TSK: NATO Go Home

Genel & Güncel Konular

TSK: NATO Go Home

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Mar 19, 2010 17:23

[img]http://www.avazturk.com/upload/Image/mart/nato_go_home.jpg[/img]
TSK: NATO Go Home

Türkiye, NATO ile yol ayrımına geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni tehdit algısında önceliği NATO’ya verdi. TSK’da yapılan değerlendirmelerde NATO’nun Soğuk Savaş sürecinde oynadığı olumlu rolün globalleşme ve küreselleşme ile birlikte ortadan kalktığı tespiti yapıldı. Karargahta yapılan gayrı resmi değerlendirmelerde NATO ile yapılan anlaşmaların Türkiye’yi açmaz ve oldu bitti ile karşı karşıya bırakabileceği dile getirildi.

Üst düzey emekli bir komutan Avaztürk’e yaptığı açıklamada TSK içinde NATO’dan çıkılıp çıkılmaması konusunda ciddi tartışma ve değerlendirmelerin yapıldığını söyledi. Emekli komutan NATO’nun ikili ve gizli anlaşmalara dayanarak Türkiye’yi zora sokacak isteklerde bulunduğunu ifade etti. İran ve Rusya ile Türkiye’nin karşı karşıya getirilmek istendiğini ve her an özellikle Karadeniz’de bir oldu bitti ile karşılaşılabileceğine dikkat çekti:

“ABD zaten NATO üzerinden Karadeniz’de güç oluşturmak istiyor. Bunun içinde NATO üzerinden Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirmek isteyebilir. Bu konuda uyanık olmak lazım.

Türkiye ile Rusya arasında son yıllarda sıcak bir ilişki var. Bu ilişki askeri anlamda da gelişiyor. Ortak bir Karadeniz gücü var ve bu güçte Türkiye ile Rusya başat güç. Karadeniz’deki dengeler ise çok kritik. Romanya, Bulgaristan gibi ülkeler şimdi ABD’nin kontrolünde. Gürcistan ve Ukrayna’da siyasi durum bir öyle bir böyle. Sallantıdalar.

ABD ise Montrö’yü tartıştırmaya çalışıyor. Rusya-Gürcistan savaşında boğazlardan geçiş yapmak için her türlü baskıyı yaptılar. İki tane hastane gemisi geçirdiler. Hastane gemisi miydi, meçhul.

Tarihe bakın, bu toprakları yöneten bir güç isek, Rusya ile iyi ilişkiler içinde olmalıyız. Ne zaman Rusya ile kavgalı hale gelsek, ülke olarak zayıflıyoruz. Mesela Rusya ile karşı karşıya gelmediğimiz dönemlerde Osmanlı güçlü bir devlet. Ama ne zamanki Kırım harbi vs. gibi savaşlarla Türkiye de Rusya da zayıfladı. İlişkiler düzeldiği anda da bu iki devlet yeniden güçlendi. Biz kesinlikle kendi çıkarlarımızı koruyarak Rusya ile ikili ilişkileri güçlendirmeliyiz.

Tabii ki NATO konusunda yaşanan bu gelişmeler TSK içinde de tartışılıyor, değerlendiriliyor. Ciddi rahatsızlıklar var. Şimdiye kadar yaşananlar hafızalarda ve arşivlerde duruyor. Bunları unutmak mümkün değil.

Bu konuda İran boyutunu da unutmamak gerekiyor. ABD özellikle açılım konusunda Türkiye’ye destek veriyor ki, bu desteğin karşılığı İran olabilir. ABD, İran için büyük bir hazırlık yapıyor. Bu hazırlık planlarında Türkiye’yi de kullanmak var. Mesela geçenlerde üst düzey bir Amerikalı 'Türkiye İran konusunda bize yeteri kadar yardım etmiyor' dedi. Bu bir mesajdır. Bunu iyi okumak lazım.”



AVAZTÜRK, 18 Mart 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x