Piyasacı Yolla Önlenen Darbeler Ve Kutludoğum Afişlerinde İslamdışı Semboller / Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Piyasacı Yolla Önlenen Darbeler Ve Kutludoğum Afişlerinde İslamdışı Semboller / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Nis 17, 2012 13:39

Piyasacı Yolla Önlenen Darbeler Ve Kutludoğum Afişlerinde İslamdışı Semboller

Kamu Personel Yasası hazırlanıyor; artık herkes sözleşmeli, ya da taşeron işçisi. Hiç kimse hiçbir işte uzmanlaşmayacak, kurumunu sahiplenip orayı korumak yok… Bugün burada, yarın nerde olacağı belirsiz, kaç gün sonra iş bulacağının garantisi yok. Anneler çocuklarına çorba diye taşları kaynatır gayrı.

İnsanlarını çaresiz bırakmak bir devletin kendini lağvetmesi demektir.

Kendi halkını ne haliniz varsa görün diye ortada bırakmak, tarihte görülmemiştir. Fetret devirlerinde böyle olur, başsız kalınan dönemlerdir onlar.

Memuru yoksa, devletin sahibi olan kimse yok demektir… Yani biz şimdi başsız bir millet olmaya gidiyoruz, öyle görünüyor.

Yani artık devletin görevlisi olmayacak.
Doktor, öğretmen, polis, subay, hakim, kaymakam, vali, yönetici, maliyeci, denetçi, müfettiş... Çünkü kamu hizmetleri şirketleşecek.

Kamu personel yasası... Kamuyu ortadan kaldırıp halkı perişan etme yasası...

Yani sosyal devlet çöpe atılıyor.
Kamucu Anayasamız vardı hani? Nerdedir?

Demek ki kamucu devlet berhava ediliyor, yani sosyal devlet dağıtılıyor. Bu bir karşı devrimdir, gerici darbedir. Üstelik de kendinden önceki cuntaları yargıladığını iddia eden bir iktidar tarafından SİVİL yolla yapılıyor. O sivil-şirket anayasasının kanunlarını geçiriyorlar.

Doğru… Adına da Sivil Anayasa diyorlar. Sivrisinek saldırısına karşı korumasız kaldı, devletin yüzünü gözünü sivil’celer sarmaya başladı…

Kamucu sosyal anayasayı çaktırmadan kaldırırken, darbe yiyip engellenmemek için, içeri attığı subaylara ve karargâhta çalışan üst düzey subaylara, galiba sus payı, zam vermişler. Piyasacı yolla darbelerin nasıl önlendiğini bilmeyenler için iyi örnektir. “Maaşına zam işine son” der gibi.

Memurlar zam diye beklerken askere zam niye?” 17 Nisan, Yeniçağ, Ahmet Takan”

Tam da 28 Şubatçıları yargılamaya kalktıklarında anda oluyor bu zamlar. Asimetrik yanıltma tuzağına iyi örnektir.

Getirilen anayasayla ve personel yasasıyla yakında asker de şirketleşecek, taşeronlaşacak. Devletin askeri kalmayacak. Sadece küresel pazardan pay kapmaya yağma savaşlarına gidecek asker şirketleri olacak. Pastadan pay vererek komutanları savaşa göndermek Sezar’dan ve İskender’den kalma Roma yöntemleridir.

Peki de, mevcut anayasada hala SOSYAL DEVLET tanımı yerinde duruyorken bu yasalar ona aykırı olarak nasıl çıkabiliyor? Hükümet anayasaya aykırı yasalar çıkartmakla yasadışı duruma düşmedi mi?

Ne yasa ne anayasa dinlemiyorlar artık. Ulus devletlerin tasfiyesi, adım adım gerçekleşiyor. Kimse buna engel olacak bir şey yapamıyor.

Eğitimle ilgili olan kısmında var gücümle bu tasfiyeyi anlatmaya çalışıyorum. Ders kitaplarının içi tamamen tasfiye edildi, boş sayfalara çocuklar bakıp duruyor. Bu kitaplarla ders yapılmaz, okula bile gitmeden bundan daha fazla şey öğrenir çocuklar.

Zaten yakında sadece okula kayıt yapıp ondan sonra internetten çalışın diyecekler. Sınıfa ders öğretmeni değil de bir internet koçu bulup koyacaklar, o da sözleşmeli olur. Ya da, bir kamera ile sınıfları kontrol etseler yetecek, sözleşmeli koça da gerek kalmayacak hani. Zaten çocukları birbirine fişlettirme sistemine geçtiler, herkes birbirinin kontrolorü olacak.

Sözleşmeli devlet oluyoruz ya, bizi yönetecek bir ekip de seçimle değil Dünya Bankasıyla sözleşmeli olarak çalışır artık.

Aile imamı, aile polisi, aile hukukçusu, gibi yeni meslekler icad ediliyor. Artık özel cami, özel polis, özel hakim, özel güvenlik, özel öğretmen, özel doktor... Özelleştik, şirketleştik, bireyleştik, parası olan parası kadar bu hizmetleri devletten değil küresel şirketten satın alacak.

Hani özgürlükler? Sadece paran kadar özgürlük satın alabilirsin? Parası olmayana çöplükte ölme özgürlüğü…

Devlet personelin yoksa, devletin de yoktur…
………

Kutludoğum afişlerinde İslamdışı semboller…

Birkaç gündür İstanbul'dayım. Tadilat görmüş cami kubbelerine bakıyorum. Dolmabahçe camisinin kubbesindeki daireyi bir türlü anlayamadım, ne oldu ordaki hilale? Yeni şeklinde bir daire ortasında ayrıca bir yıldız var, ama kaç köşeli olduğunu seçemedim, yedi köşeli de olabilir. Sekiz köşeli Şems olsa bile kubbe üzerinde olması yanlıştır. Şems yıldızı mimberde, mihrapta, tamburda, kapı üzerlerinde olur, kubbenin tepesinde üzerinde olmaz.

Ankara'da Diyanet İşleri tarafından bastırılmış olan Kutludoğum afişlerinde Çarkıfelek diye yedili çark sembolü var. Oysa çark sayısı on iki olması gerekirdi. Tuhaf bir yedilileştirme yaşıyoruz, 2006’dan beri TL üzerindeki sekizli Şems de yedi köşeli yıldız var.

İlginç bir tahrifatı da Bitlis Gökmeydan Camisinde gördüm; mihrapta ve mimberde artık hiçbir Şamani ve İslami sembol yok, çünkü caminin iç duvarına ahşap kaplama yapıldı. Kaç asırdan beri kaç fırtınaya dayanmış Gök minare üzerindeki bütün Şems ve Kutsal Döngü (çarkıfelek) motifleri ise yerinde duruyor, ancak, tepesindeki Alem (Lam), yukarı bakan İslami hilal, 2009’da değişti, yerine yamuk Protestan hilali takıldı.

Artık fal bakmıyorum, açık söylüyorum, bizi biz yönetmiyoruz.

660 sayılı KHK ile dışarıdan mali denetimci şirket geliyorsa, öğretmen mi dışarıdan gelemezmiş?... 5544 sayılı yasayla yetkili piyasa üst kurulu MYK var ya, başbakana koruma da gelir, aile polisi de gelir. Zaten İngiliz güvenlik şirketleri reklama başladı bile.

Devletsiz kaldığımızın ilanıdır!

Sadece Milli devletimiz elimizden gitmiyor, giden kutsal sembollerimizi de görün; 2005’de paramızdan kaybolan buğdayı, yamuk hilalli kubbeleri, kubbesiz camileri, çarkı yedili döngüleri, mavi-beyaz afişleri, yedili şamdan olmuş Şemsleri görün… Galiba kutlu dinimiz de gidiyor…

Eğitimci Yazar Mahiye MORGÜL, 17 Nisan 2012
mahiye@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x