Nihat GENÇ ile Veryansın - 07.03.2009

Türkiye'nin vicdanı, halkın sesi Nihat GENÇ, ülkemizin kanayan yaralarını bir bir masaya yatırıyor.

Nihat GENÇ ile Veryansın - 07.03.2009

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 09, 2009 2:16

.
Lale ŞIVGIN sunuyor, Nihat GENÇ anlatıyor.

Yazar Nihat GENÇ, siyasetten teröre, kültür sanattan ekonomiye, medya eleştirilerine kadar pek çok konuda fikirlerini ART ekranlarından izleyicilere aktarıyor.

Türkiye'nin vicdanı, halkın sesi Nihat GENÇ, ülkemizin kanayan yaralarını Lale ŞIVGIN ile bir bir masaya yatırıyor.

İzle

Görüntü: DivX 29.00fps
Dosya Boyutu: 335 MB
Süre: 1 saat 33 dakika
Çözünürlük: 512x384

Resim

İndir: :arrow:

Nihat GENÇ ile Veryansın - 07.03.2009 (1)

Nihat GENÇ ile Veryansın - 07.03.2009 (2)

Nihat GENÇ ile Veryansın - 07.03.2009 (mp3)

Rar - Şifresi: guncelmeydan

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen LostDreamer » Pzt Mar 09, 2009 22:28

ilk yorum benden :) eyw hocam ellerine ripine uploadina sağlık
Kullanıcı küçük betizi
LostDreamer
Üye
Üye

İletiler: 17

İletigönderen antalyalim » Pzt Mar 09, 2009 23:31

oh bea Nihat Abi bütün stresimi aldin götürdün.
RTE ye benim canim basbakanim diyeceksin diye ödüm koptu ama yapmadin.
Agzina, beyin kivrimlarina saglik...
Saygilar,
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen AlpereN » Sal Mar 10, 2009 0:06

Nihat Genç yazdı:Timur bir zalimdir!

şaşırdım doğrusu,bunu araştıracağım.
Timurun Müslüman ülkelerle savaşmasından sebeb Zalim olduğunu düşünüyosa,Horasana giren Türkleri Kılıçtan geçiren,Türk kadınlarını cariye yapan,Türk Gençlerini köle yapan Kuteybe ve ekibi içinde aynı şeyi söyleyebilecek mi?
Veyahut Anadoluda birlik sağlanabilmesi için Osmanoğullarının diğer beyliklerle savaşmasını nasıl yorumlar?
Osmanlının yapmış olduğu Türkmen Katliamlarınıda aynı şekilde mi düşünür Nihat Genç yoksa, Timuru Ankara Savaşından sebeb mi sevmez onu bilmiyorum.
Tarih nasıl yorumlanması gerekir.Onuda merak ediyorum.Osmanoğulları yaparsa haklıdır,bişey olmaz düşüncesi,Osmanoğullarına yapılırsa Zalimler,gaddarlar düşüncesi.Bu düşünceyi çok sağlıklı bulmuyorum.Tabi Nihat Genç böyle düşünüyo demiyorum.Ama yeni yetme islamcılarda hatta bütün islamcılarda bunu görüyorum.
Böyle şeymi olur.Doğru her tarafta Doğrudur,Yanlışta her yerde yanlıştr.

Tayyip Erdoğan için söylediklerine ise katılıyorum.Hitler nasıl anılıyosa öyle anılacaktır.Ama Timur meselesi biraz kafamı karıştırdı.Bunu araştıracağım.Hatta birazda araştırmıştım.Timurla Beyazıdın birbirleri ile mektuplaşmalarını okumuştum.Timur meselesi bence çok önemli.Belkide yarın Şah Hatayi içinde benzer şeyler söyleyebilir.Pir Sultanı Ajan olarak gören Ehli Sünnet Tarihçileri gibi.Şeyh Bedrettini sapkın,dinsiz olarak gören ehli sünnet tarihçileri gibi.

Türkçü ve Toplumcu bir Kemalist düşünceye sahip olarak Nihat Genç'e bakış açım çok olumlu ve kendisini çok severim.Ama yer yer Ehli sünnet tarihçileri gibi yaklaşması beni şaşırtıyo gerçekten.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Urumchi » Sal Mar 10, 2009 1:26

Nihat Abi'nin ustune var mi ?

Anadolu Topragi , kir tutmaz !!!
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen maydonos » Sal Mar 10, 2009 2:24

Bence Nihat Genc daha donanimini artirmali.Hafif kaliyor.Iyi niyetli dusunecek olursakta iceri alinirim diye yuvarlak konusuyor.Ben Timurla ilgili kismina degilde?Islami bir yonetime goz kirpmasina taktim :!: .Sozcuk arasi kaynatti ama bu feci bir soylem.Belkide o yuzden bir rahatsizlik var pek igreti konusuyor.Iyi tarafi eskisi gibi aglakzade gibi aglamiyor.Konusmalari ve tonlamasi daha iyi..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Mar 10, 2009 2:32

maydonos yazdı:Bence Nihat Genc daha donanimini artirmali.Hafif kaliyor.Iyi niyetli dusunecek olursakta iceri alinirim diye yuvarlak konusuyor.Ben Timurla ilgili kismina degilde?Islami bir yonetime goz kirpmasina taktim :!: .Sozcuk arasi kaynatti ama bu feci bir soylem.Belkide o yuzden bir rahatsizlik var pek igreti konusuyor.Iyi tarafi eskisi gibi aglakzade gibi aglamiyor.Konusmalari ve tonlamasi daha iyi..

İlave olarak program boyunca ikide bir Türkiyeli lafını kullandı. Ben de buna taktım. Türkiyeli ne demektir? Fransalı, Almanyalı, İtalyalı, Rusyalı gibi birşey mi?
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 10, 2009 2:37

zafercem, her zaman o ifadeyi kullaniyor.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen fatihgsen » Sal Mar 10, 2009 3:01

cok tesekkurler ellerine saglik.
Kullanıcı küçük betizi
fatihgsen
Üye
Üye

İletiler: 52

İletigönderen İrade-i Milliye » Sal Mar 10, 2009 3:39

AlpereN yazdı:
Nihat Genç yazdı:Timur bir zalimdir!

şaşırdım doğrusu,bunu araştıracağım.
Timurun Müslüman ülkelerle savaşmasından sebeb Zalim olduğunu düşünüyosa,Horasana giren Türkleri Kılıçtan geçiren,Türk kadınlarını cariye yapan,Türk Gençlerini köle yapan Kuteybe ve ekibi içinde aynı şeyi söyleyebilecek mi?
Veyahut Anadoluda birlik sağlanabilmesi için Osmanoğullarının diğer beyliklerle savaşmasını nasıl yorumlar?
Osmanlının yapmış olduğu Türkmen Katliamlarınıda aynı şekilde mi düşünür Nihat Genç yoksa, Timuru Ankara Savaşından sebeb mi sevmez onu bilmiyorum.
Tarih nasıl yorumlanması gerekir.Onuda merak ediyorum.Osmanoğulları yaparsa haklıdır,bişey olmaz düşüncesi,Osmanoğullarına yapılırsa Zalimler,gaddarlar düşüncesi.Bu düşünceyi çok sağlıklı bulmuyorum.Tabi Nihat Genç böyle düşünüyo demiyorum.Ama yeni yetme islamcılarda hatta bütün islamcılarda bunu görüyorum.
Böyle şeymi olur.Doğru her tarafta Doğrudur,Yanlışta her yerde yanlıştr.

Tayyip Erdoğan için söylediklerine ise katılıyorum.Hitler nasıl anılıyosa öyle anılacaktır.Ama Timur meselesi biraz kafamı karıştırdı.Bunu araştıracağım.Hatta birazda araştırmıştım.Timurla Beyazıdın birbirleri ile mektuplaşmalarını okumuştum.Timur meselesi bence çok önemli.Belkide yarın Şah Hatayi içinde benzer şeyler söyleyebilir.Pir Sultanı Ajan olarak gören Ehli Sünnet Tarihçileri gibi.Şeyh Bedrettini sapkın,dinsiz olarak gören ehli sünnet tarihçileri gibi.

Türkçü ve Toplumcu bir Kemalist düşünceye sahip olarak Nihat Gençe bakış açım çok olumlu ve kendisini çok severim.Ama yer yer Ehli sünnet tarihçileri gibi yaklaşması beni şaşırtıyo gerçekten.

Az önce çok uzun bir yazı yazmıştım, ama yazdıklarım silindi çok sinirlendim. O yüzden yazdıklarımı özet geçeyim.
1)Timur zalim değildir, dahidir. Hayatında hiç savaş kaybetmemiştir.
2)"Biz ki Meliki Turan
Türk oğlu Türküz
Ulusların en kadimi ve yücesi
Türkün başbuğuyuz.." demiştir...
3)Semerkant şehri Timurun bizzat mimari dehasını göstermektedir...
4)Atatürkün kendisine hayran olduğunu Mahmut Esar Bozkurtun anılarından biliyoruz.ATATÜRK: "Ben Timur zamanında olsaydım, onun yaptığını yapabilir miydim? Onu söyleyemem. Fakat, o benim zamanımda olsaydı, belki daha çoğunu yapabilirdi."

5)İranı fethettikten sonra Firdevsinin mezarına giderek Kalk, kalk da her satırında aşağıladığın o mağlup Türkü şimdi gör! dediği söylenir.
6)Türk tarihi zalimler, gaddarlar tarihi değildir. Seçim yapmak zorunda değiliz. Timurun hakkında Amerikalı tarihçi Harold Lambın yazdıkları da son derece kaydadeğer şeylerdir.
7)Nihat Gençi severiz, ama yanlışlarını da söyleriz. Timur zalimse, gaddarsa, Atatürk de gaddardır. Hayatında bir kez bile savaş kaybetmemiş, büyük bir askeri dehaya Atatürk bile tek kelime etmemişken onu karalamak ancak ümmetçi bir zihniyetin kırıntılarını beyninde taşıyan insanların işi olabilir.

Ümmetçiler, Cengiz Hanı, Timuru, Hülagü Hanı sevmez. Onlar Türkmenleri katleden Yavuzu, Timura hakaret edip onu tahrik eden melez Yıldırımı severler.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

Veryansın

İletigönderen jamesB07 » Sal Mar 10, 2009 6:03

ikide bir Turkiye halki,Turkiyeli vb.. gibi akp'li ve dtp'li surulerin kullandigi bolucu terimleri kullanip durdu.benimde canimi
sikti,beni cok kizdirdi! Anadolu'da yasayan topluma;Turk Ulusu,Turk Toplumu yada Turk Halki denir! Nihat Genc bunlari iyi
anlamali,20'lik 30'luk,40'lik dinci yobaz fasistlere ve dtp'li boluculere yol acmamali! Turkiye halki yoktur,Turk halki vardir!!!
bunu herkes kafasina iyice soksun! ulu onderimiz Ataturk'un dedigi gibi Turkiye'de(Anadolu'da) yasayan halka Turk halki
denir! "Ne mutlu laik HUN Turkuyum diyene" M.K.Ataturk ve ben Tanhu. ---TANHU---
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen sergen_34 » Sal Mar 10, 2009 6:21

Ellerinize sağlık.
Nihat abimiz haftalık çıksa keşke Veryansın'a özlüyoruz onu , sesini , fıkralarını , tebessümünü.
Bu sefer ki video geç eklendi ben aradım aradım bulamadım çıkmadı sandım programa.
Teşekkürler herkese.
Kullanıcı küçük betizi
sergen_34
Üye
Üye

İletiler: 9

hayatin ücrete baglanmasi

İletigönderen alamancı » Sal Mar 10, 2009 11:25

Hayatimiza renk ve anlam katan bütün unsurlarin ücrete baglanmis oldugunu Nihat Genç çok güzel anlatmis. Kalkiniyoruz derken aslinda geriye gidiyoruz.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

Re: Veryansın

İletigönderen İrade-i Milliye » Sal Mar 10, 2009 16:01

jamesB07 yazdı:ikide bir Turkiye halki,Turkiyeli vb.. gibi akpli ve dtpli surulerin kullandigi bolucu terimleri kullanip durdu.benimde canimi
sikti,beni cok kizdirdi! Anadoluda yasayan topluma;Turk Ulusu,Turk Toplumu yada Turk Halki denir! Nihat Genc bunlari iyi
anlamali,20lik 30luk,40lik dinci yobaz fasistlere ve dtpli boluculere yol acmamali! Turkiye halki yoktur,Turk halki vardir!!!
bunu herkes kafasina iyice soksun! ulu onderimiz Ataturkun dedigi gibi Turkiyede(Anadoluda) yasayan halka Turk halki
denir! "Ne mutlu laik HUN Turkuyum diyene" M.K.Ataturk ve ben Tanhu. ---TANHU---

Nihat Gençin görüşlerine yüzde yüz katılan bir kişi olduğunu düşünmüyorum. Laik-şeriat tartışmalarına karşı çıkıyor, sonra da Uğur Mumcunun, Bahriye Üçokun öldürülmesinden sonra bu tartışmaların derinleştiğini söylüyor. Kendi söylediklerinden de şu çıkıyor. Öldürülen vatansever-Atatürkçü aydınlar demek ki laikliği çok iyi yorumluyorlar ve böyle bir çatışmanın önüne geçiyorlardı. Laik-şeriat tartışması yaşanmasın diye laikliğe sahip çıkmayalım mı?

Nihat Genç Türklüğü etnik olarak algılıyor, bu yüzden de böyle Türkiye halkı vs. diyor. Kendisine olan hayranlığımız, iyi konuşmasından, iyi eleştirmesinden kaynaklanıyor. Geçen bir program da da Ergenekon savcısına destek vermişti. Allah kolaylık versin gibi şeyler söyledi. Nasıl altından kalkacak dedi.

Nihat Genç, 50 yaşını geçmiş. Bundan sonra Türk halkı, milleti dese ne olur demese ne olur?
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye

İletiler: 85

İletigönderen yigitler » Sal Mar 10, 2009 20:07

Nihat abimiz dokturrmus yine. Iyi ki varsin!!!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Sonraki

Şu dizine dön: Nihat GENÇ ile Veryansın

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x