Sadullah Ergin: Öcalan da sürece katılabilir

Genel & Güncel Konular

Sadullah Ergin: Öcalan da sürece katılabilir

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eyl 25, 2012 21:59

Öcalan da sürece katılabilir

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan’ın ailesiyle görüştüğünü ama avukatlarıyla görüşmediğini söyledi. Terör sorunun çözümü için Öcalan’ın da sürece dahil edilebileceğinin ifade etti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı.

[...]

‘OSLO TARTIŞMASI İÇİMİ KANATIYOR’

Oslo tartışmaları benim içimi kanatıyor. Çünkü terör sorunu yakıcı, yıkıcı ve tahripkar bir sorun. Bu sorunun tartışılmasında siyasetçilerin, medya mensuplarının, STK temsilcilerinin ‘Benim düşüncem, sözüm var’ diyen herkesin siyaset ve demagoji yapmadan, doğru zeminde konuşmamız gerekiyor. Sadece siyaset olsun diye yapılan bu eleştiriler maalesef bu problemin çözümüne katkı sunmuyor, farkında olmadan sadece kısır bir çekişmenin tarafı oluyoruz. Herkesi sağduyuyla hareket etmeye davet ediyorum. Bir devlet, karşı karşıya olduğu bir sorunu çözmek için elindeki enstrümanların hepsini kullanır. Güvenlik güçlerimiz, alanda vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak için ihtiyaç duyulan her türlü tedbiri alır, çalışma ve operasyon yaparlar. Diğer taraftan da sorunu kalıcı olarak çözmek için siyaset kurumu, devletin istihbarat birimleri de gerekli çalışmaları yapar. Bütün bunlar o milletin geleceği ve selameti için çalışmalardır. Bu çalışmaların bu tür polemiklere kurban edilmemesi gerektiğini söylüyorum.

‘ÖCALAN DA SÜRECE KATILABİLİR’

Abdullah Öcalan’ın da bu sürece girmesi konusunda ayrım yapmıyorum. Bu sorunu çözecek tüm enstrümanlar vardır. Değişin şartlar ve ortama göre, istihbarat birimi, siyaset kurumu, güvenlik bürokrasimiz oturup karar verirler. Hangi enstrümanı kullanmayı kararlaştırırlarsa onu kullanırlar. Bunu yapmamaları bir eksikliktir. Bu milleti, bu devleti bu illetten kurtarmak için gerekli görülen adımları atmak bir görevdir.”

VATAN, 25 Eylül 2012

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Sadullah Ergin: Öcalan da sürece katılabilir

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Eyl 28, 2012 14:21

Artık ihanetlerini saklama gereği dahi duymuyorlar. AKPKK Kürt-İslam federasyonu yolunda artık hiç kimsenin kendilerini durduramayacağını düşünüyor. Göreceğiz bakalım!
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x