Siyonistlerin bankası Türkiye'ye de el attı

Genel & Güncel Konular

Siyonistlerin bankası Türkiye'ye de el attı

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Eyl 29, 2009 16:25

Siyonistlerin bankası Türkiye'ye de el attı

Siyonist harekete maddi destek sağlamak için kurulan İsrail’in en büyük bankası, Türkiye’de ofis açmak için harekete geçti.
İkinci Siyonizm Kongresi’nde, Siyonist harekete maddi kaynak sağlamak için kurulmasına karar verilen İsrail’in en büyük ikinci bankası Bank Leumi, Türkiye’de önce temsilcilik açmayı, ardından da yatırım bankası satın almayı planlıyor. Siyonist hareketin Filistin’de toprak satın almak için yaptığı çalışmalarda başrol oynayan ve 1902 yılında kurulan banka, Tel Aviv’deki ilk yahudi mahallesinin kurulmasını da sağladı.

Temsilcilik açacak
Sabah gazetesinde yer alan habere göre, İsrailli Bank Hapoalim’in Cıngıllıoğlu ailesine ait C Yatırım Bankası’nı satın alması ve sektörde kısa zamanda önemli başarılara imza atması, rakibi Bank Leumi’yi de harekete geçirdi. Temelleri Theodor Herzl tarafından atılan Bank Leumi ilk etapta bir temsilcilik açmak istiyor. Bankanın asıl hedefi ise Türkiye’de bir yatırım bankası satın almak.

Merkez Bankası gibi
Siyonizm’in kurucusu olarak kabul edilen Theodore Herzl’in teşvikiyle kurulan banka, ilk şubesini 1903 yılında Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde bulunan Yafa kentinde açtı. Banka’nın genel merkezi Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Kudüs’e taşındı. 1948 yılında yeni kurulan İsrail devleti tarafından merkez bankası gibi çalışmakla görevlendirildi. İkinci Dünya Savaşı sırasında İngiliz Ordusu’nun kıyafet ihtiyacının karşılanması görevini de üstlenen banka, 2006’da özel sektöre devredildi.

İsrail’in Ziraat Bankası
Toplam aktif büyüklüğü 68 milyar dolar olan Leumi Grubu’nun bünyesinde halen üç banka (Bank Leumi, Arab- İsrael Bank ve Leumi Mortgage Bank) bulunuyor. İsrail’in en büyük finansal grubu olan Leumi’nin bilânço büyüklüğü Ziraat Bankası ile aynı. Banka halen Amerika, İngiltere, İsviçre, Lüxemburg, Romanya ve Panama’da faaliyet gösteriyor. 107 yıllık mazisi bulunan bankanın genel müdürlüğünü 'Demir Leydi' lakabıyla anılan, İsrail’in en etkin kadınlarından olan Galia Maor yürütüyor.


YENİÇAĞ
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x