Önce Barto, sonra Erdoğan

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Kas 01, 2009 1:08

Resim

Başbakan’a 7 Aralık için randevu veren Obama Fener Rum papazı ile 3 Kasım’da görüşecek.

ABD Başkanı Barac Obama, önceliği Başbakan Erdoğan’a değil Fener Rum papazı Bartholomeos’a verdi. Görüşmede Bartho, Obama’dan ‘ekümenik’ olarak tanınması için baskı yapmasını isteyecek. Muhalefet, randevuyu “Erdoğan’a yeni ev ödevi verilecek. Demek ki sırada ‘ruhban açılımı’ var” sözleriyle yorumladı.

Erdoğan’dan önce Papaz Barto’ya randevu verdi
Başbakan Erdoğan’a 7 Aralık’a randevu veren ABD Başkanı Barack Obama, 3 Kasım’da Fener Rum Papazı Bartholomeos’la bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye’ye yapılacak dayatmalara son şekli verilecek.

Haber: Önsel ÜNAL
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan önce Fener Rum Patriği Bartholomeos’la görüşecek!.. Erdoğan’a 7 Aralık Perşembe gününe randevu veren Obama, 3 Kasım salı günü Bartholomeos’la bir araya gelecek. Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, günlük basın toplantısında, “ekümenik” olarak tanımladığı Patrik Bartholomeos’un, gelecek hafta Salı günü ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceğini bildirdi.

Liste kabarık
Bartholomeos’un, 2-5 Kasım tarihleri arasında Washington’da ayrıca, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile görüşmesi öngörülüyor. Bazı düşünce kuruluşlarının toplantılarında konuşmalar yapacak olan Patrik Bartholomeos’un, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ile de bir araya gelmesi planlanıyor.

Ön hazırlık yapılacak
ABD Başkanı Obama’nın, Başbakan Erdoğan’dan önce Fener Papazı’na randevu vermesi siyasilerin tepkisine neden oldu. MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, Bartholomeos’un ABD ziyaretiyle, Başbakan Erdoğan’ın bu ülkeye gerçekleştireceği ziyaretin ön hazırlığını ve alt yapısını oluşturduğunu söyledi. Türk makamlarının kendi kendini ekümenik olarak ilan eden Bartholomeos hakkında herhangi bir hukuki işlem yapmadığının altını çizen Yunusoğlu “Geçenlerde Türkiye’ye gelen heyet ile birlikte Heybeliada’ya giden Başbakan Erdoğan orada Ruhban Okulu’nun açılması konusunda bir dizi görüşmeler yapmıştı. Şimdi Obama’nın daveti üzerine Başbakan ABD’ye gidecek. Orada mutlaka görüşülecek olan konular arasında demokratik açılımlar çerçevesinde Kürt açılımı, Ermeni açılımı, Kıbrıs meselesiyle birlikte mutlaka Ruhban Okulu’nun açılması ve ekümenik meselesi olacaktır. Başbakan’ın ziyaretinden önce Bartholomeos’un ABD’ye gitmesini kendisini orada tanıtıp görüşmeler yapması, Başbakan ile ABD’li yetkililer arasında yapılacak görüşmelerin bir ön hazırlığı olarak düşünüyorum” dedi.

Aciz durumdalar
Yunusoğlu şöyle konuştu: “Şimdiye kadar Türk makamları kendi kendini ekümenik olarak ilan eden Bartholomeos hakkında herhangi bir hukuki işlem yapmadılar. Bunu Türkiye’nin bir acizliği olarak görüyorum. Acaba ben de kendimi Türkiye’nin belli bir bölgesinin ekümenik sultanı olarak ilan edip bir yerlere gitsem, acaba bizim makamlarımız buna ne derler? Mutlaka bir şeyler söylenmemesi için kişilerin arkasında Batı’lı güçlerin olması mı gerekiyor diye bir soru sormak lazım. Bu tabi alıştığımız, her zaman olan bir şey. Bartholomeos’un oraya gitmesini Başbakan’ın ABD ziyareti öncesi bir hazırlık, alt yapı, Türkiye’dekileri ve ABD’dekileri buna alıştırma organizasyonu olarak düşünüyorum”

ABD Başkanı, Türkiye ziyaretinde Bartholomeos’la özel olarak görüşmüştü
ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye’yi ziyaretinde 7 Nisan 2009’da Fener Papazı Bartholomeos ile özel bir görüşme yapmıştı. Conrad Oteli’nde yapılan görüşmeye Amerika Rum Ortodoks Başpiskoposu Dimitrios ve Beyaz Saray Protokol Şefi R. Emmanuel’in de katılmıştı.Basına kapalı görüşme 15 dakika sürmüştü. Görüşmede, Bartholomeos’un, “Çok mütevazı ve dostane bir şahsiyet” olarak nitelendirdiği Obama’ya, hem Heybeliada Ruhban Okulu konusunda TBMM kürsüsünden verdiği destek, hem de Türkiye’nin AB’ye girmesini desteklediği için teşekkür ettiği açıklanmıştı. Heybeliada Ruhban Okulu’nun, kendileri için bir prestij meselesi olmadığını vurgulayan Bartholomeos, görüşmede, “Bu okulun açılması bizim için gerçek bir ihtiyaçtır. Patrikhanemizin dini vazifelerini yerine getirebilmesi için, yani Hristiyan kiliseleri ile ve diğer tek tanrıya inanan dinlerle olan diyalogların pekiştirilmesi için okulun yeniden açılması elzemdir” ifadelerini kullanmıştı.

Obama: Ruhban Okulu’nu açın
ABD Başkanı TBMM’de yaptığı konuşmada “Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması gibi eylemler düşünce özgürlüğü adına son derece güçlü sinyal olur” demişti.

ABD Başkanı Obama, Nisan ayında Türkiye’ye yaptığı ziyarette, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasını istemişti. TBMM’de yaptığı konuşmada demokrasilerin durağan olamayacağını kaydeden Obama, ileriye doğru adım atılması gerektiğini kaydederken dini özgürlükler ve ifade özgürlüğünün de güçlü ve canlı bir sivil toplum kurulmasını sağlayacağını belirtmişti.

Güçlü bir mesaj olur
Barack Obama şöyle konuşmuştu: “Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması gibi eylemlerin son derece güçlü sinyaller vereceğini düşünüyoruz. Ayrıca hukukun üstünlüğüne olan taahhüt, adaletin insanlara ulaştırılması anlamında atılabilecek en önemli adımdır. Azınlık hakları sayesinde halk, her tür katkıdan, her bireyiyle yararlanma fırsatı bulacaktır. Bunu, ben geldiğim ülkenin başkanı sıfatıyla söylüyorum. Benim gibi, benim ten rengime sahip birinin oy hakkına bile sahip olmadığı ülkeden bahsediyorum. Nerede kalmıştı başkan olması? Değişim hepimizin yapabileceği bir şey. Önümüzdeki her zorluk bizim açımızdan, eğer demokrasiye sadık kalırsak, daha kolay aşılabilir.”

Sırada Ruhban açılımı var
CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner ise Bartholomeos’un ziyaretini, yeni bir açılımın sinyali olarak değerlendirdi. “Ermeni açılımı, Kürt açılımı, Rum açılımı derken son olarak ekümenik ve Ruhban okulunun açılması gündeme gelecektir.” diyen Güney şöyle devam etti: Ekümenik sistemi gerçekleşirse Türkiye’deki 81 il ve ilçede Hıristiyanlık örgütlenmeleri oluşacaktır. Yani Anadolu’yu yeniden Hıristiyanlaştırma, Tekrar Türklerden arındırmaya gidilecektir. Bütün bunlar ABD’nin yüzyıl önce hazırlamış olduğu politikalardır ve AKP hükümeti ABD’nin Türkiye’ye verdiği ev ödevini tek tek uygulamaya koyulmaktadır. ABD’de bir yol haritası hazırlanıyor. Bunlardan bir tanesi hükümete, biri DTP’ye, biri Öcalan’a, biri Kandil’e verilmiş ve bu harita bugün uygulanmaktadır. Obama Aralık ayı içinde davet ettiği Başbakan’a açıkça ’sana verdiğim ev ödevini yap öyle gel’diyor. Nasıl ki Roma’da bir Katolik Kilisesi, Papa varsa Türkiye’de bir Patrikhane ortaya çıkacaktır. Merkezi İstanbul olacak. Böyle olursa devlet içinde devlet olacak, dolayısıyla Türkiye’nin egemenlik hakları, laiklik sistemi yıkılacak.

‘Fahri doktora’ almaya gitti, kapı kapı dolaşıyor
Fener-Rum Patriği Bartholomeos, New York’taki Fordham Üniversitesi tarafından kendine verilen “fahri doktora” ünvanını almak üzere ABD’ye gitmişti. Üniversitenin kampüsünde düzenlenen törene, New York Katolik Kilisesi Başpiskoposu Timothy Dolan, Fordham Üniversitesi Rektörü Joseph McShane, üniversitenin Mütevelli Heyeti Üyesi Stephen Freedman, Amerika Rum-Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Dimitrios, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile dini görevliler katılmıştı. Bartholomeos, bu törenin ardından da BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşmüştü. Bartholomeos ziyarette, dinler arası diyalog ve iklim değişikliği konularının görüşüldüğünü iddia etmişti.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber ... ?hit=25584
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x