Seçime üç gün kala ortalık karışacak!

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 13, 2009 22:28

Ergenekon’un ikinci iddianamesi de mahkemeye yollandı.. İçinde ne var ne yok henüz bilmiyoruz..

Kimine göre her şey var.. Tuğgeneral Bahtiyar’ın öldürülmesinden, Sivas ve Gazi olaylarına, 33 erin şehit edilmesine kadar..

Kimine göre de ikinci iddianame darbe endeksli.. Darbe günlüklerine atıf yapıyor..

Sarıkız ve Ayışığı kodlu darbe planlarına..

Keşke..

Bu olayın ‘şehir efsanesi’ne dönüşmemesi lazım.. Doğru mu, değil mi?

Öğrenmemizin başka yolu yok!

*

İddianame 1909 sayfa.. 237 klasörde de ek deliller var.. Hâkimler 15 gün içinde bir karar vermek zorunda..

İddianame ne zaman gönderildi?

10 Mart günü öğleden sonra..

Üzerine 15 gün koyun.. 25 veya 26 Mart eder.. İddianame kabul edilirse o gün bir kopyası avukatlara verilecek..

Yani iddianame medyanın eline geçecek..

Televizyonlar özel yayına başlayacak, gazeteler manşetten verecek.. Sayfa sayfa yayınlayacak..

Telefon görüşmeleri, özel yaşama giren konuşmalar sütunları kaplayacak..

Bütün bunlar ne zaman olacak?

25 veya 26 Mart’ta..

Seçim ne zaman?

29 Mart’ta..

Yani biz seçime Ergenekon’la gireceğiz.. Seçimden Ergenekon’la çıkacağız.. Birilerinin AKP hükümetini devirmek için tezgâh çevirdiği iddialarını konuşarak sandığa gideceğiz..

Son üç günümüz böyle geçecek..

Ortalık şenlenecek..

Eğer bu planlanmışsa müthiş!

Plan değil tesadüfse yine müthiş!

*

Zamanlama iyi olmadı.. İddianamenin üzerine seçim gölgesi düştü.. Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir adayı Mehmet Bekâroğlu, “Ergenekon’un yerel seçime araç edildiğini” söyledi bile..

Bekâroğlu’nun bir iddiası daha var ki gerçekleşirse seçim arifesi ortalık toz duman olur..

Diyor ki; “28 Şubat’ın bazı kudretli simalarıyla birkaç ünlü gazeteci seçim öncesi gözaltına alınacak.”

Duyum mu, tahmin mi?

Bilemem..

Yeni Şafak Gazetesi’nde de aynı iddia var; “Yeni bir büyük dalga bekleniyor.”

Seçim öncesi ortalık toz-duman olacak galiba!

‘Ne oldu şiştiniz mi?’

ABD Başkanı Obama’nın Türkiye’ye geleceği açıklandıktan sonra, ‘ne oldu, şiştiniz mi’ tarzında yazılar okumaya başladım..

1 Mart tezkeresini savunanlar Türk - ABD ilişkilerinin bozulacağını iddia etmiş..

Şimdi yüzlerinin yerden kalkmaması gerekiyormuş..

Bunları okuyunca sanırsınız ki birileri tezkerenin geçmesi için uğraşmış, AKP iktidarı da direnmiş..

Gerçek tam tersi..

Tezkerenin altına başbakan olarak imza atan kişi bugün Cumhurbaşkanı..

Tezkereye imza atan bakanların çoğu hâlâ bakan..

Tezkerenin geçmesi için çaba sarf eden Erdoğan, bugün Başbakan..

Tezkerenin geçmesini engelleyenler, CHP ve bir grup AKP’li..

O AKP’lilerin de çoğu meclis dışında kaldı..

Ertuğrul Yalçınbayır gibi..

Mehmet TEZKAN, 13 Mart 2009
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen mukanorkan » Cum Mar 13, 2009 23:19

Millet bu oyunu yediği için hep gündeme dalga dalga geliyor ve milletle de dalga geçiyorlar. Tayyip 1. gelmezsem siyaseti bırakırım dedi gene hile yapıp 1. parti olacaklar
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Mar 13, 2009 23:28

Maalesef bütün bu konuşulanlar olursa medya birşey varmış gibi bundan bahsedecek, bunu izleyen halkımız ister istemez etkilenecek ve demokrasi mücadelesi için! gidip AKP'ye oyunu verecek. Umarım bu konuşulanlar olmaz. İçimde bir umut taşımak istiyorum ancak benim bu halka pek güvenim yok. Çünkü istenildiği gibi yönlendirilebilen bir topluma sahibiz.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Gazete Köşe Yazarları

İletigönderen jamesB07 » Pzr Mar 15, 2009 21:48

Bunun olmasni engellemek istiyorsak, 25 mart gununden baslamak uzere;GenelKurmay baskanligi ise el atip dosyanin basi-
na sizmasini,davanin gorusulmesini ve yeni tutuklama dalgasinin olmasini 1 hafta boyunca baskilamalidir,bunlarin nisan
ayinda baslamasini saglamalidir! Boyle yapildiginda ergenekon duzeni buyuk bir darbe almis olacaktir ve secime akp'nin hile
si karismamis olacaktir! Bunun tek cozumu budur.
Ben GenelKurmay Baskani olsam hemen ise baslardim, 25 martta aciklanacak iddia dosyasini 1 hafta geciktirirdim,boylece akp; secim oncesi ergenekon tutuklamalarini secim icin kullanamazdi! Yanlis mi dusunuyorum?---TANHU---
Kullanıcı küçük betizi
jamesB07
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen antalyalim » Pzr Mar 15, 2009 23:40

Benim aklimdan gecenler olursa yandik, yada birilerinin cani baya bi yanacak.
Zira, gectigimiz aylarda ortaya atilan bazi iddialar günlerce ortaligi karistirmaya yetmisti.
"Ergenekon da yeni dalgalar olacak ve bu dalgalarda Genel Kurmay'in üst düzey Komutan'larindan isimler yer alacak"

Bu dava, olurda TSK'nin canina tak ederde ve secimlerden bir kac gün önceye denk gelirse, birileri "yeter artik" diyebilecek gücü bulacak ve Darbe kacinilmaz olacaktir.
Ancak etrafima baktigim zaman gördügüm tek seyin pasiflesmis bir Kuvvet Kadro'su olmasi bu Teori'mi cürütebiliyor...

Allah yardimcimiz olsun...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x