Osman - Aaa Amerika! / Serdar KOÇAK

Kitapları bu bölümde tanıtabilirsiniz.

Osman - Aaa Amerika! / Serdar KOÇAK

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Ara 11, 2010 21:44

Osman - Aaa Amerika! / Babadan Oğula Bir Kuşatma Harekâtının Öyküsü

Resim

Yazar: Serdar KOÇAK

Kasım 2010
ISBN 9786056150135
620 sayfa
29 TL

Kitap Hakkında:

AAA AMERİKA!.. OSMAN'IN ilk sayfasında yer alan tarihi Albayrak ve de Sancak (Bkz.s.580); Kurtuluş Savaşı'nın (1915-1922) kimsesiz bıraktığı şehit yetimleri, Türk çocuklarının göz nuru, alın teri, emeği. Onların küçük ama güçlü yüreklerinin günümüze yansıyan bir simgesi, ay yıldızı.

Amerikalı, Osmanlı Ülkesi'ne ilk kez 1797 yılında ayakbastı. Onları, Osmanlı topraklarını sömürgeleştirme isteği harekete geçirmişti. Ülkedeki azınlıklar, Amerikan iştahını kabarttı.

Bir çırpıda misyoner projeleri üretildi. Protestanlığı yaymak için Ermeni ve Süryani cemaatine merhaba denilecek; Kürtlere kol kanat gerilecekti.

Takvim yaprakları 1870 yılını gösterdiğinde, bugünkü Türkiye topraklarının tamamı Amerika Birleşik Devletleri, İngiliz ve Alman Protestan, Fransız Katolik misyonerleri tarafından keşfedilmişti. Aradan 23 yıl geçti. Göz konulan coğrafyadaki görevli misyoner sayısı 1317'ye ulaştı.

AAA AMERİKA!.. OSMAN her geçen gün gafletin ve de ihanetin avucunda tükenen; sömürgeleştirilen Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kez daha Sevr günlerine dönüşünün gizli gerçek tarihi oldu. Kısaca: AAA AMERİKA!.. OSMAN ile, 52 Müslüman ülke arasında tek demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni çökertme hesapları gözler önüne serildi.

AAA AMERİKA!.. OSMAN'IN yazarı Serdar Koçak, bir çok soruya yanıt aradı. Terör örgütlerini sorguladı. Örneğin Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (Partiya Jiyana Azadiya Kürdistan, PJAK): Amerika'nın İran'a karşı beslemesi olan, Türkiye Cumhuriye'ti Devleti'nin karşısına sinsice dikilen İran'daki PKK'nın bir kolu; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin amansız düşmanı.

Demokratik özerklik mi yoksa demokratik özgürlük mü? Amerika'nın Füze Kalkanı Projesi'nin, açılım ve terörle mücadelesinin şifresi işte burada!..

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri Somali'de (UNOSOM), Bosna Hersek'de, Kosova'da, Makedonya'da, Afganistan'da. Lübnan'da, Cezayir'de!.. Kimi ülkelerde de suüstü unsurları ile görev yapıyor.

Ayrıca bu kitapta, bu toprağın gerçek sahibi, dünyanın eşsiz askeri, en mert insanı, muharebe meydanlarının yılmaz eri, Mehmetçik adına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tepesinde örülen siyaset dokusu irdelenmekte; Türk Yurdu'nu, Ulusu'nu ve Devleti'ni kollamak ve korumakla görevli TSK'nın üzerinde oynanan oyunlar gözler önüne serilmekte ve bölgesinde sayısal üstünlüğün yanı sıra eğitimi, modern silah ve gereçleri ile büyük bir askeri gücün nasıl çökertilmek istenildiği anlatılmaktadır.

AAA AMERİKA!.. OSMAN bir dönemin Türk siyaset platformunu ve dokusu ile yasama, yürütme ve yargı güçlerinin yerini alır duruma gelen kimi basın organlarını da anlatan özgün bir çalışmadır.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Kitap Tanıtımları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x