Nihat GENÇ ile Veryansın - 07.03.2009

Türkiye'nin vicdanı, halkın sesi Nihat GENÇ, ülkemizin kanayan yaralarını bir bir masaya yatırıyor.

İletigönderen İrade-i Milliye » Prş Mar 12, 2009 0:39

baragakal yazdı:Irade-i Milliye,

Kavramlar ve çikislari konusuna girmiyorum, tanim kullanirken gudulen niyetlere takiliyorum, konunun uzmani olarak degil rahatsizi olarak yaziyorum. Avrupalilar bi yana bizim elitler bunu yapiyo, bu senin en altta verdigin çeviriyi yapan, tam da benim elestirdigim tip insan. Ingiliz-Alman tarihini çeviriyo, bu topluluklar KLAN oluyo, bize geliyo KABILE!

Turkçe biliyoruz, kavrami karsilayan "BOY" sozcugumuz de var!
Cografya Haldun Afrikasi ya da Arap cografyasi degil, bedevileri, berberileri de tanimlamiyoruz,
Asya anlatiyoruz.

Neyse bu tartismayi Nihat Genç'in Veryansini altinda fazla uzatmayayim, yazsak daha uzar,
Haldun'un da yanlis bilmiyorsan Emir'le bir karsilasma hikayesi vardir merakin varsa bul oku enteresandir...

-

Ben onayladığım için vermedim o yazarı. O da Şarkiyatçılardan birisi. Söylediklerin konusunda hak veriyorum. Benim bu tip kişileri anlatmamın nedeni tarihe böyle baktıklarını göstermek içindir. Zaten İbn Haldun dediğin gibi Arap coğrafyasına göre analizler yapmıştır. Türk toplulukları ise ayrı bir bozkır kültürüne sahiptir ve İbn Haldun'un kavramlarıyla açıklanamaz. Biz açıklanamaz diyoruz, buna kalpten inanıyoruz, ama neye dayanarak açıklanamaz onu söyleyemiyoruz. Öngördüklerimizin doğru olduğunu düşünsek de bilimsel bir sosyalizm adı altında tarihi çarpıtmalar gerçekleşebiliyor.

Hikayeyi nerede bulabilirim bilmiyorum, ama bulabilirsem okurum...
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen baragakal » Prş Mar 12, 2009 0:47

Irade-i Milliye,

Onayladigini dusundugum için yazmadim, dusunurken yardimci olsun dedim.

Yanilmiyosam olayi Haldun kendi nakleder, Mukaddimesinde olabilir.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 12, 2009 0:55

Biz kendi aydinligimiz icin baskalarinin aydinligini istedik ...
Bizim karnimizin doymasi icin baskasininda karninin doymasi lazim ; Birlikte doymak birlikte aydinlanmak istiyoruz
Bu toragi kimse fethedemiyor bunun arkasinda bir sey var , ikibin yildir fethedilemiyorsa burada bir sey var silah disinda
Buda yi bile itin .... soktu cikardi .. :)
Nihat abim benim , senin uzerine yok gelmedi gelmez ...
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen Türk-Kan » Prş Mar 12, 2009 1:11

Urumchi yazdı:Buda yi bile itin .... soktu cikardi .. :)

Kendi dininize saygi bekliyorsaniz dünyada 300 milyonun üzerinde insanin ruhani liderine saygili olun!

Nüfusunun %80'inden fazlasinin Hindu ve yaklasik %12'sinin Müslüman oldugu Hindistan'da, Nihat Genc'in Budist'e rastlamis olmasi da büyük bir tesadüf.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 12, 2009 1:37

Türk-Kan yazdı:

Kendi dininize saygi bekliyorsaniz dünyada 300 milyonun üzerinde insanin ruhani liderine saygili olun!

Nüfusunun %80'inden fazlasinin Hindu ve yaklasik %12'sinin Müslüman oldugu Hindistan'da, Nihat Genc'in Budist'e rastlamis olmasi da büyük bir tesadüf.

Evet dogru soyluyorsunuz sik olmamis . Ozur diliyor, uyariniz icin tesekkur ediyorum ...

Birde Nihat Genc cok sevmeme ragmen tarzi oyle bazen gidip geliyor . Sky Turk' te Bir programda hatirliyorum , Can Dundar'a atti tuttu . ART'de eski arkadasimdir dedi Mustafa filmi ile ilgili duzgun elestiri yapmadi. Yine bir programda ; Emin Colasan'a , Bekir Coskun'a atti tuttu " Takkeci , Takiyeci edebiyati yapiyorlar diye.. ". Son donemlerde , onlara sempatisi artti. ;)

Yalnis anlamayin elestirmek icin soylemiyorum tarzi biraz oyle , anlik ofkeleri ve duygulari her zaman on planda . Ama onun yetersiz veya donanimsiz oldugunu asla dusunmuyorum, hatta rakibi yok tarzinda. Sosyoloji ve Felsefe anlaminda cok da donanimli . Tarihi tabi arastirmaci gazeteciler kadar bilemez , sonucta arastirmaci gazeteci degil. Timur 'u Nasrettin Hoca fikrasi kadar bilebilir !!! . Ondan bir Hulki Cevizoglu , yaklasimi beklemek biraz haksizlik olur gibi geliyor bana ; Onun yerine kurgu hikayeleri,gercek hikayeleri , hatta fikralari beni mutlu ediyor seviyorum Nihat Genci ..
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen İrade-i Milliye » Prş Mar 12, 2009 2:11

Urumchi yazdı:
Türk-Kan yazdı:

Birde Nihat Genc cok sevmeme ragmen tarzi oyle bazen gidip geliyor . Sky Turk te Bir programda hatirliyorum , Can Dundara atti tuttu . ARTde eski arkadasimdir dedi Mustafa filmi ile ilgili duzgun elestiri yapmadi. Yine bir programda ; Emin Colasana , Bekir Coskuna atti tuttu " Takkeci , Takiyeci edebiyati yapiyorlar diye.. ". Son donemlerde , onlara sempatisi artti. ;)

Yalnis anlamayin elestirmek icin soylemiyorum tarzi biraz oyle , anlik ofkeleri ve duygulari her zaman on planda . Ama onun yetersiz veya donanimsiz oldugunu asla dusunmuyorum, hatta rakibi yok tarzinda. Sosyoloji ve Felsefe anlaminda cok da donanimli . Tarihi tabi arastirmaci gazeteciler kadar bilemez , sonucta arastirmaci gazeteci degil. Timur u Nasrettin Hoca fikrasi kadar bilebilir !!! . Ondan bir Hulki Cevizoglu , yaklasimi beklemek biraz haksizlik olur gibi geliyor bana ; Onun yerine kurgu hikayeleri,gercek hikayeleri , hatta fikralari beni mutlu ediyor seviyorum Nihat Genci ..

Davos sonrası Sky Türke bağlandığında heyecandan titriyorum demişti, ben de çok şaşırmıştım. Aklı başında bir yazardan öyle bir Davos yorumu beklemiyordum, ama daha sonra o da doğru ve sağlıklı yorumlar yapmaya başladı, olayı kısa sürede idrak etti. Anlık patlamaları oluyor Nihat Abinin... Bu duygusal değişkenliği ben de anlayabilmiş değilim.

Can Dündar gibi liberal bir yazarı eleştirmemesi ise tamamen kişisel dostluğundan kaynaklanıyor olabilir. Can Dündar belki de yakından tanıdığı birisi olmasa, onun hakkında da acımasızca eleştiriler yapabilirdi.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen kush » Prş Mar 12, 2009 18:39

tesekkürler
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen Urumchi » Prş Mar 12, 2009 21:43

Davos sonrası Sky Türke bağlandığında heyecandan titriyorum demişti, ben de çok şaşırmıştım. Aklı başında bir yazardan öyle bir Davos yorumu beklemiyordum, ama daha sonra o da doğru ve sağlıklı yorumlar yapmaya başladı, olayı kısa sürede idrak etti. Anlık patlamaları oluyor Nihat Abinin... Bu duygusal değişkenliği ben de anlayabilmiş değilim.
Can Dündar gibi liberal bir yazarı eleştirmemesi ise tamamen kişisel dostluğundan kaynaklanıyor olabilir. Can Dündar belki de yakından tanıdığı birisi olmasa, onun hakkında da acımasızca eleştiriler yapabilirdi.

Duygusal git gelleri ile ilgili o da kendini elestirmisti , Lale hanim ile yaptigi son programlarin birinde . 12 Eylul aklina gelince aglamaya basladi belki sizde hatirlarsiniz . Tabi duygusal yipranma olmus Nihat Abide bu kadar mucadele ; bu kadar isyan . Ben kendi acimdan anlayis ile karsiliyorum .. 12 Eylul'de ben yoktum o yuzden duyduklarimiz kadari ile biliyorum olaylari ve saygi duyuyorum hepsine .O donemde aktif olan kim varsa malesef bir seylerini kaybetmis . Hem sagdan hem soldan ...

Ne yalan soyliyim Davos'ta bende ilk anda helal olsun be dedim .. Ama sonra insanin aklina cuval geliyor ; 1.5 milyon Irakli musluman geliyor bir anda mantikli dusunmeye basliyorsun ....

Can Dundar malesef tarafini secti , yolu acik olsun .. Liberal aydindan ---> Libosluga hizli bir gecis yapti ...
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen cerkan » Pzt Mar 16, 2009 2:17

elinize sağlık
Kullanıcı küçük betizi
cerkan
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Mar 28, 2009 19:09

emeğine sağlık teşekkürler
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Önceki

Şu dizine dön: Nihat GENÇ ile Veryansın

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x