Sözde Değil, Özde Aydın; Bir Güzel Yüz Banu Avar

Sözde Değil, Özde Aydın; Bir Güzel Yüz Banu Avar

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Şub 11, 2010 13:32

Sözde Değil, Özde Aydın; Bir Güzel Yüz Banu Avar

Türkiye Banu Avar’ı TRT-1’de yayınlanan Sınırlar Arasında programıyla çok sevdi. Program kaldırılacak dendiğinde TRT-1’in ileti adresine binlerce mesaj gönderildi. Bu tepki karşısında TRT-1 programı kaldır(a)madı ama, TRT-2’ye transfer etti. Daha sonra da yayından kaldırıldı. Banu Hanım konu ile ilgili: “İsrail Büyükelçisi, İsveç Büyükelçisi, Vatikan Büyükelçisi buna benzer pek çok ülke büyükelçilerinin Dışişleri kanalıyla TRT’ye karışması ve dayatması sonucu basın özgürlüğü ihlalleri gerçekleşti. ‘Bunu kaldırın yayından’ dediler, program yayından kaldırıldı.” Diye açıklama yapmıştı.

Ülkemizde “özde aydın” diyebileceğimiz vasıfta aydın çok azdır. Milli Eğitim ABD ile yapılan özel anlaşmalar sonucunda Milli olmaktan çıkarılınca, başka ülkelerin aydınlarına benzemeyen bir garip aydın tipi türedi. Kendi ülkesinin diline, milli hassasiyetlerine, geleneklerine, dinine Fransız aydın tipleri(!).. Onlar “doğru yazmaya karar verdim” dediklerinde bile, doğru yazma ilhamı kendilerine Champ-Elysees’de geliyordu(!).. Kendi kimliğinden utanan, kes-kopyala mantığı ile aydınlığa kavuşmuş(!) kuklalar, Türk Halkına yıllarca aydın diye kakalandı.

Banu Avar Rahmetli Atilla İlhan’ın tedrisatından geçmiş, Türkçe düşünen bir aydınımız. Pervane gibi dönenlerin itibar gördüğü zamanımızda; dimdik duran, direnen, sürekli koşturarak milletimize gerçekleri anlatmaya çalışan bir Türk kadını.

2008 yılında kaybettiğimiz Rahmetli Kemal Çapraz için, 24 Ekim 2009 günü Kültür Ocağı Vakfı (KOCAV)'nda anma toplantısı düzenlenmişti. Banu Avar’da anma toplantısına geldi, bir konuşma da yaptı. Banu Avar ile Kemal Çapraz’ın çevreleri farklıdır. Rahmetli Çapraz Banu Avar’ın TRT’deki programına son verilince çok üzülmüş, Sayın Avar’ın yanında yer almıştı. Doğru olan aydın duruşu da budur. Avar’da Rahmetliyi anma programına gelerek kadirbilir bir aydın olduğunu gösterdi. Onların en önemli ortak paydası; milli, vatansever birer aydın olmalarıydı. O gün Avar’a olan sevgim daha da artmıştı.

Şimdi Banu Avar Tekel Dayanışma Grubu’nda yer alıyor. Tekel işçisinin direnişini hala tam olarak anlayamayanlar var. 4C kölelik yasası nedir bilinmiyor. Soros’un sivilleri; “Tekel İşçileri’nin kabul etmediği işi biz kabul ediyoruz” diyerek halkı yanıltıyor. Gerçek olan şu ki; ABD, İtalya, Fransız vb. birçok ülke çiftçisi, işçisi kazansın diye; ülkemizde çiftçilik, hayvancılık yok ediliyor. 29 Aralık 2009 Tarihinde hükümet “Tütün Fonu”nu sıfırladı. Böylece yabancı sigara üreticileri devlete para ödemekten kurtuldu. 2003 yılında 334 bin aile 150 bin ton tütün üretirken, şimdi 180 bine aile, 93 bin ton tütün üretiyor. 2003 yılında 112 bin ton yaprak tütün ihraç eden Türkiye’nin 2009 yılında ki ihracı 42 bin tona düştü. Yabancı tütün fonu sıfırlanarak, tütün eken üreticimizden, fabrikada işleyen işçimizden alınan ekmeğin kimlere verildiği açıktır. İşte bu yüzden Tekel İşçisi desteklenmelidir. Elimizden alınan ekmek hepimizin ekmeği, çocuklarımızın geleceğidir! Ekmeğimize, aşımıza, işimize, toprağımıza sahip çıkalım.

Kim aydın, kim gaz lambası aydını; kim adam, kim şalgam? Zor günlerde ortaya çıkıyor.

Tekel Dayanışma Grubu’nda bulunan gerçek aydınlarımızı dik duruşlarından dolayı kutluyorum.

Banu Avar’ın “Hangi Dünya Düzeni ?” adıyla çıkan kitabını okumanızı tavsiye ediyorum.

Z_eucar@yahoo.com.tr


Zahide UÇAR, 11 Şubat 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Sözde Değil, Özde Aydın; Bir Güzel Yüz Banu Avar

İletigönderen Türk-Kan » Prş Şub 11, 2010 15:29

Bir kez daha selam olsun yiğit aydın Türk kadınlarına.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Sözde Değil, Özde Aydın; Bir Güzel Yüz Banu Avar

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Şub 11, 2010 19:39

Kadınıyla, erkeğiyle güzel Türkiye'mizin güzel geleceğini kurtaracak ve kuracak olan tüm yurtsever aydınlarımıza ve emekçilerimize selam olsun...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Sözde Değil, Özde Aydın; Bir Güzel Yüz Banu Avar

İletigönderen Osman_Pasa » Cum Şub 12, 2010 4:04

Banu Avar'da cagimizin Nene Hatunu , iyiki varsin .
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye
 
İletiler: 108
Kayıt: Çrş Şub 03, 2010 1:16


Şu dizine dön: Zahide UÇAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x