kaldırmak istediği değerli siyasilerimiz olduğunu anlarsınız.

Bütün bildiğiniz darbeler için ezberinizdeki iftiraları silecek ...

Ortadoğu’dan Taşınan Teröre Karşı Milli Güvenlik Nasıl Sağlanır? / Mithat AKAR

Göç Hareketi ve Milli Güvenlik

Ortadoğu’da ve Türkiye’de yaşanan her olay ulusal, bölgesel ve küresel ölçeklerde çok yönlü olarak değerlendirilmeli ve hesaplar bu belirleyenlere göre yapılmalıdır. Çünkü Ortadoğu’da her sosyal, siyasal ve askeri durum birbirini tetikleyen dinamikleri içerisinde barındırır. Suriye’den Türkiye’ye doğru gelişen göç hareketi ile birlikte asayiş ve iç güvenlik sorunlarının art arda gelmesi olayların birbirini etkilemesine dair verilecek en somut örnektir.

Resim

Göç ve Milli Güvenlik

Gaziantep, Hatay, Kilis, Adana üzerinden Türk illerinin ...

Keçi Adası ve Misakımillî! / Arslan BULUT

Keçi Adası ve Misakımillî!

Tayyip Erdoğan, son günlerde herhalde, tarihçiler tarafından da bilgilendirildi ki Atatürk'ün terimleriyle konuşuyor. Bunu kendisi de "Irak'ın kadim şehirleri, geçmişte Kerkük, Musul bizimdi. Şimdi ben Misakımilli dedim diye rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsunuz, ben tarih dersi veriyorum, anlayın. Bu işin tarihinde bu var. Gazi Mustafa Kemal'in de Misakımillîyi hedef olarak göstermesi yok mu, var. Niye rahatsız oluyorlar? Biz millîyiz, biz yerliyiz. Biz vatanseveriz. Biz millîyetperveriz, farkımız bu" diye ifade etti.

Her ...
Read more : Keçi Adası ve Misakımillî! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1969 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

Başkanlık, idam cezası ile birlikte gelir mi?.. / Ahmet TAKAN

Başkanlık, idam cezası ile birlikte gelir mi?..

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardında değişen siyaset iklimi ile birlikte gündemimize idam cezasının geri getirilmesi de girdi. R.Erdoğan, en son yaptığı açıklamalarının birinde görüşünü, "şimdi idam diyorlar bu haklı bir taleptir. Batı ne derse desin beni ilgilendirmiyor. Ben milletime bakarım. Bunun kararını parlamento verir. Benim milletim parlamentoya çağrısını yapıyor idam diyor. Bana gelirse ben onaylarım" diye tekrarladı.

MHP Genel Başkanı Doktor Devlet Bahçeli de bir grup toplantısında, ...
Read more : Başkanlık, idam cezası ile birlikte gelir mi?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1258 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sovyetler Birliği (1922-1991) / Metin AYDOĞAN

Sovyetler Birliği (1922-1991)

1927-1937 arasındaki on yıl, politik baskının yanında dev boyutlu gelişmelerin yaşandığı bir dönem oldu. Bu evrede üç temel kalkınma girişimi yapıldı; ortaklaşacı (kolektif) çiftliklerin kurulması, sanayileşme atılımı ve eğitimde devrim... Gelişmiş kapitalist ülkeler 1929 dünya bunalımının ekonomik yıkımıyla uğraşırken, Sovyetler Birliği bu üç alanda sıradışı bir gelişme sağladı. 1920’lerde açlık ve yoksulluk altındaki bu ‘köylü ülke’, 20 yıl içinde ABD’inden sonra dünyanın ikinci büyük sanayi ülkesi durumuna geldi. (x) 

İlk Uygulamalar

Bolşeviklerin ...
Read more : Sovyetler Birliği (1922-1991) / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1266 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148882 ileti • Toplam 46220 başlık • Toplam 25038 üye

x