Ana konuya geçmeden önce birkaç not..
Birinci notum şu:
Beklenen olmadı.. Davos Fatihi sıfatı yapıştırılan Başbakan milletvekillerine seslenirken esip gürlemedi..
İsraile çakmadı değil, çaktı ama temkinliydi..
Panelin faturasını moderatöre keserek anlaşılan bu defteri kapattı.. Ne söylerseniz söyleyin moderatörün ağzını açacak yüzü yok..
Suspus oturuyor!
*
İkincisi..
Bedava dağıttıkları kömürle sık sık övünen Başbakanın aklına bir anda doğalgaz geldi..
Herhalde yüzde 17 oranında indirim yaptıkları içindir..
Uzun uzun doğalgazı anlattı; doğalgaz çağdaşlıktır dedi..
Başbakanı dinlerken gözümün önüne kömür yığınları geldi.. Üzerinde para ile satılmaz yazan torbalar boş arsaların yeni dekoru oldu..
Doğalgaz çağdaşlıksa..
İkinci sınıf kömür dağıtmak çağ dışılıktır..
Başbakan ikisiyle de övünüyor.. 63 kente doğalgaz götürmekle de övünüyor, iki milyon
aileye bedava kömür vermekle de..
*
Üçüncüsü..
Başbakan ekonomiye pek girmedi ama Türkiyeyi 6 yılda nereden nereye getirdiklerini vurgulamadan edemedi..
Başbakan bunları söylerken ekrandaki alt yazılarda şunlar vardı..
Oyak Renault fabrikası 10 Şubata
kadar üretime ara verdi..
Ocak ayında ihracat yüzde 28 düştü..
Otomobil ihracatı yüzde 53 azaldı..
*
Son notum da şu..
Başbakan Gazze için 65 trilyon lira toplandığını açıkladı..
Cahilliğime verin ama ben 65 trilyon liranın kaç para olduğunu anlamadım..
2005 yılının başında paradan altı sıfır attık.. YTLye geçtik.. Bu yılın başında YTLnin Ysini de attık yeniden Türk Lirasına döndük..
Yani 63 trilyon diye bir büyüklük kalmadı..
YTL bile eski para birimi oldu.. Aradan geçmiş dört yıl, Başbakan hâlâ yeni duruma alışamamış..
Eski değil en eski para birimiyle konuşuyor.. Altı sıfır attık diye övünüyor ya, kendisi atamamış..
*
Günün asıl olayı şuydu..
Rusyaya kaçan, daha sonra sahte kimlikle ameliyat olurken yakalanan emekli istihbaratçı generalin ifadesi medyaya sızdı..
Tuğgeneral Ersöz Jandarma İstihbarat Daire Başkanıydı..
Görevi sırasında sivil bir şahıs dört sayfalık darbe planı getirmiş.. Sunum yapmış.. Birtakım kutucukların içinde yazılı kod isimleri varmış..
Anlamamış ki götürüp komutanına vermiş!
İfadesinde demiş ki; Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz, Eldiven kod adlı darbe planlarıyla ilgisi olup olmadığını bilmiyorum..
(Zaten kime sorulsa haberim yok diyor..)
İstihbarat Daire Başkanı, yanındaki odada darbe planları yapılıyor, bilmiyor..
Her şeyi biliyor..
Darbe hazırlığını bilmiyor..
Saçma!
Peki biz nereden biliyoruz? Emekli Oramiral Özden Örnekin günlüklerinden.. Ergenekon savcıları bu konuyla da meşgul..
O zaman yapacakları tek şey var.. Haberin asıl kaynağı olan emekli oramirali çağırıp;
Ayışığı nedir?
Sarıkız nedir?
Diye sormak..
Nedense daha soran olmadı..
Yoksa emekli oramiralın dokunulmazlığı mı var?
Mehmet Tezkan
vatan