Zaman: Pzr Eki 26, 2025 19:41

News News of Tarih

Site map of Tarih » Dizin : Tarih

Atatürk'ü Anda Anmak ve Anlamak

Atatürk'ü Anda Anmak, Anlamak
Meslek-i Resul

Allah’a hamd, resulu Muhammed (s.a.v) ve ehl-i beytine, evlâd-ı resule selam olsun. Rabbim bizleri onlardan ayrı komasın.

Dinimiz İslâm'a göre, bu âlemden ölümle ayrılan bir kulun son nefesini "Allah" diyerek vermesi pek muteberdir. Bu itibarla, çeşitli nedenlerle yapılan tüm dua ve niyazlarda, son nefeste Allah diyerek çene kapamayı nasip etmesi için Allah’a yakarılır.

Ömrünün önemli bir kısmı savaşlarda ve cephede geçen Atatürk, “gazi"dir, ki gazi; şehit olmayı göze ...
Read more : Atatürk'ü Anda Anmak ve Anlamak | Görüntüleme : 1476 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Sinop Alevileri ve Asimilasyon

Sinop Alevileri ve Asimilasyon

"Bu makalemi, yaptığım çalışmalar ve yazdığım yazılar nedeniyle kendilerine yönelen tüm baskı ve dışlanmalara bir onur abidesi olarak direnen ve benimle aynı inancı paylaşmasalar bile bana olan destek ve sevgilerini eksik etmeyen başta sevgili babam ve annem olmak üzere, kardeşlerime, özellikle de kız kardeşime, yakınlarıma ve tüm Sinoplu hemşehrilerimin birbirlerine olan birlik, sevgi ve kardeşlik duygularına ithaf ediyorum."

Yerleşim yeri olmak itibariyle tarihi, M.Ö. 7. Yüzyıla kadar varan Sinop, nüfusunun yaklaşık ...
Read more : Sinop Alevileri ve Asimilasyon | Görüntüleme : 5978 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Türk Tarihi

Yusuf Has Hacib - Kutadgu Bilig

Kutadgu Bilig - QutadughuBiliq - qʊtaðˈɢʊ bɪˈlɪɡ - Mutluluk Veren Bilgi

11. yüzyıl Karahanlı Uygur Türklerinden Yusuf Has Hacib'in Doğu Karahanlı hükümdarı Tabgaç Buğra Han (Ebû Ali Hasan bin Süleyman Arslan)'a atfen yazdığı ve takdim ettiği Türkçe eser.

Resim

Orjinal Dilinde:
http://www.4shared.com/file/XSn4KMbL/Kutadgu_Bilig__By__er-i_Nakavt.html

Kutadgu Bilig
http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCMQFjAB&url=http%3A%2F%2Fekitap.kulturturizm.gov.tr%2Fdosya%2F1-215461%2Fh%2Fyusufhashacibkutadgubiligmustafakacalin.pdf&ei=5nGwUI38PI-QhQf9u4G4Aw&usg=AFQjCNFxQj4V4x7dyS9Ro7snv451oQG56g&cad=rja
Read more : Yusuf Has Hacib - Kutadgu Bilig | Görüntüleme : 2658 | Yanıtlar : 0 | Dizin : E-Kitap

Dukha Halkı Kayıp Türkler

Dukha Halkı Kayıp Türkler

Moğolistan’da yaşıyorlar, Türkçe konuşuyorlar, suç işlenmiyorlar, kadın erkekten ya da erkek kadından üstün değil... En eski Türk topluluklarından olduğu belirtilen Dukhalar belgesel oldu.

Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek ve fotoğrafçı Selcen Küçüküstel, Moğolistan'ın Kuzey sınırındaki Sayan Dağları yamaçlarında yaşayan ve Türkçe konuşan 'Dukha' adlı toplulukla 2 ay geçirdiler.

BELGESEL HAZIRLADILAR

Yüksek ve Küçüküstel, dünyada benzeri olmayan özellikleriyle Türklerin en saf, en eski sırlarına sahip olduğu belirttikleri Dukhalar'ın çadırına konuk oldular. ...
Read more : Dukha Halkı Kayıp Türkler | Görüntüleme : 15261 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Türk Tarihi

Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler / Prof. Dr. Türkkaya ATAÖV

Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler

I- 1915: Ermeni Tehdidi Masal Değil, Gerçekti!

“Ermenilerden özür” imzalarına önayak olanların da, o sallabaş kervana katılanların da Türk-Ermeni ilişkileriyle ilgili temel bilgilerle donanmış olmadıklarını söylemek zorundayız. Bu ilişkilerin gerçekleri ile “özür” imzaları arasındaki çelişki konusuna bu yazıda bir kez daha değinmek gibi bir amacım yok. Böyle bir girişim ancak kitap, daha doğrusu kitaplar konusudur. Ben kişisel olarak 1975’den bu yana hazırlığını yaparak ve 1980’lerden bugüne de yayımlamak yoluyla ...
Read more : Ermeni Soykırımı Yalanı ve Gerçekler / Prof. Dr. Türkkaya ATAÖV | Görüntüleme : 4743 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ermeni Meselesi

Ermeni Meselesinin Kökenini Batının Irkçılığında Aramak Lazım / Prof. Dr. Türkkaya ATAÖV

Ermeni Meselesinin Kökenini Batının Irkçılığında Aramak Lazım

ABD’de Ermeni Meselesi Hakkında Ancak Büyük Mücadelelerle Konuşabiliyorsunuz

Yakında New York’tan geldim. Orada bazı deneyimlerim oldu. Ondan bir yıl önce de gene ABD’deydim ve bir ay kaldım. Değişik yerlerde konuşmalar yaptım. Oradan edindiğim intibaların hepsini burada anlatamam. Ancak bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. Şimdi döneceğime yakın orada birkaç gün daha kaldım. New York’ta konuşmalarımı yaptım.

Birleşmiş Milletler’de Ruanda’daki soykırımla ilgili bir toplantı olacakmış. İki tane halk var ...

Geride Değil İlerde O

Geride Değil İlerde O

Anılar dirilir zaman zaman: 10 Kasım 1938 okulda duydum haberi. Bahçede toplandık. Kimse konuşmuyor, Atatürk ölmüş. Haftalardır biliyorduk hasta olduğunu. Öleceği hayalimizden geçmiyordu. Ölür müydü O? Ölmüştü işte. O sabah 9.05'de. Öyle doğru okul müdürü Agâh Sırrı Levent, bahçede konuştu bizlerle. Ağlayanlarımız çoktu. Gizliden gizliye gözyaşlarını silenler. Erkekliğe leke sürmemek için kendilerini tutanlar. Ağlamak erkekliği bozar mıydı? Dayanamıyordum böyle erkekliğe, arkadaşlarım alay eder diye direniyordum. Gözyaşlarımı ikide bir elimin tersiyle siliyordum. ...
Read more : Geride Değil İlerde O | Görüntüleme : 1118 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Hayatı "Çaresizliklerle" Dolu Bir Adamın Öyküsüdür!

Hayatı "Çaresizliklerle" Dolu Bir Adamın Öyküsüdür!

7 yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı. Yalnız ve içine kapanık biri olarak yaşamaya, oradan oraya sürüklenmeye başladı.
8 yaşında okuldan alındı ve köyde yaşadı. Zamanını tarlalarda kargaları kovalamakla geçirdi. 10 yaşında yüzü kanlar içinde kalacak şekilde, yeni okulundaki hocasından dayak yedi. Ailesi onu okuldan aldı. Sinirden ve korkudan üç gün evinden çıkamadı. 17 yaşında hayalindeki okulun istediği bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı.
24 yaşında tutuklandı, günlerce ...
Read more : Hayatı "Çaresizliklerle" Dolu Bir Adamın Öyküsüdür! | Görüntüleme : 9367 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Mühendis Ölümlerinin Arkasındaki Sır

Mühendis Ölümlerinin Arkasındaki Sır

* Mühendislerin ölümü intihar mıydı yoksa cinayet mi?
* Bu mühendisler hangi gizli teknoloji üzerinde çalışıyorlardı?
* Bu mühendislerin geliştirdiği teknolojiler hangi ülkeleri etkileyecekti?
* F-16’ların bu ölümlerle ilgisi neydi?
* Bir mühendis araba kazası öncesi jet komutanlığında neyi test etti?
* Hangi ülkelerin bu ölümlerde parmağı vardı?

Resim

İndir:
http://hotfile.com/dl/122561663/d5368ef/EK.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/122561287/508dd40/EK.part2.rar.html

Belgeselden 16 dakikalık bir bölüm:

Read more : Mühendis Ölümlerinin Arkasındaki Sır | Görüntüleme : 1854 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Türk Büyük Zaferi Üzerine Notlar

14 Eylül 1921’de, “Yunan’a karşı şahlanma” için seferberlik ilan edildi. Bir gün sonra, Sakarya Zaferi’nin dünyada duyulmasını önlemek için İzmir’de telgrafa sansür koyuldu. (ERİKAN, Celâl: Kurtuluş Savaşı Tarihi, sf. 291 ve ÖZAKMAN, Turgut: 1881-1938 Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Kronolojisi, sf. 130)

• Fethi Okyar, 1922’nin Temmuz ayı sonlarında barış görüşmelerinde bulunmak için gayrı resmi olarak Avrupa’ya gitti, eli boş döndü. (AKŞİN, Sina: Kısa Türkiye Tarihi, sf. 167)

• 22 Temmuz 1922’de, Ermeni Torkam komutasında, ...
Read more : Türk Büyük Zaferi Üzerine Notlar | Görüntüleme : 1907 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149147 ileti • Toplam 46421 başlık • Toplam 25117 üye

x