Taksim'de IMF karşıtı protesto gösterisi

Genel & Güncel Konular

İletigönderen bezgin » Sal Eki 06, 2009 10:53

Taksim'de sendikalar ve sivil toplum örgütleri, IMF karşıtı protesto gösterileri düzenliyor. Topluluğun Elmadağ'daki kongre merkezine yürümesi planlandı. Fakat polis, topluluğun Elmadağ'a yürümesine engel oldu.

İstanbul- Yaklaşık 5 bin kişilik grup Harbiye'ye karşı yürüyüşe geçti. Ancak polis grubun Harbiye'ye yürümesine izin vermedi. Polis, göstericilere biber gazı ve suyla müdahale etti. İlk önce göstericilerin üstüne su sıkıldı. Ardından da yoğun gaz bombaları atıldı. Gaz bombalarından yalnızca göstericiler değil, Taksim Meydanı'ndan geçen yurttaşlar da etkilendi. Göstericiler, ara sokaklara dağıldı. Göstericilerin bazılarının Gezi Parkı'nın ilerisinde toplandığı haberi üzerine emniyet güçleri, müdahale etmek için Gezi Parkı'na doğru gitti.

Cumhuriyet Haber Portalı

Kirin dökün AKP'ye can verin.
Taklit demokrasinin tam ihtiyaci olan taklit muhalefet meydanlarda, Türk Milleti nerede?

Taksim de olaylar çıktı, esnaf zor durumuda
Taksim duman altında... İstiklal Caddesi savaş altında. Göstericiler camları indiriyor. Polis protestoculara müdahale ediyor. Göz gözü görmüyor.

http://www.ankarahaber.com/news_detail.php?id=41980
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Re: Taksim'de IMF karşıtı protesto gösterisi

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Eki 07, 2009 14:34

Böyle Yiğit görülmedi!

Habertürk Yazarı Bulut, polis dayağını az buldu. Yiğit ''Daha sert olunmalıydı'' dedi.

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni ve Habertürk Gazetesi Yazarı Yiğit Bulut, polisin dün IMF karşıtı gösterilerde uyguladığı şiddeti ''az'' buldu. Yiğit, Habertürk'teki köşesinde "Polis daha sert olmalıydı'' diye yazdı.

Polisin eylemcileri engellemekte başarısız olduğunu da söyleyen Bulut, ''Eylemler dinamik teröre dönünce asla hoşgörülümez. Ve aynı sertlikte cevap bulması gerekir'' ifadesini kullandı. Son dönemde AKP medyasını bile geride bırakan Bulut, Başbakan Erdoğan'a açıkça destek veriyor. Bulut, AKP'nin tüm politikalarını doğru bulduğunu açıklıyor. Bir süre önce AKP karşıtı olan Bulut'taki ''değişim''in sebebi ise merak ediliyor.

Öte yandan, Habertürk Gazetesi Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın yakın çevresine ''Bu Yiğit'e ne oldu anlamıyorum. Onu ben bile tanıyamıyorum'' dediği öğrenildi.

Altaylı, geçen hafta da köşesinde Yiğit Bulut'u üstü kapalı bir biçimde eleştirmişti. Bulut'un ''sevişme sahnelerine sansür isteği''ne destek vermesi üzerine Altaylı tepki göstermişti. Altaylı, ''Ne zaman adam oluruz'' köşesine, ''Gazeteciler sansür istemediği zaman'' diye yazmıştı.

Gerçek Gündem
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Eki 07, 2009 15:21

IMF'ci basının marifetleri

IMF karşıtı eylemin ardından yandaş olan olmayan tüm burjuva medyası polisi haklı gösterme telaşıyla çarpıtma ve yalanlara başvurmaktan çekinmediler.

Dün İstanbul, bir yanda dünya sermayesinin efendilerinin zirvesine, öte yanda ise zirveye karşı protestolara vahşice saldıran devlet güçlerine tanıklık etti. Fakat bu tanıklığı halka aktaran medya, IMF’yi protesto eden eylemcileri suçlama ve polisi haklı gösterme telaşıyla akıl almayacak çarpıtmalara başvurdu.

Tüm medyanın haberleri verme biçiminde birtakım genel kurallar vardı. Birkaç yerde etrafa zarar veren kişilerin görüntüleri sürekli ön plana çıkarılırken, göstericiler için “kızgın, asabi” gibi akılla değil duygularıyla hareket ettiklerini ima eden sıfatlar kullanıldı. Eylemin konusu olan IMF’nin gerçek kimliğinden bahsedilmezken, toplanma, gösteri ve ifade özgürlüklerine hiç değinilmedi.

Yine kural olarak hiçbir burjuva medya kanalı eyleme katılan örgütlerin saldırıyla ilgili açıklamalarına yer vermezken, tümü Muammer Güler’in eylemcileri suçladığı ve polisi akladığı konuşmasını ayrıntılı olarak verdi.

Çoğu gazetenin çarpıtma haberlerinin kaynağı Anadolu Ajansı’ydı. Anadolu Ajansı’nın birçok gazeteye servis ettiği haberde eylemcilerin 1500 kişi olduğu iddia edilirken, “sendika ve sivil toplum örgütlerinin dağılmaya başladığı sırada grubun içinde bulunan yasa dışı örgüt mensuplarından oluşan marjinal grupların kongre merkezi yönüne doğru ilerlemeye çalıştığı” iddia edildi. Eylemciler için verilen 1500 sayısının komikliği bir yana, polis saldırısı sırasında örgütlerin dağılmaya başladıkları bir yalan. Saldırı, henüz yürüyüş dahi başlamadan gerçekleşti. Meydanda hiçbir yasadışı grup da yoktu.

Aynı habere göre, polis saldırmadan önce göstericiler polise önce gaz bombaları ve molotof kokteylleriyle, ardından da taş ve sapanlarla saldırdılar. Elbette bu iddianın da hiçbir gerçek tarafı yok. Polis, dünkü olaylar sırasında Taksim İlkyardım Hastanesi’nin Acil Servisi’ne gaz bombası attı. Bunu neredeyse hiçbir gazete vermezken, CNN Türk hastane avlusunda bir polisin “darp edildiğini” ve “silahının alındığını” iddia etti.

“Yandaş olmayan” medyanın durumu da farklı değildi. Hürriyet gazetesi, polisin “kalabalık içindeki bir grubun polise molotof kokteyli atması üzerine müdahale ettiğini” yazdı.

Zaman gazetesi, ilgili haberinde olayların başlangıcına dair pek bir şey söylemez ve DİSK, KESK ve siyasi partiler gibi temel düzenleyici kurumların adını anmazken, Taksim İlkyardım Hastanesi’ne polisin gaz bombası atmasını “Polis hastaneler var diye atmamaya çalıştı ama eylemciler saldırınca atmak zorunda kaldı” diyerek savundu.

Yeni Şafak gazetesinde çıkan ve İHA mahreciyle verilen haberin başlığına Muammer Güler’den alıntıyla “Protesto gösterisi olacağını bilmiyordum” yazılırken, haberin içinde yine Güler’in ağzından “Protesto gösterisi olacağını biliyordum” yazılması, haberlerin nasıl bir akıl ve dikkatle yapıldığını bir kez daha ortaya koydu.

Cihan Haber Ajansı, eylemlerle ilgili olarak tamamen “göstericilerin kullandığı şiddeti” öne çıkardı. Cihan’ın protestoya yaşanan polis saldırısıyla ilgili 20 paragraf uzunluğundaki haberinin 14 paragrafında, göstericiler taşla, molotofla ya da başka bir şekilde “saldırıyor.”

Ölümden sonra titrediler, ama kendilerine gelemediler
Eyleme dönük polis saldırısı anından itibaren çarpıtmalara başvuran medya, İshak Kalvo adlı vatandaşın biber gazından dolayı kalp krizi geçirerek ölmesinin ardından bazı ifadeleri değiştirdi. Ancak buna rağmen medya, şiddet yanlılığında sınır tanımadı. Anadolu Ajansı, biber gazından hiç bahsetmeden Kalvo’nun “kalp krizi sonucu” öldüğünü belirtirken, Kalvo’nun kaldırılmak istendiği ambulansın arka kapı kolunun “arbede çıkaran göstericiler” tarafından kırıldığını iddia ederek Kalvo’nun ölümünü eylemcilere yıkmaya çalıştı.

Akşam gazetesi, Kalvo’nun ölümünü “Olaylar sırasında 50 yaşındaki esnaf İshak Kalvo kalp krizi geçirerek öldü” diyerek tek cümleyle geçiştirdi.

Ancak Kalvo’nun ölümüyle ilgili en dehşet verici tepki, Can Dündar’ın “Canlı Gaste” adlı televizyon programına bağlanan Emniyet müdür yardımcısının “Kalvo eceliyle öldü” demesi oldu.

NTV yayını izleyenleri çıldırttı
Dün eylemler sırasında NTV’yi izlemekte olan izleyiciler ise, medyanın yüzsüzlüğünün varabileceği sınırlara dair bir yayın izlediler. NTV haber sunucusu Erhan Ertürk’ün ifadeleri o kadar taraflıydı ki, soL Haber Merkezi’ne NTV yayını hakkında “Ne yapıyor bunlar, yazın bunları” diyen çok sayıda mail geldi.

NTV’nin Taksim meydanındaki muhabiri Selen Tokcan, görüntüler eşliğinde polis müdahalesini anlatmaya çalışırken, gazdan etkilendiği için rahat konuşamayan Tokcan’ın sözünü defalarca kesen Ertürk, “Göstericiler polise saldırıyorlar, izinsiz gösteri yapıyorlar”, “Göstericilerin çelik bilyeleri var, isabet ederse öldürücü olacağı kesin” gibi ifadeler kullandı. Selen Tokcan’ın “Bu derece sert bir müdahale olması beklenmiyordu, bu denli büyük bir katılım olacağı da” demesi üzerine Ertürk bir kez daha araya girerek “Aslında sert bir müdahale sayılmaz, göstericiler polislere çok daha sert saldırıyor, muhabirimizin söylediği kadar masum sayılmaz bu göstericiler” dedi.

Zaman'dan polise muhbirlik
Yayınlarıyla polisin saldırısına ortak olan medya, işbirliğini daha da ileri götürdü. Zaman gazetesi foto muhabiri Bahar Mandan'ın, fotoğraf makinesiyle çektiği eylemcilerin görüntülerini polise göstererek muhbirlik yaptığı gözlendi. Mandan'ın, "Bu daha önce de cam kırdı" gibi eylemcilere dair ithamlarda da bulunması, medyanın her durum ve koşulda polis ve devletle nasıl işbirliği yaptığına dair çarpıcı bir örnek ortaya koydu.

soL Haber
Namık KEMAL:

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 07, 2009 17:30

Parlak Çocuk yazdı:"Polis daha sert olmalıydı''

Bence parlak cocuk burada hakli. Zira, emekcilerin hakli direnisini sabote eden, kapi cam indiren SOROSpu cocuklarina (kendilerine "anarsist" diyorlar, ama bizde anlasilan "terörist" anlaminda degil, daha cok "asi cocuk" seklinde sirinlestirilmis), sIkI bir sopa cekilebilirdi. Lâkin gel gör ki, Esbaskan dahi sahip cikti "anarsist"lere, "Salonun dışında devam eden protestolara kulak vermek lazım" diyerek.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Eki 07, 2009 17:43

Vallahi danışıklı dövüş olabilir.

Eylemi düzenleyen gruplar çok iyi araştırılmalı.AB fonları destekli bir çok SÖZDE SOL GRUP var Türkiye'de.Eşbaşkanın da göstericilere sahip çıkması bana çok anlamlı geldi.Çünkü bir çocuğun tepkisine dahi gırtlağına sarılarak tepki veren bir kişinin,kapı-pencere indiren,polise molotof kokteyli atan gruplara destek çıkması mantıklı değil.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen ulusalcı » Çrş Eki 07, 2009 17:53

Bir gazeteci samimiyetini kaybederse Kalitesi düser.
Senelerdir IMF'yi en cok elestiren yazar Yigit Bulut'dur. Dolaysiyla protestoculari elestirmek en az onun hakkidir. Vatan gazetesine yazdigi kendi makalelerini adeta yalanliyor. habertürk'e geldiginden beri cok farklisin. akp'ye yagcilik yapmak, sana hic yakismiyor Yigit Bulut.

Senin bu "U-dönüsünün" sebebi nedir?
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Eki 07, 2009 18:13

ulusalcı yazdı:Senin bu "U-dönüsünün" sebebi nedir?

Para,para,para.
Para,para,para.
Varlığın bir dert,
Yokluğun yara.

:)
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Çrş Eki 07, 2009 19:31

Dalkavuk oldu tum gazeteciler, istisnalar meclisten disari.Her taraf Yardakci ve Yaltakci , Yavsak kayniyor. Iyi bir temizlige gereksinim var. Daha cok ciksinlar ortaya ki temizlik tam olsun.. :mrgreen:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 07, 2009 19:50

ulusalcı yazdı:Yigit Bulut.

Senin bu "U-dönüsünün" sebebi nedir?

Yiğit BULUT yazdı:Burada bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum : bundan yaklaşık iki yıl önce Amerikan Rockefeller Vakfı bana bir davet gönderdi ve dünya genelinde seçtiği “41 küresel lider adayından” biri olarak “Yunanistan ve Türkiye bölgesinden” beni davet etti. Reklamı sevmem üstünde durmadım, bazıları için “çok önemli olabilecekken” çok az kimseye söyledim... Objektif bir şekilde toplantılara katıldım. Orada da “görüşlerimden” asla taviz vermeden “Avrupa ipoteği olmadan yeni süper güç Türkiye” tezimden uluslararası katılımcılara bahsettim.

HaberCiner'de son 15 dakikada en az 50 kez "Yeni Dünya Düzeni" terimini kullandi, kullanmaya da devam ediyor. Novus Ordo Seclorum

Bugün AKP yagdanligi yapar, yarin CHP. Bunu belirleyen Yigit Bulut degil, köpegi oldugu "Yeni Dünya Düzeni"nin efendileri, Rockefellerler, Rothschildler'dir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş Eki 07, 2009 21:51

haber ciner de haber bültenine bugün polis akademisi öğretim görevlisi birini bağladılar.adama göstericilerin bu şiddetinin nedenini sordular.öğretim görevliside " eğer bir toplumda yürümeyi engellersen koşarlar, koşmayı engellersen taş atarlar" şeklinde bence gayet mantıkl bir cevap verdi.elbet ordaki taş bilye atan göstericilerinde suçu vardır ama suçun büyüğü devletindir.taksimde işçi bayramlarını bile kutlamamıza izin vermeyen bir devlet anlayışı karşısında kısıtlanan insanlar doğal olarak daha fazla hırçınlaşıyor ve radikalleşiyor.bu sürecin doğal sonucu...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen İlteriş » Çrş Eki 07, 2009 22:13

Türk-Kan yazdı:HaberCiner'de son 15 dakikada en az 50 kez "Yeni Dünya Düzeni" terimini kullandi, kullanmaya da devam ediyor. Novus Ordo Seclorum

Bloomberg'le ortak ekonomi kanali acacaklarmis, yeni dunya duzeni sacmaligininin kapitalist insanlik dusmanlarinin duzenine entegre oluyorlar. Ustelik yeni kanal sadece Turkiye'ye degil, Orta Asya Turki Cumhuriyetlerine de yayin yapacak diye ilan ediyorlar.

Yarin arkamizi dayayacagimiz yeni bolgesel guclere de kanca atiyorlar!

Ne habersin Ne Turk'sun! Seni goren suratina tukursun! Rezil, vatan satici taseronlar!

Sezen Aksu'nun sarkisinda da itiraf ettigi gibi; "Ortagi Olmussun duzenegin! Halkini satasin var!
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Eki 07, 2009 23:43

Yandaş Medya Polis İşbirliği!

Zaman foto muhabiri Mandan’ın polise eylemcilerin fotoğraflarını göstermesine tepkiler geldi.

Gazeteci Polise Eylemcilerle İlgili Bilgi Verebilir mi?

Zaman foto muhabiri Mandan polise eylemcilerin fotoğraflarını gösterdiği iddialarını reddetti. Doç. Dr. Cangöz ve TGC Başkanı Erinç, “Bu tip davranışların gazetecilik mesleğine olan güveni zedeleyeceğini” söylediler.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası protestolarından iki kare. Birinde muhabir polislere eylemcilerin gizlendikleri binayı ve güzergahı gösteriyor. Diğerinde Zaman gazetesi foto muhabiri Bahar Mandan olaylar sırasında çektiği fotoğrafları polise gösterirken görüntülendi.

Mandan, iddiaları reddetti:

“Çektiğim fotoğraflara bakıyordum. O esnada Çevik Kuvvet polislerinden biri ‘benim fotoğrafım var mı?’ diyerek omzumdan fotoğraflarıma baktı. Haber tek taraflı yapılmış. Gazeteci arkadaş keşke bana da sorsaydı. Polis muhbiri olsam bunu sokak ortasında yapmam.”

Konuyu bianet’e değerlendiren Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. İncilay Cangöz ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, “Gazetecinin ideolojik duruşundan önce gazetecilik mesleğinin normları var. Bu tür davranışlar kişisel olarak algılanmayacağı gibi tüm gazetecilere olan güveni de zedeler” dediler.

“Bu tip davranışlar gazetecilik mesleğine olan güveni zedeliyor”

“Gazetecilerin bağımsızlıklarını korumak için tarafsız olmalarına gerek yok. Ama üçüncü göz olmak zorundalar” diyen Cangöz, “gazeteci bilgi toplarken meslek ilkeleri gereği her iki tarafa da eşit mesafede durmak zorunda” diye konuşuyor. “Bu tip davranışların kişilerden ziyade gazetecilik mesleğine ve tüm gazetecilere yönelik güveni zedeleyeceğini” söylüyor.

TGC Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde şöyle deniliyor:

Gazetecilik uzmanlık alanı ne olursa olsun öncelikle gazetecidir. Polis muhabiri polis veya onun sözcüsü, spor muhabiri kulüp yöneticisi veya onun sözcüsü, herhangi bir siyasi partiden sorumlu muhabir onun üyesi veya sözcüsü gibi davranmamalıdır ve bu yönde yayın yapmamalıdır.

“Bu kuralın gazetecinin yayın yapamayacağını, bu kurumlara da ekstra bilgi veremeyeceğini işaret ettiğini” söyleyen TGC Başkanı Erinç, “Birgün Gazetesi politika editörü Selçuk Özbek’in IMF Başkanı’na ayakkabı fırlatması olayını hatırlatıyor:

“Gazetecinin eyleminin ardından IMF-DB toplantılarına akredite olan birçok gazetecinin adı listeden çıkartıldı. İçeri alınanların etrafında polis barikatı oluşturuldu.”

“Gazetecilerim yaptıkları eylemler ne olursa olsun mesleğe mal edilir” diyen Erinç, Cingöz’ün sözlerini destekliyor. “Bunlar kabul edilebilir davranışlar değil. Bir kişinin yaptığı herhangi bir eylemin tüm çalışanlarına mal edildiği mesleklerin başında gazetecilik geliyor. Kaldı ki gazetecilik aleyhine söz söylemek, eylem üretmek isteyenlere koz verilmiş oluyor” diye ekliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini almak istediğimiz Zaman Gazetesi Haber Müdürü Fatih Uğur’a ulaşamadık.

ilk-kursun.com
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Demo-X-Race-Y » Prş Eki 08, 2009 0:02

resistanbul ;

Ne istemediklerini bilip de ne istediklerini bilmez gençlerin biraraya gelip düzenledikleri aktivite. Çoğu emin olun ilkokulda bayramlarda okula şiir okumaya veya dinlemeye bile gitmemiştir. Saygı duruşunda garip sesler çıkarmışlardır.

Söylediklerine katılıyorum ÇetinTaş. Solcuyum diyip solu bilmeyen, kompleksinden ötürü Milliyetçiyim diye kendini pazarlayan ve postal yalayıcı asker kaçaklarına da evcilik yapan bir yurt burası. Ne diyelim doğru yolu göstermeye çalışan herkes kesilirse olacağı bu.

Bunlar piyon olmayı kabullenmiş gençler, fikirleri var ama bilgileri yok. Karınca sürüsü gibi saldır emri alınca saldırıyor, emir gelmedimi gönülleri de deşilse ses çıkamıyor bir yandan da yurtdışına kaçmak için ahmak ahmak fırsat kolluyor birbirlerinin önünü kesiyorlar.

En azından, yazımın başında belirttiğim gibi BİZE ne olmamamız konusunda fikir veriyorlar. Nutuğu bir kere okusalardı, neden bu hallere düşürüldüklerini de anlarlardı.
Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.
K. Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Demo-X-Race-Y
Üye
Üye

İletiler: 71

İletigönderen bezgin » Pzt Eki 12, 2009 11:52

Yeni Global Vergi konusunda AKP ne diyor?

Ben mi çok tepki gösteriyorum, yoksa bizim basın mı kalite kaybetti. Şu İstanbul’daki IMF ve Dünya Bankası toplantılarında Türkiye’yi de ilgilendiren bir dizi hayati karar alınıyor, bizimkiler sokaktaki şiddet hareketlerinde. Arkadaşlar, bu olaylar IMF’nin toplantı düzenlediği tüm dünya kentlerinde meydana gelir ama orada ağırlık bu toplantılarda alınan kararlardır.

Bu noktada ne kadar haklı olduğumun bir başka örneği, ABD’de Pittsburg’da yapılan G-20 zirvesinde yayınlanan nihai bildiride yer alan bir madde. Bizleri doğrudan ilgilendiriyor. Ben bu bildirinin 10’uncu sayfasında yer alan ve dünya finans kurumlarını yeniden diriltmek için liderlerin bir “Global Vergi” tesis edilmesi kararını sorguladım. Ama maşallah bizim basın böyle ciddi konuları sevmez ne hikmetse.

Önce Wall Street Journal muhabiri tarafından ortaya çıkarılan bu konuya göre liderler, IMF’yi de vergilerin nasıl ve nerelere konulacağı, nerede toplanacağı konusunda hazırlık yapmakla görevlendirmiş. Tahminler, her türlü mali olayda sizler de dünya finans kurumlarına ödeyeceğiniz vergi ile yardım edeceksiniz.

Yani bundan sonra kredi kartı kullanırken veya bankanızda bir işlem yaparken, dolaylı olarak sizlerden kesilen ek paralarla patronlarına bol keseden ikramiye dağıtarak zor duruma düşen finans kurumlarına yardım edeceksiniz. Ben bunu Tayyip bey Pittsburg’da neyi imzaladığını biliyor mu diye sormuştum ama Ankara’dan çıt yok.

Hükümet artık kendi yarattığı girdap içinde boğuluyor. Anlaşılan Kürt açılımı veya değiştirilmiş adıyla demokratik açılım palavrasına yeterli desteği bulamadı. Ancak şimdilerde söylenen, halkın kulaklarının daha önce tepki gösterdiği bu laflara alışmış olması. Bu arada PKK’nın siyasi kolu olduğunu artık gizlemeyen DTP ise sürekli çıtayı yükseltiyor. Böylece de hükümetin elinde bir öneriler paketi olmadığı ancak PKK’dan gelen taleplere karşı bunları formüle ettikleri görülüyor. Şimdilerde de bebek katili İmralı sakini APO ile PKK terör örgütünün de bu sürece dâhil edilmesi gerektiğini kustular. Yakında bu lafların da AKP’li siyasetçiler tarafından sık sık kullanıldığını görürsünüz.

Bu arada Kıbrıs konusunda da hükümet daha önce tepiştiği KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın çizgisine geri dönüyor. Ne oldu, neden bu yola dönecekler dersiniz. Zira artık kimse onları adam yerine koymuyor. Rumlar AKP’yi oynattı, AB oynattı ve ABD oynattı. Sonuçta Denktaş’ın tutumunun ne kadar haklı olduğu ortada. Yani iman yoluyla uluslararası ilişkiler çözülemiyor ne yazık ki.

AB ile ilişkiler tamamen artık buzdolabına kaldırılmış durumda. Egemen Bağış hemen hemen hiçbir varlık gösteremiyor. Bu, Bağış’ın suçu mu yoksa süreç mi dondu bilemiyorum ama ortada bir gerçek var. Türkiye Avrupa’dan ve Batıdan koparılıp yüzünü artık geriye, asırlardır kendisini sırtından vuran Araplara dönmüş durumda.

Bu arada Ermenilerin başka ülkelerde yaşayan ve Diyaspora diye tanımlanan azınlık grupları Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan’a tepki koydular. New York, Los Angeles ve Lübnan’da sürekli Ermeniler ellerinde bizi sattın veya soykırımını nasıl örtbas edersin gibi pankartlarla tepki gösterdiler. Bu tepkiler ne kadar etkili bilemiyorum ama bizimkiler ayın 10’unda (yarın) protokolü imzalayacaklarını söylüyor.

Öte yandan bizimkilerin sanki bir adım öne geçmişler gibi sattıkları Tarihi Komisyon olayı konusunda da Erivan’dan açıklama var. Ermeniler bu Tarihi Komisyonun soykırımı konusunu ele almayacağını ileri sürüyor. İyi de bu komisyon neyi ele alacak, hangi tarihi gerçeği ortaya çıkaracaktır merak ediyorum. Ekonomik kriz ise bir çığ gibi geliyor.

Bizim ekonomi uzmanlarının yorumları ile yabancıların yaptıklarını karşılaştırıyorum. Sonuç çok komik. Dolar düşüyormuş ve o yüzden borsa zıplıyormuş. Doların değer kaybetmesine özellikle şu anda dünya ticaretini elinde tutan Çin izin vermez. Zira Çin, dünyadaki en fazla dolar rezervine sahip ülke konumunda. Bence ekonomik kriz, dolar veya borsayla alakasız olarak gelişecek. Bu ay önemli sevgili okurlarım. Eğer iktidar karambola getirmezse, hep birlikte göreceğiz ne kazık yediğimizi.

Savaş SÜZAL - 09/10/2009 - Yenicag
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x