Zaman: Sal Haz 17, 2025 16:38

News News of Yılmaz POLAT

Site map of Yılmaz POLAT » Dizin : Yılmaz POLAT

Erdoğan Yahudi Cesaret Madalyasının İadesini Unutturdu / Yılmaz POLAT

Erdoğan Yahudi Cesaret Madalyasının İadesini Unutturdu

Hatırlayacaksınız 2004 yılında Amerikan Yahudi Kongresi ( Amerikan Jewish Congress AJD) dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a New York'ta 'Üstün Cesaret Madalyası- ‘Profiles in Courage' vermişti.

Erdoğan Gazze’de dolayı İsrail’le arası bozulunca Cumhurbaşkanı seçilmeden önce madalyanın iade edileceğini bildirmiş 'alsınlar başlarına çalsınlar' diye iade edeceğini söylemişti.

Hatta Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'a talimat vermiş, Kılıç'da madalyanın geri verileceğini söylemişti.

Aradan aylar geçti ne olduysa madalya iade edilmedi.

'İade edildi de benim mi ...
Read more : Erdoğan Yahudi Cesaret Madalyasının İadesini Unutturdu / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1094 | Yanıtlar : 0

İran'a Yaptırımı Delen Reza Zarraf Bağlantılı Şirkete Ceza / Yılmaz POLAT

İran'a Yaptırımı Delen Reza Zarraf Bağlantılı Şirkete Ceza

ABD Hazine Bakanlığı , İran'a uygulanan yaptırımları delen ‘Finans Kıymetli Madenler Turizm Otomotiv Gıda Tekstil San.Ltd. Şirketini’ cezalandırdı.

İran asıllı Reza Zarraf bağlantılı olduğu bildirilen İstanbul merkezli şirket, yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle 750 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi OFAC'a göre, şirket, (ismi açıklanmayan) bazı Amerikan finans kurumlarını kullanarak İranlı müşteri ve petrol şirketlerine 3 kez illegal para transfer etmek istedi. Ancak ...

Yeni ABD Genelkurmay Başkanı 'Savaşçı Joe' / Yılmaz POLAT

Yeni ABD Genelkurmay Başkanı 'Savaşçı Joe'

Başkan Obama'nın atadığı yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford onay için Senato'da ifade verdi.

Dunford onaylanırsa Orgeneral Martin Dempsey'den ekim ayında görevi devralacak.

Genelkurmay Başkanı adayı Dunford savaşçılığıyla tanınıyor.

Nam-ı diğer 'Savaşçı Joe'

Joe Deniz Piyadesi (marine).

Amerika tarihinde Genelkurmay Başkanlığına getirilen ikinci Deniz Piyadesi subayı oluyor.

2003'te Irak işgaline katıldı.

2013-14 yıllarında da Afganistan'da Uluslararası Güvenlik Kuvvetleri (ISAF)Komutanlığı yaptı.

59 yaşındaki 'Savaşçı Joe' Irak işgali sırasında 5'nci Piyade ...
Read more : Yeni ABD Genelkurmay Başkanı 'Savaşçı Joe' / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1129 | Yanıtlar : 0

ABD Erdoğan'ı Çizdi Mi? / Yılmaz POLAT

ABD Erdoğan'ı Çizdi Mi?

Türkiye'de bulunduğum süre içinde en fazla bu soru soruldu.

Kiminle konuşsam, 'ABD'nin Erdoğan'a bakışı ne?

Obama ne düşünüyor? Erdoğan'ı çizdiler mi?' gibi sorularla karşılaştım.

Geçtigimiz yıllarda ise tam tersi kızgınlik içeren sorular sorulurdu.

'Erdoğan ABD'nin adamı mı? Hiç bir lidere vermediği desteği neden veriyor?'

Sorular uzayıp giderdi.

Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatını biraz inceleyenler bu meraklı soruların neden sorulduğunu bilir.

Bunlar son derece meşru sorulardır.

Erdoğan'ın kamuoyunda neden Amerikancı bir imaji olduğunu ...
Read more : ABD Erdoğan'ı Çizdi Mi? / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 921 | Yanıtlar : 0

CHP AKP İşgalinden Devleti Kurtarabilir Mi? / Yılmaz POLAT

CHP AKP İşgalinden Devleti Kurtarabilir Mi?

Ankara'da son günüm.

Yazılarıma önümüzdeki haftadan itibaren Washington'dan devam edeceğim.

Koalisyon raundları başlıyor.

Buna 'İktidar Savaşı' demek daha doğru olur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümeti kurma görevini AKP Genel Başkanı Davutoğlu'na verecek.

Hükümet kurulur mu, AKP iktidarını sürdürebilir mi?

Ankara'da hangi bakanlığa gitseniz, hangi devlet kurumundan içeri girseniz bürokrasinin AKP'nin işgali altında olduğunu görürsünüz.

13 yıldır devlet en ücra köşesine kadar işgal edilmiş.

Kurumlar sadece işgal edilmemiş çıkarcı taşeron firmaların oyuncağı ...
Read more : CHP AKP İşgalinden Devleti Kurtarabilir Mi? / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 0

AKP-MHP Koalisyonu Olur Mu? / Yılmaz POLAT

AKP-MHP Koalisyonu Olur Mu?

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Ankara ve İsparta-İslamköy'de yapılan cenaze törenlerine katıldım.

HDP lideri Demirtaş törenlere katılmadı.

HDP TBMM'deki törene katılmamakla henüz 'Türkiye Parti'si olamadığını gösterdi.

Demek ki, nasıl Türkiye Partisi olunacağını henüz kavramamış.

Lafla Türkiye Partisi olunmuyor.

TBMM'deki ideolojik ve dini bir tören değildi.

Umarım Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in rolüne ilişkin bir gerekçeyle hareket etmediler.

Başkan Reagan için Kaliforniya, Bush için Teksas, Marten Luther King için Atlanta neyse ...
Read more : AKP-MHP Koalisyonu Olur Mu? / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 912 | Yanıtlar : 0

Washington'da CHP'yi AKP'ye Yama Yapma Çabaları / Yılmaz POLAT

Washington'da CHP'yi AKP'ye Yama Yapma Çabaları

Geçen yazımda Washington'daki 'Amerikan Kargalarını' yazdım. Beni yanıltmadılar. Yönlendirme başladı.

ABD Yönetimi'nin resmi görüşüymüş gibi 'Washington AKP-CHP koalisyonunu destekliyor' diye atışa geçtiler.

Brookings Enstitüsü'nde çalışan Ömer Taşpınar, 'Amerika’nın en sevineceği senaryonun ‘AKP-CHP koalisyonu olacağını' söylemiş.

Taşpınar'la ilgili kısa bilgi.

Brookings Enstitüsü’nde Türkiye uzmanı. Uzun bir dönem Sabah Gazetesine köşe yazdı. Pensilvanya'ya yakınlığıyla ilgili iddialar var. Ayrıca Obama Yönetimi'nin Orta Doğu uzmanı Philip Gordon'la ortak bir kitabı bulunuyor.

Taşpınar'a göre, ...
Read more : Washington'da CHP'yi AKP'ye Yama Yapma Çabaları / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 881 | Yanıtlar : 0

Washington'a Dikkat / Yılmaz POLAT

Washington'a Dikkat

Washington'da öyle isimler var ki, ne zaman 'Türkiye' deseler 'eyvah' demişimdir.

Bazıları sivil toplum kuruluşlarında bir kısmı da yönetimde yuvalanmıştır.

Çeşitli dönemlerde yer değiştirirler.

Demokrat-Cumhuriyetçi fark etmez her dönem boy gösterirler.

Türk-Amerikan karışıktır.

Sayıları çok fazla değildir ama çabuk kabuk değiştirip etkili ve tehlikeli olurlar.

Kritik dönemlerde kendilerini gösterir, akıl verip Ankara'yı etkileri altına alırlar.

Akıl hocalığı yapıp ABD'nin önemli politika yapımcılarıymış gibi kendilerini satarlar.

Uzun yıllardır geçinir giderler.

Bunlar kim mi?

Protokol ...
Read more : Washington'a Dikkat / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1094 | Yanıtlar : 0

En İsabetli Tahmin Musevi Lobisinden / Yılmaz POLAT

En İsabetli Tahmin Musevi Lobisinden

Seçim sonucu AKP'nin sıfırlama üzerine kurguladığı dış politikanın da iflası anlamına geliyor.

Washington’a göre, başta İŞİD ve Orta Doğu olmak üzere tüm dış politika yeni hükümetle yeniden şekillenecek.

Önce uzun yıllardır gazetecilik hayatımda beni şaşırtan bu seçimle ilgili bir tahmini aktarmak istiyorum.

Yaklaşık iki ay önce Washington'da Yahudi Lobisine yakın bir dostumun bana aktardığı HDP'nin seçimde alacağı oy oranının bire bire tutmasının şaşkınlığını yaşıyorum.

Bir yandan neden yazmadım diye kendime ...
Read more : En İsabetli Tahmin Musevi Lobisinden / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1152 | Yanıtlar : 0

AKP'nin 'Obama'ya Obama' Propoganda Lobisi / Yılmaz POLAT

AKP'nin 'Obama'ya Obama' Propoganda Lobisi

ABD Adalet Bakalığı’nın lobi kayıtlarını araştırdıkça AKP Hükümet’lerinin ilginç lobi anlaşmaları ortaya çıkıyor.

AKP’nin Türk Kamuoyundan habersiz Yahudi Lobisiyle ilişkileri düzeltmek amacıyla ABD’de lobi şirketleri kiraladığını yazmıştım.

AKP Hükümeti, Başkan Obama'nın 2009 yılı nisan ayında Türkiye'ye yapacağı ziyaretin Beyaz Saray ve Amerikan Kamuoyuna iyi yansıtılması için 'Edelman' adlı bir Amerikan lobi şirketi kiraladığı da anlaşıldı.

Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde 2 günlük ziyaretin lobisi için 'Edelman' şirketine 117 bin dolar ...
Read more : AKP'nin 'Obama'ya Obama' Propoganda Lobisi / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x