Zaman: Cum Nis 17, 2026 10:04

News Stickies

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Hüseyin Vâsıf ÇINAR - Gazi'nin Millî Eğitim Bakanı

Hüseyin Vâsıf ÇINAR - Gazi'nin Millî Eğitim Bakanı

Doç. Dr. Tülay Alim Baran
ATATÜRK ARAŞTIRMA MERKEZİ DERGİSİ, Sayı 49, Cilt: XVII, Mart 2001

ÖZET

Vasıf Çınar hem Milli Mücadele hem de Cumhuriyet döneminin önemli isimlerinden biridir. Özellikle eğitim alanında kendinden çok söz ettiren Çınar 18961 yılında doğdu, İzmir İdadisi’nden mezun oldu ve 1915 yılında Mustafa Necati ile birlikte öğretmenliğe başladı. İzmir’de Özel Şark İdadisi’nin yönetiminde bulundu. Vasıf Çınar’ın Milli Mücadele yıllarına ait yaşamındaki en ...
Read more : Hüseyin Vâsıf ÇINAR - Gazi'nin Millî Eğitim Bakanı | Görüntüleme : 2638 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Eğitim

Eğitim Sivil Toplum Kuruluşlarının İanesine Bağlı Olmamalı!

Eğitimde iane kültürüne son verilmeli... Gelin son gelişmeler ışığında eğitimde iane kültürünü bir düşünelim...

Bir yanda 'kardelenler' 'baba beni okula gönder' kampanyaları bir yanda F tipi yardımlar... Bunda bir terslik yok mu? İANELERLE mi çocuklarımız okumalı... Birilerinin insafına mı kalmış - kalacak Ayşelerin Mehmetlerin öğretim hakkı?!!

Biz TÜM çocuklarımızın layık oldukları eğitimi almaları için, herkesi kapsayan bir SİSTEM istiyoruz... Batı'nın dayattığı iane kurumları ve sivil toplum örgütlerinin denetlediği bir eğitim dilenciliği değil...

O nedenle tüm ...
Read more : Eğitim Sivil Toplum Kuruluşlarının İanesine Bağlı Olmamalı! | Görüntüleme : 2742 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Banu AVAR

Anasını Alıp Gitmesi Gerekenler

Anasını Alıp Gitmesi Gerekenler

Bu başlıkta, anasını da alıp bu memleketi terk etmesini istediğiniz pek muhterem zevatı, nedenleri veya açıklamasıyla birlikte belirtebilirsiniz.

Anasını almadan gitmesi gerekenleri yazmamaya dikkat etmeyiniz, onları da yazınız.

Yıldıray Oğur - Young Civilian, Tarafgir
Gitsin isteminin nedeni: Sayısız
Anasını da alıp gitsin isteminin nedeni: Aşağıdaki kusma

Kürt Sorunu Az Kalsın Çözülüyordu

Üsküdar’daki evimizin yanında aralardan denizi gören arnavutkaldırımlı bir merdiven var. Gözlerden uzak güzel manzaralı merdiven gürültücü genç içicilerin (annelerine şikâyet ...
Read more : Anasını Alıp Gitmesi Gerekenler | Görüntüleme : 14051 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Diğer

İnönü İle Başladı, RTE İle Son Perde (Mi?)

İnönü İle Başladı, RTE İle Son Perde (Mi?)

11 Kasım 1938 yılında Milli Şef İsmet İnönü ile başlatılan karşı devrim süreci AKP ile tamamlanıyor. Türk Halkı ise “aydın ihaneti” ile yıllardır kandırılıyor.

İlk sömürge anlaşmalarını İsmet İnönü yaptı.

İsmet İnönü anti-emperyalist bilince sahip değildi. 1919 yılında Atatürk’e yazdığı mektupta “bütün memleketi parçalamadan ülkeyi bir ABD denetimine bırakmak, yaşayabilmek için tek çare gibidir…(!)” diyordu.

Atatürk’ün vefatından sadece 6 ay sonra “bağımsız dış politika” anlayışından vazgeçilerek, İngiltere ...
Read more : İnönü İle Başladı, RTE İle Son Perde (Mi?) | Görüntüleme : 9235 | Yanıtlar : 19 | Dizin : Zahide UÇAR

Lozan Antlaşması / Üçüncü Tertip, Cilt 5

Düstur: Üçüncü Tertip.
Cilt 5: 11 Ağustos 1339-19 Teşrinievvel 1340.
İstanbul: Necmi İstikbal Matbaası, 1931. 13-357 ss.

Resim

İNDİR
Read more : Lozan Antlaşması / Üçüncü Tertip, Cilt 5 | Görüntüleme : 2457 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Gündeme Dair - 6 Mayıs 09 / Emir KIVIRCIK (Behiç ERKİN'in to

Gazeteci/Haberci Nuriye Atabey soruyor, emekli büyükelçi merhum Behiç ERKİN'in torunu - Emir KIVIRCIK çarpıcı noktalara parmak basarak anlatıyor...

Resim

İZLE

Şifre
guncelmeydan

İNDİR

İlişimler
Parça I
Parça II

• Şifreyi girerken, kopyalayapıştır yapmadan elden giriniz.
  • Görüntü, şifreyi girdikten sonra çalışmıyorsa, sayfayı yenileyiniz.

Sayın Nuriye ATABEY'e, desteğinden ötürü teşekkür ederiz.

Demir Yollarında Çalışan Türk Kadını

Resim
Read more : Gündeme Dair - 6 Mayıs 09 / Emir KIVIRCIK (Behiç ERKİN'in to | Görüntüleme : 5701 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Gündeme Dair

Neler Oluyor - 8 Mayıs 2009 / Yalçın KÜÇÜK

Prof. Dr. Yalçın KÜÇÜK anlatıyor: "Neler oluyor¿?"

Türkiye'nin gündeminin şekillendiği saatlerde 'neler oluyor' sorusunun yanıtı artık "Neler Oluyor¿?" programında ekrana geliyor. Olayları sıcağı sıcağına yorumlamak, gündemi oluşurken yakalamak "Neler Oluyor¿?"u izlemekle mümkün olacak.

Elif AKÇINAR soruyor, birbirinden değerli konuklar gündemi sorguluyor.

İzle

http://tr.sevenload.com/pl/kpU2z42/500x408/swf

>> İndir < ...
Read more : Neler Oluyor - 8 Mayıs 2009 / Yalçın KÜÇÜK | Görüntüleme : 2478 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Neler Oluyor¿?

Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman - 03.05.2009 | ZEITGEIST

.
Şimdiki Zaman - 03.05.2009

Görünüş Aldatıcıdır. Araştırmak Görevdir…

Hakikatin Arandığı Zaman Dilimi ŞİMDİKİ ZAMAN'da

Gürkan Hacır 'düşünen' konuklarıyla her hafta tarih, politika, bilim ve felsefede hakikatı sorguluyor

Bu haftanın konuğu Emekli Deniz Binbaşı, Araştırmacı-Yazar Erol BİLBİLİK

"ZEITGEIST - Zamanın Ruhu"

İzle

İkinci izleme seçeneği:

Bölüm 1

Bölüm 2

Görüntü: DivX 29.00 fps
Süre: 1 saat 51 dakika
Dosya Boyutu: 376 MB ...
Read more : Gürkan Hacır ile Şimdiki Zaman - 03.05.2009 | ZEITGEIST | Görüntüleme : 4421 | Yanıtlar : 10 | Dizin : Şimdiki Zaman

Oktay SİNANOĞLU'nun Kum Saati - 3 Mayıs 2009

Oktay SİNANOĞLU'nun Kum Saati - 3 Mayıs 2009

Dünyanın en genç yaşta profesör olmuş, 250 kadar uluslararası bilimsel yayını, bilim kuramları, çeşitli dillere çevrilmiş kitapları olan TÜRK Aynştaynı Oktay SİNANOĞLU her hafta Ulusal Kanal'da izleyicileri ile buluşuyor.

İzle

http://tr.sevenload.com/pl/LH0kTqg/500x408/swf

>> İndir < ...
Read more : Oktay SİNANOĞLU'nun Kum Saati - 3 Mayıs 2009 | Görüntüleme : 16496 | Yanıtlar : 10 | Dizin : Oktay SİNANOĞLU'nun Kum Saati

SODEV / Sosyal Demokrasi Vakfı

Resim

VAKIF KURULUŞU

SODEV, 1994 yılı sonunda İstanbul'da kuruldu. Kuruluşunda yurt içinden ve yurt dışından yüzün üzerinde bilim adamı, sendikacı, milletvekili, siyasetçi, sanatçı ve çeşitli mesleklerden kimse yer aldı. Kuruluşundan sonra da birçok değerli isim SODEV'e katıldı ve halen katılmakta.

Vakfımız, amaçlarımızı paylaşan herkesin maddi ve manevi desteğine açıktır. Vakfımızın gelişmesi ve kurumsallaştırılması, her kesimden gelecek gönüllü katkılar ile gerçekleşmektedir. Vakfımız yurdumuzun birçok ilinde temsilcileri aracılığıyla çalışmalarını sürdürmektedir. İstanbul merkez olmak üzere, Ankara, İzmir, Trabzon, ...
Read more : SODEV / Sosyal Demokrasi Vakfı | Görüntüleme : 25443 | Yanıtlar : 0 | Dizin : SODEV

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148859 ileti • Toplam 46418 başlık • Toplam 25116 üye

x