Zaman: Sal Ağu 26, 2025 0:22

News News of Seçkin ERGÜN

Site map of Seçkin ERGÜN » Dizin : Seçkin ERGÜN

AV

Bazı kurumlarımız Cumhuriyetten sonra kurulmuş olsa da bazılarının mazisi Osmanlı dönemine kadar uzanır. Genelde hepsinin de tıpkı bir insan gibi karakteristik özellikleri vardır.

Mesela Polis Teşkilatı devletin bir kurumu olmasına rağmen hep yürütmenin, iktidarın emrinde olmuştur. Bunu o kadar benimsemiştir ki çoğu dönem kraldan çok kralcı olarak bunu abartmıştır. Orduda durum böyle değildir. Vatanın biriliği ve bütünlüğü esastır. Hiçbir resmi ünvanı olmamasına karşın Atatürk etrafında toplanması da bu sebepledir.

En son yaşanan şike olayı da ...
Read more : AV | Görüntüleme : 1057 | Yanıtlar : 0

SAF

13 askerin şehit edilmesinin ardından gene bildik şeyler yaşandı. Meclisteki partiler ortak deklarasyon yayınladı. Ne yazmışlar diye bakıyorsun, laf laf laf . . .

Devletin etkili koltuklarında oturanlardan tutun da diğer siyasilere, gazetecilere kadar, Atatürkçü Ulusal kimliğe sahip birkaç kişi haricinde bu kalleş saldırıyla ilgili kim ne söylemişse hepsi iş olsun diye. Bütün amaç kabaran milliyetçilik duyguların gazını almak, gene olayı sürüncemeye bırakmak.

Söylenen bütün sözlerde muhatap hep PKK, Apo, DTP. Oysa bunlar köpeğin sırtındaki ...
Read more : SAF | Görüntüleme : 1491 | Yanıtlar : 0

Mektup. . .

Ya biri bizi fena halde kandırıyor ya biz milletçe macerayı çok seviyoruz.

Kandırılıyoruz diyorum çünkü o destansı kurtuluş savaşını kazanıp Cumhuriyeti kuranlar bu siyasilerin, gazetecilerin, iş adamlarının dedeleri olamaz. Herkesin soyunu sopunu bilmiyorum tabii ama anladığım kadarıyla Cumhuriyet, ileri demokrasicilerin ve açılım tayfasının dedelerinin canını fena yakmış olmalı. Çünkü öyle bir irade gösterip mucize zafer yaratan millet daha ikinci kuşakta bu kadar deforme olup intikam alırcasına emperyalistlere kul-köle olamak için birbirleriyle yarışması hiç normal değil. ...
Read more : Mektup. . . | Görüntüleme : 1021 | Yanıtlar : 1

Barış

Mevsim ne olursa olsun rüzgar gene bildik yönden esecek ve tüm bu yaşananları tarih baba kalın kitabına aynı bıkkınlığıyla kaydedecek.

Biliyorum, sonunda gene eşkiya Dünya’ya hükümdar olamayacak. Ama bu keşmekeşlik, bu kavga hep böylece sürüp gidecek. Gençlik yıllarında heyecanla okuduğumuz bir önceki kuşağın kavgasını şimdi biz veriyoruz. Bu yaşananlar bir süreç. Elbet yaşanıp bitecek. Bu ne ilk kavga, ne de son olacak.

Bizim en büyük şanssızlığımız, bizden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Mesela yeni ...
Read more : Barış | Görüntüleme : 1178 | Yanıtlar : 0

Eşkiya. . .

Mevsim ne olursa olsun rüzgar gene bildik yönden esecek ve tüm bu yaşananları tarih baba kalın kitabına aynı bıkkınlığıyla kaydedecek.

Biliyorum, sonunda gene eşkiya Dünya’ya hükümdar olamayacak. Ama bu keşmekeşlik, bu kavga hep böylece sürüp gidecek. Gençlik yıllarında heyecanla okuduğumuz bir önceki kuşağın kavgasını şimdi biz veriyoruz. Bu yaşananlar bir süreç. Elbet yaşanıp bitecek. Bu ne ilk kavga, ne de son olacak.

Bizim en büyük şanssızlığımız, bizden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Mesela yeni ...
Read more : Eşkiya. . . | Görüntüleme : 911 | Yanıtlar : 0

MArjinallik. . .

Koskoca milleti eli kolu bağlı koltuğa oturtup istenilen şekle getirilebilir mi? Bunun bilimsel cevabını bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla bu mümkün. Toplum mühendisliği pek bizim becereceğimiz bir iş değil. Biz milletce tez canlıyız ve genelde o anlık menfaatimizin gereğini yaparız. Toplumu dönüştürüp istenilen şekle getirmek uzun zamanlı iştir. Emperyalist güçler buna uygun planlamalar yapıp bunları uygulayacak olanların göreve gelmesini sağlarlar.

Peki buna karşı koymak mümkün değil mi? Süreci değiştirmek, kaybedilenleri geri kazanmak mümkün değil mi?

Tarih ...
Read more : MArjinallik. . . | Görüntüleme : 1433 | Yanıtlar : 0

OYUN. . .

-İyi de isnat edilen suç zamanında ben burada bile değildim ki. . .
-Sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi nedeniyle tutuklanmasına. . .

Evet, dün 6 general daha tutuklandı. İlgili haberi aramayın boşuna, kaldırıldı bile. Onun yerine Acun Ilıcalı haberi kondu.
Evinden çıkarken öldürülen iki askerin haberi de diplerde bir yerlerde şimdilik duruyor.

Arama kararı çıkar çıkmaz yurt dışında dahi olsa mahkemeye koşan ordunun subaylarına intikam alırcasına “kaçak” yaftası yapıştırmak bu işin özü. Suçun işlendiği ...
Read more : OYUN. . . | Görüntüleme : 867 | Yanıtlar : 0

YILDÖNÜMÜ

Seçkin Umut yazdı:

YILDÖNÜMÜ

Geçen gün canlı bomba olup karakoldaki 9 askeri şehit eden katilin anma töreni yapıldı. Eskiden Brüksel'de ya da Avrupa'nın başka şehirlerinde buna benzer etkinlikler yapılırdı. Şimdiyse şehitlerinin kanlarının biriktiği kuytunun hemen yanı başında yapılıyor. . .

Adı Zeynep Kınacı'ymış. Canlı bomba olarak Tunceli'deki karakolda 9 askerimizin şehit olduğu eylemi düzenlemiş. BDP'li vekile bakılırsa onun gibi 18 bin kişinin şehit olması sayesinde bugün bu kadar rahat konuşabiliyormuş, siyasi olarak muhatap ...
Read more : YILDÖNÜMÜ | Görüntüleme : 1318 | Yanıtlar : 0

YAŞAMAK...

YAŞAMAK...

Seçimlerde hile var mı yok mu bilmiyorum. Her seçim sonrasında olduğu gibi somut olaylar ve buna bağlı ciddi şüpheler var. Ama unutulmaması gereken bir gerçek var; bu ülkede 50 yıldır sağ seçmenin oyu %60’ın üzerinde. Bunu zamanında Menderes alırdı, sonra Demirel, ardından Özal, ve şimdi de Erdoğan. . .

Adını hatırlayamadığım biri, “Seçimler bişeyi değiştirebilseydi yasaklanırdı.” demiş. Seçimlerden iki parti galip çıkmıştır. Biri otoriter baskı kurmak için elinden geleni yapan, Atatürk’le ve onun Cumhuriyetiyle ...
Read more : YAŞAMAK... | Görüntüleme : 1022 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148981 ileti • Toplam 46297 başlık • Toplam 25077 üye

x