Zaman: Prş Nis 30, 2026 0:13

News News of Tarih

Site map of Tarih » Dizin : Tarih

Geride Değil İlerde O

Geride Değil İlerde O

Anılar dirilir zaman zaman: 10 Kasım 1938 okulda duydum haberi. Bahçede toplandık. Kimse konuşmuyor, Atatürk ölmüş. Haftalardır biliyorduk hasta olduğunu. Öleceği hayalimizden geçmiyordu. Ölür müydü O? Ölmüştü işte. O sabah 9.05'de. Öyle doğru okul müdürü Agâh Sırrı Levent, bahçede konuştu bizlerle. Ağlayanlarımız çoktu. Gizliden gizliye gözyaşlarını silenler. Erkekliğe leke sürmemek için kendilerini tutanlar. Ağlamak erkekliği bozar mıydı? Dayanamıyordum böyle erkekliğe, arkadaşlarım alay eder diye direniyordum. Gözyaşlarımı ikide bir elimin tersiyle siliyordum. ...
Read more : Geride Değil İlerde O | Görüntüleme : 1154 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Hayatı "Çaresizliklerle" Dolu Bir Adamın Öyküsüdür!

Hayatı "Çaresizliklerle" Dolu Bir Adamın Öyküsüdür!

7 yaşındayken babasını kaybetti ve yetim kaldı. Yalnız ve içine kapanık biri olarak yaşamaya, oradan oraya sürüklenmeye başladı.
8 yaşında okuldan alındı ve köyde yaşadı. Zamanını tarlalarda kargaları kovalamakla geçirdi. 10 yaşında yüzü kanlar içinde kalacak şekilde, yeni okulundaki hocasından dayak yedi. Ailesi onu okuldan aldı. Sinirden ve korkudan üç gün evinden çıkamadı. 17 yaşında hayalindeki okulun istediği bölümü için gerekli not ortalamasını tutturamadı.
24 yaşında tutuklandı, günlerce ...
Read more : Hayatı "Çaresizliklerle" Dolu Bir Adamın Öyküsüdür! | Görüntüleme : 9451 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Mühendis Ölümlerinin Arkasındaki Sır

Mühendis Ölümlerinin Arkasındaki Sır

* Mühendislerin ölümü intihar mıydı yoksa cinayet mi?
* Bu mühendisler hangi gizli teknoloji üzerinde çalışıyorlardı?
* Bu mühendislerin geliştirdiği teknolojiler hangi ülkeleri etkileyecekti?
* F-16’ların bu ölümlerle ilgisi neydi?
* Bir mühendis araba kazası öncesi jet komutanlığında neyi test etti?
* Hangi ülkelerin bu ölümlerde parmağı vardı?

Resim

İndir:
http://hotfile.com/dl/122561663/d5368ef/EK.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/122561287/508dd40/EK.part2.rar.html

Belgeselden 16 dakikalık bir bölüm:

Read more : Mühendis Ölümlerinin Arkasındaki Sır | Görüntüleme : 1996 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Türk Büyük Zaferi Üzerine Notlar

14 Eylül 1921’de, “Yunan’a karşı şahlanma” için seferberlik ilan edildi. Bir gün sonra, Sakarya Zaferi’nin dünyada duyulmasını önlemek için İzmir’de telgrafa sansür koyuldu. (ERİKAN, Celâl: Kurtuluş Savaşı Tarihi, sf. 291 ve ÖZAKMAN, Turgut: 1881-1938 Atatürk, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Kronolojisi, sf. 130)

• Fethi Okyar, 1922’nin Temmuz ayı sonlarında barış görüşmelerinde bulunmak için gayrı resmi olarak Avrupa’ya gitti, eli boş döndü. (AKŞİN, Sina: Kısa Türkiye Tarihi, sf. 167)

• 22 Temmuz 1922’de, Ermeni Torkam komutasında, ...
Read more : Türk Büyük Zaferi Üzerine Notlar | Görüntüleme : 1934 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

Kim Demis Atatürk'ü Anadolu'ya Vahdettin Gönderdi Diye

KİM DEMİŞ ATATÜRK’Ü ANADOLU’YA VAHDETTİN GÖNDERDİ DİYE
|
Cihan Dura

12.7.2012

--------------------------------------------------------------------------------

Türkiye’de birileri şu iddiayı tekrarlayıp duruyor: “Atatürk’ü Anadolu’ya Millî Mücadele’yi başlatsın diye Padişah Vahdettin gönderdi.”

Turgut Özakman “Vahdettin, M. Kemal ve Milli Mücadele” (Bilgi yayınevi, 2007) adlı kitabında bu iddiayı sağlam kanıtlara dayanarak çürütmüştür.
Bununla birlikte, biz bir an için doğru olduğunu kabul edelim. O zaman söz konusu iddianın;
Vahdettin’in hal ve hareketleri ile, konuşmaları ile uyumlu olması, bunlarla çatışmaması gerekmez mi?
Elbette ...
Read more : Kim Demis Atatürk'ü Anadolu'ya Vahdettin Gönderdi Diye | Görüntüleme : 13027 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

İsrail Üssü ve Oyunun Kuralı / Prof. Dr. Ata ATUN

İsrail Üssü ve Oyunun Kuralı

İsrail hükümetinin, Kıbrıs Rum Yönetiminden Doğalgaz Sıvılaştırma Tesisi adı altında açıkça üs istediği konusu ile ilgili yazdığım yazıya oldukça çok yorum aldım.

Elbette ki herkesin görüşü kendisine.

Tüm yorumları dikkatle okudum ve değerlendirdim.

Bazılarından bilgiler aldım ve ipuçları edindim, olaya ve geleceğe yönelik.

Bazılarını da doğrudan çöpe attım. Özellikle yazılanları değil de yazara sövmeyi ve yazarı aşağılamayı marifet sayanlardan gelenleri… Onlara tavsiyem, konuyu çok iyi bildiklerine inanıyorlarsa, ellerine kalemi alıp ...
Read more : İsrail Üssü ve Oyunun Kuralı / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 2021 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Kıbrıs Mücadelesi

Kıbrıs'ta İsrail'e Üs / Prof. Dr. Ata ATUN

Kıbrıs'ta İsrail'e Üs

Kıbrıs Rum kesimine 16 Şubat 2012’de kısa bir resmi ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’la doğalgazın karaya taşınması için Limasol’a bağlı Vasiliko’da doğalgaz terminali yapılması konusunu görüştü. Netenyahu’nun, terminalin İsrail tarafından yapımına karşılık hem hava hem de deniz üssü talebinde bulunması ve Hristofyas’ın da buna olumlu yaklaşması tam bir skandal.

Ekonomik açıdan zor günler geçiren ve neredeyse iflasın eşiğinde bulunan Kıbrıs Rum yönetiminin, maliyeti yaklaşık 10 ...
Read more : Kıbrıs'ta İsrail'e Üs / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 2070 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Kıbrıs Mücadelesi

Reklam Yazarı Şair Hasan Sancak Ermeni İhanetini 3000 Mısrayla Anlattı!..

Reklam Yazarı Şair Hasan Sancak Ermeni İhanetini 3000 Mısrayla Anlattı!..

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, yeni nesillere Ağrı Dağı'nı almalarını söyledi
Karabağ’ı biz aldık Ağrı’yı size bıraktık

DHA Doğan Haber Ajansı - son dakika haberleri - flaş haber - güncel haberler - internet haber - doğru haber - sıcak haber
26.07.2011 07:29

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye’nin doğusunda bulunan ve Ermeniler tarafından “Batı Ermenistan toprakları” olarak adlandırılan Ağrı Dağı bölgesinin geri alınmasını yeni nesillere görev gösterdi. ...
Read more : Reklam Yazarı Şair Hasan Sancak Ermeni İhanetini 3000 Mısrayla Anlattı!.. | Görüntüleme : 1864 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ermeni Meselesi

Emperyalistlerin 1915 Yutturması / Halûk TARCAN

Emperyalistlerin 1915 Yutturması

Ermeni sorununda esas suçlu İngiltere, Rusya, Fransa, ABD ve onların dümen suyunda hareket eden Batılılar’dır.

• İngiltere, o zamanlar sömürgesi olan Hindistan’a Rusların yolunu kapamak için Doğu’da Büyük Ermenistan sözüyle Ermenileri aldatır.
• Rusya, Büyük Ermenistan bahanesiyle Akdeniz’e inmek ister.
• Fransa, Doğu’da kendine pay çıkaramayacağını bildiğinden Ermenilere Güney Doğu’da tarihte asla var olmamış olan Küçük Ermenistan sözünü verir.
• ABD, Orta Doğu’yu Protestan yapmak amacıyla yola koyulur.

Osmanlı İmparatorluğu 1774’te ...
Read more : Emperyalistlerin 1915 Yutturması / Halûk TARCAN | Görüntüleme : 2080 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ermeni Meselesi

Çanakkale Destanı Masaüstü Oyunu oldu

Tarih sınavı gibi oyun UYANIŞ - ÇANAKKALE DESTANI
Resim

Türkiye'de ilk kez "Uyanış Çanakkale Destanı" adıyla masaüstü oyunu yapıldı.
Bursa'da açılan kitap fuarında oyun halka sunuldu.
Çocuklar kadar gençler ve yetişkinlerden de büyük ilgi gördü.
Yayınevi sahibi Suat Turgut, 2005'ten bu yana Türk tarihini çocuklar ve gençlere sıkmadan, doğru şekilde anlatmak için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Türk tarihini çizgi romanla anlattıklarını ifade eden Turgut, "Çanakkale Destanı, İstiklal Harbi, Kadın Kahramanlar gibi çizgi romanlar hazırladık. Son ...
Read more : Çanakkale Destanı Masaüstü Oyunu oldu | Görüntüleme : 5106 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türk Tarihi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148867 ileti • Toplam 46424 başlık • Toplam 25115 üye

x