TKP: Baykal partisinin adını değiştirmelidir

Genel & Güncel Konular

İletigönderen MansurSah » Çrş Şub 11, 2009 17:59

Türkiye Komünist Partisi bir açıklama yaparak “Halkla ve cumhuriyetle ilgisi kalmamış olan CHP, adını değiştirmelidir” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi CHP’nin son dönem açılımlarını değerlendirdiği açıklamasında “CHP’ye uygun düşen isim “Yedek Parti”dir. Emperyalizmin ve gericiliğin yedek partisi olduklarını ifade etmektedir. Halkın çıkarları ile bağlarını uzun süre önce koparmış bulunan CHP, son dönemde cumhuriyetle de bağlarını koparmıştır” denildi.

CHP’nin kuran kursu açılımına tepki gösterilen açıklamada “Çarşaf açılımı ve kuran kursu açıklamaları ile üzerlerine yapışmış olmasından rahatsız oldukları laiklik etiketinden kurtulan CHP’liler, Brüksel’de açtıkları “Halka İlişkiler” bürosu ile birlikte ulusal egemenlik ve bağımsızlık fikrinin son kırıntılarından da arınmış bulunuyorlar” yazıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın partisi hakkında oluşan “yanlış” kanaatleri silmek için son bir hamle daha yapması gerektiği belirtilen açıklamada içinde cumhuriyet ve halk kelimelerinin geçmediği bir isim bulunması gerektiği söylendi.

CHP için yeni isim olarak “Yedek Parti” önerilen açıklamada Böylece hem emperyalizme ve tarikatlara yaranmak için etkili bir hamle yapmış olur, hem de halkımız içinde var olan kafa karışıklıklarına tam bir nihayet verir. Baykal’ın partisi için önerdiğimiz yeni isim “Yedek Parti”dir. Sermaye ve emperyalizm için AKP’nin yedekliğine soyunan Baykal’a ve partisine bu yakışacaktır” denildi.

-----------

Kaynak: soL, 12 Şubat 2009
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen Ram » Çrş Şub 11, 2009 18:14

BAHÇELİ'nin sayılarından sonra, şimdi de BAYKAL'ın harfleri gündemi meşgûl eder: "BAYAR'la, soyadımızın ilk üç harfi aynı, bu tesadüf olamaz; bu sebeple, bu kış Komünizm gelecek diyorum.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen maydonos » Çrş Şub 11, 2009 21:27

cok dogru bir tespitte bulunulmus..aylardir, yaziyorum sineye don diye (chp) icin.. 8 milyardan vazgecemediler..ihanet icindeler..en cok uzuldugum ise rte bu konuda hakli cikacak..zaten iclerinde ne kadar sol kokenli varsa temizlediler..bir iki kisi var direnen onlarida temizlediler mi?degmeyin baykalin keyfine...babasinin partisi olur artik...kursun ap yi belki daha iyi olur...bu millete atilan son kazik olur umit ederim...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen eros714 » Çrş Şub 11, 2009 21:36

CHP'nin çarşaf açılımı da kuran kursu açılımı da çok yerinde kaldı ki AKP takkiye yapmakta 1 numara onlar yıllardır takkiye yapıyor, ne olur yani biraz da CHP takkiye yapsa?

Önüne gelen de CHP'ye saldırıyor, TKP yıllardır %1'in oy bile alamamış bir parti bence ilk olarak TKP dekiler değişmeli CHP'ye saldıracaklarına kendi işlerine baksınlar..
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletiler: 121

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 11, 2009 21:41

eros714 yazdı:ne olur yani biraz da CHP takkiye yapsa?

Böyle düsünen CHP secmeninin, göbegini kasiyan adamdan, görmez, duymaz, sorgulamaz böceklerden ne farki kalir? Ayiptir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen eros714 » Çrş Şub 11, 2009 21:48

Türk-Kan yazdı:
eros714 yazdı:ne olur yani biraz da CHP takkiye yapsa?

Böyle düsünen CHP secmeninin, göbegini kasiyan adamdan, görmez, duymaz, sorgulamaz böceklerden ne farki kalir? Ayiptir.

Türk-Kan ben CHP nin bu son açılımlarının tamamen belediye seçimlerinde daha fazla oy alabilmek için yaptığını düşünüyorum. Baykal elindeki son kozlarını oynuyor artık bu seçim onun için çok önemli. Benim demek istediğim AKP'nin karşısında durabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunu takkiye olarak görenler de var. Varsın takkiye olsun diyorum ben yıllardır AKP takkiye yaptı bir sefer de CHP yapsın..
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Şub 11, 2009 21:56

Özal misali yani; "Anayasayi bir defa delmekle bir sey olmaz" mantigi... Yanlis eros714, cok yanlis. Istersen avatarini tasidigin Cölasan'i biraz daha oku veya dinle. Veya bu basligi da tavsiye ederim: http://www.guncelmeydan.com/forum/kim-h ... 18838.html

Baykal'in CHP'sinin bu son acilimlari, ABD'nin Ilimli Islam Projesi'ne talip olmaktir, dini siyasete alet ederek Gazi'nin ilkelerine ihanet etmektir. Akape pislik icinde bogulurken ona benzemeye calismak ahmakliktir. Daha önce de yazmistim, bu "acilimlar" CHP'ye oy kazandirmaz, tam aksine mevcut CHP secmenini daha da sogutur.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen eros714 » Çrş Şub 11, 2009 22:03

Özal'ın sözüyle hiçbir alakası yok bu işin. Emin Çölaşan'ın ben bütün kitaplarını okudum, her hafta da programını izliyorum ve kendisi de bu sözlere yakın şeyleri daha önce söyledi siyaset meydanı programına katıldığı zaman. Sen o programı izlersen daha net anlarsın söylemek istediğimi.
Ama kısaca olay şu, bugün Türkiye'de karanlık ve aydılığın savaşı var. CHP ise aydınlık kesimin neredeyse tek partisi, tek sesi o yüzden yıpratılmasına karşıyım. Takiye yapıyorsa yapsın ne yapaarsa yapsın da karanlığa, ortaçağa dönmeyelim..
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletigönderen Ram » Çrş Şub 11, 2009 22:05

Vallahi geçen haftaki yâhut daha önceki haftaki Ankara Rüzgârı izlencesinde Emin ÇÖLAŞAN CHP'ye tepki gösterdi. Şaşırdım açıkçası; bunun nedeni de, kısa zaman önceki bir "Siyaset Meydanı"nda eros714 gibi konuşmuştu.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen lozan 2005 » Çrş Şub 11, 2009 22:22

Bence yerinde bir tesbit.
Ya Baykal gider,Yada parinin adi degismeli.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen MansurSah » Çrş Şub 11, 2009 22:30

eros714 yazdı: .. Önüne gelen de CHP'ye saldırıyor, TKP yıllardır %1'in oy bile alamamış bir parti bence ilk olarak TKP dekiler değişmeli CHP'ye saldıracaklarına kendi işlerine baksınlar..

Yıllardır mı? Dostum, sence TKP, seçimlere kaç kere girebildi? Biliyor musun? Rica etsem TKP'nin hangi seçimlere, yasal olarak girebildiğini araştırıp burada bizi bilgilendirebilir misin? (Aynı minvalde, İP'nin genel başkanı Doğu Perinçek de ne hikmetse her seçim öncesi, hakkında daha önce açılmış ve beraat etmiş olduğu davalardan bile tekrar soruşturmalara uğrayıp hapse atılıyor; ta ki seçim bittikten sonra "aa pardon" deyip salıveriliyor.)

Önemli olan oyun yüzdesi değil, onur oranı. Savunulan değerlerin ve verilen oyların "onur" gibi bir mihenk taşına vurulduğunda çıkacak değerdir. Bu ülkede Menderes de, Özal-Demirel de, Çiller-Yılmaz da, en son Tayip'le Baykal da çok güzel oylar aldılar; zaten çok partililiğe geçişten beri bir tek onlar oy alıyor, bir tek onlar iktidar oluyor. Memleketin haline bak. 50 yılda herhangi bir ülkenin teknolojik, bilimsel ve iktisadi gelişmesine bir bakalım, Menderes-Özal+Demirel-Tayyip çizgisindeki gelişmesine (!) bakalım.

Değişmeye gelince: 1- TKP, CHP'nin nesinin değişmesi gerektiğini düşündüğünü söylemiş. İsminin.

2- Sen, TKP'ye "değişsin" derken ne kastediyorsun acaba? Ne bileyim mesela "madem Türk ve Komünist, o halde Galiyev çizgisine gelsin" mi diyorsun acaba; böyle derin bir çözümlemen, önerin mi var? Yoksa yalnızca komünistliğini değiştirmesi yeterli mi senin için?

3- TKP, son yıllarda, bilmem farkında mısın ama büyük bir değişim içindedir. Bunu kendileri de açıkça söylüyor ve bunla iftihar ediyorlar. Siyasi görüşten bağımsız olarak, (benim gibi) sırf bir yurttaş bilinciyle dahi yayınlarını takip eden herhangi bir insan bunu rahatlıkla görür. Hiç olmazsa hiç olmazsa, Ergenekon Tertibi'ne karşı takındıkları milli-yurtsever tavrı da mı farketmedin?

--

CHP'ye saldıran yok. Bizim CHP'den, Baykal'dan yana yaramız var. Gönül yaramız. CHP bu çizgisinden kurtulsun da düşlediğimiz çizgiye gelsindir tek isteğimiz. Eleştirimiz bundandır. (Biz CHP'ye saldırmıyor onu eleştiriyoruz çünkü bunu, gerekçelerle, bilimsel ve siyasi bir zeminde yapıyoruz. Ama sen hiçbir eleştiri, çözümleme vs. öne sürmeden böyle birşey söylersen, esas, TKP'ye saldıran sen olmuş olmuyor musun?)

Başka parti ne halt ederse etsin çok da umrumda değildir ama bu skandalları CHP yapınca kahroluyorum. Neden diye sormuyorum, cevabını asırlar önce Pir Sultan vermiş:

Şu ellerin taşı hiç bana değmez
İlle dostun gülü yaraler beni

Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletigönderen eros714 » Çrş Şub 11, 2009 22:59

2002 milletvekili genel seçimlerinde %0,19 oy ile sonuncu
2004 yerel seçimlerinde %0,3 oy.
2007 genel seçimlerinde %0.23 oy

Alsana yıllar önümüzde 29 Martta yerel seçimler var bakalım kaç oy alacaklar..

Tkp'nin bir devrim stratejisi yoktur.

Zaten köklerini tip' e dayayan, reformizmin mirasını sahiplenen, euro-komünist bir partidir tkp. Deniz Gezmiş, Che Guevera 'yı sahiplenmek onlar için boş bir duygusal söylemden öte değildir. işçi ve emekçileri mücadeleye çekecek şiarları atmaktan bilerek kaçınırlar. Demokratik ve ekonomik haklara saldırılar onların gündemi değildir (misal yeni iş yasası veya sosyal güvenlik yasası veya asgari ücret). Onlar kitleleri siyasete çekmek adına mcdonalds'la uğraşırlar, ermeni tasarısı görüşülürken abd'yi protesto ederler, ip 'in söylemini kullanarak ab'ye karşı çıkarlar, işin sınıfsal özünden bahsetmezler. Zaten kendilerini diğer reformistlerden söylemde ısrarla ayıran tkp, sendikalarda koltuk kapma yarışında diğer reformist partilerle koltuk pazarlığına girmekten çekinmez. Gerçekte yaptığı kitlesini sol bir söylevle oyalamaktan öte bir şey değildir.
Lenin 'i sahiplenir tkp. Ama leninist parti modelinden bihaberdir. İşçi sınıfı çalışması, fabrika hücreleri temelli örgütlenme ona uzak kavramlardır. Sanki devrimin lokomotifi üniversite öğrencileri ve aydınlarmış gibi davranır. işçi sınıfından bahseder onun sorunlarını dert etmez ona dair politika yapmaz. Çünkü özünde bir sınıf partisi değil bir küçük burjuva partisidir tkp. Sözde kadrolarını militanca eğitir ama sınıf temelinden kopuk bir militanlık ancak tiyatro gösterisi olabilir. Gözaltında devrimcileri jurnallemekten kaçınmaz tkpliler. İşkence gördükleri, baskıya maruz kaldıkları görülmemiştir tkplilerin. Çünkü onlar polisin ve devletin davranışlarını hesaba katarlar(!).

Çok merak ederim ki, üye listesini çarşaf çarşaf burjuva devlete gönderen tkp, silahlı bir güç olan burjuva devletini öpücükle mi yıkacaktır. Gerçekte burjuvazinin iktidarını yıkmak gibi bir kaygısı yoktur tkp'nin. O sadece mevcut yapının sol kanadı, "majestelerinin komünist partisi" olma amacını taşımaktadır.
Nice devrim kaçkınının ilk adresi, devrimcilere yapılan işkencelerde polisin "niye tkp'ye üye olmuyorsunuz onlar da komünist" dediği partidir. Varlıkları devrimcilerin zayıflığı sayesinde mümkün olmuştur. eminim Mustafa Suphi'nin mezarda kemikleri sızlamaktadır.
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletigönderen MansurSah » Çrş Şub 11, 2009 23:26

Sevgili eros714,

Demek ki neymiş, 1- Senin de belirttiğin üzere TKP şimdiye kadar yerel seçimlere yalnızca bir, genel seçimlere de iki kez katılabilmiş. Çünkü 2002'deki seçimlere kadar, sosyalist yada komünist bir partinin seçimlere girmesi yasaktı. Ben bu yasağı hiç anlayamamışımdır, zira seçimle de dahi olsa, başa bir sosyalist parti gelirse onu suikastlerle darbelerle kaoslarla alaşağı edecek kontragerillalar, göreve hazır ve nazır idi. Nato-ABD-CIA emrinde o kadar "komünizmle mücadele dernekleri", o kadar "komando/komançhe ro" timleri zaten vardı, bir de seçime girmesini yasaklamaya ne gerek? Hem girsinler de ifşa olunsunlar, Mumcu gibi Hablemitoğlu gibi kontrgerilla suikastlerine kurban gitsinler demi, ne güzel. Her neyse, bu verdiğin ilk bilgi için teşekkür ederim.

Lakin verdiğin ikinci "bilgimsi" şey için aynı teşekkürü edemeyeceğim, zira yazdığın, pardon buraya kopyaladığın o yazı, 2005'te eksisozluk'te "gelecegim" nick'li birinin yazısının bir kısmı. [*]

Aslında bunu belirtmeden önce, yazıdaki önermelerin hangi gerekçelere ve kanıtlara dayandığını sormak, tartışmak isterdim ama bu başlık, TKP'yi tartıştığımız bir başlık değil. Böyle bir başlığı açmayı yada açılacak başlıkta tartışmayı çok isterim, zira benim de TKP'de rahatsız ama çok derinden rahatsız olduğum, şu haliyle hayatta uzlaşamayacağım noktalar var.

Her neyse, internette, hem de ekşi sözlük gibi bir yerde, dört (rakamla 4) yıl önce kim idüğü belirsiz biri tarafından yazılmış, hiçbir desteğe dayanmayan (herhangi bir desteği var ise bile, bunlara herhangi bir şekilde dayanmayan) bir yazıyı buraya, alıntı olduğunu belirtmeden (yani forum kurallarına aykırı olarak ve bunu yazan kişinin hakkına tecavüz ediyor olarak) sanki kendi yazınmış gibi kopyalaman.. İlginç..

Ha eğer dersen ki, "O gelecegim nick'li yazar benim", o zaman ben de sana derim ki, 4 yılda senin bilginde görüşünde, TKP'deki onca değişime rağmen hiç mi bir değişme olmadı da, hala daha aynı satırları burda bize postalıyorsun? Yada bu fikirlerini neden güncel verilerle yeniden tartıp çözümleyip bizi aydınlatıp paylaşmıyorsun vs. vs. haydi bunları yapmadın diyelim, yalnızca yıllar önceki bir yazını, sanki biz TKP hakkındaki satırları ekşi'den zaten okumamışız gibi, bir alıntı yaptığında, bu alıntıyı kendi eserinden bile yapmış olsan, referans vermediğin sürece bu bir intihaldir.

Daha fazla rahatsız etmeyeyim ben.

[*] 82 no'lu yazı, http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t= ... ll=&v=&p=4

Uykum kaçtı yahu :p

Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletigönderen eros714 » Çrş Şub 11, 2009 23:38

"pardon buraya kopyaladığın o yazı, 2005'te eksisozluk'te "gelecegim" nick'li birinin" o biri zaten benim.
Bu yüzden senin dediğin gibi intihal olmuyor.
Ayrıca 4 yıldır TKP değişmediyse ben ne yapayım. Bak ordaki yazım bugün hala geçerli ve şimdiden söyleyim TKP 29 Martta alacağı sonuçtan sonrada bu yazı geçerliliğini koruyacak.
Kullanıcı küçük betizi
eros714
Uzaklaştırıldı

İletigönderen Panzehir » Prş Şub 12, 2009 0:04

Çözebildiğim kadarı ile konu farklı yerlere gidiyor. Bu durum da konunun selameti açısından pek doğru bir hareket değil. Önemli olan eleştirinin kaynağı mıdır yoksa yapılan eleştirinin doğruluk payı barındırıp barındırmadığı mıdır? Sıralama yapacak olursak, önem sıralaması:

1) Eleştirinin doğruluk / yanlışlık ölçütü
2) Eleştirinin kaynağı

Bu çerçevde de yapılan eleştiride haklılık payı vardır. Ben Baykal'ın CHP'si ile Tayyip'in AKP'si arasında danışıklı dövüş yapıldığı kanaatindeyim. Bu bağlamda Baykal'ın CHP'ye kıydığını düşünüyorum.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk