Gümüşhanede bir ilköğretim okulunun giriş kısmında bulunan ve duvara monte edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın sözleri tartışma yaratıyor.
Ajans Habertürkün haberine göre, okulların girişlerinde ve önemli bölümlerinde görmeye alıştığımız, genellikle Atatürkün önemli vecizelerinin bulunduğu sözlerinin yerine, Gümüşhane merkezde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulunun duvarlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın sözleri süslüyor.
2005 yılında, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapımına başlanan ve 2007 yılında tamamlanarak, Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen 32 derslikli Gazipaşa İlköğretim Okulunun girişini Atatürkün veciz sözleri değil, Başbakan Erdoğanın cümleleri süslüyor.

Okulun giriş kısmına konulan yazıyı görenler ise şaşkınlık yaşıyor. Bu sözü okulun girişindeki duvara yazdıran kişinin okulun müteahhiti olduğu belirtilirken, konuyla ilgili şikayetler geldiğini belirten Vali Enver Salihoğlu, hukuki boyutunu araştırdığını, yazının suç unsuru oluşturmadığını söyledi.
VALİ: ARAŞTIRDIK SUÇ UNSURU YOK
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Konuyla ilgili olarak şikayetler geldi. Ben gerekli mercileri harekete geçirerek olayın hukuki boyutunu araştırdım. Sonuçta ortada adaletsiz bir konunun olmadığını, yazının suç unsuru oluşturmadığını gördük. Türkiye hukuk devletidir. Ortada hukuka aykırı bir durum olsa gerekli merciler bununla ilgili araştırma ve soruşturma başlatır. Demek ki ortada böyle bir durum yok dedi.
CHP: YAĞCILIK YAPMIŞLAR
CHP Gümüşhane İl Başkanı Erkan Pelit de, Okulun herhangi bir yerindeki sözlerin Mustafa Kemal Atatürke ait olması gerekiyor. Maalesef ilk kez bir Başbakanın ismi ve sözü okul duvarlarına yazılmıştır. O yazının yerine Atatürkin bir vecizesinin yazılması için Valiliğe başvurduk. Ama bir sonuç alamadık. Okul inşaatını yapan müteahhit AKPli olabilir yağcılık olsun diye yazmıştır dedi.
AKP: SİYASİ İÇERİĞİ YOK
AKP Merkez İlçe Başkanı Miktad Ucan, Recep Tayyip Erdoğanın bu ülkenin başbakanı olduğunu belirterek, Başka ülkeden transfer edilmiş değildir. Başbakınımız bu ülkeye hizmet edip canını ortaya koydu. Burada yazan sözlerde kötü bir durum söz konusu değildir. Gümüşhaneyi öven, yücelten bir yazıdır. AKP olarak Gümüşhanelilerin rahatsız olacağı bir durum görmüyoruz. Bu sözlerin siyasi bir içeriği yoktur dedi.
MHP: HİÇ İYİ ŞEYLER DEĞİL
MHP Merkez ilçe başkanı Kürşat Özkan da, Yazının ne şekilde ve kim tarafından yazıldığından malumatımız yok. Bazıları kraldan çok kralcı oluyor. Adliyelerde Atatürkün sözleri yazılır. Bu şekilde yola çıkarsak yarın adliyelerdeki yazılar da değiştirilir. TBMMdeki yazılarda değiştirilir bu yazılar okulların duvarlarında kalmayıp başka yerlere yazılmaya başlanır. Hiç iyi şeyler değil dedi.
OKULLAR YAZI TAHTASINA DÖNER
Yazıyı etik bulmayan Bakkal ve Manifaturacılar Odası Başkanı Şerafettin Alemdağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Buraya okulun isminin yazılması gerekir. Çünkü vatandaşlar gelip bizlere Gazipaşa İlköğretim Okulu nerede diye soruyorlar. Bütün okullara gelen Başbakanların söylediği sözler yazılırsa okullarımız yazı tahtasına döner dedi.
ANAP eski İl Başkanı Elbey Gergin de, Başbakan Erdoğanın böyle bir yazıdan haberi olduğunu sanmadığını belirterek, Şık olduğunu düşünmüyorum. Eğer her yapılan yatırıma isim yazmaya kalkarsanız okullarımızda isim karmaşası yaşanır. Türkiyeye bir çok hizmetleri olan Rahmetli Turgut Özalın ismi her yere verilirdi. Gümüşhanede Oltan Sungurlunun adı adalet saraylarına verilirdi. Biz böyle girişimlere girmedik diye konuştu.
HABER3