Stratejik Başarı / Bülent ESİNOĞLU

Stratejik Başarı / Bülent ESİNOĞLU

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Çrş Eki 31, 2012 9:41

Stratejik Başarı

29 Ekim 2012 Seferberlik Yürüyüşündeydim.

Cumhuriyet tarihinin en büyük eylemi gerçekleşti.14 Nisan Cumhuriyet mitingini katladı.

Cumhuriyet çok büyük bir coşku ile kutlandı. Hani iki de bir milli irade falan diyorlar ya, işte milli irade oradaydı.

Polisin verdiği sayı 950 bin, bizim tespitlerimiz ise, bir buçuk milyon genç yaşlı, kadın, genç kız oradaydı.

Her türlü engelleme boşa çıktı.

İstihbarat var provokasyon olacak dediler, provokasyonu kendileri yaptılar.

Otobüslerin girişini yasakladılar, barikatlar kurdular. Hiçbir şey fayda etmedi, çünkü halk onlardan çok ve kararlıydı.

Korku duvarlarını aşarak, 29 Ekime gelmişti.

İktidarın sahte demokratlığı ve milli irade masallarının son bulduğu bir kutlamaydı.

Herkesin yüzü gülüyordu. Bir zoru başarmanın ifadesi herkesin yüzüne sinmişti.

Gazdan ve basınçlı sudan korkmuyordu.

Dağılmıyor, direniyordu.

Kahraman Türk milleti ayağa kalktı.

Devrimci bir tutum aldı.

Bu eylem sahte özgürlüklerin maskesini de düşürdü.

Tüm Türk halkını eğitti.

Ülkücülerin yeri bayrağın altı idi ama Bahçeli engel oldu. Zaten kendisi de büyük bir boşluğa düştü.

CHP’nin oraya gelmesi, büyük bir halk kitlesinin Ulus’a geleceğini bilmesindendi. Kitlenin dışına düşmemek için geldiler. Yoksa onlar geldiği için kalabalıklar artmadı, kalabalıklar olduğu için onlar geldiler.

Moral ve özgüven depolayan bir kutlama gerçekleşti.

Sonun başlangıcı diye yorumlayanlar oldu.

Bu stratejik başarı, önümüzdeki iyi günlerin habercisidir.

Bülent ESİNOĞLU, 30 Ekim 2012
bulentesinoglu@gmail.com
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 694

Re: Stratejik Başarı / Bülent ESİNOĞLU

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Çrş Eki 31, 2012 17:53

Sözü geçmişken altını çizmek istedim. Gerçekten Y-CHP'nin yürüyüşe katılımını doğru yorumlamalı, herkese de doğruyu anlatmalıyız. Bunun bir seçim yatırımı olduğunu farkedenler, buna uyananlar etrafında bunu çözemeyenlere de anlatsın farkına vardırsın. Çünkü kimsenin bu saf duygularının istismar edilmesini istemiyorum, hepimiz de istemiyoruz tabi ki.

Yazarın dediği gibi "CHP’nin oraya gelmesi, büyük bir halk kitlesinin Ulus’a geleceğini bilmesindendi. Kitlenin dışına düşmemek için geldiler. Yoksa onlar geldiği için kalabalıklar artmadı, kalabalıklar olduğu için onlar geldiler."

Bununla beraber ülkücülerin yeri orasıydı, Bahçeli engel oldu demiş yazar. O kadar kolay değil. Oraya gitmek herkes yasaktı, boşbakan engellemişti ama yüzbinler oradaydı. Bahçeli'yi falan dinleyerek ülkücüler ancak kendilerine yazık etmiş oldular. İnşallah benzeri durumlarda, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek üzere bir sonraki seferberlik hareketinde aramızda olurlar, o bayrağın bir ucundan tutarlar.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 101

Re: Stratejik Başarı / Bülent ESİNOĞLU

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Eki 31, 2012 21:33

CHP’nin oraya gelmesi, büyük bir halk kitlesinin Ulus’a geleceğini bilmesindendi. Kitlenin dışına düşmemek için geldiler. Yoksa onlar geldiği için kalabalıklar artmadı, kalabalıklar olduğu için onlar geldiler.

CHP örgütleri ta günler öncesinden büyük hazırlıklar içindeydi. Herkes de biliyor ki o alanlara gelenlerin çoğunluğu CHP'li. Tabi siz sayın yazar bunu da İP ve TGB'ye mal ettiyseniz bilemeyiz. Biz İP'lilerin 50-100 kişilik mitinglerini de biliyoruz. Bu Aydınlık güruhundaki kibrin, ukalalığın, hadsizliğin sebebi ne ola ki?

Klavye başında ve mikrofonu her gördüğünde milliyetçi nutuklar atan MHP'lileri nedense bu tür eylemlerde hiç göremiyoruz. Hatta bu yürüyüşe katılanları bölücülükle itham eden bir genel başkana sahip zihniyetin CHP'nin bu eylemden rant sağlayacağı düşüncesi içine düştükleri durum açısından trajikomiktir. Hem bu yürüyüşe katılanları bölücülük yapmakla suçluyorsunuz hem de bu yürüyüşe katılanları bundan rant sağlamakla suçluyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Söyleyin bana siz ne ayaksınız? Zaten NATO milliyetçisi bir yapıdan da başka bir şey beklenmez.

Sakın Kılıçdaroğlu'nu ve yanındaki birçok çapsızı desteklediğimi düşünmeyin. Bu kişileri bahane ederek tüm CHP'li vekilleri çapsızlıkla suçlayamazsınız. CHP'de birkaç çapsız varsa MHP'li vekillerin çoğu çapsız. Ne kadar çapsız olduklarını Akapenin kuyruğuna takılmakla gösterdiler.

Siz Bahçeli'nin ağzından salı günleri yaptığı sloganvari milliyetçilik nutuklarıyla idare edin. Sizlerin şapabileceği tek şey slogan milliyetçiliğidir.

MHP'nin ne mal olduğu Cumhuriyet Bayramı'ndaki tavrıyla ortaya çıkmıştır. Ben Atatürkçüyüm diyenlerin veyahut Atatürk'e gönül verenlerin bu saatten sonra MHP ile işi olmamalı diye düşünüyorum.

Alın Bahçeli'nizi de tepe tepe kullanın: http://www.dha.com.tr/dhavideogaleri.asp?vid=380912
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x