Zaman: Pzt Şub 02, 2026 19:14

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Gelin Birlikte Bir Kitap Yazalım - Sene 2020

VİCDAN ÖLÇER

Sene 2020. Türkiye’nin Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 66 yaşına basmasına rağmen bir delikanlıyı aratmayacak derecede ki fiziki yapısını uzak doğudan getirttiği çaylara borçlu olduğunu vurguluyordu. Her sabah, özel sağlık yaşam ünitesinde saf oksijen soluyarak yaptığı kahvaltı sonrası, günlük gazetelerini, ABD’den getirttiği stres temizleme kabininde, su samuru derisiyle kaplanmış bakır-bor alaşımından yapılmış koltuğunda okuyordu. Vücuduna yerleştirilen çip’lerle gün boyu doktorları tarafından sağlık kontrolleri yapılmaktaydı. Kalp atımları, kapillar damarların durumu, karaciğer enzimleri, tiroit, sinir sistemi ...
Read more : Gelin Birlikte Bir Kitap Yazalım - Sene 2020 | Görüntüleme : 3840 | Yanıtlar : 24

Aklın Abdesti

AKLIN ABDESTİ

Allahın bize bahşettiği en büyük nimetlerden biri de akıldır. Akıl ile ibadet eder, akıl ile rızkımızı kazanırız. Akıl ile günah işler akıl ile sevap kazanırız. Aklı olmayan biri her şeyden muaftır, bilirsiniz. Demek ki Aklı olan bir kişi de aklını doğru kullanmakla mükelleftir. Allahın bize bahşettiği Akıl nimetini doğru kullanmak Müslümanlığın şartlardan biridir diyebiliriz.

Allah ne demiş;

“Allâh, sizin namazlarınıza, oruçlarınıza değil, para münâsebetlerinize bakar.”

Yaptığınız işin hile, yalan, dolandırıcılık ile yapıp yapmadığınıza ...
Read more : Aklın Abdesti | Görüntüleme : 1157 | Yanıtlar : 0

Son 10 yılda, hurafe hükümetinin icraat özeti

Süt-et üretimi azaldı, angus ithal ediyoruz; böylece paramız yurt dışına çıkarken, cari açık da büyüyor. Peki, hiç düşündünüz mü; kendi ineğimizle değil de, neden gavurun ithal hormonlu angusuyla, kurban kesiyoruz? Çünkü köylünün ürünü para etmiyor ve köylü, saygın bir hayat yaşayamıyor. Hayatta kalmak için çareler arayan köylü, para kazanabilmek umuduyla şehre göç ediyor. Ancak çiftçi, sanayi için yetişmiş kalifiye eleman olmadığından; sanayide ve başka pek çok alanda, kolay kolay iş bulamıyor. Şans eseri aile bireylerinden ...
Read more : Son 10 yılda, hurafe hükümetinin icraat özeti | Görüntüleme : 1132 | Yanıtlar : 0

Teğmen İle Bir Teröristin Fikir Çatışması

Silopi’nin bir köyünde doğan Kürt Memo ile İzmir’in varoşlarında yetişten Teğmen olan Mehmet’in hikâyesini okuyacağınız romanım “Sarıyar Geçiti” yayınlandı. Teğmen’de Kürt Memo’da Kürt. Teğmen Atatürk aşığı, Memo bir terörist. Bu iki karakterin fikir çatışmasını okuyacağınız, gerçeklere dayalı, bilinmeyen birçok sorulara yanıt bulacağınız bir roman…

Kitabımdan küçük bir paragrafı sizlerle paylaşmak istiyorum…

Memo;
-Teğmen sen neyden bahsediyorsun? Burası okul bahçesi
değil. Daha alışamadın mı? Burası cephe… Burası er meydanı.
Geçmişte ne yaşandıysa bitti. Sizler de bu ...
Read more : Teğmen İle Bir Teröristin Fikir Çatışması | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 0

Hakkı İle Maho

HAKKI Bİ ALMANYA’DA Bİ KAYSERİDE

Hakkı sabahın er saatinde kahvehaneyi açmış, temizliğini yapmış bu arada çayları demlemiş hatta bir iki müşterisine de çaylarını verip günün ilk siftahını yapmıştı. O esnada Maho girer kahveye,

“ Selamın Aleyküm. Naptırın durun bilader” / Hakkı “ Aleyküselam.Napam be aynı, sen iyi min”/ Ben de iyim napam be, maşallahın va, he ye temtemiz oluvemiş” / “Napcan gayrı dükkana sahip çıkan mı va”
Akşama kadar çalışmışlar bir iki yorum yapmışlar ve ...
Read more : Hakkı İle Maho | Görüntüleme : 895 | Yanıtlar : 0

Yıl 2012 Değişen Ne Var?

12 Nisan 2011 yılında yazdığım bir yazımı sizlerle paylaşmak istedim…Sevgi ve saygılarımla…

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2010 yılı İnsan Hakları Raporunu açıklamış. Çok vahim bir tablo çizmiş, Türkiye için. Bakın ne demiş;
Yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü konularında sınıfta kalmışız. Ayrıca;
İşkence
Hak ihlalleri
Adil Yargılama
İfade özgürlüğü
Kadına şiddet konularında zayıf not almışız.( Yıl 2012 değişen bir şey yok...)
Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a “Bu nasıl bir rapor” diye soracağını söylemiş. ...
Read more : Yıl 2012 Değişen Ne Var? | Görüntüleme : 678 | Yanıtlar : 0

Şeriat İle Yönetilseydik

ŞERİAT İLE YÖNETİLSEYDİK?

Bazen düşünüyorum da Allah’ın kanunları uygulanıyor olsa neler olurdu diye; daha doğrusu Şeriat ile yönetilen bir ülke olsaydık neler olurdu?

Şeriat’ın kelime anlamını araştırdım. İyi ki İnternet denen bir derya var. Googl’a Şeriat nedir diye yazdım yüzlerce site açıldı ekrana. Bunlardan bana en yakın olanına tıkladım ve aynen şu cümle çıktı karşıma,

“Şeriat, Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol, mezhep, metod, âdet, insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına ...
Read more : Şeriat İle Yönetilseydik | Görüntüleme : 1882 | Yanıtlar : 0

Jenerik Müslümanlar

JENERİK MÜSLÜMANLAR

Hakkı,
“ Maho İslamiyet ne zaman başlayıvedi?”/ Maho “ Vallahi ben bilmem ne zaman başlayıvemiş?” / “ Adem’den berri be, ta o zamandan Müslümalık vamış desem bağa inanın”/ Maho” Kafayı mı yiyivedin sen, en son din bizimki… ”/ “ Böle bi cevabı hocanın yaanıbaşında deyivedim de benim anımdan şappadanak öpüvemişti”/ “ Senin salaklığına dayanamamışdı da öpüvemişti. Vah zavaalı vah diyivemişti sana.”/ Hakkı” Pekiii, Tükle ne zaman Müslüman oluvedi”/ Maho “ Hakkı ahiret sorusu ...
Read more : Jenerik Müslümanlar | Görüntüleme : 960 | Yanıtlar : 0

Bunlar oldu haberiniz var mı?

Amerika’nın kuruluş bayramı kutlamalarına, katılım protokolünde genelde resmi sıfatı, en az büyükelçi olma özelliği aranır… 4 Temmuz 2001’deki Amerika’nın kuruluş bayramı kutlamalarına ise, hiçbir resmi sıfatı olmayan ve içerden çıkmış, sabıkalı bir insanın katıldığını belirtsem, ne düşünürsünüz? İçerden çıkmış sabıkalı bu adam, daha önce de 17-21 Nisan 1995; 17-22 Kasım 1996; 20-23 Aralık 1996; 26 Mart 1998 ve 16 Temmuz 2000 tarihlerinde Amerika’ya giderek, değişik kişilerle, aynı amaca yönelik görüşmelerde bulundu. Türkiye’de de yine aynı ...
Read more : Bunlar oldu haberiniz var mı? | Görüntüleme : 836 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149161 ileti • Toplam 46449 başlık • Toplam 25159 üye

x