baragakal yazdı:Irade-i Milliye,
Kavramlar ve çikislari konusuna girmiyorum, tanim kullanirken gudulen niyetlere takiliyorum, konunun uzmani olarak degil rahatsizi olarak yaziyorum. Avrupalilar bi yana bizim elitler bunu yapiyo, bu senin en altta verdigin çeviriyi yapan, tam da benim elestirdigim tip insan. Ingiliz-Alman tarihini çeviriyo, bu topluluklar KLAN oluyo, bize geliyo KABILE!
Turkçe biliyoruz, kavrami karsilayan "BOY" sozcugumuz de var!
Cografya Haldun Afrikasi ya da Arap cografyasi degil, bedevileri, berberileri de tanimlamiyoruz,
Asya anlatiyoruz.
Neyse bu tartismayi Nihat Genç'in Veryansini altinda fazla uzatmayayim, yazsak daha uzar,
Haldun'un da yanlis bilmiyorsan Emir'le bir karsilasma hikayesi vardir merakin varsa bul oku enteresandir...
-
Ben onayladığım için vermedim o yazarı. O da Şarkiyatçılardan birisi. Söylediklerin konusunda hak veriyorum. Benim bu tip kişileri anlatmamın nedeni tarihe böyle baktıklarını göstermek içindir. Zaten İbn Haldun dediğin gibi Arap coğrafyasına göre analizler yapmıştır. Türk toplulukları ise ayrı bir bozkır kültürüne sahiptir ve İbn Haldun'un kavramlarıyla açıklanamaz. Biz açıklanamaz diyoruz, buna kalpten inanıyoruz, ama neye dayanarak açıklanamaz onu söyleyemiyoruz. Öngördüklerimizin doğru olduğunu düşünsek de bilimsel bir sosyalizm adı altında tarihi çarpıtmalar gerçekleşebiliyor.
Hikayeyi nerede bulabilirim bilmiyorum, ama bulabilirsem okurum...