Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 12:09

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

FETÖ virüsü nereden yayıldı? / Arslan BULUT

FETÖ virüsü nereden yayıldı?

İzmir'de Cumhuriyet savcısı Zafer Duru'nun hazırladığı "FETÖ'ye finansal destek"le ilgili iddianamede, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde, örgütün general kadrosunda 150, subay kadrosunda 10 bin, astsubay kadrosunda 12 bin üyesi bulunduğu belirtildi.

İddianamede Gülen'in, 1998'de Vatikan'da görüştüğü Papa 2. Jean Paul tarafından "gizli kardinal" olarak atandığına da yer verildi.

* * *

Diğer taraftan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Hürriyet'te yayınlanan habere göre "Askeri lise, harp okulu, sınıf okulu, kurmay olursa akademi, 10 ...
Read more : FETÖ virüsü nereden yayıldı? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2883 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Arslan BULUT

ATATÜRK'ÜN MİLLİ DIŞ POLİTİKASI VE GÜNÜMÜZDEKİ DİPLOMASİ ALGISI / MİTHAT AKAR

24 Haziran 2016 tarihinde yazmış olduğum "1950'den Bu Yana TSK -ABD, Türkiye - NATO Savaşı " başlıklı makalemin bir bölümünden aktardığım yazıyı, G-20 Zirvesi ile gündeme gelen, Dış Politika ve Diplomasi konularından dolayı yayınlıyorum.

Atatür'ün Milli Dış Politikası

Resim

Defalarca yazdım, ama yine belirteyim. NATO’ya dahil olan ülkelerden, Almanya hariç, hemen hepsi Sevr’in altına imza atan ülkeler. Sevr’e imza at(a)mayan Almanya ise son olarak Sözde Ermeni Soykırımını onayladı.
Ve üstelik, “müttefikimiz” ABD hala Lozan’ı tanımayan ...

KILIÇ VE KALKAN

KILIÇ VE KALKAN
Suriye’nin kuzeyine yönelik askerî harekât yine bir dizi tartışmayı beraberinde getirdi.
Hem de, ya yanında veya karşısında olup olmamak gibi iki uç nokta var.
Gurvitch niye Toplumsal Bilimler Üst Araştırmalar Okulu’nun kapısına “bu kapıdan diyalektik bilmeyen giremez” diye yazdırmış?
Eğer, ‘diyalektik’ bilinmiyorsa ‘derin düşünme’ yapılamaz da ondan..
Oysa ‘derin incelemeler’ şöyle dursun, Henri Lefebvre’in ‘Günlük Yaşamın Eleştirisi’nde dediği gibi, ‘günlük yaşam’ın kendisi ‘diyalektik’ olmadan anlaşılamaz.
‘Eleştiri’ de denilebilir.
Eşelemek, neden, niçin ve ...
Read more : KILIÇ VE KALKAN | Görüntüleme : 1107 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

NASIL EĞİTİM? NASIL ÖĞRETİM?

Eğitim ve öğretim dediğimiz zaman o kadar kutsal bir şeyden bahsetmiş oluyoruz ki! Anlatmakla bitmez. Bu konuda sevgili peygamberimiz Hz Muhammet’in ve sevgili önderimiz Mustafa Kemalin değerli sözlerini hepimiz bilmekteyiz.

Öğrenmenin yaşı yoktur kelimesi aslında bize her ne yaşta olursanız olun bir okulda okuyabilirsiniz olmanın üstünde bir kelimedir. İnsan isterse yaşa önem vermeden bir okul okuyabilir. Öğrenmek sadece okulda yapılan bir eylem değildir. Olmamalıdır. Ülkemizde kitap okuma oranının az olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Kitap okumanın ...
Read more : NASIL EĞİTİM? NASIL ÖĞRETİM? | Görüntüleme : 1025 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

MEDYADAKİ ALGI OPERASYONLARI, BATI DESTEKLİ TERÖR VE ŞEHİTLERİMİZ / MİTHAT AKAR

Sevdalarımız Bile Farklı

Resim

Televizyonda tesadüfen bir sahnesine denk geldiğim dizide, sevgilisine tavır koyan genç bir kız, son model - donanımlı arabasına binerek sevgilisinin yanından ayrılıyor.

Aynı dizinin bir başka sahnesinde, "aşk acısı " çeken iki genç, denizi cepheden gören bir villada acılarını paylaşıyorlar. Televizyon programlarında, "aşkın acısı" dahi ayrıcalıklı sınıfların gözünden yansıtılıyor Türk gençlerine.

İnsanların yaşamları mensup olduğu sınıfın - ulusun kültürüne göre şekillenir. Bebek ya da Nişantaşı'nda oturan bir gencin yaşadığı acı ile ...

NATO, Türkiye’deki « darbe »ve gelişmeler üzerine bir İtalyan*- bir Türk* yorumu… Dr.Noyan UMRUK

NATO, Türkiye’deki « darbe »ve gelişmeler üzerine bir İtalyan*- bir Türk* yorumu… Dr.Noyan UMRUK

İtalyan jeo politika uzmanı Manlio DİNUCCİ İl Manifesto’da Nato-Darbe ve “daha önemli talepler” analiziyle darbeden bu yana gelişmelere farklı bir bakış açısi getiriyor1)

“Kendisine siyasi sığınma hakkı tanıyacak bir hükümet arayışında olan Erdoğan Avrupa’ya doğru uçakla kaçıyor, televizyonları ve Boğaz üzerindeki köprüleri işgal eden darbeciler iktidarı ele geçirdi, Washington ve Avrupa başkentleri, askeri darbe karşısında gafil avlandı: Türkiye’den gelen ilk « ...

ÇATIRTI, PATIRTI ve GÜMBÜRTÜ

ÇATIRTI, PATIRTI ve GÜMBÜRTÜ
Rusya’nın, bağımsızlık ve egemenlik konularında, diğer ülkelere oranla kuşkusuz daha bir ‘ağırlığı’ var. O nedenle de, ‘Ey Amerika’ ya da ‘Ey Batı’ dediğinde, karşı tarafça, diğerlerine oranla çok daha fazla ‘dikkate alınmak’ durumunda.
Bu durumda, örneğin Rusya Dış İşleri Bakanı Lavrov; “Moskova’nın önerilerinden çoğu, jeopolitik alanda, kendi dışındakiler üzerinde egemenlik kurmak isteyen üst yöneticilerin bencilliği yüzünden görmezden geliniyor” dediğinde;
‘Ey Batı’ ya da ‘Ey Amerika’, başka ülkeler üzerinde kurmak istediğiniz egemenliği ...
Read more : ÇATIRTI, PATIRTI ve GÜMBÜRTÜ | Görüntüleme : 890 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

ÖRNEKLEME İLE BİR İRONİ : "YOKSA BİZ RUSÇU MUYUZ?" / MİTHAT AKAR

ABD'NİN BÖLGESEL ÇIKARLARINI SAVUNANLARA TÜRK GENÇLİĞİNİ YEM ETMEYECEĞİZ

Resim

Dün ne diyorduk : "PKK/PYD , ABD'nin "Kara Gücü"dür. ABD, PYD/PKK'nın "Hava Kuvvetleri" gibi çalışmaktadır.

Peki yakın zamana kısaca bir göz atalım :

ABD, Türkiye'ye "PYD müttefikimdir."şeklinde açıkça mesaj verdi.

TSK'nın Güneydoğu'daki operasyonlarından "kaygı duyduğunu" ve "yeniden barış görüşmeleri yapılması" gerektiğini vurguladı.

Çok geçmeden, ABD üniformalı askerler "PYD/PKK" sembollü armaları ile televizyonlarda görüntülendi.

Bugün ne diyoruz?

ABD, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt Koridoru oluşturmak ve bu koridoru ...
Read more : ÖRNEKLEME İLE BİR İRONİ : "YOKSA BİZ RUSÇU MUYUZ?" / MİTHAT AKAR | Görüntüleme : 1542 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Yüzünüze tükürtmeyin! / Selcan TAŞÇI

Yüzünüze tükürtmeyin!

Suriye ve Irak'ta var olma mücadelesi veren Türkmenlerin "sesi" olmak üzere oluşturulmuş KURT-AR adlı sosyal medya hesabı aracılığıyla haberdar olduk Elif'in hikayesinden...

Kanlı-canlı tanık olanların kaleminden çıktığı gibi aktarıyorum:

"Abisi şehit oldu, ardından babası şehit oldu. Çok ama çok sevdiği dayısı, canımız, gardaşımız MURAT PAŞA şehit oldu. Cephede su taşıdığı abileri birer birer şehit oldular.

Her yardım dağıtımında Elif destek oldu bizlere.

Çok ölüm gördü... Dimdik durdu. 

Halep'ten hiç ayrılmadı, savaşın içinde büyüdü. ...
Read more : Yüzünüze tükürtmeyin! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 2314 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Şablon, Irak şablonu / Savaş SÜZAL

Şablon, Irak şablonu

Türkiye hakkında, son günlerde, içeride anlatılanlar başka, dışarıda başka hikâyeler anlatılıyor. Geçen gün durumu değerlendireyim derken birden aklıma, son günlerde yaşadıklarımız, Orta Doğu'da uygulanan bir plan geldi. Başka ülkeleri parçalama ve yıkma şablonuna aynen uyulduğunu fark ettim. Olaylar, açıklamalar, suçlamalar aynı 1990 yılında Irak lideri Saddam Hüseyin'in Kuveyt işgalini öncesini andırıyor. Dikkatinizi çekerim bunlar benim tecrübelerim ve dış politika üzerindeki kendi görüşlerim. Sanki şablon aynı şablon, plan aynı plan.

Şimdi balık hafızasına ...
Read more : Şablon, Irak şablonu / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 2164 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148887 ileti • Toplam 46223 başlık • Toplam 25039 üye

x