"Tetiği çeken Ogün Samast değil"

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

"Tetiği çeken Ogün Samast değil"

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Nis 21, 2009 8:34

Hrant Dink cinayeti davasının 9. duruşmasına tetiği Ogün Samast’ın çekmediği bilgisi damgasını vurdu.
Tanık Eski Emniyet Müdürü Şükrü Balcı'nın oğlu Ertuğrul Balcı'nın kendilerine "Hrant Dink cinayetinin bu kişilerle alakalı değil, asıl tetikçi başkası" dediğini söylediler.

Hrant Dink cinayeti davasının 9. duruşması bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada cinayet suçundan tutuklu beş kişinin tanık ifadesine başvuruldu. Beş tanık da birbirine benzer ifadeler kullandı. Cinayet suçundan yargılanan tanıklardan Volkan Eryeliğ, Ertuğrul Balcı adında birinin altı ay önce koğuşlarına geldiğini ve Dink cinayetini Ogün Samast’ın işlemediğini söylediğini belirtti. Eryeliğ, koğuş sorumlusunun ‘bu olayı mahkemeye bildirelim’ dediği ve bu nedenle mahkemeye mektup yazdıklarını söyledi.

Diğer bir tanık Şinasi Şentürk de şunları anlattı: “Ertuğrul Balcı’nın bize söylediklerini aktarıyorum. Ertuğrul koğuşumuza geldi. Hrant Dink olayının bu kişilerle alakalı olmadığını, esasında tetikçinin başkası olduğunu, cinayete vakıf olduğunu söyledi. Balcı, üst düzey kişilerle mektuplaşıyordu. Biz dilekçe verdikten sonra koğuşlarımız değiştirildi.”

Tanıklardan Veli Halis Çelik ise, Ertuğrul Balcı’nın eski İstanbul Emniyet Müdürü Şükrü Balcı’nın oğlu olduğunu belirtti.
Tanık Orçun Cürek de, Ertuğrul Balcı’nın kendi aralarında itibar edilen bir kişi olduğunun belirterek şöyle konuştu: “Başbakan’ın danışmanı olduğunu söylüyordu. Okumuş biriydi. Olayı ikinci bir kişinin yaptığını, Ogün’ün piyon olarak kullanıldığının bize söyledi.”

Tanık Adil Orhan da, Eski Emniyet Müdürü'nün oğlu Ertuğrul Balcı'nın “Tayyip Erdoğan’ın danışmanı, Koç Holding’in baş danışmanı ve Adalet Bakanlığı ile yazışmalar yapıyordu" dedi.

AYDINLIK YAZMIŞTI

5 tanığın Eski Emniyet Müdürü Şükrü Balcı'nın oğlu Ertuğrul Balcı'ya dayanarak "Dink'i Ogün Samast öldürmesi" demesi Hrant Dink'in ölümünden 1 hafta sonra yayımlanan Aydınlık Dergisi'ni hatırlattı. 28 Ocak 2007 tarihli dergi Askeri yetkililere dayandırdığı kapak haberinde tetiği çeken kişinin Ogün Samast olmadığını duyurmuştu.

Aydınlık'a bilgi veren askeri kaynak olayı şöyle tarif etmişti; "Ogün Samast da, azmettirici olduğu ileri sürülen Yasin Hayal de birer yem. Bu yemlerle olayın arkasındaki esas güç gizlenmek isteniyor. Bunların cinayeti milliyetçi duygularla harekete geçen, kendi başına çapulcu bir grup olarak işledikleri görüntüsü yaratılmak isteniyor."

ERTUĞRUL BALCI, TANIK OLARAK DİNLENECEK

Hrant Dink davasında, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Ramazan Akyürek, Reşat Altay'ın da aralarında bulunduğu 5 kamu görevlisinin tanık olarak dinlenmesi talebi reddedilirken, İstanbul eski Emniyet Müdürü Şükrü Balcı'nın oğlu Ertuğrul Balcı'nın tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen Mete Han » Prş Nis 23, 2009 4:44

İnsana ''İdam Mangaları'' nı hatırlatmıyor değil.

Ne alaka? diyenler olacaktir belki içinizde,merak edenler;idam mangaları'nda askerlerin kullandığı silahlardan sadece birinin dolu olduğunu,diğerlerinin kuru sıkı olduğunu,böylelikle,mangada bulunan askerlerin eşit olarak vicdan azabı çektiklerini,kendi silahlarının dolu olmadığı hâlde ''cinayeti kendileri işlemiş gibi'' aynı miktarda(birbirleriyle) vicdan azabı çektiklerini göreceklerdir.Hernekadar Ogün Samast'ınki vicdan azabından öte artistliğe döndüyse de,bana göre,işin mantığı budur.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Mete Han
Üye
Üye
 
İletiler: 14
Kayıt: Prş Tem 31, 2008 9:38


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x