Tükürdüğünü yalamada tarihe geçecek hükümet: AKP

Genel & Güncel Konular

Tükürdüğünü yalamada tarihe geçecek hükümet: AKP

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 04, 2009 16:24

Erdoğan: Obama garantör oldu

Erdoğan Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği'ne seçilmesiyle ilgili "Çekincelerimiz için garanti verildi" dedi.

Türkiye uzun süre Danimarka Başbakanı Rasmussen'in NATO Genel sekreteri olmasına 'hayır' dedi. Hatta Başbakan Erdoğan, NATO zirvesinin bugünkü resmi toplantılarının başlangıcında 'dostum' dediği İtalya Başbakanı Berlusconi'yi telefonla arayarak çekincelerini ona da anlatmıştı. Zirvede NATO Genel Sekreterliği için Rasmussen'in ismi üzerinde anlaşma sağlandı. Peki nasıl olmuştu da uzun süredir ayak direyen Türkiye ikna edilmişti. İşte Başbakan Erdoğan da bu konuya açıklık getirdi.

Erdoğan, Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği konusunda Türkiye'nin nasıl ikna olduğunu şu sözlerle anlattı:

''Bugün sabahtan itibaren tekrar Avrupa liderleri aradı görüşmelerimiz oldu, Cumhurbaşkanı Gül de sürekli görüşmeler yaptı. Son gelinen noktada cekincelerimizin ABD Başkanı Obama garantörlüğünde çözüldüğüne dair bize bilgiler geldi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Gül de bu noktadaki 'olurumuzu' verdi. Çekincelerimiz konusunda verilen garantiler umarım yerine getirilir. Zannediyorum Obama TBMM'de yapacağı konuşmada da bu konuya değinebilir. Rasmussen İstanbul'daki Medeniyetler İttifakı'na da katılacak. Büyük ihtimal orada da bu konuda açıklama yapacaktır. Roj TV'nin yayınının durdurulması, İslam ülkeleri ile NATO arasında ittifakın kurulması, birinci derecede yardımcıları arasında Türk'ün yer alması ve komuta kademesinde askerlerimizin bulunması önem arzediyor. Bu konuda taahhüt aldık. Ben Başbakan olarak ülkenin bana yüklediği sorumluluk neyse o sorumluluğu yerine getirdim.''

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/11364703.asp?gid=229
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen KaraHan » Cmt Nis 04, 2009 16:44

Ben Başbakan olarak ülkenin bana yüklediği sorumluluk neyse o sorumluluğu yerine getirdim.''

hadi ordan terbiyesiz bukelamun
Kullanıcı küçük betizi
KaraHan
Üye
Üye

İletiler: 49

İletigönderen antalyalim » Cmt Nis 04, 2009 16:50

Resim
STRASBOURG -İHA- ABD Başkanı Barack H. Obama ve diğer NATO müttefiklerinin verdikleri güvencelerin ardından Türkiye'nin onay vermesiyle, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen İttifak'ın yeni genel sekreteri oldu.
NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer yaptığı açıklamayla, Rasmussen'in ittifakın yeni genel sekreteri olması konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.
Rasmussen ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Scheffer, bütün üye ülkelerin bu konuda anlaştığını belirterek, Rasmussen'in genel sekreterlik için en uygun aday olarak görüldüğünü ifade etti. Rasmussen'i tebrik eden de Hoop Scheffer, yeni NATO Genel Sekreteri'ne görevinde başarılar diledi.
Danimarka Başbakanı Rasmussen de bu göreve seçilmekten büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, ittifakın başarısı için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi. Rasmussen, "Meslektaşlarımın bana gösterdikleri güvene layık olabilmek için elimden gelenin en iyisi yapacağım" dedi.
Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği için NATO müttefikleri tarafından Türkiye'ye sunulan ve Ankara'nın da kabul ettiği pakette, NATO Genel Sekreter yardımcısının bir Türk olması yer alıyor.
Pakette ayrıca, silahsızlanmadan sorumlu üye ile Afganistan'daki NATO temsilcisinin bir Türk olması da bulunuyor. Ayrıca Rasmussen'in karikatür krizindeki tutumundan dolayı özür dilemesi de bekleniyor.
NATO müttefiklerinin Türkiye'ye verdiği taahhütler arasında ayrıca, ROJ Tv yayınının durdurulması ile ittifakın İslam ülkeleriyle diyaloğunu artırması da yer alıyor. Kaynak
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen Sonturk » Cmt Nis 04, 2009 16:51

Gaflet. Zaten Roj Tvyi kapatirman lazimdi, bu konunun NATO ile ne alakasi var, o konu ayri, bu ayri, boyle buyuk bir kozu boyle beceriksiz bir sekilde harcanir mi? Bir de Islam ulkelerinden sana ne, onlar seni dusunuyorlarmi, sen once kendi milli menfaatlerini dusun.
Turk,strong, stark,..., bir tesaduf mu?
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen KaraHan » Cmt Nis 04, 2009 17:48

SonTurk kardes.

Hayir tesaduf degildir dancasida Staerk dir
kuvvet anlaminda.
Genelde T ve K ile baslayan ozturkce kelimeler
german dillerine onune S ekleyerek alinmisdir ne ilgincdir ki bizler de tekrar bu kelimelerin
bir cogunu onune I koyarak yabanci kelime diye almisiz en acisida benim gorusum tabi ki
Vatanimizdaki Isparta ilimiz dir asil turkcesi Parta/Barta olmasi gerek bence, cunku bir donem
Turk olan Part/lar hukmetmislerdir bu topraklara ve tabi benim gorusum bu ilimizi
bizim atalarimiz kurmus yunanlilar degil ozturkce Parta/Barta German dillerinde (hintavrupa)
Sparta olmuz tekar Turkcemize Isparta olarak donmus
Tabi tarihimizi gecmisimiz bilmesek boyle oluyor
Biraz da Istanbul uzerine durmak gerek
Kullanıcı küçük betizi
KaraHan
Üye
Üye

İletiler: 49

İletigönderen Sonturk » Cmt Nis 04, 2009 18:16

Karahan kardes,

bence de tesaduf deyil, bir cok dilde 'guc', 'kuvetli' anlamini tasiyan kelimeler, cok ilginc, 'Turk' kelimesine benziyor
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cmt Nis 04, 2009 18:35

Zaten TÜRKIYEnin bir itibari kaldimiki dinlesinler recebi.
Yav receb seni oraya cagirmalarinin tek sebebi var
Conilerin kiriz diye diye milletten caldigi paralari senin
gibi kuslara kiredi vermek icin cagirdilar.
Sende bir artislik yaptin yok veto meto
Sen ancak %39 kandirirsin.
Adamlar seni seyine bile sallamiyorlar.
Sen oraya borc almaya yani emir almaya gittin....

Bari orada artislik yapip kendini fazla güldürme.
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen maydonos » Cmt Nis 04, 2009 21:47

Ses'i ac, Roj'a vetoya kalk.Evet, diyeceksen; hayir demiyeceksin.Bizde bir laf vardir 'havlayan it issirmaz' diye.Daha onceki bir mailimde soylemistim..Iceride magduru oynayamayinca, disarida kendini magdur gosterecek.Zavalli rte, hep oyle kal.Magdur ve dilenci.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Nis 04, 2009 21:51

ulan abd nin arabuluculuk mevzusunda obama roj tv nin konusunda "merak etmeyin ben danimarkaya bu kanalı kapattıracağım" gibi bir garanti verdiyse benim bu siyasette hiç bir ileri görüşlülüğüm yok demektir.abd Türkiyeyi bölmeye çalışırken ve ekmeğine yağ süren bir danimarka ve roj tv varken neden bizim sorun olarak kabul ettiğimiz bu meseleyi çözme sözü versinler ki ??? akıl var mantık var yahu
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Nis 05, 2009 8:48

Arkadaşlar Türkiye'ye en son verilen söz ''siz Türkler'in EVET demesini sağlayın,Kıbrıs'ın bütünleşesini sağlayalım''idi.Sonucu gördük.Onurunu,gururunu satan Kıbrıslı Türkler rezil ldular.Tabi EVET kampanyasını her türlü destekleyen AKP hükümeti de.

Bir önce ki verilen söz de yine Kıbrıs ile ilgiliydi.
''siz Rum Kesimi'nin üyeliğine karşı çıkmayın,onlar da size AB sürecinde engel olmayacaktır''sözüydü.

E mperyalizmin değişmez bir kuralı vardır,''amaca ulaşmak için söz ver ama imza verme''.Ne demişler,söz uçar yazı kalır.

Mehter Takımı Dış Politikası ile 50 yıl geriye gittik.Önümüzde ki 2-3 senede bakalım bu hükümet bizi daha kaç yıl geriye götürecek?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Pzr Nis 05, 2009 15:58

Cetin Tas arkadas, gizli -sakli anlasmadan sonra zaten bunlarin yaptigi tiyatrodan baska bir sey degil.Bir an once bu :vampir: lerden kurtulmanin bir yolu bunmali.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Nis 06, 2009 8:32

Rasmussen çark etti

Türklere kendimi satmadım, Roj TV için söz vermedim.

NATO Genel Sekreterliği için Türkiye’nin veto tehdidini, başta Roj TV’nin kapatılması olmak üzere birçok konuda taviz vererek aşan Rasmussen, ülkesinde ağız değiştirdi. Berlusconi ise, “Rasmussen Roj TV konusunda söz verdi” dedi...

NATO zirvesinde bizzat ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’ye verilecek tavizler konusunda kefil olmasıyla NATO Genel Sekreterliği görevine gelen Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ülkesine dönüşünün ardından TV2 kanalına verdiği röportajda çark etti. PKK’nın yayın organı olan Roj TV konusunda Türkiye’nin taleplerine yıllardan beri kulak tıkadığı için Türk basınında bir dönem “Rojmussen” olarak anılan Danimarka liderinin Türkiye’nin vetosunu çekmesi karşılığında bu televizyonu kapatmayı kabul ettiği belirtilmişti.

‘Kendimi satmadım’

Rasmussen, TV2’de yayınlanan demecinde, “Türkler’e kendimi satmadım. Onlara boyun eğmedim. Roj TV’nin kapatılması gibi bir söz vermedim. Bu, Danimarka mahkemelerinin verebileceği bir karardır. Bazen yüz yüze gelmek iyidir. Türklerle yüz yüze geldim ve onları ikna ettim” ifadelerini kullandı.

Buna karşın zirvede süren kriz sırasında Başbakan Erdoğan’la uzun bir telefon görüşmesi yapan ve bu nedenle aile fotoğrafını dahi kaçıran İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Rasmussen’in sözlerinin tam aksi yönde ifadeler kullandı. Berlusconi, İtalyan gazetecilerin krizin nasıl aşıldığı konusundaki soruları üzerine, şöyle konuştu: “Rasmussen görüşmeler sırasında Roj TV konusunda Türk tarafına sözler verdi. Bu kanalın Kopenhag’daki merkezinin ya kapatılacağını ya da bir başka ülkeye taşınması için baskı uygulayacağını söyledi. Türkiye Rasmussen’i kabul etmek için garantiler istedi, garantileri aldı.”

Roj TV: Kimse kapatamaz

Hz. Muhammed’i küçük düşüren karikatürleri yayınlayarak tüm dünyanın tepkisini çeken Jyllands Posten gazetesi haberi, “İşte NATO Genel Sekreterliği için ödeyeceğimiz 3 bedel” başlığıyla verdi. Rasmussen’in kendi yayınladıkları karikatürler konusunda İstanbul’da bir özür konuşması yapacağını, Roj TV’nin kapatılacağını ve NATO’ya bir Türk yardımcı atanacağını kaydetti. 4 yıldır Kopenhag’daki merkezinden yayın yapan PKK’nın yayın organı Roj TV’nin yayın müdürü Yılmaz İmdat ise Politiken gazetesine yaptığı açıklamada, “Bizi kimse kapatamaz” diyerek meydan okudu. İmdat, “PKK ile hiçbir alakamız yok. Kürt olduğumuz için bunları yapıyorlar. Danimarka’da 3 kez hakkımızda kapatma girişimi oldu. Hepsinden aklandık. Türkiye’den korkmuyoruz” ifadesini kullandı.

Dünya basını da Rasmussen’in seçimi konusunda Türkiye’nin vetosunun kaldırılmasına geniş yer verdi. Obama’nın Gül ve Rasmussen ile yaptığı zirvenin yanı sıra Erdoğan’ı da arayarak telefonda konuştuğu ortaya çıktı. Wall Street Journal da Türkiye’nin yeni genel sekretere itirazlarının, AB’ye katılma çabalarındaki bazı engellerin kaldırılması ile yatıştırıldığını yazdı.

Savcı: Sözü geçerli değil

Roj TV’nin terör bağlantılarını inceleyen Kopenhag başsavcı yardımcısı Anders Riisager ise BT gazetesine yaptığı açıklamada, “Rasmussen Roj TV konusunda hiçbir şekilde söz sahibi değil. Bu tamamen yargının alacağı karara bağlı. Eğer bu konuda bir söz verilmişse bunu unutabilirsiniz. Berlusconi’nin sözleriyle ne kastettiğini bilmiyorum ama çok açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki Rasmussen’in bu konuda bir müdahalesi olamaz” dedi.

Bugün İstanbul’da konuşacak

Türkiye’nin iki gün süren çetin pazarlıklar sonucunda NATO Genel Sekreteri olmasına onay verdiği Anders Fogh Rasmussen bugün İstanbul’a geliyor. BM Medeniyetler İttifakı Forumu’na katılacak olan Rasmussen, zirvede en çok dikkat çeken isimlerden biri olacak. Toplantıda Rasmussen’in NATO zirvesinde söz verdiği üzere, karikatür krizinin ardından İslam dünyasında oluşan olumsuz imajını iyileştirmek için bir açıklama yapması bekleniyor.ye amacıyla forumda vereceği mesajlar dikkatle izlenecek.

Danimarka’da üçüncü Rasmussen dönemi

Danimarka’da, Başbakan Anders Fogh Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri seçilmesiyle boşalan başbakanlık koltuğuna önerilen Maliye Bakanı Lars Lokke Rasmussen, hükümeti kurma görevini kabul etti. Lars Lokke Rasmussen’in hükümetinin güvenoyu alması halinde, Danimarka’da birbiriyle akrabalığı olmayan Rasmussen soyadlı 3. kişi arka arkaya başbakanlığa geçmiş olacak. Sosyal Demokrat Poul Nyrup Rasmussen 1993-2001 yılları arasında başbakanlık görevini yapmış, 2001’de bu görevi rakibi Liberal Parti’den Fogh Rasmussen’e devretmişti.

Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen antalyalim » Pzt Nis 06, 2009 8:38

Hic sasirmadim,
simdi plan nedir RTE? BM Medeniyetler İttifakı Forumu’nda bi Moderatör bulursun artik
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletigönderen antalyalim » Pzt Nis 06, 2009 12:08

Rasmussen, merdivenlerden düştü, omzu çıktı

netgazete 06 Nisan 2009 Pazartesi 11:50

KOPENHAG -AA- NATO Genel Sekreteri seçilen Anders Fogh Rasmussen'in, İstanbul'da otelinin merdivenlerinden düştüğü ve omzunun çıktığı bildirildi.
Ritzau ajansı, Medeniyetler İttifakının 2. Forumuna katılmak üzere İstanbul'da bulunan Rasmussen'in, dün gece otelinin merdivenlerinden düştüğünü ve Taksim hastanesine kaldırıldığını duyurdu.
Rasmussen'in, omzunun yerine oturtulmasının ardından birkaç saat sonra oteline döndüğü belirtildi.
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletigönderen tuncerce » Pzt Nis 06, 2009 13:26

planin ne oldugu belli degilmi sizce.satisa devam ey halkim...
Kullanıcı küçük betizi
tuncerce
Üye
Üye

İletiler: 13

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x