Zaman: Çrş Eki 22, 2025 22:44

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

ABD'nin Yeni Savunma Stratejisi

AŞAĞIDAKİ ANALİZİ YETKİNLİĞİNDEN DOLAYI PAYLAŞMAK İSTEDİM
ABD'nin yeni savunma stratejisi (II) - YAZARI ENGİN YILDIZOĞLU
11 Ocak 2012 -

Pazartesi yazımda ABD’nin, Başkan Obama tarafından “yeni bir döneme geçiş”, “yeni bir yönelim” nitelemeleriyle sunduğu, savunma bakanı Panetta’nın deyişiyle “stratejik bir dönüm noktasında” hazırlanan Yeni Savunma Stratejisi Raporu’nun ana hatlarını irdelemiştim.

Rapor, ABD’nin güvenlik önceliklerinde, Avrupa’dan, Ortadoğu’dan Asya Pasifik alanına doğru, öncelikle Çin’i hedef alan bir kaymaya işaret ediyordu. Savunma stratejisinde “aynı anda iki büyük savaş ...
Read more : ABD'nin Yeni Savunma Stratejisi | Görüntüleme : 812 | Yanıtlar : 0

2002 DE BAŞLAYAN ŞU İŞİN ÖNCE BİR ADINI DOĞRU DÜRÜST KOYALIM

BU BİR DEMOKRASİ DAVASI DEĞİLDİR, BU BİR BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ DEĞİLDİR, BU ÜLKEYİ İLERİYE GÖTÜRME ÇABASI DEĞİLDİR, BU BİR MEDENİYET MÜCADELESİ DEĞİLDİR, BU DAVANIN NİHAİ HEDEFİNİN NE OLDUĞU ÖZELLİKLE BAŞROLDEKİLER TARAFINDAN BİR KERE DAHİ DİLLENDİRİLMEMİŞTİR. (ASLINDA DOĞRUSU 2002 DEN BERİ DİLLENDİRİLMEMİŞTİR OLMALIDIR YOKSA 2002 DEN ÖNCE SAÇTIKLARI ZEHİRLER İNTERNETTE YÜZLERCE VİDEO, DEMEÇ VS OLARAK BELGELİDİR)

PEKİ NEDİR??????

BİR ÖRNEKLE AÇIKLAYALIM

BUGÜNLER DE BOLCA OLAN OMURGASIZ TERLİKSİ HAYVANLARDAN EN ARKAİKLERİNDEN BİRİ OLAN MEHMET ŞEVKET EYGİ DİYOR Kİ ...
Read more : 2002 DE BAŞLAYAN ŞU İŞİN ÖNCE BİR ADINI DOĞRU DÜRÜST KOYALIM | Görüntüleme : 698 | Yanıtlar : 0

Sevr’e İnat Lozan!

Sevr’e İnat Lozan!

20 Ağustos 2003 tarihinde Sevr’in 83. yıldönümü dolasıyısıyla İsveç’te yapılan bir toplantıda gazeteci Baksi, Avrupalılara Sevr’in 62.ve 63. maddelerini hatırlattı ve şöyle dedi: “Avrupalılar Lozan’ın ayıbından, Lozan’ın ihanetinden, ancak Sevr Antlaşması’nı dayatarak kurtulabilirler”.

Aynı toplantıda söz alan Sol parti lideri Hoffman da, “AB, Türkiye’yi üyeliğe alacaksa Lozan Antlaşması’nda yapılan hatayı düzeltmeli, Kopenhag Kriterleri Sevr’in yerini tutmalıdır” demiştir.

Bütün bunlardan sonra, Batılıların Sevr-i unuttuğunu söyleyebilir misiniz?

Sevr Antlaşması’nı önemli kılan, Batılıların kafalarında çalar ...
Read more : Sevr’e İnat Lozan! | Görüntüleme : 1607 | Yanıtlar : 2

Kansizsiniz!

Bugun bir kez daha yenildik. Hem de cok agir bir darbe aldik. Artik hukumetin her istedigini yapabilecegini hep beraber gorduk ve kabul ettik.
Bugun bir kez daha utandik, baska da birsey yapmadik. Sindirilen, gozu korkutulan sadece asker degil bizleriz de.
Yapilan bu kalleslik Basbug'umuza degil. Direk Ataturk'e.
Ata once askerdi, bunu unutmayalim. Yapilan bu saldiri ona yapilmistir. Kurdugu ve emanet ettigi Cumhuriyetin bekcilerine, gozlerimizin icine baka baka her istediklerini yapmaktalar. Ata'nin asli koltugu ne tayyip ...
Read more : Kansizsiniz! | Görüntüleme : 737 | Yanıtlar : 0

İlker Başbuğ ile Hasbihal

İlker Başbuğ ile Hasbihal

http://www.susmazkalem.com/2012/01/ilke ... bihal.html

Ey İlker Paşa; senin emrindeki askerler birer birer içeri alınıp zindanlara tıkılırken sen ne yaptın?

Sadece seyrettin.

Sana “susma sustukça sıra sana gelecek” dedik.

Sen ne yaptın?

Sustun, sadece sustun…

Ve gün geldi, kendi ellerinle askerlerini teslim ettiğin cellâtlar senin kapına dayandı.

Şimdi ne olacak hepimiz bekliyoruz.

Türk ordusu tasfiye edilirken dut yemiş bülbüle dönen birisi, savcıların karşısında bülbül gibi şakıyacak ...
Read more : İlker Başbuğ ile Hasbihal | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 0

Türkiye’de Aslında İfade Özgürlüğü Var !

Orhan Pamuk’un söyledikleri,

Nobel Barış Ödülü sahibi Orhan Pamuk, İsviçre’nin Tagesanzeiger’le yaptığı bir konuşmada, Türkiye’de 1915-1917’de Ermenilere yönelik etnik temizlik yapıldığından ve 1984 yılından bu yana da Kürtlere kötü davranıldığından söz ederek şöyle dedi:

“Bu topraklarda 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü ve benden başka hiç kimse bunu söylemeye cesaret edemiyor. O halde ben yapıyorum ve bu yüzden benden nefret ediyorlar.”

Hrant Dink’in Söyledikleri,

Türkçe ve Ermenice yayımlanan Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant ...
Read more : Türkiye’de Aslında İfade Özgürlüğü Var ! | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 0

Bu Seçimlerde Oyum AKP'ye

Resim
Memlekette herşey çok normal.
Cari açığın tavan yaptığı tamamen yalan.
Ekonomimiz ilk on da Allah'a bin şükür.
Emekli'nin geçim derdin de olduğu, işçi'nin açlık sınırının altında yaşadığı hep hayal ürünü.
Asıl karnı aç olan ve geçinemeyen benim vekillerim mesela.
Ülkemizde terör falan da yok.
Son on yılda artı hikayelerine de sakın inanmayın.
Başbakanımızın bir taşeron olduğu sözleri mi, hep bu Amerikancıların işi.
Oysa Başbakan tam bir emperyalist düşmanı.
Bakın demeçlerine, yalan mı diyecek koskoca ...
Read more : Bu Seçimlerde Oyum AKP'ye | Görüntüleme : 805 | Yanıtlar : 0

YAZI-YORUM: BAŞIMIZDAKİ BÜYÜK BELA: BOP'UN ANLAMI: ?!...

“BOP” DEĞİL “BİP”
“BÜYÜK İSRAİL PROJESİ”
Merkez üssü olarak Washington – Beyaz Saray'ı kullanan Emperyalizm, taşınmaya karar verdi. Yeni taşınacağı adres olarak ta İstanbul'u gözüne kestirmiş görünüyor. Washington'u geçici üs olarak kullandığı anlaşılan Emperyalizm'in ağababaları durumundaki Yahudi sermaye sahipleri, artık gerçek evlerine (yuvalarına: vaadedilmiş topraklara) geçmeye hazırlanıyor. Büyük ortadoğu projesi “BOP”un, aslında başkenti İstanbul olan Büyük İsrail Devleti (İmparatorluğu) Projesi olduğunu gösteren ipuçları:
1) Atlantik eksenli Kapitalist-Liberalist dönemin sonuna gelinmiştir ve Emperyalizm kendine bir çıkış ...
Read more : YAZI-YORUM: BAŞIMIZDAKİ BÜYÜK BELA: BOP'UN ANLAMI: ?!... | Görüntüleme : 1162 | Yanıtlar : 0

DOORSIM ..

Bu topraklarda yaşayan bu millet türk olamama ,başka ırktan olma telkinine elbirliği ile neden bu kadar zorlanıyor acaba anadolu dediğimiz gen havuzunda kim hangi ırktan geliyor bilenvarmı,asırlar süren bir devşirme kültüründe ırk-mırk kalırmı acaba? ( Atatürk de biraz kafa yormuş bu işe ama bence oda işin içinden çıkamamış ve ne mutlu türküm "*diyene*" deyip kestirip atmış ) . Birde gerçekten tarih biliyormuyuz onu sormak lazım , ben pek bilmediğimi hemen söyleyeyim en azından . Ancak ...
Read more : DOORSIM .. | Görüntüleme : 683 | Yanıtlar : 0

Dersim'i unuttum

Son gunlerde artik yandas medyanin destegi ile gemi iyice aziya aldi hukumet. Zir cahil basbakanimiz cikiyor: Dersim'de olanlar icin ozur dilerim diyor. Daha sonra utanmadan, Dersim olaylari ile ilgili bilgim, tarih ile uzaktan yakindan alakasi olmayan birinin yazdiklari ile sinirli diyor.

Ben bu kadar sacma bir aciklama duymadim. Sen Turkiye Cumhuriyeti basbakanisin. Adama demezler mi: bilginin olmadigi bir konu icin neden ozur diliyorsun? Ne idugu belirsiz kisilerin yazdiklarini okuyarak bilgi toplayacagina, gercek tarihcilerin yazdiklarini okusana. ...
Read more : Dersim'i unuttum | Görüntüleme : 798 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149134 ileti • Toplam 46410 başlık • Toplam 25112 üye

x