Siz Petkim'i Kime Sattınız?

Tartışma Alanı

Siz Petkim'i Kime Sattınız?

İletigönderen Türk-Kan » Cum Tem 06, 2007 13:30

Siz Petkim'i Kime Sattınız ?

Sır denilenler bir bir çözülüyor: Biri Avrasya Yahudiler Konfederasyonu Başkanı, diğeri Ermenistan 2020 projesinin üyesi !!!

Petkim"in gizemli alıcısı Yahudi Konfederasyonu başkanı Mashkevich çıktı

Petkim"i alan Eurasia Group"un üstündeki sis perdesinin ardında Kazak zengin Alexander Mashkevich çıktı. Kazakistan ekonomisinin dörtte birini kontrol eden, 1 milyar dolarlık kişisel serveti ile Forbes listesinde yer alan Mashkevich aynı zamanda Avrasya Yahudiler Konfederasyonu Başkanı.

Petkim"i alan sır isim, Avrasya Yahudiler Konfederasyonu Başkanı, Kazak işadamı Alexander Mashkevich... Mashkevich, Petkim"i alan konsorsiyumda yer alan Investment Industrial Group Eurasia"nın sahibi. 1 milyar dolarlık kişisel servetiyle Forbes listesinde 620"nci sırada yer alan Mashkevich, 5 milyar dolarlık tahmini satış rakamına ulaşan Eurasia Group"u kurarak bölgenin en önemli şirketi haline getirdi.

Dev grubun bankası da var

İsrail vatandaşı da olan Alexander Mashkevich, zamanın çoğunu İsrail"de geçiriyor, ayda sadece 1 hafta Kazakistan"da kalıyor. Kazakistan ekonomisinin dörtte birini yönettiği belirtilen Mashkevich, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev"in de desteğiyle son dönemde büyük bir güç kazandı. Özellikle ülkeden Çin"e yapılan ihracatta çok büyük bir payı var. Mashkevich, Exxon Mobile"in eski yöneticisi olan ve halen davası süren James Giffen ile yaptığı yatırımlarla da adından söz ettirdi. Eurasia Grubu enerjinin yanı sıra finans ve madencilik alanında faaliyette bulunuyor. Mashkevich"in bankasının ismi ise Euro-Asian Bank...

Diğer ortak ABD"li


Petkim ihalesine 2 milyar 50 milyon dolarla en yüksek teklifi veren TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu"nun biri finans diğeri de stratejik yatırımcı olmak üzere 3 ortaklı olduğu açıklandı. Konsorsiyumun Danışmanı Recai Ulusoy, Rus portföy yatırım şirketinin Investment Troika Dialog, stratejik yatırımcıların Caspi Neft (Kazakistan), Investment Industrial Group Eurasia olduğunu söyledi. Ancak ortaklar incelendiğinde, asıl yatırımcının Mashkevich"in şirketi Eurasia Group olduğu ortaya çıkıyor. Kazakistan merkezli Caspi Neft ise araştırıldığında, şirketin yüzde 100"ünün ABD merkezli Transmeridian"a ait olduğu anlaşılıyor. Wall Street"te halka açık olan Transmeridian, Kazakistan bölgesinde enerji yatırımları ile dikkat çekiyor ancak şirket zor günler geçiriyor. Son çeyrekte 15 milyon dolarlık zarar açıklayan şirket 2006 yılını da 53 milyon dolar zararla kapattı.

Danışmanı Şeker"in ortağı

Petkim ihalesini alan grubun danışmanlığını ise Şekerbank"ın ortağı olan Turan Alem Bank yapacak. Rabobank"la evliliği son dakikada iptal edilen Şekerbank, 2006 yılında yüzde 33.98 hissesini 424.7 milyon YTL"ye Kazak Bank Turan Alem Group"a satmıştı.

Euro-Asia Bank"ı gizlediler

Grubun Asya"nın en büyük bankalardan birinin ortağı olduğunu kaydeden Konsorsiyumun Danışmanı Recai Ulusoy, ısrarlı sorulara karşın bu bankanın adını vermekten kaçındı. Oysa banka, Alexander Mashkevich"in sahibi olduğu Euro-Asian Bank. Ulusoy, “Kazak yatırımcılar bankacılıkta oldukça büyükler. Petkim"e ilişkin liman projeleri de var. Konsorsiyumda 3 firma yatırımcı. Rus Investment Troika Dialog, finans yatırımcısı. Caspi Neft (Kazakistan) ve Investment Industrial Group Eurasia da yatırımcılar” dedi.

Ulusoy, “Konsorsiyumu Kazak yatırımcılar biraraya gelerek kurdular. Büyük hedefleri var. Öncelikli olarak rafineri çalışmaları için büyük bir çalışma başlayacak” diye konştu. Ulusoy, yatırımcıların Petkim"in bölgedeki önemini, yöneticilerinin başarısını yakından izlediklerini belirterek, ciddi yatırımların yapılacağını ifade etti.

Seydişehir Alüminyum ihalesi için 12 yöneticisini Türkiye"ye gönderdi

Eurasia Group 2003 yılındaki Seydişehir Aliminyum ihalesi ile de ilgilenmiş, grubun 12 yetkilisinin Unakıtan himayesinde iki kez özelleştirilecek Seydişehir Alüminyum fabrikasını gezdiği basında yer almıştı. Kazak gruba, fabrika ziyaretinde Fine Grup"tan Mehmet Tutal refaket etmişti. Fine Grup ise Fettah Tamince"ye ait. Kıran kırana geçen Seydişehir Alüminyum ihalesini yerli Cengiz İnşaat şirketi kazanmıştı.

Troika Bank"ın sahibi Ermenistan 2020 projesinin üyesi

Petkİm"İ alan girişim grubunun finansal ortağı Rus Troika Bank"ın yüzde 65 hissesini elinde tutan Ruben Vardanian, Ermenistan 2020 projesinin aktif bir üyesi. Proje, tüm dünyadaki Ermenilerin paralarını Ermenistan bankalarına getirmesi ile 2020 yılında ülke ekonomisinin güçlü bir noktaya gelmesi için çaba gösteriyor.


Rus Troika Bank"ın Rusya"da 12 şubesi bulunuyor. 2006 yılında gerçekleştirdiği menkul kıymet işlemlerinin hacmi 150 milyar dolara ulaşırken 2005"te dünyada en çok alım ve satım danışmanlığı yapan kuruluşlar arasında dördüncü sırada yer aldı. Banka 1991 yılında Rus asıllı ABD"li bankacı Peter Derby tarafından kuruldu. Dünyaca ünlü bankalarda çalışan Derby son olarak Amerikan Sermaye Piyasası Kurulu"nda (SEC) Operasyonlardan ve Yönetimden Sorumlu yetkili kişiydi ve direkt başkana bağlı olarak çalışıyordu. Derby 2005 yılında bu görevinden emekli oldu. Bugün bankanın yönetim kurulu başkanlığını Ruben Vardanian yapıyor.

“Orijini gizlemiyoruz” dedikleri şirketin yöneticileri ihalede kartvizit bile vermedi

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Osman İlter de ihalenin ardından kısa bir değerlendirmede bulundu. İlter, ihaleye katılan 8 yatırımcının ortalama 16 milyar dolarlık masanın etrafında, Türkiye"ye yatırım için geldiklerini söyledi. Petkim için sadece 2 milyar dolarlık bir teklif gelmediğini, diğer firmaların da bu tutarı vermeye hazır olduklarını ifade etti. İhaleyi kazanan şirketin orijinine ilişkin sorulara yanıt veren İlter, “Burada gizleme yok. Yeterlilik kriterlerine uydukları için ihaleye katıldılar. İlgili bilgiler Rekabet Kurulu"na gönderilecek” diye konuştu. Ancak şirket yetkililerinin kartvizit bile vermediği dikkat çekti.

Ödeme şekli belli değil

Konsorsiyumun Danışmanı Ulusoy, toplam 2 milyar 50 milyon dolarlık tutarın ödeme şekline ilişkin sorulara, “Ödeme peşin mi taksitli mi olacak? Bu soruya yanıt vermek için erken. Yeni bir stratejik ortak katılır mı? Bunlar hepsi değerlendirilecektir. Ancak ödeme planı konusunda bir hazırlık yapmamış olsak burada oturmazdık” diye konuştu. Ulusoy, konsorsiyuma yerli bir ortak alma ihtimallerinin bulunup bulunmadığına yönelik soruya da, “Yerli yatırımcı da olabilir. Kazak yatırımcılar buna olumlu bakacaklardır” dedi.
En son Türk-Kan tarafından Pzr Tem 08, 2007 2:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen ACD » Cum Tem 06, 2007 13:39

İlgili bir haber;

Petkim Hisseleri Tavan Yaptı

Özelleştirme ihalesi nedeniyle dün işleme kapalı kalan Petkim’in hisse senetleri açılışta 10 YTL’yle tavan fiyata ulaştı.

Resim

Petkim yüzde 51 hissesinin özelleştirilmesi için yapılan ihalede 2.05 milyar dolarlık en yüksek teklifin ardından, bugün yeniden işlemlere başlarken ve yüzde 11.11 artışla 10 YTL’ye çıkarak tavan oldu. Petkim ilk seans sonunda yüzde 8.8 yükselişle 9.8 YTL’den kapandı.

MKB’nin ihale nedeniyle dün sabah açılış öncesi işleme kapattığı Petkim hisseleri 9 YTL’den kapanmıştı. bu fiyata göre şirketin toplam değeri 1.43 milyar dolara denk geliyordu.

BORSA DÜŞÜŞTE

Günlerdir art arda rekorlar kıran borsada ise düşüş yaşanıyor. Güne 49 bin 850 puan düzeyinden başlayan İMKB Ulusal 100 Endeksi, 49 bin 410 puana kadar geriledi. Endeks ilk seansta, 81 puan düşüşle 49 bin 768 puandan kapandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 0.16 değer yitirdi.

Anayasa Mahkemesi’nin cumhurbaşkanını halkın seçmesine vize vermesi yakından izlenirken, Petkim hisselerinin performansının borsanın seyrini belirlemesi bekleniyor.

Dolarda hafif yükseliş yaşanıyor. Bankalararası piyasada dolar 1,3005 YTL düzeyini aşsa da daha sonra 1,29’lu seviyelere geriledi. Dolar 1,30 sınırına yakın işlem görüyor.

Tahvil ve bono piyasasında en çok işlem gören 6 Mayıs 2009 vadeli tahvilin bileşik faizi yüzde 17.95 düzeyinde bulunuyor.

Kaynak
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen Hasta » Cum Tem 06, 2007 13:45

Türk-Kan, ACD, teşekkürler...Dinler arası dialogun meyveleri beni şaşırtmıyor... :imam: :papaz:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen MedceziR » Cum Tem 06, 2007 13:50

Bunlara İstiklal Mahkemeleri kesin şart oldu artık. Göstere göstere gerile gerile satıyorlar heryeri. 22 Temmuz'da yine bunları iktidar yapacak (büyük ihtimal öyle olacak) zihniyeti anlamıyorum. Milletin gözü kör kulağı sağır heralde.

Türkan abla bu acıklı haberi paylaştığın için sağol :cry: :evil:
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."


Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye
 
İletiler: 1763
Kayıt: Pzr Nis 08, 2007 15:54
Konum: Yiğidin Harman Olduğu Yerden...

İletigönderen TheBradva » Cum Tem 06, 2007 21:37

Türk-Kan, yazılarını okumayı özlemişim beh... :)
Kullanıcı küçük betizi
TheBradva
Üye
Üye
 
İletiler: 62
Kayıt: Çrş Şub 21, 2007 19:04

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Tem 07, 2007 13:28

ACD, ekleme icin tesekkürler.

NuNNi, feto hepsini kutsasin :papaz:

MedceziR,
Bunlara İstiklal Mahkemeleri kesin şart oldu artık.

kesinklikle kardesim!

TheBradva, ben de seni aramizda görmeyi özlemisim :wink:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen Veled » Prş Tem 12, 2007 12:59

Türk-Kan, paylaştığın için sağol bu da dinler arası diyolog sanırım :x
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Re: Siz Petkim'i Kime Sattınız?

İletigönderen Deli Haydar » Pzt Eyl 26, 2011 15:26

Türk-Kan yazdı:Sır denilenler bir bir çözülüyor: Biri Avrasya Yahudiler Konfederasyonu Başkanı, diğeri Ermenistan 2020 projesinin üyesi!

İsrail vatandaşı da olan Alexander Mashkevich, zamanın çoğunu İsrail"de geçiriyor, ayda sadece 1 hafta Kazakistan"da kalıyor. Kazakistan ekonomisinin dörtte birini yönettiği belirtilen Mashkevich, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev"in de desteğiyle son dönemde büyük bir güç kazandı...

Eurasia Group 2003 yılındaki Seydişehir Aliminyum ihalesi ile de ilgilenmiş, grubun 12 yetkilisinin Unakıtan himayesinde iki kez özelleştirilecek Seydişehir Alüminyum fabrikasını gezdiği basında yer almıştı. Kazak gruba, fabrika ziyaretinde Fine Grup"tan Mehmet Tutal refaket etmişti. Fine Grup ise Fettah Tamince"ye ait. Kıran kırana geçen Seydişehir Alüminyum ihalesini yerli Cengiz İnşaat şirketi kazanmıştı...




Tamince Kazakistan'ın Barış Piramidi'ni
14 Ayda Yetiştirdi

Referans Gazetesi / 4 Eylül 2006


Kazakistan’ın başkenti Astana’da Sembol İnşaat tarafından 14 ayda inşa edilen dünya barışı ve uluslararası anlaşmanın sembolü Barış Piramidi'ni 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne yetiştirmek için dört bin Kazak askeri de seferber oldu. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in piramide büyük önem vermesi nedeniyle açılıştan bir gece önce yapılan hazırlıklara Kazak hükümetinden bakanlar bizzat katıldı.

Dünyaca ünlü mimar Sir Norman Foster tarafından projesi oluşturulan Barış Piramidi'ni 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne yetiştirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Kazakistan’da daha önce 8 ay gibi kısa bir sürede buradaki Rixos President Astana Hotel’i bitirdik. Bu bizim için büyük bir referans oldu. Barış Piramidi’ni de 14 ayda bitirdik” dedi. Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan cumhurbaşkanlarının katılımı ile Cuma günü açılışı gerçekleştirilen Barış Sarayı, 12 Eylül’de yapılacak olan Dinlerarası Diyalog Konferansı'na da ev sahipliği yapacak.

Barış Piramidi’ni Kazakistan Cumburbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in himayesinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Tamince, “İki yıl önce Akdeniz’de tekne ile gezerken bu proje ile ilgili bir hazırlık yapmamız istendi. Ve Nazarbayev bu projenin dinlerarası diyaloğa hizmet etmesi ve barışı temsil etmesi gerektiğini söyledi. Benim de aklıma ilk olarak dünyaca ünlü mimar Norman Foster geldi. Bu projeyle Kazakistan’da mimarlık açısından önemli bir adım atıldı” diye konuştu. Basın mensuplarının toplantıda projenin maliyeti ile ilgili sorduğu soruya Tamince, “Henüz hesaplamadık” diye cevap verdi.

Toplantıda konuşan Norman Foster, kendisine teklifin iki yıl önce geldiğini belirterek, “Binanın piramit şeklinde yapılma teklifi sayın Nazarbayev’den geldi. Yapılması zor bir projeydi. Projeler bittikten sonra opera salonunun ekleneceğinin söylenmesi projeyi iki katına çıkardı. Yapımı geleneksel piramit yapısının tam tersi modern bir özelliğe sahip. Piramite sadece yeraltından girebiliyorsunuz” diye konuştu.

Barış Piramidi’nin Özellikleri

  • 62 metre yüksekliğinde olan piramit, 25 katlı bina yüksekliğinde.
  • Dış cephede 900 metrekare cam kullanıldı.
  • Binanın yapımında 37 bin metreküp beton kullanıldı.
  • Üç bin 800 ton demir kullanıldı
  • İç mekanda 12 bin metrekare granit, 10 bin metrekare seramik. Altı bin metrekare halı ve Üç bin metrekare parke kullanıldı.
  • Piramit’in inşasında yaklaşık 1000 Kazakistanlı, 1000’ de Türk işçi olmak üzere iki bin işçi çalıştı.
  • Eksi 30 dereceye varan soğukta bina dört ayda tamamlandı.
  • Barış Sarayı’nda 32 dinin temsilcileri için özel ofisler ve ibadet bulunuyor.
  • Piramidin inşasında kullanılan konstrüksiyon malzemeleri Türkiye’den kamyonla getirildi. Bir kamyon Türkiye”den Astana’ya 7 günde geldi.



Ayrıntılı bilgi için bakınız: Emsali Görülmemiş Bir Malubiyetin Mümessilliği A.Ş.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Siz Petkim'i Kime Sattınız?

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş May 10, 2012 19:38

Devlet Petkim'den Tamamen Çıktı

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Petkim’deki yüzde 10,32’lik kamu hissesinin nihai pazarlık görüşmesinde, 168 milyon 500 bin dolarla en yüksek teklifi veren Socar Turkey Enerji AŞ ve Socar International DMCC OGG’ye satışını onaylandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Kamu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu imzalı açıklamada, Petkim Petrokimya Holding AŞ’nin sermayesindeki yüzde 10,32 oranındaki kamu hissesinin satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin yapılan ihale sonucunda, sözkonusu kamu hissesinin 168 milyon 500 bin dolarla Socar Turkey Enerji AŞ ve Socar International DMCC OGG’ye ihale şartnamesi çerçevesinde satılmasının ÖYK tarafından bugün onaylandığı belirtildi.

Bu arada, 1987 yılında özelleştirme kapsamına alınan Petkim’in, İzmit-Yarımca’da bulunan üretim kompleksi, 2001 yılında 60 milyon dolar bedelle satılmış, kalan kısmının özelleştirme ihale süreci ise 20 Ocak 2003 tarihinde tarihinde başlamıştı. 6 Haziran 2003 tarihinde yapılan ihaleyi ise Standart Kimya Petrol Doğalgaz Sanayi ve Ticaret AŞ kazanmıştı.

Ancak, Standard Kimya Petrol Doğalgaz Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından verilen süre içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmemesi sonucunda, Petkim ihalesi iptal edilerek, Standart Kimya’nın 10 milyon dolar tutarındaki geçici teminat mektubu irat kaydedilmişti.

Petkim’in yüzde 88,86’sına tekabül eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla, 26 Ağustos 2003 tarihinde yeniden ihaleye çıkılmış, ancak, son teklif verme tarihi olan 30 Ocak 2004’te yeterli teklif verilmediği için ihale iptal edilmişti.

Yüzde 34,5’i, 2005’te halka arz edilmişti

Nisan 2005 tarihinde Petkim’in sermayesindeki yüzde 34,5 oranındaki hissesi halka arz edilmişti.

PETKİM’in sermayesindeki, yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok satış yöntemi ile özelleştirilmesine ilişkin ihale sürecinde, 5 Temmuz 2007’de yapılan nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolarla TransCentralAsia Ortak Girişim Grubu vermişti. Ancak, daha sonra ihalede 2 milyar 40 milyon dolar ile ikinci en yüksek teklif veren Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu ile sözleşme imzalanmıştı.

Petkim yüzde 51 hissesi 2008 yılında Socar&Turcas Petrokimya AŞ’ye devredilen Petkim, 1965’de TPAO öncülüğünde kuruldu. Petkim, İzmit-Yarımca Kompleksinde 1970 yılında, önce 5 fabrikayı işletmeye açtı daha sonraları diğer fabrikalar bunu takip etti. Hızla artan talebi karşılamak için Petkim’in ikinci kompleksinin Aliağa’da kurulması kararlaştırıldı.

Aliağa Kompleksi projelendirildiği yıllardaki mevcut en ileri teknolojiler ve optimum kapasitelere sahip olarak kuruldu ve 1985 yılında işletmeye alındı. Petrokimyasal ara ve nihai ürünler üreten ve satan Petkim’in net satışı 2 milyar 909 milyon lira. 2 bin 631 personele sahip olan Petkim’in pazar payı ise yüzde 26 civarında bulunuyor.

Bu arada, yüzde 51’i Socar Turcas Petrokimya AŞ’ye ait olan Petkim’in yüzde 38,68 hissesi İMKB’de işlem görüyor.

VATAN, 9 Mayıs 2012
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Siz Petkim'i Kime Sattınız?

İletigönderen Deli Haydar » Cmt Kas 17, 2012 15:54

Deli Haydar yazdı:
Türk-Kan yazdı:Sır denilenler bir bir çözülüyor: Biri Avrasya Yahudiler Konfederasyonu Başkanı, diğeri Ermenistan 2020 projesinin üyesi!

İsrail vatandaşı da olan Alexander Mashkevich, zamanın çoğunu İsrail"de geçiriyor, ayda sadece 1 hafta Kazakistan'da kalıyor. Kazakistan ekonomisinin dörtte birini yönettiği belirtilen Mashkevich, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in de desteğiyle son dönemde büyük bir güç kazandı...

Eurasia Group 2003 yılındaki Seydişehir Aliminyum ihalesi ile de ilgilenmiş, grubun 12 yetkilisinin Unakıtan himayesinde iki kez özelleştirilecek Seydişehir Alüminyum fabrikasını gezdiği basında yer almıştı. Kazak gruba, fabrika ziyaretinde Fine Grup'tan Mehmet Tutal refaket etmişti. Fine Grup ise Fettah Tamince'ye ait. Kıran kırana geçen Seydişehir Alüminyum ihalesini yerli Cengiz İnşaat şirketi kazanmıştı...


Tamince Kazakistan'ın Barış Piramidi'ni
14 Ayda Yetiştirdi

Referans Gazetesi / 4 Eylül 2006


Kazakistan’ın başkenti Astana’da Sembol İnşaat tarafından 14 ayda inşa edilen dünya barışı ve uluslararası anlaşmanın sembolü Barış Piramidi'ni 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne yetiştirmek için dört bin Kazak askeri de seferber oldu. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in piramide büyük önem vermesi nedeniyle açılıştan bir gece önce yapılan hazırlıklara Kazak hükümetinden bakanlar bizzat katıldı.

Dünyaca ünlü mimar Sir Norman Foster tarafından projesi oluşturulan Barış Piramidi'ni 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne yetiştirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Kazakistan’da daha önce 8 ay gibi kısa bir sürede buradaki Rixos President Astana Hotel’i bitirdik. Bu bizim için büyük bir referans oldu. Barış Piramidi’ni de 14 ayda bitirdik” dedi. Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan cumhurbaşkanlarının katılımı ile Cuma günü açılışı gerçekleştirilen Barış Sarayı, 12 Eylül’de yapılacak olan Dinlerarası Diyalog Konferansı'na da ev sahipliği yapacak.

Barış Piramidi’ni Kazakistan Cumburbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in himayesinde gerçekleştirdiklerini kaydeden Tamince, “İki yıl önce Akdeniz’de tekne ile gezerken bu proje ile ilgili bir hazırlık yapmamız istendi. Ve Nazarbayev bu projenin dinlerarası diyaloğa hizmet etmesi ve barışı temsil etmesi gerektiğini söyledi. Benim de aklıma ilk olarak dünyaca ünlü mimar Norman Foster geldi. Bu projeyle Kazakistan’da mimarlık açısından önemli bir adım atıldı” diye konuştu. Basın mensuplarının toplantıda projenin maliyeti ile ilgili sorduğu soruya Tamince, “Henüz hesaplamadık” diye cevap verdi.

Toplantıda konuşan Norman Foster, kendisine teklifin iki yıl önce geldiğini belirterek, “Binanın piramit şeklinde yapılma teklifi sayın Nazarbayev’den geldi. Yapılması zor bir projeydi. Projeler bittikten sonra opera salonunun ekleneceğinin söylenmesi projeyi iki katına çıkardı. Yapımı geleneksel piramit yapısının tam tersi modern bir özelliğe sahip. Piramite sadece yeraltından girebiliyorsunuz” diye konuştu.

Barış Piramidi’nin Özellikleri

  • 62 metre yüksekliğinde olan piramit, 25 katlı bina yüksekliğinde.
  • Dış cephede 900 metrekare cam kullanıldı.
  • Binanın yapımında 37 bin metreküp beton kullanıldı.
  • Üç bin 800 ton demir kullanıldı
  • İç mekanda 12 bin metrekare granit, 10 bin metrekare seramik. Altı bin metrekare halı ve Üç bin metrekare parke kullanıldı.
  • Piramit’in inşasında yaklaşık 1000 Kazakistanlı, 1000’ de Türk işçi olmak üzere iki bin işçi çalıştı.
  • Eksi 30 dereceye varan soğukta bina dört ayda tamamlandı.
  • Barış Sarayı’nda 32 dinin temsilcileri için özel ofisler ve ibadet bulunuyor.
  • Piramidin inşasında kullanılan konstrüksiyon malzemeleri Türkiye’den kamyonla getirildi. Bir kamyon Türkiye”den Astana’ya 7 günde geldi.



Ayrıntılı bilgi için bakınız: Emsali Görülmemiş Bir Malubiyetin Mümessilliği A.Ş.


İsrail Devleti'nin Kurulduğu
Tarihi Otele Tamince Talip

Hurriyet Gazetesi / 15 Kasım 2012


İsrail devletinin kuruluş kararlarının alındığı İsviçre’deki tarihi Grand Hotel Les Trois Rois satışa çıkarıldı. Otele Rixos zincirinin sahibi Fettah Tamince de talip oldu.

İsviçre’nin Basel kentinde bulunan dünyanın en eski otellerinden olan beş yıldızlı Grand Hotel Les Trois Rois (Hotel Drei Könige-Üç Krallar Oteli), sahibi İsviçreli işadamı Thomas Straumann’ın ekonomik krize düşmesi nedeniyle satışa çıkarıldı. İsrail devletinin kuruluş kararının alındığı ve ilk Siyonist kongresinin yapıldığı dünyanın en eski otellerinden biri olan Les Trois’in satışı büyük gizlilik içerisinde yürütülüyor. Otele ülke içinden alıcı çıkmayınca, ilgililer otel işine yeni giren ve zenginleşen gruplara yönlerini çevirirken, son 10 yılda Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden birisi haline gelen Rixos da otele talip oldu. Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, ekip olarak Basel’deki bu otel ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Bizim işimiz otelcilik ve oradaki fırsatları da değerlendiriyoruz. Les Trois Rois çok kıymetli bir otel. Orayı da gruba katmak isterim” diye konuştu.

Fettah Tamince, yurtdışında bir çok lokasyonda otel baktıklarını belirterek, İsviçre’de başka otellerle de görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Tamince, “Bizim işimiz otelcilik. Otel yaparız da alırız da. Basel’deki otelle ilgili görüşmeler yoğun devam ediyor” dedi.

İsviçre basınında çıkan haberlere göre, 1681 yılında o devir koşullarında yolcu hanı olarak kurulan ve Yahudi tarihi bakımından çok önemli olan otele Katarlı yatırımcılar ile Türk Rixos grubu satın almak için ilgi gösterdi. İddialara göre, otelin sahibi işadamı Thomas Straumann, ekim ayı başında İstanbul’a gelerek, Rixos yetkilileri ile görüşmelerde bulundu. Straumann’ın ayrıca yine satışa çıkardığı İsviçre’nin ünlü kayak merkesi Gstaad’ta bulunan beş yıldızlı lüks Bellevue oteli için de Rixos grubuna bir sunum gerçekleştirdiği İsviçre basınınca iddia edildi. Bundan sadece 10 yıl önce ilk otelini açıp, turizm sektörüne giren Rixos grubu kısa süre içinde başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde oteller aldı. Geçtiğimiz yıl İsviçre’nin ünü kayak merkezi Davos’ta bulunan beş yıldızlı Flüela Otelini satın alan Rixos grubun, Basel’deki Üç Krallar Oteli ile ciddi olarak ilgilendiği iddia ediliyor.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21


Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x