[img]http://www.avazturk.com/upload/Image/mart/askere_zimmetlendi.jpg[/img]
Şehit Yakınları ve Gaziler Askere zimmetlendi
Genelkurmay Başkanlığı, şehit aileleri ve gazilerin geleceğini garantiye almak için çok önemli bir çalışma başlattı.
Proje kapsamında Şehit Aileleri ve Gaziler, bulundukları illerin garnizonlarına zimmetlendi.
Yapılacak çalışmaları koordine etmek için Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde Şehit ve Gazi Dairesi oluşturuldu. Daire başkanlığına da bir Kurmay Albay getirildi. Daire, yapılacak çalışmaları koordine edecek.
Edinilen bilgilere göre, bu çalışmalar çerçevesinde yapılacaklar şöyle:
- Şehit aileleri ve Gazilerin bulunduğu yerlerdeki Garnizon Komutanlıkları bünyesinde psikolog ve sosyologların da bulunduğu bir birim oluşturulacak.
- Bu birim, bulundukları ildeki tüm şehit aileleri ve Gazilerle ilgili bilgileri tarayacak. Çocuklarının eğitim durumundan, yaşadıkları sıkıntılara kadar bütün bilgiler, bu birim tarafından bir veri tabanına yüklenecek.
- Özellikle çocukların eğitim durumları konusunda çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar, eğitim sorunlarından, üniversite konusunda nasıl yönlendirileceklerine kadar birçok konuyu kapsayacak.
- Şehit ve Gazi çocuklarının eğitimleri dışında nasıl sağlıklı bir birey olarak yetişeceği konusunda da çalışmalar yürütülecek.
Genelkurmay Başkanlığı, daha önce de bu konularda çalışmalar yürütüyordu. Özel okullar ve özel dershanelerin şehit çocuklarını ücretsiz okutması yanında bazı üniversitelerde de burslu okumalarının önü açılmıştı. Son iki yıldır yaklaşık 70 şehit çocuğu üniversitede burslu olarak okutuluyordu. Son çalışma ile birlikte bu destek, daha kurumsal bir hale dönüşmüş olacak.
AVAZTÜRK, 19 Mart 2010