Sezen Mi, Sazan Mı?
Oray Eğin ne demişti? "Sezen'in bu ülkede dokunulmazlığı mı var?"
Türkiye garip bir ülkedir. Yazarından çizerine, üniversitesinden siyasetine "açabildikçe açan" kim varsa geçmişten bu yana allanıp, pullanıp, servis edilir. Tıpkı manavlarda en öne dizilen GDO'lu (genetiği değiştirilmiş organizma) meyveler gibi. Hepsi albenidir ama ne tadı vardır ne tuzu. Anadolunun o eşsiz lezzetini asla bulamazsınız. Bizim topraklarda yetişmiştir, bizim manavlarda satılır ama genetiği değişmiştir.
Bu yaz aldığım kayısılar bir garipti. Ne tadı vardı, ne kayısı kokusu... Hatta dolaba koyduktan iki-üç gün sonra çıkardığımda daha irileştiğini, büyüdüğünü gördüm..(!)
Bizim GDO'lu sanatçı, yazar-çizer, aydınlar da böyle değil midir? Durdukları yerde büyütülür, allanıp-pullanıp servis edilir ama bir tatsızlık, bir yavanlık hep hissedilir.
Sezen Hanım da SAZAN olup AÇILIP-SAÇILMANIN dayanılmaz cazibesine kendini kaptırıp
Başvekil'e bir selam sarkıtıp, "açılımı destekliyorum" deyivermiş..(!) Üstelik bu açılımda nerelerini açacağını da bilmiyor, çünkü açılımcılar nerelerini açacağını söylemeden "aç, aç" diye çığlık atılıyor. SAZAN hanım için önemli mi? O açılmanın cazibesine kapılmış "açalım" diyor(!)
Aç hanımefendi aç... Şurada kaç yıl daha açabileceksin ki(!)
Bu ülkenin bir zamanlar özgün, endemik sanatçıları da vardı. Rahmetli Barış Manço, Cem Karaca gibi. Kültürümüzle ilgili birçok güzelliği Barış'ın sözlerinde bulmuştuK. Giittiği ülkelere de bizim kültürümüzü taşıdı.
Şimdi her alana GDO hakim. Tadları yok, renkleri yok.
Sazan Hanım "aç"mayı desteklemeyenleri "lekeli(!)" ilan etmiş. Bu noktada Sazan
Hanım'a anonim bir duvar şiiri ile cevap vereyim:
RENKLER
Hiç baktın mı çevrene
Görebildin mi renkleri?
Sarı, yeşil, mavi,kırmızı, turuncu...
Sen beyaz, bembeyaz
Ben kara, kapkara.
Sana beyaz dediğime aldanma,
Lekelerle dolusun.
Beni hiç mi hiç sorma
Karada ne leke bulursun?
Ne yazmıştı ODATV.COM?
Sazan Hanım'ın babası Feto'nun okulunda idareci..(!)
Ne demişti Sazan Hanım?
"Ailece destekliyoruz(!)"
Açılıma açılımın içeriğini bilmeden destek vermenin altında yatan ikircikli yaklaşım, şehit aileleri dahil "açmayı" desteklemeyenleri "lekeli" bulan Sazan Hanım'ın aile ilişkilerinde yatıyor olsa gerek.
Hangi taşı kaldırsan altından F tipi imalat çıkıyor.
z_eucar@yahoo.com.tr
Zahide UÇAR, 21 Ağustos 2009