Sümüklü İmza

Sümüklü İmza

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Eki 29, 2009 20:28

Sümüklü İmza

VAZİYET’TE dün “Islak belge nedir” diye soran Yağmur Deniz, taşı gediğine oturtmuştu:

Sümüklünün mendili!

Genelkurmay Başkanlığı’nda hazırlandığı öne sürülerek haziran ayında yalaka medya tarafından gündeme getirilen “AKP ve FG’yi Bitirme Planı”nın bir “kâğıt parçası” olmadığı dört ay sonra yeni bir iddia olarak gündeme getirildi. Kanıt olarak “meçhul asker”in Ergenekon savcılarına yazdığı bir ihbar mektubuna eklediği “bitirme planı”nın orijinal imzalı yani “ıslak imzalı” tek nüshası gösterildi. “Belge” İstanbul Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Adli Belge İnceleme Şubesi’nden kimliği açıklanmayan üç uzmanın “belgedeki imzanın el ürünü olduğunun kabulü gerektiği” yolundaki raporla birlikte yine yalaka medyaya servis edildi.

Medyadaki iktidar yalakaları için bu servis bulunmaz Hint kumaşı oldu. Şaşkın demokratlar da konunun üzerine “sazan gibi” atlamakta gecikmedi.

Bir “gerçek” varsa o da ABD’nin emri doğrultusunda başlattığı Kürt açılımının altında ezilen hükümete “ıslak imza” ile biraz nefes alma olanağı yaratıldığı!

Kaldı ki, AKP-FG koalisyonunun başındaki Recep bile bu kez Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı esip gürlemek yerine piyasaya sürülen “ıslak iddialar”ın doğru çıkmamasını temenni edecek, komutanlarla medya üzerinden konuşmamaya özen gösterecek denli itidal içinde davranmaya çalışıyor.

Bu da bize “ıslak imza” operasyonunun AKP’ye rağmen iktidarın FG kanadından tezgâhlanmış olabileceğinin ipuçlarını veriyor.

Gelelim, Adli Tıp’ın “el ürünü olduğunun kabulü gerekir” yolunda rapor verdiği “AKP’yi ve FG’yi Bitirme Planı”ndaki Albay Dursun Çiçek’in imzasının “ıslak” yani orijinal olmasına…

Yılların karikatür sanatçısı ve kaligrafi uzmanı dostum İbrahim Tapa’ya sordum:

“Tapa sana, bir fotokopi bir imza getirsem, üzerinde üç ay çalışarak bir kerede o imzayı aynen atabilir misin?”

Tapa konuyu anladı; “Üzerinde üç ay çalıştıktan sonra mürekkebin çapaklarına kadar aynı imzayı atarım; hem de gözüm kapalı” dedi. Bir de FG’nin kadrosunu düşünün; CIA’dan FBI’dan Pentagon’dan onca destek alıyor! Üstelik Amerika’da bin dolara “ıslak imza” makinesi satılıyor. İşte böylesi “ıslak” imzaya ancak “sümüklü imza” denir!

Cumhuriyet Bayramı nutukları ve…

BUGÜN 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı; siyasilerin parlak nutuklar atma günü! 2009’un “manzara”sı 1919’a benzemiyor ama Cumhuriyetin 86. yılına da yakışmıyor. İktidarda laiklik karşıtı eylemlerin odağı bir parti var. Cumhuriyetin altını oymaya yemin etmiş bir tarikat iktidarın kanatları altında devleti ele geçirmek üzere. Bölücü ve ayrılıkçı teröristler, “barış elçisi” olmuş. Eli kanlı teröristlere Türkiye’de oturma izni veriliyor, terörle mücadele etmiş emekli orgeneraller, gaziler, yurtsever aydınlar, “terörist” iddiasıyla sanık sandalyesine oturtulup Silivri’deki toplama kapına gönderiliyor. Hukuk devleti ilkesi ayaklar altında. Demokrasi, ağızlarda sakız gibi çiğnenmekten yozlaşıp anlamını yitirmiş. Liberal faşistler ve İslamcılar sivil darbe üzerine sivil darbe yapıyor. Sosyal devlet ilkesi ortadan kaldırılmış yoksul halk sadakaya bağlanmış. Yolsuzluk almış başını gidiyor, Kahpelik, ihanet, gaflet diz boyu. Bağımsızlık, emperyalizmin kontrolünde, manda zincirinin bir ucu Amerika’nın elinde öteki ucu Avrupa Birliği’nin sokak kapısına bağlanmış. Ulusal egemenlik tarikatların, aşiretlerin ve yoksul kitleleri parayla satın alabilen yeşil sermayenin eline geçmiş. İşbirlikçi medya, topluma yönelik psikolojik savaşı başarıyla yürütüyor. Ülke, “babalar gibi” satıldı ve satılıyor. Ve birileri “yaşasın bayram” nutukları atıyor; bu kadar alçaklık olmaz!

Marş

Ertan Somunkıran: “Kürt açılımını tezgâhlayan yabancılarla buna destek veren yerli işbirlikçilerinin ortak marşı: Beraber yürüdük biz bu yollarda!”

Yağmur Deniz

Polis, Meclis’e Türk bayrağı sokmadı:

Çöpe atmasınlar da!

Devlet

Nezahat Özbek: “Devletin düştüğü duruma bak; suçluyu hâkim önüne çıkarması gerekirken hâkimi suçluların önüne çıkardı!”

Korku

Tarık Emre: “Domuz gribinden değil ‘haydi kobaylar aşıya’ diyen Sağlık Bakanlığı’nın kork!”

Nazi Almanyası’nda papaz Martin Niemöller’in günlüğünden: “Önce sosyalistleri topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü ben sosyalist değildim. Sonra sendikacıları topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü sendikacı değildim. Sonra Yahudileri topladılar, sesimi çıkarmadım; çünkü Yahudi değildim. Sonra beni almaya geldiler; benim için sesini çıkaracak kimse kalmamıştı.”

Deniz SOM, Cumhuriyet, 29 Ekim 2009

http://www.ilk-kursun.com/2009/10/sumuklu-imza/
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x