Okul girişinde Atatürk yerine Erdoğan’ın sözleri...

Genel & Güncel Konular

Okul girişinde Atatürk yerine Erdoğan’ın sözleri...

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Şub 20, 2009 17:28

Gümüşhane Gazipaşa İlköğretim Okulu’nun girişinde duvardaki yazı şaşkınlık yaratıyor...

Gümüşhane’de bir ilköğretim okulunun giriş kısmında bulunan ve duvara monte edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri tartışma yaratıyor.

Ajans Habertürk’ün haberine göre, okulların girişlerinde ve önemli bölümlerinde görmeye alıştığımız, genellikle Atatürk’ün önemli vecizelerinin bulunduğu sözlerinin yerine, Gümüşhane merkezde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu’nun duvarlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri süslüyor.

2005 yılında, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımına başlanan ve 2007 yılında tamamlanarak, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen 32 derslikli Gazipaşa İlköğretim Okulu’nun girişini Atatürk’ün veciz sözleri değil, Başbakan Erdoğan’ın cümleleri süslüyor.

“Vatan millet, bayrak konusundaki hassasiyetinizi bilen bir kardeşinizim. Bundan dolayı da diyorum ki, Gümüşhanemizi çok daha farklı bir şekilde imar edeceğiz” sözünün altında “Recep Tayyip Erdoğan” imzası bulunuyor.

Okulun giriş kısmına konulan yazıyı görenler ise şaşkınlık yaşıyor. Bu sözü okulun girişindeki duvara yazdıran kişinin okulun müteahhiti olduğu belirtilirken, konuyla ilgili şikayetler geldiğini belirten Vali Enver Salihoğlu, hukuki boyutunu araştırdığını, yazının suç unsuru oluşturmadığını söyledi.

VALİ: “ARAŞTIRDIK SUÇ UNSURU YOK”

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, “Konuyla ilgili olarak şikayetler geldi. Ben gerekli mercileri harekete geçirerek olayın hukuki boyutunu araştırdım. Sonuçta ortada adaletsiz bir konunun olmadığını, yazının suç unsuru oluşturmadığını gördük. Türkiye hukuk devletidir. Ortada hukuka aykırı bir durum olsa gerekli merciler bununla ilgili araştırma ve soruşturma başlatır. Demek ki ortada böyle bir durum yok” dedi.

CHP: YAĞCILIK YAPMIŞLAR

CHP Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit de, “Okulun herhangi bir yerindeki sözlerin Mustafa Kemal Atatürk’e ait olması gerekiyor. Maalesef ilk kez bir Başbakan’ın ismi ve sözü okul duvarlarına yazılmıştır. O yazının yerine Atatürk’in bir vecizesinin yazılması için Valiliğe başvurduk. Ama bir sonuç alamadık. Okul inşaatını yapan müteahhit AKP’li olabilir yağcılık olsun diye yazmıştır” dedi.

AKP: SİYASİ İÇERİĞİ YOK

AKP Merkez İlçe Başkanı Miktad Ucan, Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkenin başbakanı olduğunu belirterek, “Başka ülkeden transfer edilmiş değildir. Başbakınımız bu ülkeye hizmet edip canını ortaya koydu. Burada yazan sözlerde kötü bir durum söz konusu değildir. Gümüşhane’yi öven, yücelten bir yazıdır. AKP olarak Gümüşhanelilerin rahatsız olacağı bir durum görmüyoruz. Bu sözlerin siyasi bir içeriği yoktur” dedi.

MHP: HİÇ İYİ ŞEYLER DEĞİL

MHP Merkez ilçe başkanı Kürşat Özkan da, “Yazının ne şekilde ve kim tarafından yazıldığından malumatımız yok. Bazıları kraldan çok kralcı oluyor. Adliyelerde Atatürk’ün sözleri yazılır. Bu şekilde yola çıkarsak yarın adliyelerdeki yazılar da değiştirilir. TBMM’deki yazılarda değiştirilir bu yazılar okulların duvarlarında kalmayıp başka yerlere yazılmaya başlanır. Hiç iyi şeyler değil” dedi.

OKULLAR YAZI TAHTASINA DÖNER

Yazıyı etik bulmayan Bakkal ve Manifaturacılar Odası Başkanı Şerafettin Alemdağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Buraya okulun isminin yazılması gerekir. Çünkü vatandaşlar gelip bizlere Gazipaşa İlköğretim Okulu nerede diye soruyorlar. Bütün okullara gelen Başbakanların söylediği sözler yazılırsa okullarımız yazı tahtasına döner” dedi.

ANAP eski İl Başkanı Elbey Gergin de, Başbakan Erdoğan’ın böyle bir yazıdan haberi olduğunu sanmadığını belirterek, Şık olduğunu düşünmüyorum. Eğer her yapılan yatırıma isim yazmaya kalkarsanız okullarımızda isim karmaşası yaşanır. Türkiye’ye bir çok hizmetleri olan Rahmetli Turgut Özal’ın ismi her yere verilirdi. Gümüşhane’de Oltan Sungurlu’nun adı adalet saraylarına verilirdi. Biz böyle girişimlere girmedik” diye konuştu.

HABER3
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen MansurSah » Cum Şub 20, 2009 18:39

Vali araştırmışmış da suç unsuru yokmuşmuş. Bir Yozgat türküsü düştü dilime:

Yozgat valisiz olmaz, vali paşasız olmaz
Validen emir gelmiş kızlara koca yasak
Öyle vali haltetmiş, kızlar kocasız olmaz

Suç unsurunu ben söyleyeyim:
Olayın edebi, felsefi ve ahlaki zaafı ile, ".. din kardeşinizim" sözlerindeki tüm din dışı ve laikliğe aykırı derin ve affedilemez "kusurlar" bir yana, en yüzeysel bir suç:

".. bundan dolayıda .. " yazılmış. Bu yanlış. " .. bundan dolayı da .. " yazılması gerekiyor çünkü Türkçe'de, dahi manasındaki "de, da" ayrı yazılır. Kalkıp bir okulun duvarında imla hatası yapmak da, bence suçun danizkasıdır.

Edebi ve felsefi zaaf dedim ya, bu kelime kalabalığını defalarca okudum ama ben birşey anlamadım, bir mana veremedim. Bu tür durumlar için, dilimizde gene güzel bir deyim var: Laf konuştu balkabağı.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen SAVCI_33 » Cum Şub 20, 2009 19:39

zafercem, Valinin araştırıp suç unsuru bulmaması çok normal çünkü aynı valiler kömür ve eşya yardımı için görevlendirilmiyormu?
Kullanıcı küçük betizi
SAVCI_33
Üye
Üye

İletiler: 88

İletigönderen mukanorkan » Cum Şub 20, 2009 21:40

bunlar ilerde paraya kendi reismlerini de basarlar
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen SAVCI_33 » Cum Şub 20, 2009 22:07

mukanorkan, Heykellerini dikmeseler şaşma :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
SAVCI_33
Üye
Üye

İletiler: 88

İletigönderen patriot100 » Cum Şub 20, 2009 23:34

ne kadar anlam yüklü bir vecize. tüylerim diken diken oldu :D eee muhteremin ifadesiyle "ayaklarin bas oldugu" bir devirde ancak bu kadar manali sözler cikar...
Kullanıcı küçük betizi
patriot100
Üye
Üye

İletiler: 36

İletigönderen maydonos » Cmt Şub 21, 2009 5:06

one minute, one monite..monser...exsuizmua....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen ozyurdundaparya » Cmt Şub 21, 2009 7:29

provakatorler iş basında... kalkışma .. alıstıra alıstıra... Aşagılık surungenler..
Duymak İstediğini Söylüyorsa Birileri ; Uzak Tut kendinden bu zibidileri...!
Kullanıcı küçük betizi
ozyurdundaparya
Üye
Üye

İletiler: 30

İletigönderen avrasya » Pzt Şub 23, 2009 23:50

SAVCI_33 yazdı:mukanorkan, Heykellerini dikmeseler şaşma :twisted:

Boynunda ABD yahudi lobisinden aldığı cesaret madalyası ile, "Davos Fatihi" heykeli iyi gider ..yakışır..
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye

İletiler: 279

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x