‘Sarı Gelin’ Belgeseli yasaklandı!

Tartışma Alanı

‘Sarı Gelin’ Belgeseli yasaklandı!

İletigönderen Balasagun » Prş Şub 19, 2009 21:08

Bakan Çelik'ten açıklama geldi...

Milli Eğitim Bakanlığı, "Sarı Gelin-ErmeniSorununun İç Yüzü" isimli belgeselin yer aldığı DVD'nin eğitimi kurumlarına dağıtımıyla ilgili işlemlerin dün itibariyle değil, yaklaşık 8 ay önce durdurulduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Sarı Gelin-Ermeni Sorununun İç Yüzü Belgeseli"nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatıyla eğitim kurumlarına dağıtımının dün itibariyle durdurulduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Konuyla ilgili uzman kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlatılan adı geçen belgeselin, tarih öğretmenlerinin yararlanması amacıyla eğitim kurumlarına dağıtımı; uygulama esnasında amacı aşan bazı eylem ve söylemler ile alt birimlerdeki yazışmalarda işin anlamı ve ruhuna aykırı durumlar ortaya çıktığı anlaşıldığından, 2008 yılı Temmuz ayından itibaren Sayın Bakanımız tarafından durdurulmuştur. Bazı basın yayın organlarında 'Haberimiz üzerine dağıtım durduruldu' şeklinde verilen haberler, bu yönüyle tarih açısından gerçekle bağdaşmamaktadır. Yaklaşık 8 aydır söz konusu DVD'nin dağıtımıyla ilgili işlemler durdurulmuştur."

SARI GELİN BELGESELİNE SUÇ DUYURUSU

Doktor Serdar Kaya, 11 yaşındaki kızına okulda izlettirilen “Sarı Gelin” belgeselinin çocuğunun psikolojisini kötü yönde etkilediği gerekçesiyle Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Üsküdar Adliyesi'ne gelen Dr. Serdar Kaya, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini nöbetçi savcılığa verdi.

Dr. Kaya, daha sonra adliye önünde yaptığı açıklamada, bir hafta önce Acıbadem'deki bir ilköğretim okulunda kızına bilgisi ve izni dışında “Sarı Gelin” belgeselinin diğer öğrencilerle birlikte topluca izlettirildiğini söyledi. Kaya, kızının belgeselden çok etkilendiğini belirterek, kızının kendisine “Ermeniler bizi kesti mi?” şeklinde sorular yönelttiğini, belgeselin kızının psikolojisini bozarak “kin ve düşmanlık” duyguları geliştirmesine neden olduğunu ifade etti. Dr. Serdar Kaya, “Kızıma tüm insanların kardeş olduğunu telkin ettiğim halde, sorularının arkası kesilmemiştir. Kızımın psikolojini bozan, kin ve düşmanlığı ortaya çıkaran bu belgeselin kızımı emanet ettiğim okul tarafından gösterilmesi, ailem açısından saldırı niteliği taşımaktadır” dedi.

Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde ise Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile söz konusu ilköğretim okulu yetkilileri hakkında TCK'nın 216. maddesinin 1. fıkrasında öngörülen “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” iddiasıyla soruşturma yürütülerek, dava açılması istendi.

kanaldhaber
internetajans
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 3523

İletigönderen lozan 2005 » Prş Şub 19, 2009 22:04

Daha neler yasaklanacak neler.
Bunlar Baslangic.
Düsüne biliyormusunuz en kisa zamanda bas örtüsüz sokagabile cikilmiyocak.
Bunlar aslinda iyi günlerimiz.
Bizler böyle uykuda iken adamlar her seyi yapiyorlar
bizlerde Basindan ögreniyoruz.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Şub 19, 2009 23:21

Bu ihanetlere yürek dayanmaz. Allah belanızı versin satılmış itler. Basacaksın meclisi 100 bin kişi ile o zaman ne AKP kalır ne de DTP. Benim böyle bir düşüm var. Bu hareketi yalnız biz siviller başarabiliriz. Her şeyi askerden beklememek gerekir. Ne pahasına olursa olsun gelecekte aynaya bakacak yüzümüz olması için bunu yapmalıyız, ama nasıl? Mevcut siyasetçilerin büyük çoğunluğu batının dümeninde, artık bu dümen bize geçmeli.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x