Seçimlerde oy atacağınız partiyi belirlediniz mi?

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

Partinizi Belirlediniz mi?

Evet
15
100%
Hayır
0
Oy yok

Toplam Oy : 15

İletigönderen cafersadık » Pzt Haz 18, 2007 20:03

Benim anne tarafımın nereden geldiği,göç ettiği belli.O nedenle pek zor olmadı.dedelerimin dedelerinin isimlerini bulmaya çalıştımve Hatay'ın ünlü bir ailesi olduklarını ,Bu ailenin de Oüğuzların Bayat kolundan geldiklerini öğrendim.bazı int.siteleri varmış,köken araştırması yapan.Açıkçası onlara güvenemem ben.Benim ki dedemin bana verdiği bilgilerle ortaya çıktı.
Kullanıcı küçük betizi
cafersadık
Üye
Üye

İletiler: 198

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Haz 18, 2007 20:12

Alperen ve Medcezir kardeşim.Benim biraz şansım yardım etti.Anne tarafımdan anneannemin babasının Ankaralı olduğunu ve Cumhuriyet dönemisubaylarından olduğunu biliyorum.Yani onun kökeni Ankara.Anneannemin babasıgil Şam'dan göç edip Adıyaman'da şu an adı Şambayat olarak anılan nahiyeye-o zaman köy-yerleşmişler.Bütün bir köy(isme dikkat)Şam'dan gelen Bayat Türkleri'nden oluşuyor.Hala ŞAMBAYAT'ta teyzemler ve birçok akrabamız yaşar.Anne tarafımla ilgili durum böyle,şüpheye yer yok.Baba tarafım ise Besnili.Besni,Adıyaman'ın en büyük ilçelerinden.Apayrı bir hikayesi var,onu sonra anlatırım ama tarih kitaplarında Besni taa Bizans dönemine uzanıyor.Anadolu'nun Türkleştirilmesi sırasında Besni'den pekçok Türk beyi gelip geçiyor ve iz bırakıyor.Selçuklular tüm Anadolu'da hakimiyeti sağlayınca Besni'de de önemli eserler bırakıyorlar.Halen Selçuklu döneminden kalma camiler,hanlar,hamamlar,kemerler,köprüler yıkık dökükte olsa "Aşağı Şehir" olarak adlandırılan eski Besni'de yer alıyor.
Gelelim babamların hikayesine.
Babamın büyük büyük büyük dedesi(yanlış hatırlamıyorsam 7 numaralı büyükbabası)Malatya Sancak Beyi'ne bağlı bir Bey.Büyük bir isyan çıkıyor,Celali isyanlarından biri.Adıyaman o zaman Malatya Sancağı'nın bir kasabası.Adıyaman ve çevresindeki isyanı kendine bağlı sipahilerle bastırıyor.Sancakbeyi de-ki padişahın oğullarından biri olur-bizim bu büyük büyük büyük dedeye hem Osmanlı tuğralı bir teşekkürname ve hem de Adıyaman'ın neredeyse yarısı kadar arazinin tapusunu verir.Bu belgeler halen dedem tarafından muhafaza ediliyor.Ama tapuların çok büyük kısmı tabi ki Cumhuriyet döneminde geçerliliğini yitirdi.İşte o büyük büyük büyük dedemizin lakabı Tatar Kara Ağa.Ben araştırınca o Tatarlığın lakap olmadığını,Tatar Kara Ağa'nın babasının Kırım'dan göç edip Besni'ye yerleştiğini öğrendim.Bununla da yetinmedim.Kitaplardan araştırdığım da Türkiye'de özellikle Eskişehir başta olmak üzere pek çok yere Tatarların yerleştiğini ve bazen de hakim Selçuklu veya Osmanlı güç tarafından yerleştirildiğini öğrendim.Bu yerler arasında Besni'de var.

Yanlış anlaşılmasın.Kafatasçı falan değilim.Ama kökenimi de araştırınca karşılaştığım bilgiler bunlar.
Selamlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen AlpereN » Pzt Haz 18, 2007 20:23

Çetin Taş yazdı:Alperen ve Medcezir kardeşim.Benim biraz şansım yardım etti.Anne tarafımdan anneannemin babasının Ankaralı olduğunu ve Cumhuriyet dönemisubaylarından olduğunu biliyorum.Yani onun kökeni Ankara.Anneannemin babasıgil Şam'dan göç edip Adıyaman'da şu an adı Şambayat olarak anılan nahiyeye-o zaman köy-yerleşmişler.Bütün bir köy(isme dikkat)Şam'dan gelen Bayat Türkleri'nden oluşuyor.Hala ŞAMBAYAT'ta teyzemler ve birçok akrabamız yaşar.Anne tarafımla ilgili durum böyle,şüpheye yer yok.Baba tarafım ise Besnili.Besni,Adıyaman'ın en büyük ilçelerinden.Apayrı bir hikayesi var,onu sonra anlatırım ama tarih kitaplarında Besni taa Bizans dönemine uzanıyor.Anadolu'nun Türkleştirilmesi sırasında Besni'den pekçok Türk beyi gelip geçiyor ve iz bırakıyor.Selçuklular tüm Anadolu'da hakimiyeti sağlayınca Besni'de de önemli eserler bırakıyorlar.Halen Selçuklu döneminden kalma camiler,hanlar,hamamlar,kemerler,köprüler yıkık dökükte olsa "Aşağı Şehir" olarak adlandırılan eski Besni'de yer alıyor.
Gelelim babamların hikayesine.
Babamın büyük büyük büyük dedesi(yanlış hatırlamıyorsam 7 numaralı büyükbabası)Malatya Sancak Beyi'ne bağlı bir Bey.Büyük bir isyan çıkıyor,Celali isyanlarından biri.Adıyaman o zaman Malatya Sancağı'nın bir kasabası.Adıyaman ve çevresindeki isyanı kendine bağlı sipahilerle bastırıyor.Sancakbeyi de-ki padişahın oğullarından biri olur-bizim bu büyük büyük büyük dedeye hem Osmanlı tuğralı bir teşekkürname ve hem de Adıyaman'ın neredeyse yarısı kadar arazinin tapusunu verir.Bu belgeler halen dedem tarafından muhafaza ediliyor.Ama tapuların çok büyük kısmı tabi ki Cumhuriyet döneminde geçerliliğini yitirdi.İşte o büyük büyük büyük dedemizin lakabı Tatar Kara Ağa.Ben araştırınca o Tatarlığın lakap olmadığını,Tatar Kara Ağa'nın babasının Kırım'dan göç edip Besni'ye yerleştiğini öğrendim.Bununla da yetinmedim.Kitaplardan araştırdığım da Türkiye'de özellikle Eskişehir başta olmak üzere pek çok yere Tatarların yerleştiğini ve bazen de hakim Selçuklu veya Osmanlı güç tarafından yerleştirildiğini öğrendim.Bu yerler arasında Besni'de var.

Yanlış anlaşılmasın.Kafatasçı falan değilim.Ama kökenimi de araştırınca karşılaştığım bilgiler bunlar.
Selamlar.

bilgi için sağol Çetin abi bende babamlara felan sordum onlarda bilmiyolar nerelerden göç ettiklerini son çare dedeler kaldı ama tahminim onlarda bilmiyodur ama dediğin gibi Çetin Abi kökenimi bende merak ediyorum Türkte olsam,Arapta olsam,Kürtte olsam merak ediyorum o yüzden dahada araştırırım ben bunu :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Haz 18, 2007 20:33

Alperen kardeş.İşe memleketinle başla.Annen ve baban nereli?Sonra annen ve babanın kökenini,yani onların ebeveynlerinin nereden geldiğini öğren.Yerleşik bir kökene ulaşınca bu sefer o yerin tarihteki geçmişini araştır.Zaten köken araştırması da bundan öteye kolay kolay geçemez.Biz de soyağacı olayı çok yaygın değil.Batıda ve Çin'de aile büyükleri soyu kaydeder ve nesilden nesile aktarır.Biz de bu çok yaygın değil.Bu yüzden yapabileceğin en sağlıklı araştırma bu olur.Bunun haricinde zaten kafatasçı olmadığımız için kafataslarımızı ölçüp,"şu kökendeniz,bu kökendeniz"demenin manası yok.Çünkü hele bizim Anadolu'muzda kültürler birbirleriyle öyle bir karışmış ki,kurcalasak hepimizin kökeninde bir yerlerde Çerkezlik-Lazlık-Kürtlük-Araplık,vs. çıkmayacağının kimse garantisini veremez.Ama Atamızın da dediği gibi NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Pzt Haz 18, 2007 20:43

Çetin Taş yazdı:Alperen kardeş.İşe memleketinle başla.Annen ve baban nereli?Sonra annen ve babanın kökenini,yani onların ebeveynlerinin nereden geldiğini öğren.Yerleşik bir kökene ulaşınca bu sefer o yerin tarihteki geçmişini araştır.Zaten köken araştırması da bundan öteye kolay kolay geçemez.Biz de soyağacı olayı çok yaygın değil.Batıda ve Çinde aile büyükleri soyu kaydeder ve nesilden nesile aktarır.Biz de bu çok yaygın değil.Bu yüzden yapabileceğin en sağlıklı araştırma bu olur.Bunun haricinde zaten kafatasçı olmadığımız için kafataslarımızı ölçüp,"şu kökendeniz,bu kökendeniz"demenin manası yok.Çünkü hele bizim Anadolumuzda kültürler birbirleriyle öyle bir karışmış ki,kurcalasak hepimizin kökeninde bir yerlerde Çerkezlik-Lazlık-Kürtlük-Araplık,vs. çıkmayacağının kimse garantisini veremez.Ama Atamızın da dediği gibi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

hmm biz anne-baba Amasyalıyız aslında ama babaanne tarafı artvinliymiş gürcü yani bir nevi gürcü kanıda var bende hatta eniştemde gürcü ama eniştemde koyu mhplidir her neyse ben Dedeme sorayım,bu işi ayrıntılarına kadar araştırayım "Ne mutlu Türküm Diyene".....
En son AlpereN tarafından Pzt Haz 18, 2007 22:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen MedceziR » Pzt Haz 18, 2007 22:21

Biz de şu an Sivas'tayız ama dedemgilin evi Selanikte Atatürkle eviyle komşularmış ordan cumhuriyet döneminde sivasa göç etmişler, bildiğim en eski hikaye bu ama ben daha derine gitmek istiyorum ve nasıl gideceğimi de pek bilmiyorum..
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Sal Haz 19, 2007 0:04

Medcezir,dediğim gibi önce kökeninle ilgili bilgi topla.Yeteri kadar bilgi topladıktan sonra senin durumun özel bir durum olduğu için yani Selanik göçmenliği olduğu için muhtemelen büyük kütüphanelerde,mesela Beyazıt Kütüphanesi'nde nüfus kayıtlarına ulaşabilirsin sanırım Selanik'in.Ben de araştırayım istersen,bi çeşit dedektiflik ve oldukça da zevkli.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Hasta » Sal Haz 19, 2007 6:16

Arkadaşlar,ilginç bir konu kökenlerimiz ama bu başlıkta seçimlerdeki oy'umuzu konuşacağız.Köklerimiz konusunu Genel Sohbette ya da yeni bir başlık altında tartışalım,burada değil.Teşekkürler...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Sal Haz 19, 2007 8:50

Arkadaşlar,ilginç bir konu kökenlerimiz ama bu başlıkta seçimlerdeki oy'umuzu konuşacağız.Köklerimiz konusunu Genel Sohbette ya da yeni bir başlık altında tartışalım,burada değil.Teşekkürler...
:kikirik: :kikirik: :kikirik:
Ya Nurdancığım haklısın,mevzu nasıl buralara geldi ben de şaşkınım :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen 07poyraz » Sal Haz 19, 2007 15:10

Ben sol görüşlü bir insanım,oyum CHP ye.Ben yıllardır sendika üyesiyim,hiç bir zaman sendika başkanından dolayı,sendikadan ayrılmak aklıma gelmedi.Durum bu kadar hassasken hala armudun sapı üzümün çöpü mantığını anlayamıyorum.Ve şunuda itiraf edeyim ilk kez MHP ye oy atacaklara sempatiyle bakabiliyorum...
Kullanıcı küçük betizi
07poyraz
Üye
Üye

İletiler: 9

İletigönderen Çetin Taş » Sal Haz 19, 2007 20:51

07poyraz,ben de 14-15 sene önce Ülkücülerle kavga eden benmiydim,başkasımıydı diye soruyorum bu günlerde kendime.Yalnız değilsin,merak etme.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen CaNKutSaL » Prş Haz 21, 2007 15:08

oy kullanmıyorum geçen seçimde de kayıt yaptırmadım bu seçimde de...
çok da memnunum halimden..

akp, chp, mhp hepsine gıcığım... siyasetin kendisine gıcığım..

yok oy moy kimseye...
Kullanıcı küçük betizi
CaNKutSaL
Üye
Üye

İletiler: 42

İletigönderen dervishizir » Cmt Şub 07, 2009 10:04

Yerel seçimlere girse HAK ve EŞİTLİK partisine verirdim, olmayınca hiç birine vermem :D genel seçimlerde de bütün aile oylarımla beraber Osman Paşamınn yanıdayım.
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye

İletiler: 144

Önceki

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x