Yazar Nihat GENÇ, siyasetten teröre, kültür sanattan ekonomiye, medya eleştirilerine kadar pek çok konuda fikirlerini ART ekranlarından izleyicilere aktarıyor.
Türkiye'nin vicdanı, halkın sesi Nihat GENÇ, ülkemizin kanayan yaralarını Gaye KAYA ile bir bir masaya yatırıyor.
İzle
Görüntü: DivX 29.00 fps Dosya Boyutu: 423 MB Süre: 1 saat 41 dakika Çözünürlük: 512x384
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.
Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Merhabalar Nihat Abi; Ben 1983 doğumluyum ama 1900'lerden bugüne kadar emperyalistler tarafından yapılan, yazılan senaryo ve oyunları okudum ki kendimce fikirler edindim. 1919 yılında memleketin olduğu durum ortada olmasına rağmen o zor koşullarda eşsiz bir lider (Mustafa Kemal Paşa) ve iradeli insanlar sayesinde özgürlüğümüzü kazandık. Şimdi bu güne bakıyorum o zaman ülkemize karşı olan kötü plan ve eylemler bugünde aynı değişen bir şey yok ama değişen şu ki; ne öle bir lider var nede iradeli yada idealist insanlar. Varsa da ben bu konuda çok karamsarım. O yüzden çok mu karamsarım yoksa haklımıyım böyle düşünmekte???