Türkan Saylan'ı kaybettik

Genel & Güncel Konular

İletigönderen alpbilgekagan » Çrş May 20, 2009 2:30

Haklısın kardeşim. İlk defa böyle bir sorun yaşadım. Türk düşmanları bu ülkenin tepesindeyken bizim boş işlerle meşgul olmamız doğru değil tabi. Şunu belirtmek isterim tarihimizde görmediğimiz derecede büyük bir saldırı altındayız. Milli güçler Ergenekon tertibiyle ortadan kaldırılıyor. Burda yapılacak tek şey vardır. Bir Türk genci olarak kan ve can pahasına emanete sahip çıkmak gerekmektedir...
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. (1923)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
alpbilgekagan
Üye
Üye

İletiler: 81

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş May 20, 2009 2:59

maydonos kardeşim güzel bir konudan bahsettin.andımızın yada istiklal marşımızın okullardan kaldırılmasının telafuz edilmesi bile apaçık farklı amaçlara hizmet etmektedir lakin olduğu gibi kalması da doğru değil.sebebini şöyle açıklayayım : bana istiklal marşının ne anlattığı 8. sınıfta öğretildi.istiklal marşı Türkçe değilmi ? ben anlayamıyor muyum ? gayet tabi anlamaya çalışırsam anlarım ama ezbercilik böyle kötü birşey.her zaman önünde duran, ne olduğunu bildiğin birşeyin ne anlattığını anlamaya çalışmıyor insan.yada başka bir örnek : bildiğim birkaç dua var ezberimde.ama bugüne kadar bu dualar ne anlatıyor diye açıp hiç bir yerden bakmadım çünkü ezberciliğe alıştırılmışız.bu yüzden ilk okul çocuklarıda Andımızın yada İstiklal marşımızın ne anlattığını anlamadan sadece ezberliyorlar.bunun önüne geçmek için Andımız ve İstiklal marşımız öğretilirken derste çocuklara sizce bu ne anlatıyor diye sorular yöneltip,öğrenciye ne anlattığını o yaştaki çocukların anlayabileceği şekilde anlamalarını sağlamak gerekiyor.eğer bu yapılmazsa bu haliyle onları ezberlemenin ve okutturmanın hiç bir anlamı yok bana göre...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen maydonos » Çrş May 20, 2009 4:31

Biz o marslarla ve o antla buyuduk arkadaslar. Yani cok iyi idarak ettigimi animsiyorum. O nedenle bana kimse tutupta psikoloji yapmasin. Burada bir kasit var. Bu kasit ve kotu niyeti anlamamak icin salak olmak gerekir. Cocuk dort yasinda ne konustugunu mu idarak edemeyecek. Sorun bakalim size tum otomobil markalarini siralayacaktir 3 yasindaki bir cocuk. Yada yapilan o futbol reklamlarina ne demeli dogustan fanatik falan. Evet bir cocuk nasil buyutulurse o olur. Bu okul oncesi de dahil. Turk oldugu ve turkce konustugunu bilir yada zamanla dogal hali ile ogrenir. Bunda ne sorun var. Oturtup tv karsisina hic olmadik seyleri idrak ettiriyorlarda cocuklara bu ant ve marsimizmi batti bir taraflarina. Bu serefsiz alcak isbirlikci vatan hainlerine hadleri bildirilmeli.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen İlteriş » Çrş May 20, 2009 7:56

alpbilgekagan,

Pkk'lilarin CYDD'yi "Kurtlere yonelik asimilasyon politikasi uygulayan bir Turk oyunu" olarak tanimlamasina ne diyorsun. PKK'ya ait haber sitelerinde bu dernek ile ilgili haberler ve yorumlar onlarin bu dernekle ilgili dusuncelerinin nasil oldugunu gosteriyor.

Ayrica kim ne derse desin, Turkiye'de yasayan Kurt kokenli vatandaslarin cogunun PKK'ya sempati duydugu secim sonuclarindan ortada.

Bir PKK sitesinde bir yazi okumustum, bu derneklerin "Kurt cocuklarini militan bir Kemalist Turk'e donusturdugu" yaziliyordu.

Bu durum, bu dernegi hem Kurtculerin hem de Anti-Ataturkculerin ortak hedefi yapabilecek bir nedendir. Olaylari daha iyi arastirmakta fayda var. Koy enstitulerinin acik kaldigi donemden kalan o ilk koy enstitulerinden mezun olan ne kadar Kurt kokenli vatandasimiz varsa hepsi koyu Ataturkcudur bugun. CYDD de ayni fikrin temsilcisi gunumuzdeki uzantisidir.

Ote yandan her kurumun veya grubun icerisine o kurum veya grubun politika, eylem ve tavirlarini manupile etmeye calisan insanlar sizabilir. Bunun icin resmin butunune bakmak lazim ozel veya muhtelif olaylara bakmak yerine.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

kaç kizin hayatini kurtardin Türkan Saylan?

İletigönderen alamancı » Çrş May 20, 2009 10:01

bazi insanlar iste hayatlarina böyle büyük isler sigdirirlar. Türkan Saylan benim için bir egitim ve aydinlanma kahramanidir. Binlerce genç kizimiz onun sayesinda okudu, feodal düzenin ve erkek egemen gerici toplumun bir kölesi bir dogurma makinesi olmaktan kurtuldu. en büyük düsmanlari aydinlanma oldugundan gözlerini iktidar ve para hirsi bürümüs dinciler ve yobazlar tabiki Türkan Saylana ve onun eserlerine saldiracak çamur atacaklardir. Onlarin hiçbir ahlaki deger ve ölçü tanimayan yöntemlerini artik iyice biliyoruz. Zaten yandaslarin Zaman ve Vakit gibi gazetelerinden bu düzeysizlik hemen anlasiliyor.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş May 20, 2009 11:41

İmam'dan herkese ders gibi mesajlar

Onbinlerce insanın akın ettiği Türkan Saylan'ın cenaze töreninde konuşan imam, Saylan'a 'din düşmanı' diyen bağnazlara seslendi: O insanlığa hizmet etti, hiç değilse ölüsüne saygılı olun.

İSTANBUL - Saylan'ın cenaze töreninde Beyoğlu emekli Müftüsü İhsan Özkeskin ders gibi bir vaaz verdi. Özkeskin’in alkışlarla sık sıkı kesilen konuşması şöyle:

DİNE SAYGILIYDI: Ben kendisine ilim adamı olması nedeniyle saygı gösteriyordum. O da bana din adamı olmam nedeniyle saygı gösteriyordu. Dine ve din adamına büyük saygısı vardı.

SAYGI GÖSTERSİNLER: Annesinin Müslüman olup olmamasının kanuşulmasından ve kendisine de kafir yakıştırmaları yapılmasından çok rahatsızdı. Kendisine kafir denilmesinden her müslüman çok rahatsız olur. Bu yakıştırmaları yapanlar hiç değilse merhumenin ölüsüne saygı göstersinler.

İNSANLIĞA HİZMET: Prof. Saylan ömrünü cüzzam ve cehaletle savaşla geçirdi. Yüce Allah Maide Sûresi 32.ayette, “Her kim bir can kurtarırsa bütün insanları kurtarmış olur” diyor. O binlerce kişiyi değil insanlığı kurtarmıştır. Cüzzamlıların sağlığına can suyu oldu. Bu hizmetlerinden dolayı Allah razı olsun...

İNSANLARA HAYIR:
Türkan Saylan Hanımefendi iki oğlunun anası olmakla yetinmedi, on binlerce öğrenciyi okutarak onlara da ana oldu. İnanıyorum ki eğitime verdiği hizmetlerinden ötürü ödülünü Allah’tan alacaktır. Hz. Peygamberimiz de “İnsanların en hayırlısı, insanlara hayır yapandır” buyuruyor.

HZ. ALİ DİYOR Kİ: Peygamberimiz bilim öğrenmek kadına, erkek herkese farzdır demiştir. Hz.Ali “Bana bir harf öğretenin hizmetkarı olurum diyor..”

O ÖLÜ DEĞİL: Acı ki gerçekten Türkan Saylan vefat etti. Türkan Saylan hanımefendi istirahata çekilmiştir. Ölü değildir. Ölü olanlar bu dünyada hizmeti olmayanlardır..

19 MAYIS: Türkan Saylan hanımefendi geldi yaşadı ve gidiyor. Onun adı eserleriyle hep anılacaktır. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 90. yılında uğurluyoruz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği devam ediyor.

MİLYONLAR ŞAHİT: Umarız merhumenin bıraktığı noktadan hizmet bayrağını devralacak nice Türkan Saylanlar çıkacaktır.

"Türkan Hanım Yasin okurdu"

Türkan Saylan’ın cenaze töreninde yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çeken Beyoğlu Emekli Müftüsü İhsan Özkeskin VATAN’a konuştu. Beyoğlu Müftülüğü sırasında Türkan Saylan’la tanışan İhsan Özkeskin, merhumun vasiyeti olduğu için cenaze namazını kıldırdığını söyledi.

Yaptığınız konuşma için önceden hazırlandınız mı yoksa doğaçlama mı gerçekleşti?

Doğaçlama yani. Davet ettiklerinde sabah buraya geldim ve konuşmamı hazırladım. O gerçekten değerli bir hanımefendiydi. Ruhu şad olsun. Hizmetleri, insana değer veriyordu. İçi kıpır kıpırdı, insanların iğrenci kaçtığı cüzzamlılara bile el uzatmış birini sevmemek nasıl mümkün olabilir?

Konuşmanızda annesinin Hıristiyan olduğu iddiasına neden değinme ihtiyacı duydunuz?

O üzüldüğünü söylüyordu televizyonlarda izlemiştim. Annesi Müslüman olmasına rağmen hala Müslüman olmadığı gibi bir yakıştırma yapılıyordu. İnançla ilgili bir şeyi bence fazla şey yapmamak lazım. Müslümanım diyen bir kişiye siz aksini söylemeye sahip değilsiniz. Ona bu yakıştırmaya yaptıklarında ben de üzüldüm. Çünkü bir insana ’Sen Müslüman değilsin’demek öldürücü bir iftiradır. Çünkü İslam bir hayattır. Ona hidayet ettiyse o hakkı kaldıramazsın, o Allah’a karşı bir isyandır.

Hıristiyan olsa onun hakkındaki fikirleriniz değişir miydi?

Hayır efendim Hıristiyan da olabilirdi. Onlar önemli değil. Önemli olan nedir, yaptığı hizmetlerdir. İnsanlığa hizmet eden herkesi kucaklamak gerekir. Din adamları güneş gibidir, ayrım yapamaz. Bu Allah’ın emridir. Kaldı ki ben Türkan Hanım’ın ’Yasin’ okuduğunu da biliyorum.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen baragakal » Çrş May 20, 2009 13:28

Alpbilgekagan yazmis:

...Neyse çydd denilen dernekte pkklı öğrenciler görev yapıyordu. 2005 yılında bitirdim ben üniversiteyi. Kafkas üniversitesinde okudum. Arkadaşlar bu gibi yapılanmalar böyledir. Mesela eğitim-sen denilen örgüt batıda solcu, doğuda pkklıdır... Güncelmeydan aydın insanların bulunduğu bir sitedir.

Alpbilgekagan; aydin olmaya mi heveslendin?
Oturdugun yerden "akilli olun" afra-tafrasi yapmakla olunmuyo, becerebiliyosan once kendin akilli ve
işe yarar olmayi deniycen...

ÇYDD'de ppk'lilarin çalistigini farkettin de ne yaptin?
Universitedeydim diyosun, derse girip çıkmaya mi okudun?
Hadi ÇYDD'nin ne oldugunu o gune kadar bilmiyodun, internet elinin altinda,
açip sitesini ne olduguna bakaydin! Amblemindeki Ataturk'u goreydin!
Madem Turkluge, Ataturk'e sahip çikmaya heveslisin, medeni cesaret gösterseydin,
gerekiyosa yanina alaydin 2 arkadasini, gidip dernegin yoneticilerini bulaydin.
Gordugun seyi anlatatip, milliyetçi-vatansever olarak hesap soraydin...

Sözlerimin yanlış olduğunu gösteren belgeler ortaya konulursa memnun olurum...

Ayni sekilde tarif ettigim yolun yanlis oldugunu gosteren argumanin varsa, koy ortaya , ben de memnun olurum.

_
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş May 20, 2009 14:38

maydonos yazdı:Biz o marslarla ve o antla buyuduk arkadaslar. Yani cok iyi idarak ettigimi animsiyorum. O nedenle bana kimse tutupta psikoloji yapmasin. Burada bir kasit var. Bu kasit ve kotu niyeti anlamamak icin salak olmak gerekir. Cocuk dort yasinda ne konustugunu mu idarak edemeyecek. Sorun bakalim size tum otomobil markalarini siralayacaktir 3 yasindaki bir cocuk. Yada yapilan o futbol reklamlarina ne demeli dogustan fanatik falan. Evet bir cocuk nasil buyutulurse o olur. Bu okul oncesi de dahil. Turk oldugu ve turkce konustugunu bilir yada zamanla dogal hali ile ogrenir. Bunda ne sorun var. Oturtup tv karsisina hic olmadik seyleri idrak ettiriyorlarda cocuklara bu ant ve marsimizmi batti bir taraflarina. Bu serefsiz alcak isbirlikci vatan hainlerine hadleri bildirilmeli.

bu mesajı neye cevaben yazdığını anlamadım ama "idrak etmek" ten bahsettiğine ve ilgili başka bir mesaj olmadığına göre bana cevap veriyorsun.haklısın çocukların bazen algıları gerçekten müthiş işliyor.tv deki reklamlardır carttır curttur çok güzel akıllarında kalıyor.ama adamlar akıllarında kalması için her türlü görsel/işitsel, ilgi çekici enstrumanları kullanarak insanların beyinine kazıyor bunları.ben salak değilim ki yukarda ki mesajımın ilk cümlesinde andımızın okullardan kaldırılmasının başka amaçlara hizmet ettiğini vurguladım.psikoloji de yapmıyorum , uydurduğumdan değil kendimden örnek veriyorum, çünkü bende küçükken sadece ezberlemekle mükellef olduğu hissediyordum ve hiç anlamını merak etmedim.ve ben inanmıyorum ki devletin başında ki isimleri bile bilmeyen,sorulduğunda kenan evreni tiyatrocu sanan, Yaşar Büyükanıta oy vermeyeceğim diyen ve bu şekilde git gide daha fazla köreltilerek, ezbercilikle yetişen yeni neslin, özelliklede ilkokul çocuklarının tamamına yakınının İstiklal marşının ve Andımızın ne manaya geldiğinden haberi yokur.ve bunun için onları ezberletmeyle beraber derste ne anlama geldiği tartışılmalı ve kesinlikle bu şekilde öğretilmelidir diyorum.umarım anlaşılmıştır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen Neyzensever » Çrş May 20, 2009 16:04

sessiz sedasız yazdı:
alpbilgekagan yazdı:Ulan alpbilgekağan.
Defol git geldiğin mağaraya.
Ne PKKsı?
Bu sitede senin gibi kişiliksizlerin yeri yok.
Başka kapıya.

yani fetocular adam kapabilmek için bu kadar çaba sarfederken bizim bu şekilde kendimizden olmayanı def etmek ne kadar doğru.

Yahu neoldu sana kafana saksi felan mi düstü simdi Fetoculari övmeye basladin. kendine gel.
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen maydonos » Çrş May 20, 2009 16:43

sessizsedasiz senin ne anlami icererek ileti yazdigini biliyorum bu sana karsi degil salak kelimesini kendimide kattim.bu kasti anlamamak icin salak olmak gerekir diye. bu vurgu icerikli bir tumce idi.egitim sistemindeki sorunlar ayri. o konulara hic girmeyelim. icinden cikamayiz ama mars ve tip toplum gelenegi aslinda sosyal yasam icerisinde ogretilir. cocgunu mitinglere goturen aileleri kutluyorum. Eskiden Ataturk ise aileden birisi gibiydi resmini albumumuzun baskosesine koyardik. Biz coccukken tiyatrolarla anlatilirdi, canlandirilirdi. nerede o eski milli bayramlar.kolay gelsin..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş May 20, 2009 18:13

kusuruma bakma maydonos kardeşim yalnış anlamışım.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen creative » Çrş May 20, 2009 19:07

şöyle forumları dolaşıyorumda ölen kişi hakkında neler diyorlar neler. gördüğüm son nokta
x grup > ağzı alınmayacak küfür ve argo sözcükler ve devamında gelen "bu kadın kesin cehennemlik........."
y grup > kesinlikle cennete gidecek.
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen AlpereN » Çrş May 20, 2009 21:36

Türkan Saylan ölmeden önce zaten cennete gitmiştir.Milyonlarca İnsanın gönlünü kazanmak bence ona en büyük Cennettir. 1 İnsanın kalbini kazanmadan ölenler kendi halini düşünsün sonra Türkan Saylan gibi bir İnsan hakkında konuşsunlar.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen minecelik » Prş May 21, 2009 21:57

saygı duyduğum, sevdiğim, beğendiğim bir insandı. başımız sağolsun, nur içinde yatsın.
Kullanıcı küçük betizi
minecelik
Üye
Üye

İletiler: 24

İletigönderen kush » Prş May 21, 2009 22:29

Ben asil konuya geri döneyim.

Allah rahmet eylesin. Türkiye'nin basi sag olsun.
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x